| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
benayevsen

Kayıt: Oct 09, 2003 Mesajlar: 2481 Nerden: Efem? Ada manzaralı evimden söylemesi ayıp
|
Tarih: Pts 08.12.2003 16:36 Mesaj konusu: Jazz |
|
|
arkadaşlar bilirsiniz ki Jazz ve Blues birçok müzik türünü ortaya çıkarmıştır... Jazz konusunda sizlerin düşüncelerini merak ediyorum... _________________ Meclisler biz karakoyunları düşünür mü? Vatan kurtaranlar arkamızdan ne söylerler! Bu Baltaya Sakın Sakın SAP OLMA! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
cogitoergosum

|
Tarih: Pts 08.12.2003 19:09 Mesaj konusu: |
|
|
Tam ben de neden forumda böyle bi başlık yok diye düşünmeye başlamıştım,aslında hem jazzda hem blues'da kendimi pek deneyimli hissetmiyorum(yaklaşık 8-9 aydır dinliyorum)
Jazz'a klasik jazzla başladım,akımlara yavaş yavaş giriyorum,blues da ise şimdilik "ne bulursam dinlerim" evresindeyim(müziği tanımak için)
Sonuç olarak her iki türü de çok severek dinliyorum... _________________ ...Nothing ever goes as planned... |
|
| Başa dön |
|
 |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
Tarih: Pts 08.12.2003 19:19 Mesaj konusu: |
|
|
En çok dalmak istediğim ama bir türlü dalamadığım bi alem. Yani CD falan bulamıyorum, çok kısıtlı bir arşivim var. Yani Blues olsa bile Jazz çok az, iki türden de tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ayrıca iki türle ilgili ayrıntılı bilgi veren (nasıl ortaya çıktıklarından tutun da, nota dizilerini yapılarını içeren) kitaplar biliyorsanız onlardan da tavsiye bekliyorum |
|
| Başa dön |
|
 |
faust Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 09.12.2003 4:45 Mesaj konusu: Kaçınılmaz son |
|
|
Jazz zaten yavaş yavaş 21.yy'ın klasik müziği olmaya aday bir şekilde ilerliyor.Ve bence her müzisyenin dönüp dolaşıp geleceği asıl evi Jazz'dır.
Dinlemeyenin vay haline _________________ this is my little life, not for granted... |
|
| Başa dön |
|
 |
Harley-Davidson

|
Tarih: Sal 09.12.2003 10:03 Mesaj konusu: |
|
|
B.B. King'le dinlemeye başladım. Ama Kısıtlı bir arşivim var. Türkiye'de bu müzikle uğraşan kimse yokmu. _________________ Anılarda kalırdı belki de zamanla ince bel Namussuz çay bile ince belli bardaktan verilmeseydi eğer ... |
|
| Başa dön |
|
 |
cogitoergosum

|
Tarih: Sal 09.12.2003 11:31 Mesaj konusu: |
|
|
| Harley-Davidson demiş ki: | | B.B. King'le dinlemeye başladım. Ama Kısıtlı bir arşivim var. Türkiye'de bu müzikle uğraşan kimse yokmu. |
var ya olmaz mı??? _________________ ...Nothing ever goes as planned... |
|
| Başa dön |
|
 |
benayevsen

Kayıt: Oct 09, 2003 Mesajlar: 2481 Nerden: Efem? Ada manzaralı evimden söylemesi ayıp
|
Tarih: Sal 09.12.2003 11:54 Mesaj konusu: |
|
|
sizlere efes pilsen sponsorluğunda gerçekleşen blues festivaline gidin derim... istanbul kültür ve sanat vakfının her yaz düzenlediği jazz festivali insanı doyuracak şekilde. yurt dışındaki organizasyonlarla yarışacak şekilde _________________ Meclisler biz karakoyunları düşünür mü? Vatan kurtaranlar arkamızdan ne söylerler! Bu Baltaya Sakın Sakın SAP OLMA! |
|
| Başa dön |
|
 |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
Tarih: Sal 09.12.2003 17:28 Mesaj konusu: |
|
|
| B.B King'İn bir live albümü bir de Eric Clapton'la yaptığı Riding With The King'i var. Blues ve Jazz festivallerine her sene gidiyorum ama gittiğimde idnlediğim grubun kim olduğu hakkında bir fikrim oluyor. Biraz daha bilgilenmek istiyorum o yüzden tavsiyelerinizi rica ediyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
cogitoergosum

|
Tarih: Cmt 13.12.2003 15:25 Mesaj konusu: |
|
|
| Harley-Davidson demiş ki: | | B.B. King'le dinlemeye başladım. Ama Kısıtlı bir arşivim var. Türkiye'de bu müzikle uğraşan kimse yokmu. |
Merhabalar,ben sana onu dinle bunu dinle diyemem henüz ama bir kaç linkle yardımcı olmaya çalışırım
http://www.artliveon.com/jazzsaa.htm linkinde Türk jazz sanatçıları hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsin sanırım.
http://www.doublemoon.com.tr/tr/artists_all_tr.asp Burda da doublemoon isimli firmadan albümü çıkan sanatçıların tanıtımı var,hatta her albümün her parçasından 30-40 saniyelik bölümler dinleyebilirsin
http://www.cazci.com/forum/index.php bu da bi jazz forumunun linki,sorularının çoğunu yanıtlayabilecek jazz severler mevcut... _________________ ...Nothing ever goes as planned... |
|
| Başa dön |
|
 |
Harley-Davidson

|
Tarih: Çrş 17.12.2003 18:56 Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkürler cogitoergosum
Şimdi incelemeye başlıyorum. _________________ Anılarda kalırdı belki de zamanla ince bel Namussuz çay bile ince belli bardaktan verilmeseydi eğer ... |
|
| Başa dön |
|
 |
benayevsen

|
Tarih: Prş 18.12.2003 13:27 Mesaj konusu: |
|
|
norah cones bilirsiniz arif mardini amcamız ın hüneri bir kızcağız grammyleri götürdü... Come Away With Me albümü iyi bu havalarda da iyi gideceğine inanıyorum _________________ Meclisler biz karakoyunları düşünür mü? Vatan kurtaranlar arkamızdan ne söylerler! Bu Baltaya Sakın Sakın SAP OLMA! |
|
| Başa dön |
|
 |
ex_deep_purple

|
|
| Başa dön |
|
 |
benayevsen

|
Tarih: Pts 22.12.2003 18:49 Mesaj konusu: |
|
|
bu başlığı yukarıya çektiğiniz için teşkürler millet _________________ Meclisler biz karakoyunları düşünür mü? Vatan kurtaranlar arkamızdan ne söylerler! Bu Baltaya Sakın Sakın SAP OLMA! |
|
| Başa dön |
|
 |
cogitoergosum

|
Tarih: Pts 22.12.2003 19:34 Mesaj konusu: |
|
|
Ben jazzda fusion olayını seviyorum daha çok.Size de tavsiye ederim Miles Davis'i.Dinleyin... _________________ ...Nothing ever goes as planned... |
|
| Başa dön |
|
 |
freebird

Kayıt: Feb 09, 2003 Mesajlar: 817 Nerden: Berkeley, California
|
Tarih: Sal 23.12.2003 4:01 Mesaj konusu: |
|
|
| Ben geçen pazartesi Earl Thomas'ın çaldığı klübe gittim, Thomas, Etta James'in şarkı sözü yazarı olur. Rhytm&Blues dan favorilerimin başında gelir. |
|
| Başa dön |
|
 |
WooDy_WooDPeCKeR

|
Tarih: Sal 23.12.2003 10:29 Mesaj konusu: |
|
|
| ya abicim bize yani nasıl desem türkiyede pek ileri değil bu tür ha dünyada bi yere sahip ama tr de olurmu bilemem |
|
| Başa dön |
|
 |
man-erg

|
Tarih: Sal 30.12.2003 15:04 Mesaj konusu: |
|
|
aslında dünyada da jazz, blues son devirlerini yaşıyor. plak, cd satışı olarak neredeyse hiç satmıyor, sadece canlı performans olarak o da max. 1500-2000 kişilik salonlarda varlıgını surduruyor. genelde klüplerde falan. gençler arasında hiç rağbet gormuyor ama dünyanın her yerinde olduğu gibi türkiyede de bu müzikleri dinleyen, albumlerini alan insanlar var. sadece pek ortalıkta göremezsin onları. _________________ Detay bilgi değildir, Bilgi bilgelik değildir, Bilgelik hakikat değildir, Hakikat güzellik değildir, Güzellik aşk değildir, Aşk müzik değildir ama en iyisi Müziktir. |
|
| Başa dön |
|
 |
scotch9

|
Tarih: Cum 09.01.2004 2:30 Mesaj konusu: |
|
|
ülkede çalan,dinleyen varda yer edinmesi kaldı.türkiyede gelmiş,geçmiş(geçti..)en büyük blues virtüözü yavuzdu.son dönemde türk müziğiyle birleştiren türk&blues sentezi yapan ama yaşını başını almış isimler duydum.festivalin izmir ayağı güzeldi,clark'ın performansı izlenir.jerry ricks süpriz oldu.
harley davidson demiş ki: | Alıntı: | kısıtlı bir arşivim var
eric clapton/chronicles... tavsiye ederim! blues tarihçesi için linke bakıla.[url=http://www.gitar.tripod.com][/url] |
_________________ [lI|`l_l9l@l9l_I\lN`],`vV\/| |
|
| Başa dön |
|
 |
scotch9

|
Tarih: Cum 09.01.2004 2:42 Mesaj konusu: |
|
|
seyir defterine ek: link budur==> http://www.gitar.tripod.com _________________ [lI|`l_l9l@l9l_I\lN`],`vV\/| |
|
| Başa dön |
|
 |
NISN

|
Tarih: Cum 09.01.2004 2:48 Mesaj konusu: |
|
|
Butun muzik turleri gibi icinde dinlenilesi seyler var..Dinlerken kangiren yapan sarkilar var. _________________ ...................Big words , small mind...................
...............behind the pain you will find...............
............The Scavenger Of Human Sorrow............ |
|
| Başa dön |
|
 |
|