| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
nienturi

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
batmura

|
Tarih: Sal 01.02.2005 14:09 Mesaj konusu: |
|
|
| songlessbird demiş ki: | | Ephel Duath |
Yazdığın bütün gruplar süper ama özellikle Ephel Duath muhteşem bir grup. İtalya'nın en iyi gruplarından biri bence. Olaya klasik Black Metal olarak başlayıp zamanla evrimleşen ve müziklerine kattıkları caz öğeleriyle olağanüstü bir albüm yaptılar: The Painter's Palette. Çok orijinal, ilerici ve yenilikçi bir çalışma. Yeni albümleri de çıkmak üzere diye biliyorum. Grubun sitesine de bir bakın derim. (link)
Sigh da çok başarılı bir grup ama Imaginary Sonicscape haricindeki albümlerini dinlemedim, onları da merak ediyorum. Zaten Ephel Duath kadar değişken bir yapıları yok bence.
Sana maudlin of the Well/Kayo Dot grubunu öneririm. Caz, fusion, klasik, blues kullanan ve bunu Ephel Duath tarzı vokallerle birleştiren inanılmaz bir prog metal grubu. Sitelerine bir bak istersen.
NP: Garden Wall - Path of Dreams |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Sal 01.02.2005 16:04 Mesaj konusu: |
|
|
http://www.turkrock.com/post412480.html#412480
Henüz hepsini dinlemedim ama gelecek vadeden bir muzisyene benziyor Selim Işık. Hayırlı olsun diyelim Daha sonra o sayfaya yorumumu ekleyeceğim Şimdi songlessbird'un konusuna ve daha sonra Prog metalle ilgili daha önce yarım kalan bazı konulara geçiyorum
| songlessbird demiş ki: | | Operation Mindcrime'ı bende severim hatta Empire albümünüde çok severim. Ondan öncesine pek giremedim neden bilmem. Power Metal öğeleri olduğu konusunda hemfikir değilim |
Queensryche'da power metal ögeleri fazla yoktur Bu doğru hatta Empire albumunden itibaren hiç yoktur diyebiliriz Daha çok Warning albumunde bu etkiler bulunur. zaten ben dikkat edersen "power metal'a da çok şey katmış" diye bahsetmiştim.
Queensryche'dan etkilenen power gruplardan Hittman önemli bir örnektir 1988 tarihli albümünü kesinlikle tavsiye ederim
Info Bkz: http://www.rockdetector.com/artist,4154.sm;jsessionid=FF637
ayrıca Stratovarius, Thunderstone, Edguy gibi grupların bugün ulaştıkları muzikteki etkileri sadece Helloween ile açıklamayı pek doğru bulmuyorum Kamelot grubunda da bu etkiler var Vokal tarzından melodilere kadar Queensryche'dan da bazı şeyler hissetmek mümkün bu gruplarda. örneğin Stratovarius'un Abyss of your eyes' ında bu etkiye fazlasıyla bulmak mümkün
Bunun için Operation Mindcrime'da Eyes of A Stranger'ı hatırlatmak bile yeterlidir Bu parça günümüzdeki power metal gruplarına adeta ders verircesine yapılmış olağanüstü bir eserdir.
Progressive Metal konusu:
Şimdi Progresive metal'la ilgili hala aydınlanmamış bazı konuları açıklığa kavuşturmamız faydalı olur diye düşünüyorum "Onları sadece biz anlarız Yeni dinleyenler anlamakta zorlanır" gibi bir söylem sanatın ruhuyla bağdaşmaz
Bazı teknik terimlerle konuşup bunları açılamayı komplex meselesi yapan bir anlayış vardır Şahsen ben böyle bir duruma düşmeyi tercih etmem Eminim ki sizde istemezsiniz
Soruyu bizzat kendim sorarak bu konuda gereken adımı attığıma inanıyorum (Physchadelic, Fusion) Bu kavramlar hakkında okuduklarımdan az çok aklımda kalan bişeyler vardır Ama forumdaki diğer arkadaşların bilgilerinede değer vermek adına uygun olan yaklaşım bu olsa gerek diye düşündüm Ancak yanlış yönlere çekildi Soru soran kişiye öğretmen tavırlarıyla değilde bilgi ve fikirlerimiz ortaya koymak,paylaşmak şeklinde yaklaşırsak sanırım daha verimli sonuçlar ortaya koyabiliriz Farklı yaklaşımlardan ortak noktalara ulaşabilmek açısından da bu önemlidir
Konunun özüne tekrar dönecek olursak: okuduğum kadarıyla Burdaki arkadaşlar genelde Kademeli ritimlerin değişken melodi yapısının Prog metal için önemli bir özellik omadığını savunuyor Ancak bu muziğe yıllardır emek veren Progresive ustadları size katılmıyor olsa gerek ki, Büyük çoğunluğu bu yapıda eserler ortaya koymaya devam ediyor
Progressive'de elbette ilericilikde önemlidir ama bu muzik ilericidir denilerek açıklamak yeterince aydınlatıcı bir açıklama olmaz Prog Metal'deki bu özelliği bende çoğu zaman hissetmişimdir ve bazı kaynaklarda da bu geçiyor zaten Hem sanatsal hemde kullanılan soundlar açısından böyle bir ilericilikten söz edilebilir Ancak bu tanım tek başına yeterli olmaz Böyle olsa "Future Metal" olurdu zaten bu muziğin tanımı
Progressive'in sadece ilerici yönü ile ele almak heavy metal'e kattığı değerleri aza indirgeme manasına da gelebilir
Çünkü Heavy Metal zaten sürekli kendini yenileyen, ilerici bir anlayışa sahiptir
Sonuç olarak Progressive Metal'i oluşturan unsurları net olarak sıralıyacak olursak şöyle bir liste çıkarabiliriz
1-Yüksek perdeli,virtüöz nitelikte Gitar ve klavye kullanımı ve gelişmiş vokal yapısıyla yaratıcı özellikleri fazlaca hissedilen sanatsal bir muzik anlayışı
2-Aşamalı olarak değişen Ritim ve melodiler ve çok katmanlı düzenlemelerin görüldüğü bir müzikal yapı
3-Muzikte sürekli ilerici bir arayış içinde olma
4-Liriklerde karmaşık konsept konuların ve daha fazla edebi yaklaşımın görülmesi
5-yukardaki özelliklere bağlı olarak daha uzun süreli parçalar
6-Birçok müzik tarzıyla etkileşim halinde olma
7-Çoğu zaman deneysel bir yapınında hissedilmesi ve farklı ensturman ve soundların adapte edilme çabası
+ zaman zaman senfonik ögelerinde kullanılması
Evet buraya katılmadığınız veya eklenebilecek bilgileride ortaya koyarsanız Progressive konusunu, bilinmeyen anlaşılamayan bir tür olamaktan biraz daha uzaklaştırmış oluruz
En azından net'de Progressive Metal nedir şeklinde araştırma yapacak insanların bu forum ve bilgilere ulaşmasına ve Progressive'le ilgili çok yönlü bir fikir sahibi olmasına da yardımcı olabiliriz sanırım
| Rockman1 demiş ki: | Heavy Metal'in üstünlüğü sadece sanatsal yapısında değildir Savaşçı ve daima mucadele eden, Dünya'daki kötülüklere karşı asla teslim olmayan, baş kaldıran bir gücü ve ruhu ortaya koyabilmesidir
bunu da Progressive'den çok, Hard Rock,melodik metal ve Power metal grupları ortaya koyabilmektedir (..ve prog-power gruplar tabiyki) | (Aslında buraya Melodic Death ve Gothic Metal gruplarınında eklemek lazım)
Yazdıklarımın malasef farklı yöne çekilmesiyle bazı kişilerin yanlış anlayabileceği bir konuyu da açıklamak isterim
Melodik Metal, Power Metal gibi tarzlarda daha fazla savaşçı Ruh var derken bunu kesinlikle Progresive metalin değerini daha az gösterme amacıyla söylemedim Dikkat ederseniz yazılarımda bu tarzın sanatsal değerinin yuksek olduğunu bir çok şekilde belirtmişimdir Yıllardır bu muzikte gözlemlediğim bir durum vardır Sanatsal elementler yukseldikçe ve özellikle farklı ensturmanların sayısı arttıkça müzikteki sert ifade azalma eğilimine girer
Bu konuda Therion iyi bir örnektir Ancak Metal'e getirdiği değerler tartışılmıyacak duzeydedir özellikle "Vovin" albumu şaheserdir Hatta son dönemlerde Progressive de yaptığı söylenir
Ancak böylesine çok sesli bir çalışmada, Genelde sanatsal değerleri ön plana çıkarma amacıyla olsa gerek, çok fazla savaşçı ve sert bir etki ortaya konulmaz Progressive Metal gruplarının bir başka özelliğide sanatsal hazzı yaşama amaçlarının daha ön planda olmasıdır
Bu Güçlü duygusal etkileri taşıyan grupların genelde progressive Power yaptıkları dikkatimi çekmiştir Evergrey, Queensryche(80'li dönemleri) ve son zamanlarda Kenziner ve Royal Hunt vb. gibi grupları dinlerken duygusal olarak çok yorulduğum için daha sakin ama aynı derecede sanatsal olan şeyleri dinlemeyi Belki bir o kadar da severim
Uzun süreç ister konusuna tam olarak katılamıyorum Çok yeni bir progressive'ci sayılmam örneğin Marillion'uda 15 yıldır dinlerim ama bu ve benzeri gruplarla beyinde ve duygularda yeterli muzikal altyapı oluşturulacağınıda iddia etmem Bu daha çok hayal dunyasının genişliği, farklı duyguları yaşayabilme arzusu ve muziğe verilen değerle mümkündür Bu manada Yıllarca dinlemek gerekmez derkende bunu söylemeye çalışıyordum Zaten uzun yıllardır New Age, Jazz ve hepsinden anlamasamda klasik muzikle de ilgilendiğim için de Progressive Rock gruplarınıda daha kısa surede sevebilidiğime inanıyorum Ama sizden daha çok anlıyorum gibi bir iddiada asla bulunmam Bu tür bir iddialaşma çok saçma olur Herkesin hissettiği farklı duygular olabilir ve Bunları paylaşmak belkide daha önce farketmediğimiz şeyleri hissetmemizi sağlar
"Sen şu tarzı ve şu grupları ne kadar dinledinde yorum yapıyorsun" gibi bir yaklaşım muzikal anlamda bir yorum olamaz Bunun gibi "Progressive kavramınıda anlatsakta şu kişiler anlamaz Uzun bir sureçtir sadece biz dinleriz" gibi yaklaşımla ancak bu değeri tabulaştırmış oluruz Bu yaklaşım "progressive ego" olarak geçiyor bazı kaynaklarda Bunu bir yere kadar anlayabiliyorum belki ama bunu yaparken Mağrur bir tablo ortaya koymamak gerekir Bu sitede Pek çok muzisyen var Hatta profosyonel muzisyenlerde var Ben bir muzisyenin dinleyici kitlesine böyle yaklaşabileceğini düşünemiyorum bile. Tam tersi sevdirmeye yönelik bir tutum sergilemek bize yakışan tutum olacaktır
Bir değeri tabulaştırırsak dalga konusu olmasına da zemin hazırlanmış oluruz Bununla da kalmayıp insanları bu muzikten soğutmuşta olabiliriz Nitekim bazı arkadaşlarında birkaç gundur burda yazmadığını görebiliyorum O yüzden bence bu tür iddialardan çok muzikte ki duygu ve fikirlerimizi ortaya koymak daha faydalı olacaktır
Bütün bunlar bir yana Bir müzik hakkında ne kadar bilgi sahibiysek = o kadar anlıyoruz, o derece bu muziği yaşıyoruz manasına gelmez Hatta o muzikte o kadar yaratıcı olabiliriz manasına bence hiç gelmez Öyle olsaydı En büyük muzik sanatçıları konservatuvar eğitmenlerinden çıkardı Bu yüzdendir ki muzik konusu bilgiden çok bir gönül meselesidir
Bu kişilerde Müziğe aşk duymak öncelikli aranan özellik olmalıdır
Bu durum, bu muziği en virtüöz seviyede icra edenden yeni dinlemeye başlayana kadar geçerlidir Hatta sadece aşkla müziği yaşamaya çalışmakda yeterli olmayabilir Felsefesinide özümseyebilmek ve bu muziğin asaletine yakışır şekilde davranabilmek de çok önemli bir kriterdir ki Bunu başarabilen kişiler bence otoriteyim diye ortaya çıkan kişilerden çok daha saygı değerdir
Bunları ortaya söylüyorum ama tabi ben dahil herkes kendine bir nasip çıkarabilir yada katılmadığınız nokta nedir onu açıklayabilirsiniz (Vay bunu bana söyledin demeden)
Ben "anlamıyor bilmiyor" gibi direkt ithamlarla maruz kaldığım halde konuyu genel olarak ele alabiliyorsam bazı kişilerin Benim bu yazdıklarıma sadece fikir bazında ele alarak eleştiri getirmeleri daha kolay olacaktır diye düşünüyorum Bu arada genel olarak burdaki arkadaşların progressive konusunda bilgi ve görüşlerine değer verdiğimi ve her eleştriyi kendi üzerine alınmamaları gerektiğini hatırlatmak isterim
Şimdi birkaç Progressive Metal grubundan daha söz etmek istiyorum
" Katagory V " bu adresde: http://www.metalagesrecords.com/audvid.php
Bu grubun henuz 2 parçasını dinledim Muziğinde farklı bir atmosfer var bu yönüyle benim aradığım türden ancak fazla melodik değil Güçlü duygusal etkiler daha az Yukarda bahsettiğim gibi bu özellik bir manada olumlu çünkü nisbeten daha sakin bir şekilde dinleme imkanım oluyor Yine de kesin konuşmiyim Dinledikçe kendi dünyasına çeken bir grup olabilir Synth pek kullanmıyor galiba ama daha futuristik bir gitar soundu var Etkilendiğimi söylemeliyim Dinleyen arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum
Burada "Power of Omens" ve "Division" gruplarına ait parçalarıda indirip dinleyebilirsiniz Power of Omens, Queensryche ve Fates Warning etkileri hissedilen bir grup Ama daha progressive. Dinlediğim kadarıyla biraz daha melankolik hatta biraz kasvetli geldi bana
Yine bu sayfada dinlemenizi tavsiye edebileceğim grup "Theocracy" burdaki parçaya göre bir ön değerlendirme yapacak olursak oldukça senfonik bir yapıdan söz etmek mümkün Senfonik Power Progressive bir gruba benziyor ama tabiyki dinleyenler varsa daha iyi yorumlayacaktır
Önemli NOT: Verdiğim Linklerden hiçbiri bedava mp3 sitesi değildir Müzisyenlerin ve firmalarının tanıtım amacıyla web de paylaşıma açtığı parçalardır
http://www.hardrockhaven.net/hrhmp3s.php
Sitenin adına bakmayın Genelde Progressive Rock/Metal özelliğinde parçalar
Burda Silent Edge, Progressive Metal olarak dinlenmeye değer Bu sayfada diğer tavsiye ettiğim Grup ve parçalar, Book of Reflection
Burası özellikle benim gibi farklı gupları keşfetme heyecanında olanlar için iyi bir adress
Hard'n Heavy sevenler "Vision" ve "Statetrooper" e ait parçaları indirip dinleyebilir
Fusion olarak "Alex Scolnick Trio" Transformation' u da dinleyebilirsiniz ancak bana fazlaca Jazz olmuş gibi geldi
"Hideous Sun Demons - Elevation" Fusion'a daha yakın olsa gerek
"Magna Carta" başlığı altında Jordan Rudess'in Fusion yapıda bir parçasıda var tavsiye ederim tabi Rudes'in genel olarak Fusion yapmadığına katılıyorum zaten o soru niteliğinde bir yaklaşımdı
| thevisitor demiş ki: | | Son yazılarda batmura'nın değindiği internetten albüm indirme konusu için de ayrıyeten teşekkürler. Maalesef bilinçli davranmayan bazı kimseler ellerinin altındaki adsl sayesinde canlarının istediği her grubu indiriyorlar sonra da ortalıkta bilmiş bilmiş geziyorlar. Bizim dinlediğimiz müzik gerçekten zaman isteyen ve her geçen dinleyişte çoğalan bir tür. Genelde sevinerek görüyorum ki zaten bu türün dinleyicileri daha derli toplu, daha seviyeli ve bilinçli oluyorlar. | thevisitor, onların kime hitaben yazıldığını şimdi burda belirtmek istemiyorum Ancak öncesindeki mesajları okursan sanırım alakasız bir konu olduğunu farkedersin !
| thevisitor demiş ki: | | Şimdiye kadar burdan çok yeni grup keşfettim verdiğiniz adresler için sağolun. | Bişey değil ! (?)
Evet bende bunu amaçlıyorum zaten Madem bu gruplar, dinleyelim daha iyi tanıyalım diye koymuş oraya bu tür gereksiz sebeplerle mahrum kalmayın ve dinleyin diyorum bende.
"Birkaç parçasıyla yorum yapıyor, bilmiyor" gibi söylemlere bir anlam verebilmek imkansız Yeni grupları keşfetme heyecanında olan, ve hissettiklerini paylaşma arzusunda olan insanlara bu şekilde karşılık vermek ne ile açıklanabilir size bırakıyorum? yazdıklarıma dikkat ederseniz zaten ben detaylı yorumu albumunu dinleyen arkadaşlara bırakıyorum sadece ilk izlenimlerimden bahsediyorum
Bu forumlarda yazmaya başladığımdan beri o muzikleri dinlerken sanki tüm burdaki arkadaşlar için dinliyorum ve daha çok şeyler hissediyorum Şimdi bu duygularımızı paylaşmıyalım mı yani? Böyle güzellikler paylaşıldıkça çoğalmaz mı Yoksa yanlışmı biliyorum? Her müzisyene değer verip onu anlamaya çalışmak, Hissettikleri güzellikleri arkadaşlarıyla paylaşma heyecanında olmak hatamıdır? Cevabı bu mu olmalıdır? Bişey bilmiyorsun, ne yorumluyorsun mu denmelidir bu kişilere?
Anladığım kadarıyla burdaki bazı kişiler albümleri dinlemeden alıyor veya internetden dinlemek değilde Muzik markete gidip albümleri tek tek defalarca dinlemek istiyorlar belkide (zaten çoğu bulunmuyor mu ki Türkiye'de)
Hayır kendimi tanımasam vay ne bedavacıymışım diyeceğim sanki o "Sofranda peynir olmasın Yeni elbise giymeyiver gel sen bu albumu al "diye kendimi yönlendirdiğim dönemleri unutarak...
Tabi şu soruda akla getirilmeli: Muzisyenler sanatlarını ortaya koyarken sadece parası olan dinlesin diye mi yapıyorlar acaba?
Bu soruya hayır diyeceğinize inandığımdan burda açıklamaya gerek duymuyorum O halde herkes değer verdiği ve sevdiği muziği dinlemeli Satın alarak yada o müzisyene borcunu kabul ederek ama bir şekilde dinlemeli ve hissettiklerini paylaşabilmeli
Kimsenin bu bahsettiklerimden "Biz aksini mi söylüyoruz" gibilerden bir düşünceye kapılmasına gerek yok
son zamanlarda ortaya atılan bazı laflardan dolayı Bu konuları birimizin hatırlatması gerekiyordu Kimse bahsetmeyince ben açmak zorunda kaldım O yuzden Tartışmayalım Dinleyelim, yaşayalım. Saygılarımla.. _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
kemik

Kayıt: Oct 30, 2004 Mesajlar: 89 Nerden: Ankara/Bursa/İstanbul
|
Tarih: Sal 01.02.2005 17:48 Mesaj konusu: |
|
|
| Müzikalitesi Spiral Architect'le kıyaslanan bir grup olduğuna göre şu Garden Wall'u incelemek farz oldu. Başkası bu kıyaslamayı yapsaydı pek iplemezdim ama takip ettiğim kadarıyla batmura ve sava harbiden benim tarzıma yakın beğenilere sahipler ve sağlam gruplar dinliyorlar. O yüzden Garden Wall'u biraz anlatırsanız iyi olur, bir de lütfen FTC gibi kısaltmalar kullanmayın. Albümü deşifre etmek zor oluyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
kemik

Kayıt: Oct 30, 2004 Mesajlar: 89 Nerden: Ankara/Bursa/İstanbul
|
Tarih: Sal 01.02.2005 17:50 Mesaj konusu: |
|
|
| Prodüktör konusunda Neil Kernon adının geçmesi güzel. Bu konuda benim de söylemek istediklerim var ama önce sizden biraz Garden Wall'u öğrenelim. |
|
| Başa dön |
|
 |
nienturi

|
Tarih: Sal 01.02.2005 18:22 Mesaj konusu: |
|
|
Tekrar hoşgeldin Kemik  |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
|
| Başa dön |
|
 |
sava

|
Tarih: Sal 01.02.2005 21:44 Mesaj konusu: |
|
|
Garden Wall'un 5 albümü var. İtalyan bir grup. İlk iki albümleri bende yok, yalnız samplelarını dinledim birkaç kere. Fazla teknik değil, daha prog rock tadında. O albümleri batmura daha iyi tanıtır
Ondan sonraki iki albümleri The Seduction of Madness ve Chimica daha metal ama rock etkileri de hissediliyor. Spiral Architect hafif jazz ve fusion etkili ama genel olarak metal tabanlı iken Garden Wall'un müziğinde metal dışında da çoğu şeyi duymak mümkün. Virtüözite açısından Spiral Architect ile kıyaslamam. Enstrüman hakimiyeti üzerinde fazla durmuyorlar. Grubun teknikalitesi beste anlayışından geliyor. Chimica albümünün ilk şarkısı 30 dakikayı aşan süresiyle bu anlattığım şeyin en iyi örneği. Sık sık tempo değişiyor. Oldukça aksak ölçülerde farklı melodiler çalan 3-4 enstrüman oluyor hep. Ayrıca Spiral Architect'teki duygu eksikliği Garden Wall'da kesinlikle yok. Ayrıca süper bir vokal var. Benim dinlediğim vokaller arasında kimseye benzetemiyorum. Bir de davulcuları çok iyi.
Son albümlerinde ise tarz gene değişmiş. Uzun enstrümantel bölümler var. Oldukça atmosferik olmuş ama klavye kullanmamışlar. Vokallere de bazı yerlerde ağırlık vermişler. Oldukça ilginç bir albüm, ben hala içine giremedim tam. |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Sal 01.02.2005 22:08 Mesaj konusu: |
|
|
Headway Festival Hollanda'daymış araştırdım az önce(Amstelveen) Ben o grupların çoğunu dinlemedim İyimidir acaba
Fates Warning İstanbul'a da geliyormuş zaten
Bu arada arkadaşlar, yukardaki yazım anormal uzun olmuş 8-10 günde yazacaklarımı birleştirince böyle oldu İlgilendiğiniz bir konu varsa okuyun yoksa hepsini okuycam diye yorulmayın ha  _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
thevisitor

|
Tarih: Cum 04.02.2005 15:14 Mesaj konusu: |
|
|
Dün akşam itibariyle bu konuya güzel yazılarıyla katkıda bulunan batmura'nın göndermiş olduğu paket elime geçti. Henüz bütün albümleri tam anlamıyla dinleyenedim ama çok merak ettiğim DREAMSCAPE ve VOX TEMPUS albümlerine biraz kulak kabarttım.
Ben sadece End of silence albümlerini duymuştum ama batmura DREAMSCAPE'in üç albümünü de göndermiş, her albümde başka bir vokalist var, şimdilik Very çok güzel geldi. End of silence da melodik bir albüm gibi görünüyor. Soundu çok sağlam.
VOX TEMPUS'u da şimdi dinliyorum ve onu da çok beğenecek gibiyim.
İnternette hiç tanımadığın bir adam hiç bir kazancı olmamasına rağmen sana albüm gönderiyor, yeni grupları dinlemene yardımcı oluyor DREAMSCAPE ve VOX TEMPUS'un yanına da ekstradan albümler ekliyor belki bunları da seversin diye. Gerçekten çok teşekkür ederim batmura ama şu konuya lütfen yazmaya devam edin. Ara sıra girip bakıyorum ve eskiden olduğu gibi hareket yok. sava, enchant, nienturi ve kemik sizlerin de biraz daha aktif olmanızı rica ediyorum. Siz yazın benim gibileri de sebeplensin.
İyce dinledikten sonra VOX TEMPUS ve DREAMSCAPE yorumlarımı girerim buraya. Yanlız DREAMSCAPE biraz zaman alabilir tahmic edeceğiniz üzere. |
|
| Başa dön |
|
 |
Mordred Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 04.02.2005 15:36 Mesaj konusu: |
|
|
topiclerde var mi bilmiyorum ama Andromeda dinleyen var mi? 2 album yapmislar ama 2si de dinlemeye tartismaya değer.Johan Reinholdtz ile digerleri inanilmaz adamlar.Extension of wish de en cok dinledigim prog metal albumleri arasinda train of thought'tan sonra 2. sirada.Andromeda disinda treshold,osi,john arch,trivial act,rudess ile sherinian'in albumleri,conception,lte1 ile 2 (onlarda piyasa oldu sanki alakasiz adamlar seviyorum diyor),-bozzio,stevens,levin-,cosmosquad,trivial act, vs vs seven butun progheadlere selamlar,saygilar  _________________ Maude Lebowski: You can imagine where it goes from here.
The Dude: He fixes the cable?
En son Mordred tarafından Cum 04.02.2005 15:56 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
thevisitor

|
Tarih: Cum 04.02.2005 15:42 Mesaj konusu: |
|
|
Andromeda daha önce ayrıntılı olarak tartışıldı sanırım ayrı bir topic olarak da var. sava açmıştı yanlış hatırlamıyorsam. çok iyi bir grup olduğu kesin.
adresi de buldum: http://www.turkrock.com/ftopic7906.html |
|
| Başa dön |
|
 |
sava

|
Tarih: Cmt 05.02.2005 2:06 Mesaj konusu: |
|
|
batmura, gönderdiğin cdleri aldım; çok sağol. Fazla vakit bulamadım o yüzden adam gibi dinleyemedim henüz. İkisine de şöyle bir kulak kabarttım. Evil Wings oldukça ilginç. Tonlar Garden Wall'a benziyor. Ama farklı olarak bir hard rock tadı var ama GW kadar sever miyim bilemiyorum. Sitelerine girdim baktım, yazıları okudum; ilk albümleri sanki daha benlik gibi ama son iki albümleri dışında hiç bir albümlerini bulamadım. Nerden alabileceğim konusunda bir fikrin var mı?
Twilight ise beklediğim gibi değil. Bunu kötü anlamda söylemedim. Sadece Beyond Twilight tadı alamadım. Böyle sanki biraz Royal Hunt'lık var gibi geldi. Ama tahminimden daha güzel çıktı. Vokalleri oldukça beğendim. Dinledikçe iyice seveceğimi düşünüyorum.
Tekrar çok sağol. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt 05.02.2005 16:00 Mesaj konusu: |
|
|
the visitor sana teşekkürler.Diğer arkadaşlar batmura,sava,nienturi iyi gidiyorlar.Ben bu başlığı birazda daha fazla grup tanıtılsın diye açtım.batmura'nın sava'nın nienturi'nin bu başlığa çok yazı yazacağını biliyordum ama benden çokta fazla birşeyler bekleme progressive metal konusunda.diğer arkadaşlar daha iyidir.benim dinlediğim gruplar prog metalde 20'yi geçmez.ama prog rock konusunda yardımcı olabilirim.Bunlar hakkında da ilerde gümbür gümbür geleceğim ayrıca Rock Station'u takip et.
KAIPA-"Keyholder" |
|
| Başa dön |
|
 |
batmura

|
Tarih: Cmt 05.02.2005 22:18 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar Prog World'e göre 2004'ün en iyi prog metal albümleri (100 albüm arasından):
1. Marillion - Marbles
2. Ayreon - The Human Equation
3. IQ - Dark Matter
4. Threshold - Subsurface
5. Riverside - Out Of Myself
6. Knight Area - The Sun Also Rises
7. The Flower Kings - Adam & Eve
8. Neal Morse - One
9. Pain Of Salvation - BE
10. Blackfield - Blackfield
POS daha yukarıda olabilirdi ama güzel bir liste olmuş. (link)
MetalFan sitesine göre karışık türlerde:
1. Nightwish - Once
2. Ayreon - The Human Equation
3. Exodus - Tempo of the Damned
4. Iced Earth - The Glorious Burden
5. Megadeth - The System has Failed
6. Cradle Of Filth - Nymphetamine
7. Therion - Lemuria / Sirius B
8. My Dying Bride - Songs of Darkness, Words Of light
9. Fear Factory - Archetype
10. Sonata Arctica - Reckoning Night
Ayreon onca prog dışı gruba rağmen yılın en iyi ikinci albümünü yapan grup seçilmiş. (link)
Şu anda DPRP (Dark Progressive Rock Pages) sitesinin devam etmekte olan geniş kapsamlı anket sonuçlarını bekliyorum. Oylama hala devam ediyor. Siz de oy kullanabilirsiniz, hatta CD bile kazanabilirsiniz.(link)
NP: Pain of Salvation - 1991-93 Demos |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt 05.02.2005 22:26 Mesaj konusu: |
|
|
i love you arjeeen:p _________________ Maude Lebowski: You can imagine where it goes from here.
The Dude: He fixes the cable? |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr 06.02.2005 22:30 Mesaj konusu: |
|
|
Prog World'e göre Marillion ilk sırada.Hiç şaşırmadım.Yıllar sonra neo-prog'a ciddiyetle geri dönüş yaptılar."Marbles" süper bir albüm.Pain Of Salvation daha yukarıda olabilirdi bence de ama Threshold'a şaşırdım.Üst sıradalar ve bu memnunluk verici.Benim adamlarda (The Flower Kings) iyiymiş be!
ARENA-"Breakfast In Biarritz"/ELOY-"Live"/MEET THE FLOWER KINGS _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 07.02.2005 0:06 Mesaj konusu: |
|
|
adam&eve'i almistim albumu bi turlu dinleyemedim daha.ama netteki yorumlara bakilirsa iyiymis _________________ Maude Lebowski: You can imagine where it goes from here.
The Dude: He fixes the cable? |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 07.02.2005 16:04 Mesaj konusu: |
|
|
Sadece iyi değil muhteşem.İlk şarkı "Love Supreme","Cosmic Circus","A Vampire's View" ve "Starlight Man" muhteşemdir.Aslında bütün albümü kesmeden dinlemeni tavsiye ederim.Daniel Gildenlöw'de var.
ARENA-"Pepper's Ghost"/ENCHANT-"Live At Last" _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
nienturi

|
Tarih: Pts 07.02.2005 18:24 Mesaj konusu: |
|
|
| Albümde Daniel'in yoğunluğu ne ölçüde? |
|
| Başa dön |