Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Bb yerine A# kullanmak ( Akor )
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Bb yerine A# kullanmak ( Akor )
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Death-Lead

MesajTarih: Çrş 12.01.2005 23:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim bahsetmek istediğim şey konuyu aştı.ama iyi anlayan arkadaşlar tarafından anlaşılmadı. neyse...
Japon Fender Strat 83 Usa Mod -- Usa Washburn c64se -- Marshall Mg100dfx -- Boss Ds1 -- Boss Sd1 -- Boss Cs3 -- Dod Corrosion Metal -- Mxr DoubleShot -- Sansamp GT2 -- İbanez DE7 -- Orginal Dunlop Cry Baby -- Crs Dibox
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
pyramind
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Çrş 12.01.2005 23:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:

2 akorda kesinlikle aynı şeylerdir ama distortion' da Bb akoru a# den daHA sert bi ton verir.

çünkü Bb nin üst 3 bas teli ---f - a# - f ---- seslerinden oluşur.

a# daha aşağıda basıldığı için daha net, daha ince bi ton verir. üst 3 tel : --------a# - f - a#-------- dir. bu iki akorlarda görüldüğü gibi daha kalın fa sesi hakimdir. ve daha koyu bir vurgu yapar...

Yok arkadaşım tartışma değil ama ben anlatamadım sanırım. Pozisyonunu değiştirirsen ton değişir bu ayrı bir şey, bu akorların sesini etkilemez.

Power chordlardan bahsediyorsak, Bb5 ve A#5 ten bahsediyoruzdur.

F A# F akoru A#5 değil tam olarak, aslında A#5/F Olarak adlandırılır, çünkü kök nota olarak başka bir şey basıyorsun. Ve bunu F Bb F olarak yazarsan "Tamamıyla" aynı sesi alırsın(aynı pozisyondan çalarak ama bu sefer ismi Bb5/F olur. Smile İsimlendirme ile pozisyonu birbirine karıştırıyorsun. F A# F ile F Bb F aynı şeydir. Aynı yerden çaldığın sürece duruma göre iki ismi de alabilirler.

A# F A# in ismi de A#5tir. ancak bunu Bb F Bb olarak yazarsan "Aynı pozisyonda" çalmana rağmen ismi Bb5 olur. Pozisyon farkının akor ismiyle alakası yok. Akor içinde bir çevrim(inversion) yaptın diye, kökünü değiştirmek zorunda değilsin yani. Umarım daha açık oldu.
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Prş 13.01.2005 0:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Peki böyle anlatacağız herhalde...
Death-Lead demiş ki:

çünkü Bb nin üst 3 bas teli ---f - a# - f ---- seslerinden oluşur.

Öncelikle şunu söyleyeyim o pozisyondan (1. pozisyon) bastığın bare Bb baresidir... Ve o bare basılırken esas ses olarak Bb u kullanmak, 6. teli işaret parmağını kullanarak mute etmek tercih edilebilen bir şeydir... Zaten bu şekilde yani X (Mute) - Bb - F - Bb şeklinde çaldığın şey aşağıda belirttiğinle aynı oktavda bire bir aynı 5'li baredir... Neyse bunu geçelim.. Ancak Bb baresi ile adam gibi kök sesi Bb olan adam gibi bir 5'li çalmak istiyorsak 6. teli mute etmemiz gerekir...

Bu dediğin şey var ya.. Şu F A# F olan.. Onun adı Bb baresidir dedim ya.. Onun adı aynı zamanda A# baresidir... Yani orada çalınan şeye sen dersin ki Bb baresi ben derim ki A# baresi... Aynı pozisyondan bahsediyorum.. Bu durumda kimse yanlış yapmıyor.. Hatta Hb baresi de derim.. Çünkü kimi notasyonlarda Si ye H simgesi verilir B yerine... Hepsi aynı şey..

Death-Lead demiş ki:

a# daha aşağıda basıldığı için daha net, daha ince bi ton verir. üst 3 tel : --------a# - f - a#-------- dir.

Bu 6. perdeden F baresini kullanarak çaldığın şeyin de adı Bb dür... Aynı zamanda A# dir....

Yani neymiş? Ben Bb baresi basıyorum dersem, 1. pozisyondan da çalıyor olabilirim, 6. perdeden de... Biri A# öbürü Bb diye bir şey yok... Sen bana Bb çal dediğinde ben gidip 13. perden de çalarım..

Ha genel kanı olarak da böyle bir şey yoktur.. Yani sen bana Bb veya A# çal dediğinde, ben her seferinde 6. perdeden çalarım... Niye? mute a gerek olmadığı için orayı tercih ederim...

O dediğin şey notasyonlarda Bb ve üzerinde 1 ya da 6 gibiisinden ifade edilir... Yani bunu 6. pozsiyondan çalın ya da 1. pozsiyondan çalın diye... Veya şöyle
Bb (VI) Bb (I) gibi...

Anlaşabildik mi bilmiyorum.... Yani sen pozisyondan bahsediyorsun, akor' dan değil... O iki pozsiyonda akorların adları farklı değil..
vileshome
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 15.01.2005 22:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zombi abi çığlık atmak ister bu gönül.. A#&Bb mu..!!!??? hoca böyle bi konu hakkında bukadar coşulabilirmi..Razz müzik tarihine geçmeli bu.. düşündümde arkdaş eskaza E# falan deseydi herkes pc nin başında felç olucaktı heralde, gözlerde "! KERNEL.DLL" yazarak.. Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Endoplazmik_Retikulum

MesajTarih: Pzr 16.01.2005 14:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vileshome demiş ki:
Zombi abi çığlık atmak ister bu gönül.. A#&Bb mu..!!!??? hoca böyle bi konu hakkında bukadar coşulabilirmi..Razz müzik tarihine geçmeli bu.. düşündümde arkdaş eskaza E# falan deseydi herkes pc nin başında felç olucaktı heralde, gözlerde "! KERNEL.DLL" yazarak.. Smile

Eheüüe Smile)
Sorma ya ama bir türlü açıklayamadık Bb ve A#'in teorik olarak ayrı, pratik olarak tamamen aynı olduğunu Smile
Fender USA Strat; Gibson LP Standard; Godin Grand Concert SA; Esteve 1-ELEC; Roland JC-120; Schertler Unico; Budda Wah; Cry Baby GCB-95 Wah; Maxon CP9Pro+; Fulltone OCD; Xotic BB Preamp; Maxon OD9; Line 6 DL4; Ernie Ball Volume Pedal/Switch;.......
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
cash

Nerden: istanbul ve bursada periyodik olarak siper alırken görebilirsiniz

MesajTarih: Pzr 16.01.2005 14:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet teorik olarak ayrı , pratik olarak aynı...
jazz armonisinde özellikle bu tür şeyleri çok görmekteyiz hatta ''aralıkları'' incelerken ve derceleri koyup sıfatlarken çok karşımıza çıkıyor bu durum. teorik olarak ayrı değerler alabiliyor ses cetvelinde (ses değeri değil yanlız Exclamation sıfatsal değerler alıyor karşılaştırmalarda ve denklemlerde mesela bemol ve diyez değerleri almış bir notamızı aralık inceleme yaparken çok ayrı şekilde değerlendirip açıklıyoruz , ama sadece açıklıyoruz nota yine aynı nota ama değeri farklı , ses yine aynı ses değişen yok...)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız