Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - yavaş yavaş hızlanmak
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

yavaş yavaş hızlanmak
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
malmstein

MesajTarih: Çrş 26.01.2005 15:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jeff_Loomis demiş ki:
Hız tamamen omurilikle ilgili bir hadise. Yani sonradan kazandığınız reflekstir. Akşam malmsteen kasarsın 3 saat 5 saat. Yatarsın sabah kalkıp tekrar çalarsın çok daha iyi çaldığını fark edersin. O hareketleri artık, yemek yerken nasıl çatalı nasıl tuttuğunuzu düşünmeden yiyorsanız, onu da öyle düşünmeden yaparsınız, sadece yaparsınız.

Bu tip hızlı partisyonları yavaş çalması daha zordur hatta...

çok doğru sölemiş kardeşimiz herşeyin başı çalışmak

bide porsche oyuncak arabam var her gün sluyorum büyüsün diye de tık yok
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Amrakh

MesajTarih: Pzr 30.01.2005 17:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hazır buldum bende sorayım dedim ben de çok yeni sayılırım solo konusunda hatta nerden başlamam gerek bilmiyorum basit ritimlerle hızlanmaya calışıyorum ama sanki bir eksiklik var daha karmaşık ritimlere mi geçsem yoksa bu şekilde mi devam etsem daha iyi olur??
Antibiyotik

MesajTarih: Pzr 30.01.2005 21:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

petruccinin rock disipline cdsinde bi çalışmada petrucci hızlanmak istiyor ama karıştırıyor ve yapamıyor.sonra çok zor diyor ve metronom ile yapıyor.
soloda çok yararlı oluyo.TİK TAK TİK TAK yani metronom Smile
thorax

MesajTarih: Pzr 30.01.2005 23:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amrakh demiş ki:
hazır buldum bende sorayım dedim ben de çok yeni sayılırım solo konusunda hatta nerden başlamam gerek bilmiyorum basit ritimlerle hızlanmaya calışıyorum ama sanki bir eksiklik var daha karmaşık ritimlere mi geçsem yoksa bu şekilde mi devam etsem daha iyi olur??

herseyden önemlisi bence sabır!
sıkılsanda kalkmamalısın gitarın basından , cünkü sıkılmaya başladığın andan itibaren öğrenmeye ve hızlanmaya başlıyorsun
hemen karmaşıklara gecme , iyice bir oturt
metronom herzaman şart!!!
petrucci2
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 01.02.2005 23:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hızlı ve melodik çalmak allah vergisidir yoksa ne petruccinin ne gilbertin adı geçerdi burda.bi kere bu adamlar dahi.biz sadece o adamlara öykünüp bir iki teknik kapabiliriz fazlası olmayacak duaya amindir.gün gelir onlar gibi hız yaparsın ama o kadar melodik ve güzel olmayacaktır.kendimizi kandırmayalım.akıllı akıllı gitarımızı çalalım.
thorax

MesajTarih: Çrş 02.02.2005 1:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

petrucci2 demiş ki:
hızlı ve melodik çalmak allah vergisidir yoksa ne petruccinin ne gilbertin adı geçerdi burda.bi kere bu adamlar dahi.biz sadece o adamlara öykünüp bir iki teknik kapabiliriz fazlası olmayacak duaya amindir.gün gelir onlar gibi hız yaparsın ama o kadar melodik ve güzel olmayacaktır.kendimizi kandırmayalım.akıllı akıllı gitarımızı çalalım.

sana kesinlikle katılmıyorum! Smile
amacın eğer hızlı çalabilmek olursa tabiiki hiçbirşey elde edemezsin
fakat amacın gitar çalmak olursa herşeyi herkes elde edebilir!
deli gibi hız kasıp deli gibi hızlı çalabilirsin ama bir P.Gilbert olamazsın
çünkü amacın gitar çalmak değildir
eğer notalı , duyarak ve hissederek , gerekli bilgi birikimine sahip
bir şekilde enstrumanını çalışırsan böyle bir seviyeye gelebilirsin...
niye dünyada cok virtüoz yok sence?
çünkü o insanlar dahi değil diğerleri onlar kadar eğilmiyorlar müziğe , gereklerini yerine getirmiyorlar bence
çok detaylı ve uzun olabilir bu gereklilikler ve göreceli olabilir onun için bahsetmeye gerek yok
ama en basit örneği burda tartıştığımızdır yani hızlanmak!!!
p gilbert kesinlikle bir gün hızlı çalmalıyım dememiştir , adam gitar çalarken hisleri ve beyni dolayısıyla hızlı çalmıştır ve kendini geliştirmiştir
yani gerektiği yerde gerektiği gibi hızlı çalmıştır bu yüzden bir virtüoz dür...
Atalay

MesajTarih: Çrş 02.02.2005 2:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BU iş biraz yetenek ama çokça çalışmakla oluyor. Bİrkez beyininiz düşünmeden fretboardda eliniz istediğiniz yere gitmeye başladı mı tamamdır. Ama hemen olmuyor.

Dream Theater gitar soloları için öncelikle diminish çalışın, gerisi gelir. Diminishte hızlanmaya bakın, 6 tel inip çıkın ve tek tel üzerinde 4 parmağınızı da kullanarak klevyeye hakim olmay abakın. Amerika'daki rock gitar okullarında sadece tek tel için bir dönem ders veriyorlar. Çok önemli.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız