Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - ilk kez stüdyoya gideceğim tavsiyeler
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

ilk kez stüdyoya gideceğim tavsiyeler
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
emresumer

MesajTarih: Cmt 08.01.2005 10:46    Mesaj konusu: ilk kez stüdyoya gideceğim tavsiyeler Alıntıyla Cevap Ver

14 aydir akustik gitar çalıyorum. Bunun 9 ayında ders aldım. Fender Gemini 2 akustik gitarım var. EQ su yok yani jack girişi falan da yok.
Davulcu bir arkadaşım vardı o çalışmak için stüdyo ya gidiyordu. " Gel birlikte takılır , şarkı çalışırız" dedi.
Çok sert müzik dinlemiyorum. Hala sadece ritm atabiliyorum Smile solo olayına pek giremedim. Tamamen çalabildiğim bir iki şarkı var akustikle çalınabilen. Örnek olarak oasis-wonderwall , dido-hunter . Bryan Adams'tan da back to you ,heaven var mesela.
Stüdyo'ya gidince galiba benim gitarın önüne mikrofon koyacaklar , yoksa davul duymaz heralde Smile . Bir de gitmişken bir iki şarkı çalim elektrogitar ile diyorum. Ama hiç bilmeden gidince adam güvenmeyip gitarı vermemezlik falan yapar mı? Smile Elektro gitarda ilk elime alınca nelere dikkat edim mesela? Anouk - nobody's wife var mesela onu da akustikle deniyorum ama powerchords lar var elektroyla olur heralde . en kaba olarak nelere dikkat etmeliyim?
Çok uzun oldu kusra bakmayın Smile İlkkez gidiyoruz zaten aletleri bozmayayım veya rezil olmayayım iyice Smile şimdiden teşekkürler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cmt 08.01.2005 14:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yapmazlar verirler gitarı amfinin sesine çok abanma birde amfiyi kapatmadan gitarın jackını çıkarma bunları biliyosundur herhalde söyliyeyim dedim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Prelektro

MesajTarih: Cmt 08.01.2005 21:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yok canım ne elektro çalarsın bişey olmaz. elektro adamı çarpmaz Smile sende zarar vermezsin istemediğin sürece. powerchordlar yapılır elektroyla evet.

dikkat ediceğin şey hmm kulaklarına dikkat et ehe çıktığında çınlıyo olabilirler. benim gibi gaza gelip 1 saat boyunca amfi önünde durduğu farketmeden çalarsan beynin falan dağılır çıkışta ehe. mikrofon vardır iiyi bi stüdyoysa halledilir dediğin gibi. en kötü ihtimal şu kelebek mikrofonlarmı ne var takıyosun aletin üstüne 3-4 milyon bişey. ses kaliteleri çok iyi değil ama istersen al bi tane . ama bi çare bulurlar.

adam gitarı verir merak etme Smile ben 3-4 yıl elime gitar almadan stüdyoya gitmiştim hiç bişeyde olmamıştı ehe
Jeff_Loomis
"Müziktek" Mod / Crossfire Gitaristi

MesajTarih: Cmt 08.01.2005 22:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

akustiğinin önüne mikrofon koymazlar, direk eline elektro verirler. Stüdyo ortamında prova esnasında asla akustik mikrofonlanmaz. Zaten akustik gitar mikrofonlanıp amfiden geçirildikten sonra amfiden çıkan ses akustiğin sesinden daha yüksek olacağı için mikrofon akustiğin sesini değil de hoparlörden çıkan sesi alıp geri hoparlöre yollayacaktır. Yani feedback olacaktır, bu yüzden sana direk elektro verirler hiç uğraşmazsın akustikle...
Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716

Crossfire - Sınıf 64 - Since Yesterday
Cem Saydam
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
emresumer

MesajTarih: Cmt 08.01.2005 22:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Me_ThuS demiş ki:
Yapmazlar verirler gitarı amfinin sesine çok abanma birde amfiyi kapatmadan gitarın jackını çıkarma bunları biliyosundur herhalde söyliyeyim dedim.

Yok hayır bilmiyorum valla Smile

Prelektro , çarpılmam umarım Smile ya daha önce elime elektro almadım diye kasıyorum şu an kendimi biraz. Smile anfinin önünde durmam merak etme Smile

Jeff_Loomis , önceden giden bir arakadaş vardı onun akustiği mikrofonlamışlar ondan dolayı acaba diye geçirdim içimden. Smile Direk elektro verirlerse daha iyi olur Smile clean da çalınca zaten akustik gibi çıkıyor değil mi sesi?
Başa dön
-Aytac-

MesajTarih: Cmt 08.01.2005 22:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Akustik gibi değil yani farklı.Akustik sesi için simülatörler var.

Ya hiç kasma.Birşey olmaz yani.Muhtemelen sap daha ince gelir biraz yadırgayabilirsin.Ama şöyle drive'ı yükseltip solo attın mı "ne akustiği ya, elektro istiyorum ben!" diyebilirsin Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Galthor

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 16:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

stüdyoya çekmeden gir, kafan sağlam olsun Very Happy
cash

Nerden: istanbul ve bursada periyodik olarak siper alırken görebilirsiniz

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 16:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Valla ben anlamadım, bişey yapmana gerek yok yada herhangi bir tecrubeye Very Happy sakınılan göze çöp batar...gir çal gönlünce herhalde coşup ampli falan dağatmayacaksın Smile istediğin gibi takıl rahat ol...

galthor sana katılmıyorum çekip girerse daha yaratıcı olur Very Happy avatarda bi potansiyel var zaten emre'nin.
Başa dön
Galthor

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 16:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben de avatardan tahmin yürüttüm, yani o halde girmesin, çalamaz, az çeksin yeter Very Happy
SOAD
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 16:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bide istersen oturarak çalma...Ayakta calmaya alış..çünkü bizim gruptaki kazma arkadas ayakta çalamıo gectiğimiz 2 konserde de(zaten baska konser vermedik Smile neyse işte konserlerde hata yaparak çaldı butun parcaları...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
neverlasting

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 17:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cash demiş ki:
Valla ben anlamadım, bişey yapmana gerek yok yada herhangi bir tecrubeye Very Happy sakınılan göze çöp batar...gir çal gönlünce herhalde coşup ampli falan dağatmayacaksın Smile istediğin gibi takıl rahat ol...

doğru deneye deney öğren hem bir bilmemle bin nasiyattan iyidir gibi bi söz vardı kafana göre takıl
vileshome

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 20:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aga bu ne eziklik böyle yumurtadanmı çıktın sen, nedemek elektroyu vermez falan çeksin kepengi çıksın herif ozaman studyo diilmi orası.. bırak onu bunuda ben sana asıl önemli noktalardan birini söyliim bu benim en gıcık olduğun hususlardan biridir şöyleki:eger gitarın teli koparda herif parasını senden isterse arkadaşa yöresel bi el işaretimizle karşılık veriyosun...
arkadaş bin kişi çalar o gitarla tel çürür sen elini atarsın tak!! soora aliim parasını.. yok ya..!*@#
bana zimmetledi herif sanki teli kardeşim burası senin studyonsa gitarın üstünde eskiyen telide sen değiştireceksin kimin elinde patlarsa ona kitlemiceksin..bide adama abi muhabbeti çekmeye başladınmı tamam.. istanbul burası hoca sen gözünü açmazsan tepene binerler.. sevgiler&saygılar
emresumer

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 20:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Smile Avatar okadar kötü mü yaa?? Smile
Çekmem zaten ben yaa.. Smile
Teşekkürler gerçekten.
Fazla kasmadan evde çalıyormuş gibi yapacam Smile
Başa dön
Galthor

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 21:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yok be emre şaka yaptık Very Happy

bir de öyle anlaşmadan gidince ulan ne çalsak oluyor insan. yani önceden çalacağınız şarkıları falan kararlaştırıp çalışıp gidin.
cash

Nerden: istanbul ve bursada periyodik olarak siper alırken görebilirsiniz

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 22:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Galthor demiş ki:
yok be emre şaka yaptık Very Happy

bir de öyle anlaşmadan gidince ulan ne çalsak oluyor insan. yani önceden çalacağınız şarkıları falan kararlaştırıp çalışıp gidin.

Evet tek sorun bu Very Happy odun gibi kalıyor insan ne çalsam diye afallıyor ben şahsen ömrümde 3 yada 5 kere studyoya gittim sıkıcı oluyor Smile evde kuruyorum drum machine'i kendimce takılıyorum yada arkadaşlar geliyordu zamanında altın günü gibi bi onda bi şunda çalışıyoduk öyle
Başa dön
pyramind
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 22:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet, stüdyoya gidilir, her şey yerine takılır ve:

-ee ne çalıyoruz?
-sen şunu biliyo musun?
-hayır, sen bunu?
-hayır
-bu?
-hayır

sonra herkes kendince takılmaya başlar. çok komik bir manzaradır aslen.
vileshome

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 23:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bi rezillikde aylarca çalışma yapmazsın grubu toplar studyoya sokarsın çalmadan ewel yanındakilere bakar "arkadaşlar biraz insaflı olalım" bakışı atarsın zira rezalet çalıcanız kesindir... :kemancı
en güzeli kendi studyon oluyo hacı yine diriliyoruz yakında avcılardayız.. METALL!
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pts 10.01.2005 0:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu ne abi herkes askerlik anısı gibi stüdyo anılarını anlatıyor:) Stüdyo gitarının telinin kopmasından daha kötüsü kendi gitarının telinin senin hayvanlığından kopmasıdır.sonra şey gibi kalınıyor ortada allahtan stüdyo sahibi iyiydide ordaki bir gitardan çıkarıp verdi sonra parasını veriyim dedim almadı (herhalde o rezalet stüdyodan sonra acıdı bize:))
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
vileshome

MesajTarih: Pts 10.01.2005 12:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitarımda enson bikaç sene ewel tel koptu oda biyere çarpmıştım la teliydi.. onun haricinde hiç çalarken koptuğunu hatırlamıyorum, başka türlü ya çok hayvanlaşıcaksın yada çok ihmal ediceksin başka türlü nasıl çatır çatır tel kopartıyo millet anlamıyorum.. bide kalitesiz köprüler sebep olabiliyo tabi onuda unutmamak lazım.. şu an 10-52 tel kullanıyorum zaten kopmaz.. Smile
malmstein

MesajTarih: Pts 10.01.2005 13:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Galthor demiş ki:
stüdyoya çekmeden gir, kafan sağlam olsun Very Happy

en önemli kural budr

way beni 6 -7 sene geriye götürdün neyse kolay gelsin

bide porsche oyuncak arabam var her gün sluyorum büyüsün diye de tık yok
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız