| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
BypAnThEr

|
Tarih: Prş 23.12.2004 18:49 Mesaj konusu: Turistlere Yapılan Saygısızlık |
|
|
Arkadaşla Dün Haberlerde Turistlere Yapılan Saygısızlığı İzledim. Taksiciler Turistlere Öğlen Vaktinde Hem Gece Tarifesi Hemde Yurtdışı Tarifesi Açıyormuş. Turistlerde Taksimetrede Yurt Dışı Yazısını Görüyor ve Normal Olduğunu Zannediyormuş. Mesela Taksimden Eminönü 5.000.000 Milyon Yazacağına 15.000.000 Milyon Yazıyor. Bir Haber Ekibide Bunu Öğrenince Hemen Taksimden Bir Turist Kılığında Taksiye Biniyor. Taksici El Hızlılığıyla Taksimetreyi Hem Gece Tarifesine Hemde Yurt Dışı Tarifesine Açıyor. Nasıl Bir Ayarlama Yapıyorlarsa Taksici Turist Arkadaşları (Haber Ekibini) Boğazda Bir Yemek Salonuna Bırakıyor. Haber Ekibi Ne Kadar Tuttuğunu Sorduğunda Taksici Fiyatı Söylüyor ve Haber Ekibi 20.000.000 Milyon Para Veriyor. Taksici Bozuk Para Olmadığını Görünce Bir De Üstüne Üstlük Turistlere (Haber Ekibi) Küfür Ediyor. Haber Ekibi Gerçek Kimliğini Açıklayınca Taksici Bir Anda Şok Olmuş Durumda Taksimetreyi Yanlış Açmışım Elim Kaymış Diyerek Olaydan Süzülmeye Çalışıyor ve Haber Ekibinden Normalde Taksimetrede Yazan Fiyatın Yarısını Haber Ekibine Veriyor. Arkadaşlar Böyle Bir Haksızlık Sizce Turistlere Yapılır Mı ? Ondan Sonra Turizm Yavaşladı Turistler Gelmiyor Derler.
İşte Sonucu . . . . . . . . _________________ ßy pAnThEr |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
-Aytac-

|
Tarih: Prş 23.12.2004 18:56 Mesaj konusu: |
|
|
Bu taksici iktisadi insan "homo ekonomikus" açısından doğru yapmış olmakla beraber homo socius açısından yanlış yapmıştır.
Şaka bir yana İstanbul'daki taksicilerin bir kısmı (genelleme olmasın) gerçekten böyle adilikler yapıyor.Ben de ekim ayında falan bilmediğim bir semte taksiyle gittim, bayağı da yüklü para ödedim.Meğer şerefsiz bilmediğimi anlayıp uzun yoldan götürmüş beni Arkadaşlardan öğrendik.
Valla bilmiyorum tek sorun bu da değil.Bir kere taksiler eski şahinler hala.Ne klima var, ne rahat.Bacaklarım bile sığmıyor arkaya oturunca.Yani siz "insan" taşıyorsunuz, mal değil.Belki ticari iş yapıyorsunuz ama temel amacınız topluma hizmet.Ben bunları esefle kınıyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
MorHatuN Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Nov 12, 2004 Mesajlar: 741 Nerden: Mor ve Derin sulardan
|
Tarih: Prş 23.12.2004 18:58 Mesaj konusu: |
|
|
ee turist deyince akla gelen tek şey kazıklamak falan filan..... _________________ acıktım ben... biraz sevgi alabilir miyim ? bizde kalmamışta ?... ! |
|
| Başa dön |
|
 |
DoDo

|
Tarih: Prş 23.12.2004 19:19 Mesaj konusu: |
|
|
Gerçi eskisi gibi kazıklanamıyorlar ama yinede ülkemize döviz getiren ülkemizi tanıtan ziyaretçilerin bir kısmı kazık yemiş halde ayrılıyor ülkeden.Kendi elleriyle altın yumurtlayan kazı kesiyorlar. _________________ King Of The /Hepimiz bir bataklıkda yaşıyoruz ama bazılarımız YILDIZLARA bakıyor.
www.facesmile.org<br />Dünya Barışı için ŞALVAR giyip otostopla dünyayı dolaşacağım...<br /> |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 23.12.2004 19:23 Mesaj konusu: |
|
|
dodo kesinlikle katılıyorum altın yumurtlayan kazı kesiyorlar evet.. sen onu niye kazıklıyorsun ki değil mi yani... işte kazıklananlar gelmez bir sene sonra nereye kadar devam eder acaba ? _________________ acıktım ben... biraz sevgi alabilir miyim ? bizde kalmamışta ?... ! |
|
| Başa dön |
|
 |
DoDo

|
Tarih: Prş 23.12.2004 19:30 Mesaj konusu: |
|
|
Gerçi sadece yabancı değil yerli turistlerde kazıklanıyor.Tatilimi Bodrumda geçiriyorum orada otelde çalışan arkadaşlarım yabancı turistlerin gruplarla 15 günlük yaptıkları tam pansyon tarifesine yerli turist sadece 1 hafta kalabiliyor.Sonra turizimciler ağlamaya başlıyor yok hiç iş yapamıyoruz satışlar durdu cart curt. _________________ King Of The /Hepimiz bir bataklıkda yaşıyoruz ama bazılarımız YILDIZLARA bakıyor.
www.facesmile.org<br />Dünya Barışı için ŞALVAR giyip otostopla dünyayı dolaşacağım...<br /> |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 23.12.2004 19:31 Mesaj konusu: |
|
|
evet evet kesinlikle kendi vatandaşlarımız tatil yapamazken onlar çok makul bir fiyata yapıyorlar.. _________________ acıktım ben... biraz sevgi alabilir miyim ? bizde kalmamışta ?... ! |
|
| Başa dön |
|
 |
ka

|
Tarih: Cum 24.12.2004 1:04 Mesaj konusu: |
|
|
bu ülkede turist lafı etmeyin lütfen....
sadece meta olarak karşılıkları var diye saygımız var..gerisi boş.. |
|
| Başa dön |
|
 |
darthseth Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 24.12.2004 2:05 Mesaj konusu: |
|
|
Here is Turkey kardeş. _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt |
|
| Başa dön |
|
 |
DPRM_PES_ARTIK Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Dec 18, 2004 Mesajlar: 264 Nerden: ayagının altından
|
Tarih: Cum 24.12.2004 4:57 Mesaj konusu: |
|
|
Bİr keresinde çok sinirliydim...turistin bir bana dogru bakıp geliyordu....bende herifin yüzüne "ne bakıyon la tarragım" diye bagırdım...bu saygısılık mı sizce? ama çok sinirliydim... _________________ Deprem ve Gitarı...
www.andaccafe.com
http://www.turkrock.com/ftopic14182-420.html |
|
| Başa dön |
|
 |
Teshkilattan Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 24.12.2004 5:11 Mesaj konusu: |
|
|
yok evladım(ben güzin apla) o saygısızlık değil düpe düz bir başkaldırıdır...evet bu turistler banada öle bakıyorlar ...sanki ilk defa benim gibi birini görüyorlar...bu arada saygısızlık yapılırmı güzelim turist kıjlarımıza hepsini çok ama çok seviyorum uzunboylu hatun görüyoruz onların sayesinde bıktım ulen makilerden... _________________ ONLY,GOD...FOREVER AUTLAW...19punk07...Don't Say Goodbye...!Hamamcı teyzeaa hamamcı teyzeaa altınlarım çalındıııı bulamadım uleen oi oi oi... |
|
| Başa dön |
|
 |
DARK-LORD

|
Tarih: Cum 24.12.2004 11:34 Mesaj konusu: |
|
|
Elbette yanlış ama heryerde malesef böyle.Paris gece 12 den sonra metro yok mecburen taksiye biniyorsunuz sizin o 5 milyon diyip 15 milyon aldığı dediğiniz mesafeye adamlar 40 milyon alıyor. Taksici milleti çok namussuz herifler işin hinliğine kaçıyorlar hepsi.Gideceğin mesafeyi bile sorun yapıyorlar _________________ <div>forumu terk eyleyenlerden</div> |
|
| Başa dön |
|
 |
Cornflakegirl

|
Tarih: Cum 24.12.2004 12:36 Mesaj konusu: |
|
|
Önümüzdeki haftadan itibaren kapalı çarşıya geçicem turist rehberliği yapmak için evet kazıklama vs.. hertürlü şey oluyor olmuyor değil hatta birçok kez şahit oldum ama bu sadece bizim
ülkemizde olan bir olay değil birçok yerde böyle yapılıyor olağan fiyatından daha pahalı satıyorlar bir ürünü..
Ayrıca o satıcılar aynı şeyleri sadece yabancılar değil kendi ırkından gelen insanlarada yapıyor ...Oyüzden insanlara yapılan saygısızlık diyelim buna  _________________ " I guess you go too far when pianos try to be guitars" |
|
| Başa dön |
|
 |
AntiFa

|
Tarih: Cum 24.12.2004 15:55 Mesaj konusu: |
|
|
evet kazik atiyorlar hemde nasil...ama böyle yapinca kendilerine atiyorlar kazigi..benim burda tanidigim bir cok kisi türkiyeden geldikten sonra..yok len türkiye mi allah korusun..diyorlar..güzel yer ama kazik yemekden basimizi alamiyoruz diyorlar..haklilarda..yani aslinda o kazik atanlar..kendilerine mezar kaziyorlar..müsteri kayip ediyorlar..neyse en cok oha dedigim birseyi anlatim..anlanyadaydik..4-5 sene önce mi neydi..gece geziyoruz böyle limanda..herifin biri hadi hece gemi turu var..15 dak. sora kalkio fln dedi..ii fiyati kac dedik..adam bize dedi..5 milyon...sora iki dak sora arkamizdan turistler geldi..heriflere dedi..40 milyon ..oha yani..ancak bu kadar abartilir..
yada baska bir sefer kardesimle carsida geziyoruz...almanca konusarak ama..sonra kardesim bu mahazaya giriyor..herif bizi alman sandi.bildimiz dandik bi pantalona gitti 100 milyon dedi..sora babam geldi..hadfi gidiyoruz dedi..adam mi sasdi kaldi..aa abla siz türkmüssünüz pantalon 50 milyon olur dedi.. ...hadi kaziga devam... _________________ quien te arranco los suenos hoy?? |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 24.12.2004 18:46 Mesaj konusu: |
|
|
başka şey yapmıyoruz zaten .. bırakın turistleri kendi vatandaşlarımızı bile kazıklıyoruz.. nasıl bir yerde yaşıyorum ben ya.. herkes birbirinin kuyusunu kazmak için çalışıyor..  _________________ acıktım ben... biraz sevgi alabilir miyim ? bizde kalmamışta ?... ! |
|
| Başa dön |
|
 |
-Aytac-

|
Tarih: Cum 24.12.2004 20:44 Mesaj konusu: |
|
|
| Cornflakegirl demiş ki: | Önümüzdeki haftadan itibaren kapalı çarşıya geçicem turist rehberliği yapmak için evet kazıklama vs.. hertürlü şey oluyor olmuyor değil hatta birçok kez şahit oldum ama bu sadece bizim
ülkemizde olan bir olay değil birçok yerde böyle yapılıyor olağan fiyatından daha pahalı satıyorlar bir ürünü..
Ayrıca o satıcılar aynı şeyleri sadece yabancılar değil kendi ırkından gelen insanlarada yapıyor ...Oyüzden insanlara yapılan saygısızlık diyelim buna  |
Kapalıçarşı da ne iğrenç bir yerdir her gün okula giderken görmek zorunda kalıyorum.Ya nesini seviyorlar anlamış değilim.Kuyumcularla dolu uyduruk bir yer.Rus dolu be Özellikle Mahmutpaşa çıkışı yok mu ne pis yerdir orası... |
|
| Başa dön |
|
 |
dread_locks

|
Tarih: Cmt 25.12.2004 17:27 Mesaj konusu: |
|
|
| turistlere yapılan kazıklamadan çok kapkaç ve gasp olayları benim sinirlerimi bozan.. Geçen yaz bodrumda yaşlı bir turistin çantasının çalındığına tanık olmuştum.. Aynı günün akşamı son model bi motosiklet çalındı arkasından sahibi olduğuna kanaat getirdiğim turist arkadaş yabancı uyruklu bişeyler çığırdı ve ben anlamadım..... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt 25.12.2004 20:05 Mesaj konusu: |
|
|
diyorum ya bırakın tursiti biz kazıklanıyoruz... _________________ acıktım ben... biraz sevgi alabilir miyim ? bizde kalmamışta ?... ! |
|
| Başa dön |
|
 |
morvesuni Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Sep 09, 2004 Mesajlar: 636 Nerden: Tuhaf Frekanslardan...
|
Tarih: Cmt 25.12.2004 20:21 Mesaj konusu: |
|
|
önce turist olrakak geliorlar ve daha sonra yasalarımızdaki boşluklardan yararlanıp kıyı kesimlerden arazi alıp.. bizi azınlığa düşürmeye çalışan bi grup tımbıl.. _________________ bana bir kutu sevgi al bir kutu umut ve neşe alabilir misin ne duruyorsun!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
ka

|
Tarih: Cmt 25.12.2004 21:12 Mesaj konusu: |
|
|
| morvesuni demiş ki: | | önce turist olrakak geliorlar ve daha sonra yasalarımızdaki boşluklardan yararlanıp kıyı kesimlerden arazi alıp.. bizi azınlığa düşürmeye çalışan bi grup tımbıl.. |
hükümet o açıkları kendi yaratıyor...kapitalist dünya burası..adamlar yasal olarak varolanı gerçekleştiriyor.
buna sebep olna ve tımbıl denilmesi gereken bizimkiler...=) |
|
| Başa dön |
|
 |
|