| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
SarhosDenizci Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 08.03.2004 12:20 Mesaj konusu: |
|
|
Ben "Bir Dahinin Güncesi"ni okudum. Gülmekten yarıldım. Alem adam ya. Bütün manyaklar ve deha deliler gibi bu adamıda çok severim.
Her resminde daha önceki resimlerinden bir parça vardır. Arkada küçük bir detayın ardında eriyen saati görebilirsiniz mesela. Birde çok güzel ilgiler kurar. Kuğuların göldeki yansımaları fildir. Bir arkadaş onun İspanyadaki müzesine gitmiş. Uzaktan Abraham Lincoln gibi görünen bir resim varmış. Yakınlaştıkça çıplak bir kadın oluyomuş.
Ne yazıkki bu adamın bilinmeden piyasa olması gıcığıma gidiyor. Her önüne gelenin ağzından düşmüyor Dali. Amatör olarak 2 sene öncesine kadar bende çiziktirmeyi severdim. Nitekim Dali yüzünden sürealist takılayım demiştim ama daha duygusal motiflerle. Ağlayan bir iskeletten kaçan bir sürü çıplak kadın çizmiştim eheheh
...
Sürealistler arasında Andre Breton flnnda vardır.Yada ne biliim bi sürü resim sanatının alttürleri vardır.Modigliani,Gaugin, Picasso, Monet vs vs.
...
Resim bölümünde okuyan hayran kaldığım gizemli bi herif vardı, o bana çok şey anlatmıştı resimle ilgili. Keşke burda olsada bişiyler yazsa. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
bluestocking

|
Tarih: Pts 08.03.2004 22:33 Mesaj konusu: |
|
|
Dali hakkında bi de şöyle bi durum var... Kullandığı bi takım kimyasal içerikli (adını vermim tabi) ve sürreal görüntüler yaşamasına sebep olan maddelere karşı zaafı hatta bağımlılığı sözkonusu (muş) Dali'nin... Yani sadece gördüğünü çizen ( ama tabi yeteği önünde saygıyla eğiliyorum o ayrı ) bir yetenek de olabilir... _________________ // Win or lose... Good gamblers know when to leave the table. |
|
| Başa dön |
|
 |
mo

|
Tarih: Cum 11.06.2004 23:26 Mesaj konusu: |
|
|
| at kılından fırça kullanan titiz ressam. |
|
| Başa dön |
|
 |
Anarchy99

|
Tarih: Cmt 12.06.2004 2:07 Mesaj konusu: |
|
|
ispanyada salvador dali'nin sergisi vardı. oraya gitmistim ve aynen böyle oldum  _________________ One life, live it !!! |
|
| Başa dön |
|
 |
benayevsen

Kayıt: Oct 09, 2003 Mesajlar: 2481 Nerden: Efem? Ada manzaralı evimden söylemesi ayıp
|
Tarih: Cmt 12.06.2004 10:27 Mesaj konusu: |
|
|
| Anarchy99 demiş ki: | ispanyada salvador dali'nin sergisi vardı. oraya gitmistim ve aynen böyle oldum  |
offff onun orjinal resimlerini görmeyi çok istiyorum:(( _________________ Meclisler biz karakoyunları düşünür mü? Vatan kurtaranlar arkamızdan ne söylerler! Bu Baltaya Sakın Sakın SAP OLMA! |
|
| Başa dön |
|
 |
derin_derin

|
Tarih: Cmt 30.10.2004 23:07 Mesaj konusu: |
|
|
adam resimlerinde gerçek hayatin monoton cizgilerini hayal gücünün derinlikleriyle süslemiş.
kendi resimleri için de şunu demiş
“Elde yapılmış rüya fotoğrafları” doğru valla.. _________________ ....Ben Jack'in kırılan kalbiyim.... |
|
| Başa dön |
|
 |
Vercetti

|
Tarih: Pzr 31.10.2004 16:02 Mesaj konusu: |
|
|
Sürrealist resimde tartışmasız en iyisidir.
Yaşamına gelince.Genel olarak söylemek gerekirse, bir sanatçı gerçek yaşamıyla değil eserleriyle anılmalıdır.Çok romantik, duygusal şiirler yazan bir sanatçı, normalde çok kaba bir insan olabilir.Yazıları çok cesur olan bir yazar, normalde korkak olabilir.O yüzden hayran olduğunuz sanatçının yaşayışıyla ilgili derin bilgilere girmemek daha iyidir.
Sanatçı öyle olduğu için değil, onu hayal ettiği için sanatını yapar. |
|
| Başa dön |
|
 |
Anarchy99

|
Tarih: Pzr 31.10.2004 18:53 Mesaj konusu: |
|
|
| benayevsen demiş ki: | | Anarchy99 demiş ki: | ispanyada salvador dali'nin sergisi vardı. oraya gitmistim ve aynen böyle oldum  |
offff onun orjinal resimlerini görmeyi çok istiyorum:(( |
gerçekten çok güzel. hatta harika
sende görebilirsin insallah bir gün
böyle bir sansin varsa hiç kaçirma _________________ One life, live it !!! |
|
| Başa dön |
|
 |
dina

|
Tarih: Sal 02.11.2004 11:46 Mesaj konusu: |
|
|
geçen sana aylık çıkan bi psikoloji dergisi geçti elime.slvsdor dali den bahsediyordu bi bölümünde.resimlerini beğenirdim de hakkında pek bişey bilmiyodu.ama yaşamını öğrendikten sonra ilgim daha da arttı.
anne ve babası ilk çocuklarını yapmışlardır.ve kısa bi süre sonra çocuk ölür. aile buna çok üzülür.bizde de sıkça görülen ama çok yanlış olan tavsiyelerde bulunur çevresinde bulunan insanlar.ilk çocuğun acısını yeni bir çocuğun giderebileceğini.oysaki bu son derece yanlıştır.çünkü aile henüz bu olayı atlatamadan bu acıyı sonuna kadar hissedip terketmeden,başka birine geçmemelidir.yoksa durumlar birbiri içine girer ve daha karmaşık ve daha berbat bi durum ortaya çıkar.ve sonunda aile bu yanılgıya düşmüştür.yeni bir bebğin iyi bir çözüm olabileceğini düşünmüş ve ikinci bebek,salvador dali doğmuştur.ancak beklenen olmamıştır.hiçbişey iyileşmemiştir kökte.görünen iyilik sadece bi ilüzyondur.ve salvador dali doğumundan itibaren abisinin gölgesini benliğinde hissetmiş ve kişiliği bunun gölgesinde yaşamıştır.ve tek çıkışıda resimde bulmuştur.hayatı resim olmuştur.bir kadınla evlenir ve bütün dünyevi işlerini ona devreder.herşeyi onun adına karısı yapar,oysa sadece resimle ilgilenir.resim tek çıkışıdır çünkü.
htırlaybldiklerimi paylaşmak istedim,ona bakışınızda yeni bir açı kazanmanız için.
resimlerini severim.gerçekten iyi resimler ve içinde beni en çok etkileyen akan saatlerdir... |
|
| Başa dön |
|
 |
snowflake

|
Tarih: Çrş 10.11.2004 1:09 Mesaj konusu: |
|
|
resimlerine bakıp anlamlar çıkarmaya çalışırım ama bu konuda başarılı olamam tabii ki...
sürrealist resimleri sevdirmiştir bana kendisi... _________________ significance behind the eyes
there is no need to hide... |
|
| Başa dön |
|
 |
_RiveRwind_

|
Tarih: Çrş 10.11.2004 11:34 Mesaj konusu: |
|
|
http://www.dali-gallery.com/
Şu linke bir bakın derim...
Bir resmini çok severim ama yüzlerce resim arasında bulamadım... aramaya devam. |
|
| Başa dön |
|
 |
dorukovic Kullanıcı siteden atılmış

|
|
| Başa dön |
|
 |
bizkit_boy

|
Tarih: Pts 15.11.2004 12:34 Mesaj konusu: |
|
|
''sanatçı olabilmeniz için karımla evlenmelisiniz'' diyebilecek akdar deli ama bir o kadar da dahi
orjinal resimlerini görmek siterdim ama su an için mümkün değil  |
|
| Başa dön |
|
 |
darktsunami

|
Tarih: Sal 16.11.2004 16:07 Mesaj konusu: |
|
|
baktığı bazı manzara veya resimleri olduğundan farklı görüp bunları resme dökermiş. sadece hayal ürünü deil yani gerçektende deli... üstelik Gala'yı tanımadan önce kadınları sadece cinsel arzularını tatmin etmek için kullanırmış ve gala öldükten sonra neredeyse resmi bırakmış... _________________ metal is style
not DEATH! |
|
| Başa dön |
|
 |
dancingqueen_tr

Kayıt: May 01, 2004 Mesajlar: 9 Nerden: istanbul, brighton
|
Tarih: Pzr 05.12.2004 4:59 Mesaj konusu: |
|
|
ne desem o adam icin yetersiz kalir..hayal gucunun kaliplarini ve elindeki malzemelerin sinirlarini sonunda kadar zorlamis bir dahidir bence.. _________________ touch my tears with your lips..touch my world with your fingertips..and we can have forever |
|
| Başa dön |
|
 |
RoCKooN

|
Tarih: Prş 09.12.2004 13:25 Mesaj konusu: |
|
|
Phillipe Starck'ın düşleri iki boyuta indirgeyebilen atası,müthiş insan... _________________ But it was only fantasy,The wall was too high, as you can see.
No matter how he tried he could not break free.
And the worms ate into his brain... |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Çrş 22.12.2004 20:48 Mesaj konusu: |
|
|
Salvador Dali'nin resimlerini ben ilk olarak toplama bir New Age MP3 CD-Rom'undan izledim
Bence Salvador Dali'nin resimleri bu tür mistik atmosfer taşıyan New Age parçalarıyla incelenmeli
New Age dinleyerek bu resimlere bakarsanız ordaki surreal dunyayı daha fazla hissedip
hayal dunyanızı daha da geliştirebilirsiniz. Tavsiye ederim _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
benayevsen

Kayıt: Oct 09, 2003 Mesajlar: 2481 Nerden: Efem? Ada manzaralı evimden söylemesi ayıp
|
Tarih: Prş 30.12.2004 19:00 Mesaj konusu: |
|
|
bu resim hayatı anlatır benim için!!!!!!!!
bu resim ise
 _________________ Meclisler biz karakoyunları düşünür mü? Vatan kurtaranlar arkamızdan ne söylerler! Bu Baltaya Sakın Sakın SAP OLMA! |
|
| Başa dön |
|
 |
TEAR_OF_SOUL

|
Tarih: Cmt 08.01.2005 17:29 Mesaj konusu: |
|
|
Hayallerimin erkeği...
Aşık olabileceğim erkeklerin ölü olması çok enteresan bi durum.En iyi erkek ölü erkek midir aceba ((: |
|
| Başa dön |
|
 |
Gray-Fox

|
Tarih: Pts 24.01.2005 19:59 Mesaj konusu: |
|
|
Bu resim sanatından hiç anlmıyorum doğrusu hayatı nasıl anlatıyor biraz açarmısın. _________________ What's more important is spirit.
Spirit and Body are like two sides of a single coin, they're the same thing.
I can't teach you how to think, you'll just have to figure it out yourself. |
|
| Başa dön |
|
 |
|