Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - james murphy
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

james murphy
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
jasonloomis

MesajTarih: Prş 06.01.2005 22:21    Mesaj konusu: james murphy Alıntıyla Cevap Ver

ya bu adam cidden çok güzel işlere imza atıyor bu adamın solo albümlerini dinleyipte bu adama tapmıyacak varmıdır ? james murphy hakkındaki düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
normanbates

MesajTarih: Prş 06.01.2005 22:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eğer death, testament, obituary'de çalan james murphy'den bahsediyorsak bu herif inanılmaz yetenekli.. gitara bu kadar hakim adam az bulunur.. vai, satriani'den sonra yeni bir gitar virtüözü daha kazandık buna inanıyorum..

www.deliriyum.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
jasonloomis

MesajTarih: Prş 06.01.2005 22:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya evet o murphyden bahsediyorum deidgin gibi cidden bu adam gitar konusunda aşmış. cidden çok yetenekli birisi. eger solo albümlerini dinlediysen zaten bunu görürsün bence piyasadaki çogu virtüözden iyi olmasına ragmen gerektigi saygıyı göremedigine inandıgım nadide gitaristlerden birisidir. mutlaka solo albümlerinin dinlenmesi gereken bir gitarist
Başa dön
nienturi

MesajTarih: Cum 07.01.2005 10:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O adamın en sevdiğim yanı çok yönlü oluşudur. Thrash metal de yapar, death metalde, Prog. metal de... Üstelik hakkını da vererek yapar. Ben ilk albümü "Convergence"a biraz daha sempatik bakıyorum Bu albümdeki müthiş vokalist Devin Townsend'in de olumlu katkıları göz ardı edilmemeli elbette...Diğer müzisyenler ise Chuck Billy, Eddie Ellis, Eddie Head, Greg Howe, Matt Guillory ve Michalle Rae Dean...
İkinci albümünde ise (Feeding The Machine) en dikkat çekici şey bir Al Di Meola yorumunun (Race With Devil On Spanish Highway) bulunması. Diğer önemli nokta ise en sevdiğim basçılardan olan Stu Hamm'in varlığı.

Gitaristliğinden söz edersek yukarıda bahsedildiği kadar üst seviyede olduğunu düşünmüyorum. Ona gelene kadar daha çok gitarcı var... Anacak tekrar belirteyim hem "MALEVOLENT CREATION","SOLSTICE","AGRESSOR","DEATH","KONKHRA","OBITUARY" gibi gruplarda pena sallamış hem de "ARTENSION","JOHN WEST","EXPLORER'S CLUB","A TRIBUTE TO RUSH Working Man" gibi projelerde konuk olarak bile olsa yer almış bir adam zor bulunur Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
normanbates

MesajTarih: Cum 07.01.2005 10:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nienturi demiş ki:

Gitaristliğinden söz edersek yukarıda bahsedildiği kadar üst seviyede olduğunu düşünmüyorum. Ona gelene kadar daha çok gitarcı var... Anacak tekrar belirteyim hem "MALEVOLENT CREATION","SOLSTICE","AGRESSOR","DEATH","KONKHRA","OBITUARY" gibi gruplarda pena sallamış hem de "ARTENSION","JOHN WEST","EXPLORER'S CLUB","A TRIBUTE TO RUSH Working Man" gibi projelerde konuk olarak bile olsa yer almış bir adam zor bulunur Wink

Sayılan gruplarda çalmış olması gözümüzü boyamakta sanırım ki fazla abarttım gaza gelip vai demişim satriani demişim Shocked fakat hiç de yabana atılmaması gereken bir adam.. henüz 36 yaşında ki daha yaşı genç bana göre.. "virtüöz" isimler arasında olacaktır, kendini geliştirmeye çabalıyorsa tabi..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
nienturi

MesajTarih: Cum 07.01.2005 10:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En kötüsü de bu kaliteli adamın kanser olması. Rock alemlerinde eskiden uyuşturucudan ölmek ve intahar modaydı, şimdi ise kanser Sad
Yazık, kendi sitesinde bir de
http://www.msanthrope.com/jamesmurphy/before-after.jpg
fotosu verilmiş.Ancak sağlığı ile ilgili son gücelleme 2002...Ancak sanıyorum daha iyidir de chuck'ın akıbetini paylaşmaz erkenden...
Başa dön
normanbates

MesajTarih: Cum 07.01.2005 11:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nienturi demiş ki:
En kötüsü de bu kaliteli adamın kanser olması. Rock alemlerinde eskiden uyuşturucudan ölmek ve intahar modaydı, şimdi ise kanser Sad
Yazık, kendi sitesinde bir de
http://www.msanthrope.com/jamesmurphy/before-after.jpg
fotosu verilmiş.Ancak sağlığı ile ilgili son gücelleme 2002...Ancak sanıyorum daha iyidir de chuck'ın akıbetini paylaşmaz erkenden...

evet beyninde tümör varmış fakat tehlikeli olmadığı söyleniyor. gerçi daha önceki operasyonlarda beyninden golf topu büyüklüğünde ur temizlenmiş Shocked Sad .. en acı tarafı ise böyle bir adamın parasızlıktan sürünüyor olması.. tüm kazandığı parayı tedavilerine harcamış.. dediğin gibi chuck'la aynı sonu paylaşmaz umarım..
Başa dön
jasonloomis

MesajTarih: Cum 07.01.2005 14:54    Mesaj konusu: james murphy Alıntıyla Cevap Ver

umarım chuckla aynı sonu paylaşmaz çünkü hem kişilik olarak hemde gitarist olarak çok baba bir adam. gitar konusunda aşmış birisi. umarım bir an önce iyileşir ve süper bir solo albüm yapar
Başa dön
jasonloomis

MesajTarih: Cum 07.01.2005 16:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence hiçde abartmadıgın birisi benim için marty,jasondan sonra james murphy gelir bence osüperdir tarzında kimse ondan iyi degildir. her tarzıda hakkıyla yapar. zaten onun kadar güzel gitar tonu olan ben başka birisini bilmiyorum tek kelimeyle nefis
Başa dön
sava

MesajTarih: Cum 07.01.2005 19:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çoğu kişi bilmez ama James Murphy'nin ilk çaldığı grup Agent Steel'dir. 17 yaşındayken Juan Garcia'nın gruptan ayrılması sonucu Agent Steel'e girdi. Turneye çıktılar. Ama albüm kaydetmediler. Skeptics Apoclaypse albümünün Century Media baskısındaki bonus trackte James Murphy'nin de olduğu canlı bir performans var The Unexpected diye. Ama hiçbir albümde yayınlanmadı o şarkı.
Başa dön
Whiplash

MesajTarih: Cum 07.01.2005 19:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sava demiş ki:
Çoğu kişi bilmez ama James Murphy'nin ilk çaldığı grup Agent Steel'dir. 17 yaşındayken Juan Garcia'nın gruptan ayrılması sonucu Agent Steel'e girdi. Turneye çıktılar. Ama albüm kaydetmediler. Skeptics Apoclaypse albümünün Century Media baskısındaki bonus trackte James Murphy'nin de olduğu canlı bir performans var The Unexpected diye. Ama hiçbir albümde yayınlanmadı o şarkı.

evet haklısın. hatta benim adam gibi james murphy hayranlığımda ordan gelir rock station'nın agent steel lı sayısında james murphy nin adını gördüm. sonra bir bakmışım o zamana kadar dinlediğim tüm gruplarda james murphy adı geçiyormuş (obituary, testament...). çok şaşırmıştım adam ama metal camiasından çok kabul görmüş bir gitarist. hakkını da veriyor bence.
Başa dön
Anselmo

MesajTarih: Cum 07.01.2005 20:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok sevdiğim gitaristlerden biridir. Gittiği her gruba çok şey katmıştır. Albümlerini dinlemedim, birkaç şarkısını dinledim bugün arkadaştan, güzel işler yapmış. Kanser olması çok kötü. O tümör, sanırım davranışlarını da etkiliyormuş. Dengesizmiş yani biraz. Umarım iyileşir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
songlessbird

MesajTarih: Cum 07.01.2005 20:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Obituary'i pek tutmazdım nedeni Celtic Frost Rip-off bir grup olmasıydı. Ama Cause Of Death'de J.Murphy geldi ve bence Obituary tarihinin en iyi yapıtını yapmasında katkılarda bulundu. Çok güzel sololar vardır.

Sanırım Holy Terror'da da çaldı. Aynı zamanda Cancer grubunda da bulundu. Tam gezgin bir adam. Bir ara kendi grubunu kurmuştu Disincarnate diye.

Metal dünyasında bazı özel insanlar vardır. Dan Swano, Danny Lilker gibi hiperaktifler. James Murphy'de bunlardan biri. Umarım sağlığına kavuşur.
Başa dön
sava

MesajTarih: Cum 07.01.2005 21:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Holy Terror'un albümlerinde hiç çalmadı. Sonradan turnede falan çaldıysa bilmiyorum onu ama pek zannetmiyorum öyle olduğunu.
Başa dön
songlessbird

MesajTarih: Cum 07.01.2005 21:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pardon Hallow's Eve demeliydim Smile
Başa dön
jasonloomis

MesajTarih: Pzr 09.01.2005 0:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya james murphynin gitar tablarını bulamıyprum bulabilecegim bir yer var mı acaba?
Başa dön
batmura

MesajTarih: Pts 10.01.2005 12:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

James Murphy artık sağlık sorunları yaşamıyor. Uzun zamandır sitesine ve forumuna yazılar da yazıyor. Kendisi nienturi'nin de ayrıntılı şekilde yazdığı gibi sadece mükemmel bir gitarist değil aynı zamanda mükemmel bir de bestecidir. İki solo albümünü de çok severim. Genelde Feeding the Machine, Convergence kadar sevilmese de ben iki albümü de çok beğenirim. Convergence'te Devin Townsend'ın olması beni o albüme biraz daha yakın tutar, o ayrı.

Murphy'nin çaldığı grup ve projelerin haddi hesabı yok. Bende bir aralar bu adamın çaldığı her CD'yi bulup arşivleme hastalığı vardı. Barış'ın yazdıklarına ek olarak, Murphy'nin Vicious Rumours, Amerikalı Solstice, Malevolent Creation, Gorguts, Agressor, Broken Hope, Summon ve şimdi hatırlayamadığım başka gruplar(la)(da) çaldığını belirtelim.

Murphy'yle çalışan mükemmel klavyecilerden Matt Guillory ve Vitalij Kuprij'den de söz etmek gerek. Basçılardan Stu Hamm ve Steve DiGiorgio, davulculardan Deen Castronovo gibi süper adamları albümünde toplamayı başarmıştır.

Son olarak James Murphy, Dan Swanö forumunda Novembers Doom albümünü Dan'ı müthiş miksi için mesaj bıraktı birkaç gün önce (albümün masteringini de Murphy yapmış zaten). Sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyledi. Bu adam, derhal Dan Swanö ile ortak bir projeye girmeli.

NP: Porcupine Tree - Signify
Başa dön
nienturi

MesajTarih: Pts 10.01.2005 12:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kesinlikle haklısın. Bu adam ile yazılması gereken diğer bir şey ise prodüksiyon işinden de gerçekten iyi anladığıdır. Üstelik bu işi hem prog. grupları için hemde çok uç metal grupları içinde çok güzel yapar kanaatimce. Ayrıca solo tonlarınıda oldukça severim. Ayrıca Meolan yorumunu severim, ama orjinaline çok şey de katmamış bir yorum olduğunu da belirteyim.
Aslında onu bir prog. grubunda görmeyi çok istiyorum bende. Yada ,ne bileyim, Savatage falan gibi bir grupta Wink
Başa dön
thesuspect

MesajTarih: Pts 10.01.2005 13:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşler , testament i unutmayalım. james murphy testament e katıldıktan sonra , testament in en ölümcül 2 albümü olan low ve the gathering i kayd etmiştir. mutlaka edinilesi ve dinlenilesi albümlerdir. testament alex scolnick ile girdiği bocalamadan bu sayede çıkmıştır.

En son thesuspect tarafından Pts 10.01.2005 15:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
nienturi

MesajTarih: Pts 10.01.2005 13:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İki albümü de sevmeyenler vardır, bense bu iki albümü de çok severim. Low bariz death metaldir ki chuck harikalar yaratır burada. Ama the gathering daha dengelidir bence. Death ve thrash hem daha dengelidir, hem de thrash metalle trash metalin farklı bir şey olduğunu belirtir Smile
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız