Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - ''Temmuz'da(im juli)''
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

''Temmuz'da(im juli)''
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
stairway-to-heaven

MesajTarih: Cmt 25.09.2004 3:52    Mesaj konusu: ''Temmuz'da(im juli)'' Alıntıyla Cevap Ver

Öncelikle,bu filmin Pazar akşamı 20:00'de Trt2'de yayınlacağını belirteyim...İzlemeyenler kaçırmasın,izleyenler bir daha izlesin.. Very Happy

Geçen sene fakülte şenlikleri kapsamında film gösterimi yapılacaktı ve bu işi yapmak bana düşmüştü...Ulan hangi film olsun diye uzun süre kafa yormuştum.Requiem for a dream olacak gibiyken son anda ani bir kararla Temmuz'da da karar kılmıştım...Filmden sonra anladım ki;çok da doğru bir karar olmuştu...O yüzden bu filmin benim için böyle özel bir yeri vardır.. Smile

Herneyse,film hakkında kısa bir bilgi vereyim:

Pek fazla sosyal yaşantısı olmayan, içine kapanık, genç bir fizik öğretmeni olan Daniel, çevresinden de kişiliğinin uzantısı olan bir muamele görmektedir: Öğrencileri, işinde son derece beceriksiz ve eski kafalı olduğunu söyleyebileceğimiz öğretmenlerini hiç mi hiç önemsemedikleri gibi, işi onunla dalga geçmeye kadar götürürler; gittiği popüler barlarda ona servis bile yapılmaz; kadınlar yüzüne bile bakmaz, vs. Bir gün Daniel, güzel bir işportacı olan July’dan bir yüzük alır. July (Temmuz) yüzüğün ona aşkta şans getireceğine yemin eder. Gerçekten de aynı gece Daniel, Melek adında bir kıza sırılsıklam aşık olur ve Türkiye’ye gidecek olan Melek’in peşinden gitmeye karar verir. Fakat uçakta yer bulamaz, o da otomobille Türkiye’ye doğru yola çıkar. Tam şehirden çıkarken bir otostopçuyu da arabasına alır. Bu otostopçu ona yüzüğü satan July’dan başkası değildir.
Almanya’da yaşayan Türk asıllı yönetmenlerden Fatih Akın’ın “Temmuz’da” filmi daha önce İstanbul Film Festivali’nde gösterilmiş ve beğeni toplamıştı. Keyifle izlenen bir romantik komedi olarak nitelendirebileceğimiz filmi tanımlamak açısından, yönetmeni Fatih Akın’ın en çok altını çizdiği sözcükse ‘cool’.

Pazar akşamı bu filmi izleyin...Yorumunuzu da buraya yazıverin bi zahmet... Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Cmt 25.09.2004 13:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hayatımın filmlerinden biri... Duvara Karşı'yla Fatih Akın'ı tanıma fırsatım olmuştu bu filmle kendisine hayran kaldım. Hala tipine ve röportajlarına falan gıcığım o ayrı Smile
Çok hoş bir yol hikayesi. İnanılmaz tesadüfleri doğallıkla aktaran, ilginç tiplemeleri, çok güzel seçilmiş müzikleri (Fatih Akın bu işi iyi bilyor), yaratıcı çekim teknikleri ve birbirinden iyi oyuncularıyla defalarca izlenilicek bir film.
Şimdi bu filmle ilgili ne anlatsam boş zaten yazdıkça yazasım gelicek, tek söyliyiceğim bu filmi izleyin Smile İzleyip izleyip moral bulursunuz. Ben hiç bir filmi izlerken bu kadar hoş vakit geçirmemiştim. Ve sanırım hiç bir filmden bu kadar etkilenmemiştim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
stairway-to-heaven

MesajTarih: Cmt 25.09.2004 17:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sana tamamen katılıyorum...Özellikle müzikler gerçekten harika...İzleyen herkesin suratında 1-2 saat geçmeyen bir tebessüm bırakan bir film...

Bu arada film dublajlı yayınlanmaz umarım...Bütün havası bozulur yoksa...
emrevatans

MesajTarih: Cmt 25.09.2004 18:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

iyi bir yol filmi..akın,tarantino gibi müziğe çok önem veriyo..bu güzel bişey..fatih akının yeni filmi geliyomuş..belgesel...umarız hep böle olur
kotukedi

MesajTarih: Cmt 25.09.2004 20:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

filmde encok otobüs şöfürünün yaptigi hareket hoşuma gitti, barda kıza sulanarak aşkını kanıtlamasini saglamişti
stairway-to-heaven

MesajTarih: Cmt 25.09.2004 20:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kamyon şoförüydü o...Filmin en güzel sahnelerinden biriydi gerçekten...Diğer kamyon şoförü ablamız da süperdi bu arada...Smile
uyuz

MesajTarih: Cmt 25.09.2004 22:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

umarım bir gün benim de hayatım ,o an önümden geçen bir arabaya bağlı olur...
stairway-to-heaven

MesajTarih: Pts 27.09.2004 0:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Trt...İyi güzel de,şu filmleri altyazılı yayınlayıver be...

Dublajlı hiç bi tad alamadım valla...
stairway-to-heaven

MesajTarih: Pts 27.09.2004 1:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

uyuz demiş ki:
umarım bir gün benim de hayatım ,o an önümden geçen bir arabaya bağlı olur...

Valla başına filmdeki gibi güzel şeyler gelmez kanımca... Kaymışş
Başa dön
Atalay

MesajTarih: Pts 27.09.2004 1:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet çok önce seyretmiştim. Başta sıkıcı gelmişti ama sonuna kadar gittim. İyidir.
olamaz

MesajTarih: Pts 27.09.2004 13:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kotukedi demiş ki:
filmde encok otobüs şöfürünün yaptigi hareket hoşuma gitti, barda kıza sulanarak aşkını kanıtlamasini saglamişti

o sahne harikaydı ya.bi de şey vardı.adam sahilde bira alıodu.sonra biraları veren adam da bütün güzel şeyler ücretsizdir gibi bi laf ediodu.o çok iyidi..
her ne kadar ilk onbeş dakkasını kaçırmış olsam da harika filmdi ya.
hatta fatih akın da oynuyodu filmde.
Başa dön
alperr

MesajTarih: Pts 27.09.2004 15:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dokusu bu kadar güzel olan bir film bulmak zor gerçekten. mutlaka izleyin. hatta tavsiye edilir, soğuk bi birayla izleyin. film bitince şapşal şapşal bakınacaksınız etrafınıza : )
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
essence

MesajTarih: Pts 17.01.2005 12:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yalnız seslendirme bu kadar kötü olabilirdi.. neden orjinal hali ile vermediler anlamadım... geçen yıl digiturk'te izlemiştim aynı tadı alamadım, hiç yoktan yine iyidir diye izledim tabikii.. çünkü filmi aradım hiç bi yerde bulamadım Sad ve müziklerini de arıyorum ! dağlar,köprüler,nehirler aşmaya hazırım!
fatih akın gerçekten gerek müzikleri,gerek mekan ve oyuncu seçimiyle harika bi film yapmış...moritz bleibtreu das experiment ve run LoLa run'da da iyi bi oyunculuk sergilemişti... run LoLa run'daki sevimli hali bu filmde de var...christiane paul'de çok hoş bi hatun! izlenmeli, her evde olmalı !
esgi

MesajTarih: Pts 17.01.2005 13:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pazar gunu trt de 3.kez izledim filmi.ama dublajlar cok kotu olmus.Onceki islediklerim tadını veremedi ama yine de baska kanala ceviremedim.
cok gusel bir film fatih akını kutlamak lasım.
Başa dön
aiolos

MesajTarih: Sal 18.01.2005 20:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben çok da beğenmedim...niye benim hayatımda böyle tesadüfler olmuyooo yaaaaaa Crying or Very sad
snowflake

MesajTarih: Sal 18.01.2005 22:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok beğendim. iki kez izledim şimdiye dek. yine yayınlansa yine izlerim.
filmdeki tesadüfler, yolculuk hikayeleri, bindiğiniz arabanın kaderinizi belirlemesi...hepsi çok ilginçti.
en çok arabanın bagajında amcasının ölüsünü memleketinde gömmek için taşıyan adamın hikayesine güldüm...aslında hem komik hem hüzünlüydü...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
morvesuni
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 19.01.2005 16:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk defa festivalde izlemiştim iki defa üst üste gittim.. geçenlerdede trt de çıktı türkçe dublaj yapılmış .. almanca dan kat kat daha ii olmuş..
UnusuaL
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

MesajTarih: Prş 20.01.2005 15:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok güzel bir yol hikayesi.. Neden benim hayatımda böyle tesadüfler olmaz dedirten bir film, evet.. =) Bana Simyacı kitabını hatırlatmıştı.. Arama onu bulamazsın =)
Genjuro

MesajTarih: Prş 20.01.2005 19:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende sinemada izleme fırsatına erişenlerdenim Fatih Akın Rullaz tabe

benimde en beyendiğim sahne Daniel ile İsa nın taanıştıgında arkadan çalan Sezen Aksu bide Meleğin sölediği şarkı var tabiki Aşık oldum
Başa dön
essence

MesajTarih: Pts 24.01.2005 15:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

uzun aramalar sonucu nihayet film müziklerini buldum... özellikle meleğin söylediği şarkı gerçekten çok hoş...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız