Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Progressive Metal
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Progressive Metal
Sayfa 1, 2, 3 ... 100, 101, 102  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 11:44    Mesaj konusu: Progressive Metal Alıntıyla Cevap Ver

Progressive Metal başlığına gerek vardı diye düşünüyorum.Türkrock topiklerinde Southern Rock,Glam Rock,Progressive Rock,Gothic Metal ve benzeri tarzların başlığı olduğu gibi Heavy Metal’in de bu özel tarzının tartışmaya açık yanının ve “underground” gruplarının fazlalığı nedeniyle başlık açmayı uygun gördüm.Bu konuda amacımız forumda yer alan Progressive Rock topiğinin kalitesinde bir bölüm olması en büyük isteğimizdir.

Bu tarzda forumda yer alan başta Dream Theater olmak üzere Royal Hunt, Fates Warning Savatage, Shadow Gallery,Threshold,Symphony X,Sun Caged,Angra,Pain Of Salvation ve Ayreon gibi grup ve isimlerin topikleri dışında yer alan “underground” grupların (mesela Spiral Architect,Mind’s Eye,Without Warning,Ice Age,Dali’s Dilemma,Behind The Curtain gibi benzeri) tartışılması ve bu gruplarla ilgili kısır tartışmalara yol açacak (tek tek topiklerin açılması) durumların önüne geçilmesi daha iyi olur gibime geliyor.Bu nedenle bu başlığı açtım.Umarım bu başlıkta Progressive Rock topiği gibi okunması zevk verici ve takip edilmesi gereken bir bölüm olur.Ben bunun kanısındayım arkadaşlar.Yukarda ismi yazılan gruplarda tartışılabilir.

En son enchant tarafından Sal 21.11.2006 22:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
sava

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 12:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben geçenlerde Power of Omens topiği açmıştım, cevap gelmedi hiç. Daha underground bir grup olduğu için burada konuşulabilir belki. Dinleyenler varsa fikirlerini bekliyorum.

Ayrıca 2-3 sampleını dinlediğim bir grup var Talamasca diye. Tarzları ilgimi çekti. Onlar hakkında bilgisi olan varsa ve detaylı anlatan olursa sevinirim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
nienturi

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 13:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ooo bahadır başlığı komuşsun Wink

Valla böyle bir başlık Muratın grup tanıtımı yapması için çok ideal bir ortam oluşturur bence...

Bence ilk grup "eternity x" olsun murata nazire olması için...

grup 4 tane albüme sahip, ben sadece "the edge" albümüne sahibim. Grup hakkında ilk izlenimim çok iç açıcı değildi. Vokalleri beğenmemiştim, sound istediğimden zayıftı vesaire...Ancak daha sonradan beğenmediğim o adamın(Keith Sudano) sesini çok takdir eder oldum o ayrı...Her neyse albüm isimleri ise

The Never Ending Dream (EP) (1991)
After The Silence (EP) (1993)
Zodiac (1994)
Mind Games (1995)
The Edge (1997)

Grupla ilgili bir mp3 http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_BAND.asp?band_id=99#discography adresinde mevcut ama indirmedim,belki sadece kısa bir örnek de olabilir.
ayrıca bkz.
http://home.att.net/~keithscape/keithscape/etx/lyrics/Main.htm
http://www.geocities.com/SoHo/Studios/2786/zodiac.html
http://www.progressiveworld.net/eternityx.html
Başa dön
Norton_Antor
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 14:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence en "kaliteli" tür.yani metal müzik dinlemeyen insanların bile hoşuna gidebiliyor bir dream theater parçası.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
songlessbird

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 16:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence dehşet Depressive Age, Voivod ve Mekong Delta'yı da eklemelisin.
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 18:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar yazmaya başladı bakalım.Talamasca ve Power Of Omens isimleri ile karşılaştığım iyi oldu çünkü albümlerini getirttiriyorum.Bunlar çok merak ettiğim gruplardan sadece ikisi.Sanırım Amerikalılar.Talamasca'da 70'lerin etkisini bulabilirsin.Art Rock ve Progresif Metal sentezi.Dream Theater etkiside var.Daha fazla bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa çok iyi olur.

Eternity X'in ise 97 albümü "The Edge"i çok iyi bulmuştum.İyi grup aslında.Bazı topluluklarıda etkilemişlerdir.Shadow Gallery bunlardan birisi.Her ne kadar aynı dönemin toplulukları olsalarda.Bu arada avatar çok şık olmuş.

Depressive Age beni pek açmıyor ama kaliteli bir grup olduğunu kabul ederim.Voivod pek dinlemiyorum ama Mekong Delta dersen bende orada dur derim.Çok çok iyi bir grup.Pek bilinmiyorlar ama bana göre en büyük kayıp şu an ortalıklarda maalesef bulunmamalarıdır.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
batmura

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 18:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Progressive Metal konusunun açılmasına çok sevindim. Zamanı sınırlı biri olarak bütün konuları teker teker okuyamıyordum. Bundan sonra fırsat buldukça bu sayfada grup yazıları yazmaya çalışacağım. Bu şekilde birbirimizden yeni gruplar öğrenme şansımız da olacaktır.

Power of Omens ve Talamasca grupları aslında tarz olarak birbirlerine çok yakın gruplar. İkisi de Amerikalı, ikisi de 80'lerin grupları Queensryche ve Fates Warning'ten ciddi şekilde beslenmişler ve ikisinin de bildiğim kadarıyla iki albümü var (en azından bende iki albümleri var). Yalnız Power of Omens, özellikle ilk albümleri Eyes of the Oracle dikkate alındığında biraz daha progressive bir grup. Teknik yönleri daha ön planda ama Talamasca'nın da teknik açıdan birçok gruptan ilerde olduğunu vurgulamak gerek. İki grubun da vokalisti bariz Geoff Tate ekolünden geliyor ama müzik olarak Talamasca Fates Warning'in ATG dönemine yakınken Power of Omens Heavy Metal'in daha teknik alanlarına giriyor. Şöyle de diyebiliriz; teknik metal dinleyenler birbirlerine sıkça Power of Omens'i önerirken, Talamasca ismini fazla zikretmezler. Talamasca daha çok eski Ryche/FW tarzında grup arıyorum diyenlere yapılan bir öneridir. (Bu tarza benzeyen başka gruplar için şu anda aklıma gelen Neue Regel ve House of Spirits var -- ikisi de Queensryche'in altın dönemine saygı duruşunda bulunan gruplar.)

Elimde Talamasca'nın direk grup elemanlarının kendilerinden aldığım iki albümleri var. Projection ve Ascension albümleri. İkisi de bağımsız olarak üretilen albümler ve birbirlerine çok benziyorlar. Belki ikinci albümleri Ascension biraz daha ağır basıyor olabilir ama genel olarak Talamasca'yı Power of Omens kadar fazla dinlemiyorum.

Power of Omens'in ise bende daha özel bir yeri vardır. İlk albümleri Eyes of the Oracle'i gruptan 1998 yılında sadece 4 dolara almıştım. Grup elemanı albüm için para talep etmemiş, sadece posta parası istemişti. Albüm elime geçtikten sonra uzun süre büyük bir keyifle dinledim. Eyes albümleri bana Rooms of Anguish'e göre daha fazla hitab ediyor. Bunun nedeni, Eyes'tan sonra ikinci albümlerini yıllarca merakla beklemiş olmam olabilir. Aslında Rooms'taki prodüksiyon ve tonlar daha rafine ve daha profesyonel işi gibi geliyor. Eyes ise daha doğrudan bir albüm ama inanılmaz bir dinamizm var o CD'de. Albümde 20 dakikaya yaklaşan süresiyle "Test of Wills" diye bir şarkı var ki onun çıkış solosu beni delirtir. Rooms albümünde de uzun şarkılar yaptıklarını okuduğumda çok heyecanlanmış ama nedense ordaki parçalar (şu anda isimlerini bile hatırlayamıyorum) beni "Test of Wills" kadar etkilememişti. Bu grup Meksika asıllı elemanlardan oluşuyor. Sanırım gitaristleri grubun en etkin ve üretken ismi. Aslında Rooms albümlerine bir ara dönmem lazım; çünkü o albümü Eyes kadar dinlemedim. Düşüncem Rooms'u beğenenlerin Eyes'a tapacakları yönünde.

En kısa zamanda yine görüşmek üzere.

NP: Chroma Key - Graveyard Mountain Home
Başa dön
nienturi

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 18:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Shadow gallery deyince akan sular durur...Zamanında DT tahtına tek aday derdim (sonradan o payeyi Pain of Salvation'a verdim Wink )
ilk Albümlerini soundundan sebep çok tut(a)mam çok güzel şarkılar barındırsa da. Grubun zirveye tırmandıkları albüm elbette herkesin takdir edebileceği gibi "tyranny" şaheseri...Daha bugün dinledim SG ve gerçekten çok iyi olduklarını bir kez daha anladım. Sadece konser ver(e)memeleri gruba darbe vuruyor bence...

Peki ya "Meshuggah" hakkında neler düşünürsünüz???
Başa dön
sava

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 19:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eyes of the Oracle'a internette bakmadığım yer kalmadı ve bulamadım albümü ben de mp3'ten dinledim. Rooms of Anguish'ten daha çok beğendim. Test of Wills dediğin gibi aşırı güzel bir şarkı. Ben davulcu için bir parantez açmak istiyorum, dinlediğim prog metal grupları arasında en iyi davulcular arasına çok rahat girebilecek biri. Gruptan ayrılması gerçekten çok kötü olmuş.

Talamasca'nın da vokalisti John Cyriis'e daha çok benziyor Tate'ten çok. O yüzden ayrıca hoşuma gitti. Albümlerini en kısa zamanda edinmeye çalışacağım ben de.

Bahsettiğin 2 gruptan Neue Regel'i duydum ama hiç dinlemedim. House of Spirits ise çok kaliteli bir grup bence. Çok iyi bir kadroları var, Alman prog-thrash grupları Mekong Delta ve Jester's March elemanlarından oluşuyor grup. Turn of the Tide albümlerini biliyorum, diğeri hakkında bir fikrim yok yalnız internette okuduğum kritikler diğer albümün Turn of the Tide kadar iyi olmadığı yönünde. Sen ne diyorsun buna?

Voivod ve Mekong Delta lafı girmişken araya, ben de bir prog-thrash grubu söyleyim: Deathrow. Deception Ignored albümleri kesinlikle hayatımda dinlediğim en şahane thrash albümü. Triocton ve Narcotic adlı iki şarkı var ki, 88 yılında yapılması mümkün değilmiş gibi görünen besteler. Belki de günümüzdeki çoğu teknik progresif metal gruplarının yaklaşamayacağı besteler bunlar. Grubun albümlerini yazayım:

Riders of Doom (1986)
Raging Steel (1987)
Deception Ignored (1988)
Life Beyond (1989)

İlk albüm tipik hızlı Alman thrash albümü. İkinci albümde değişik şeyler denemişler, bazı şarkılarda atmosfer yaratmışlar; bir thrash grubunda görmeye pek alışık olmadığımız şeyler bunlar. Sonradan gitara Uwe Osterlehner'in gelmesiyle Deception Ignored şahaseri çıkıyor ortaya. Son albümleri Life Beyond ise Deception'a göre daha basit yapılmış sanki ama gene de çok vurucu şarkılar var bu albümde. O dönemde Almanya'da tonla thrash grubu varken Deathrow bunların arasında güme gitmiş ne yazık ki...
Başa dön
batmura

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 19:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

House of Spirits'in iki albümü var zaten. Turn of the Tide'la diğeri arasında da beş yıl var. Turn sadece Psychosphere'den değil, bence Ryche'in katoloğundaki albümlerin de çoğundan bin kat daha güzel. Bu grup maalesef hakettiği ilgiyi göremedi. Olaf Bilic mükemmel bir vokalist.

Neue Regel, Avustralyalı bir Prog Metal grubu. İlk albümleri In A Word bu yıl çıktı ve Operation: Mindcrime'ın bir devamı gibi. Ryche, ikinci Mindcrime yerine bu albümü çıkarsa, dünya yerinden oynar. Ama ne yazık ki grubun arkasında dev bir şirket yok. Çok politik bir konsept albüm In A Word.

Eyes of the Oracle albümünü gruptan da edinebilirsin. Ya da forumlarına mesaj bırakırsan mutlaka biri yardım eder. eBay sitesinde ara sıra görüyorum ben albümü.

Bence Mekong Delta, bana gönderdiğin iki Deathrow CD'sine göre çok, çok daha iyi albümler yapmış bir grup. Dances of Death albümündeki mükemmeliği ben çok az Alman grubunda gördüm.

Shadow Gallery - Tyranny eşsiz bir başyapıttır. Üstüne söylenecek çok fazla söz yok. Bu grup sonunda Inside Out şirketiyle anlaştı ve son zamanlarda bünyesindeki her grubu mahveden Magna Carta'dan kurtuldu. Inside Out'tan çıkaracakları yeni albümlerini merakla bekliyorum. Bence ilk albümleri Rush sounduna yakın, ilginç bir çalışmaydı. Carved in Stone ve Tyranny kadar olmasa da kötü bir çalışma değildi.

Meshuggah deyince durup bir düşünmek gerek. Şu ana kadar bu konu içinde bahsi geçen bütün gruplardan daha teknik bir grup ve kimse davulcuları Tomas Haake'yi 'çalışmadan' en iyi davulcular listesi hazırlamasın. Bu adamda herşey var: hız, teknik, özgünlük ve müthiş bir büyüme-ilerleme tutkusu. Herkesin methettiği I EP'lerini hala dinlememiş biri olarak fazla konuşmak istemiyorum ama Destroy Erase Improve ve Chaossphere albümleri teknik anlamda yaklaşılması çok zor albümler. Vokalist tarz itibariyle bana biraz uzak ama bu grubun yaptığı müzik kadar hem sert, hem de teknik çok az grup var. Herkesin aklına Nile gelebilir ve buna saygı duyarım ama Meshuggah ritm gitar-bas-davul kombinasyonunu daha önce hiçbir grupta görmediğim bir güzellikte yapıyor. Sun Caged'teki Meshuggah etkisi beni zamanında çok etkilemişti; çünkü bu gruptan esinlenmek bile cesaret gerektiren bir iş. Bu arada Meshuggah'ın ilk basçısının Pain of Salvation'dan Entropia'nın kayıtlarından önce ayrılan Gustav Hielm olduğunu belirtelim. Entropia'daki Death Metal rifflerinin nerden geldiği de bu şekilde açıklanmış oluyor. Meshuggah hakkında daha konuşulması gereken çok şey var.

Başa dön
sava

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 20:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Neue Regel'i hemen aramaya başlayım o zaman. İlgimi çekti. Ion Vein için de böyle bir tanımlama yapmıştın. Ion Vein eski Ryche'ın daha modern bir uyarlaması gibi... Bunlar da öyle mi yoksa 80'lerdeki Ryche müziğine tamamen bağlı mı kalmışlar?

Olaf Bilic kesinlikle süper bir vokalist, bence House of Spirits'te yaptığı vokal Jester's March'taki performansından çok daha iyi.

Mekong Delta'nın Dances of Death albümünü ben de çok seviyorum. Açıkçası Deathrow'un Life Beyond albümünün bundan daha iyi bir albüm olacağını düşünmüyorum ama Deception Ignored'u da hiçbir albümle kıyaslayamıyorum. Senle daha önce mailleştiğimizde Deception Ignored'dan çok Life Beyond'u dinlediğini, Deception'ı fazla bakamadığını söylemiştin. Sonradan iyice dinledin mi albümü?
Başa dön
batmura

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 20:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Belki garip gelecek ama hala Life Beyond daha çok hoşuma gidiyor benim. Kaçırdığım bir şey mi var acaba Deception'da?

Bilic bence de Turn'de vokalinin doruk noktasında. Jester's March'in müziği bence sana daha fazla hitab ediyor olabilir. Beyond albümü çok güzel.

Başa dön
sava

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Deception fazla thrash olduğu için bir de kaydı falan kötü olduğu için hoşuna gitmiyor olabilir. Life Beyond daha oturaklı bir albüm olduğundan daha çok seviyorsundur belki. Aslında çok da garip gelmedi bana Life Beyond'u daha çok sevmen. O döneme ait çoğu grubun belli başlı albümleri tamamen ayrı tutulur ama Deathrow için bu geçerli değil. Tüm albümleri birbirinden farklı olduğu için herkese başka albümleri hitap edebilir. Mesela Deathrow dinleyicileri arasında bir anket yapılsa Raging Steel de en az Deception kadar oy alır hatta geçer Deception'ı büyük ihtimalle. İlk albüme en iyisi diyen birsürü yazı da okudum.
Ben gene de Deception Ignored'u hepsinden ayrı tutuyorum. O albümdeki iki şarkı her şeye bedel.
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 07.12.2004 18:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Progressive Rock topiği "Dış kaynaklı rock" bölümünde dururken bu açılan bölüm neden "Genel" bölümüne alındı anlayamadım.Zaten zamanım kısıtlı birde genel bölümüne mi gireceğiz?O zaman Progressive Rock,southern rock gibi başlıklarda alınsın bari de hiç girmeyelim.
batmura

MesajTarih: Çrş 08.12.2004 13:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Katılıyorum. En azından bu konu orda kalsın; güzel güzel tartışalım. Sadece Dış kaynaklı rock forumunu okuyanlar var burda; lütfen konu eski yerine taşınsın. Prog Rock konusuna izin veriliyor zaten orda.
Başa dön
nienturi

MesajTarih: Çrş 08.12.2004 14:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aynı fikirdeyim.
Başa dön
sava

MesajTarih: Prş 09.12.2004 23:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben başlığın silindiğini sanıyordum, daha yeni gördüm konunun buraya taşındığını. Konu dış kaynaklıda olsa daha iyi olur.
Başa dön
nienturi

MesajTarih: Cum 10.12.2004 10:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başlığı Dış kaynaklı rock başlığı altına taşıdım. Bundaki dayanak noktam ise "Progressive Rock Fusion Yes Zappa ne varsa başlığı" oldu ve başlığı da onun ayrı bir türdeşi olarak düzenledim. Yalnız umarım başlık diğeri kadar sağlıklı olur. Evet beyler, grup tanıtımı yapmanın tam zamanı.
Başa dön
Jawbreaker

MesajTarih: Cum 10.12.2004 12:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başlığın Dış kaynaklı rock'a yeniden taşınması yerinde olmuş. Aslında konunun genelde tartışılması gerekir ama muhabbet böylesine derin olunca kuralları tanımak biraz abes kaçıyor. Genel'e takılan tayfa hala dünyanın en iyi gitarcısını seçme derdinde. Very Happy Neyse, bölmeyelim muhabbete devam. Smile
Başa dön
Darkseed

Nerden: Middle Earth.. (Gandalf the White) - "Iron Maiden Fan"

MesajTarih: Cum 10.12.2004 12:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

E bu başlığın aynısı zaten Dış kaynaklı rock'ta var..?

Iron Maiden's gonna get you, no matter how far..!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 100, 101, 102  Sonraki
1. sayfa (Toplam 102 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız