Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Progressive Metal
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Progressive Metal
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 102, 103, 104  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 13.12.2004 19:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Progressive Rock'ın fusion'la ilgisi nasıl varsa Progressive Metal'inde aynı oranda olmasa bile bir yakınlığı bulunur bence.Bu DT'de de vardır Dali's Dilemma veya Ark grubunda bile dinleyebilirsiniz bu fusion etkileşimlerini.Hadi etkileşimleri bir tarafa bırakıp grup grup incelersek bile Mahavishnu Orchestra ile Dream Theater aynı potada tartışılabilir.Aynı kefeye konmaz ama tartışılabilir ve kimse çarpılmaz.Çünkü olay yine etkileşimlere gelir ve buradan da çok zevkli bir tartışma ortamı doğar.
songlessbird

MesajTarih: Sal 14.12.2004 0:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence hala bazı çok önemli grupların adı geçmedi.

Watchtower özellikle prograssive kavramına Rush'tan sonra farklı bir yorum getirmişti. Thrash gibi ekstrem bir türle birlikte sundu. Tabi Rush'dan da bahsedilmedi ki zaten o buraya sığmaz.

Birde alman harikası Sieges Even var enstrüman kabiliyeti ve uçuk yaratıcılık konusunda Rush'ın izinde gidip de olayı daha derinleştiren bir gruptu.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 14.12.2004 0:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir Rush başlığı var.Tartışılsa tabii ki kelimeler yetmez ama bu topikte daha "underground" gruplar tartışılırsa daha iyi olur gibime geliyor.

Watchtower'ın pek dinleyicisi değilim ama iyi bir grup kesinlikle.

Sieges Even'ın ise ilk albümü "Life Cycle" ve ikinci albümleri "Steps" gayet iyi albümler bence ama ben en çok "A Sense Of Change"i çok tutarım.İlk giriş bölümü Prelude:Ode To Sisyphus muhteşemdir.Rush etkileride var tabii.Holzwarth kardeşler grubu iyi götürüyorlar.Gruptan Oliver Holzwarth Blind Guardian'ın "session" elemanı sanırım."Nightfall" albümünde ve bazı konser kayıtlarında ismi görülebilir.
songlessbird

MesajTarih: Sal 14.12.2004 1:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yeniden toplanmışlar ve tek parçalık albüm yapıyorlarmış diye bir haber vardı bir araştırmak gerek Sieges Even'ı. Birde BNR Metal com'daki eleştirmen çok iyi bu konuda. Onun önderdiği bir grup var hiç dinlemedim Neurosis hakkında bilginiz var mı ?
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 14.12.2004 1:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Neurosis tam anlamıyla "underground" kalabilmiş ender gruplardan bir tanesidir.Eski gruplardan Hawkwind,Can gibi psychedelic bir yapısı vardır.Yani her kulağa göre değil.Eğer bu yazdığım iki gruplardan bir tanesini beğeniyorsanız Neurosis'i de çok beğenirsiniz.Hafiften Pink Floyd etkileride görülebilir.Sanırım 4 albümleri var.Hepsini dinleyemedim ama "Times Of Grace"i önerebilirim.
songlessbird

MesajTarih: Sal 14.12.2004 1:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Can'i çok az dinleyebildim. Ege Bamyası diye albümleri vardı bir alaka kuramadım. Ama her kulağa hitap etmedikleri kesin. Bir Times Of Grace'e bakayım.
Başa dön
sava

MesajTarih: Sal 14.12.2004 8:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sieges Even da çok güzel grup. İlk albümleri biraz kişiliksiz bir albüm yalnız. Çok fazla Watchtower etkisi var. A Sense of Change falan daha güzel sanki.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
nienturi

MesajTarih: Sal 14.12.2004 10:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

songlessbird demiş ki:
Can'i çok az dinleyebildim. Ege Bamyası diye albümleri vardı bir alaka kuramadım. Ama her kulağa hitap etmedikleri kesin. Bir Times Of Grace'e bakayım.

Ege bamyasının hikayesi şu: grup elemanları tatil için Türkiyenin batı sahillerine geliyorlar ve buraları vs. çok seviyorlar, yedikleri bamya konservesinin de üst kağıdını albüm kapağı yapıyorlar...İlginç Wink

Bu arada yukarıda bahsi geçen Holtzworh biraderlirim bir de "Heretic Brotherhood" adlı bir grupları vardı, bilen var mıdır bilemiyorum. Ben sadece 2 kere dinleyip bir kenara koymuştum hatta Smile
Başa dön
songlessbird

MesajTarih: Sal 14.12.2004 10:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya bizden de bir zamanlar Mind Vortex diye bir grup vardı. Ankaralıydılar. Elinde hiç bunlara ait kayıt olan var mı ?
Başa dön
nienturi

MesajTarih: Sal 14.12.2004 12:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben daha önce sadece isimlerini duymuştum, nasıl bir tarzları vardı?

Ben yerlilerden "Comma" yı çok severdim ,heyhat, onlar da yitti.
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 14.12.2004 18:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mindvortex Ankaralı ODTÜ'lü bir gruptu yanılmıyorsam.Onlara ait bir kayıt bulabilmek imkansız sanırım.O dönemden birçok iyi grup vardı.Siddharta,Tears,Kronik(thrash ama iyiydi)falan...
nienturi

MesajTarih: Sal 14.12.2004 18:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

657i de unutmamak lazım...

Bahadır sen "comma" ve "awake" hakkında neler düşünüyorsun?
Başa dön
songlessbird

MesajTarih: Sal 14.12.2004 19:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kronik - Endless War bende var bu ülkeden çıkan en iyi thrash albümüdür. Sololar diğer benzerlerinin aksine yama gibi durmaz ve harikadır. Gene toplandılar. Bu sefer Metafor/Hole In The Wall Kemal Kut takviyeli. Nekropsi'de Mi Kubbesi ile yabancı basında dahi harika yorumlar almıştır aam türkçe rock'ın altında yazsak bunlar hakkında heba olur gibime geliyor.
Başa dön
batmura

MesajTarih: Sal 14.12.2004 21:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sieges Even dinleyenler Serum'u es geçmesinler. Sieges Even'in en teknik tarafıyla cazı harmanlayan enfes bir grup. Zaten ortak elemanları vardı ama maalesef tek bir albüm yapıp dağıldılar. Vaktim oldukça buraya gelip teker teker yazacağım böyle süper grupları. Şimdilik bulabilenler gidip Serum'un See Through My Eyes albümünü hemen dinlesinler ve kopsunlar.

Sieges Even'in ise en manyak albümü Uneven'dir. Ordaki teknikalite korkunç resmen.

NP: Edge of Sanity - Unorthodox
Başa dön
songlessbird

MesajTarih: Sal 14.12.2004 21:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aman birden Edge Of Sanity deme gerçi ben Crimson derim ama en sevdiğim isveç death metal grubudur Entombed'den sonra. Özellikle önce Crimson'u dinleyip sonra Opeth'i dinledikten sonra bir takipçilik var gibi görüyorum.
Başa dön
sava

MesajTarih: Sal 14.12.2004 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim dinlemediğim tek Sieges Even albümü Uneven. Steps'i pek beğenmemiştim. Zaten sonradan gelen vokalin katkısı çok belli ediyor kendini. 3. albüm ile birlikte kendi tarzını oturtmuş grup. Sophisticated'da da çok çok sağlam şarkılar var zaten.
Başa dön
sava

MesajTarih: Sal 14.12.2004 22:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

batmura, Manitou hakkında ne düşünüyorsun? Sanırım senle Manitou hakkında konuştuğumuzda ikimiz de adam gibi dinlememiştik albümü. Oyvind'in vokalleri beni bitiriyor o albümde, başka dünyalara götürüyor. Çok çok güzel bir albüm bence. Müzikal açıdan çok güzel ama vokaller apayrı. Ache Falls Dead Calm, Ship of Dreams falan süper. Bazı yerlerde Fates benzerliği olduğunu söylemiştim ben. Sen de bana katılıyor musun bu konuda?
Başa dön
batmura

MesajTarih: Sal 14.12.2004 22:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Manitou enfes gerçekten. Ben daha sonra albümün ilk demolarını buldum ve onlar da harika. Hatta amatör bir ruhun getirdiği farklı bir büyü var sanki bazı bestelerde. Son konuşmamızdan sonra çok dinledim, hala da dinliyorum albümü. Manitou da bir albüm yapıp dağılan süper gruplardan biri. Fates Warning benzerliğine katılmamak mümkün değil.

Bundan sonraki Arcturus albümünde de Oyvind olacak. Artık Garm yok grupta (sadece Ulver'e yoğunlaşacakmış) ve Oyvind'in söylediğine göre hem black scream vokaller hem de düz vokaller yapacakmış albümde. Merakla ve heyecanla bekliyorum. Lunaris'te Oyvind'in yaptığı scream vokaller nerdeyse Devin Townsend'in "Loser"daki vokaline yaklaşacak güzellikteydi.

Crimson, Edge of Sanity'nin şüphesiz başyapıtı. Ama şu anda dinlemekte olduğum Unorthodox albümleri de brutalite söz konusuysa ne EOS'nin ne de 90'lı yılların başındaki başka Death Metal gruplarının kolay kolay erişemeyecekleri bir noktada. Bu kadar çiğ bir sound nasıl bu kadar estetize edilebilir anlayamıyorum.

NP: Edge of Sanity - Unorthodox
Başa dön
sava

MesajTarih: Sal 14.12.2004 22:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Manitou'nun demoları çok merak ettim. Kayıt kalitesi güzel mi peki? Manitou'nun gitaristi bir albüm çıkaracaktı, sonra ne oldu hiç bilmiyorum. Oyvind'in de Arcturus'da vokal olduğunu duydum, sen söylemiştin sanırımSmile Ben Sham Mirrors'ı dinlemiştim. Tam benlik bir grup değil ama çok orjinaller kesinlikle. O tarz bir şey dinlememiştim daha önceden hiç. Sanırım Garm'ın da bestelere çok katkısı oluyormuş. Oyvind'li albümleri nasıl olacak bakalım? Belki gruba ısınmamı sağlar Oyvind.
Başa dön
batmura

MesajTarih: Sal 14.12.2004 23:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Demo kaydı mükemmel diyebilirim (benim gibi bir iyi sound manyağı bile seviyorsa sen kesin seversin Smile). The Sham Mirrors benim çok ama çok hoşuma gidiyor. Tam bir paradigma değişimi var Arcturus'ta. Saf Black Metal'den, daha atmosferik BM'ye, ordan da Progressive Metal'e geçtiler. Bunun en büyük sebebi elbette Garm'dı ama Oyvind nedense çok heyecanlı gibi Arcturus'a geçtiğine. Oldukça da yetenekli bir müzisyenmiş zaten, bas gitar filan da çalmış Lunaris'te. Yeni albümün de The Sham Mirrors tarzında olacağını ama biraz daha BM vokal yapacağını söylüyor. Bence de çok orijinal bir soundu var bu grubun. Zaten çok BM sevmeyen biri olarak, Arcturus'un ilk dönemlerini de beğenirdim ben.

Ulver dinledin mi hiç? Özellikle son dönem elektronik albümlerini. Nasıl anlatsam bilemiyorum. Garden Wall, POS, Devin Townsend, Opeth gibi bir şey yani.

Strapping Young Lad dinler misiniz? Dinleyenler, City albümünün gelmiş geçmiş en heavy albümlerden biri olduğuna katılır mı peki? Böyle bir kaos daha yaratılır mı? Bir insan sadece müzik dinleyerek bu kadar gaza gelebilir mi (örnek: ben)?

NP: Strapping Young Lad - City
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 102, 103, 104  Sonraki
3. sayfa (Toplam 104 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız