Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - manyetiklerin tele uzaklığı
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

manyetiklerin tele uzaklığı
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
hollowtone

MesajTarih: Cum 12.11.2004 21:10    Mesaj konusu: manyetiklerin tele uzaklığı Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar ben bir salaklık yaptım , yeni bir gitar aldım(bu salaklık değil:))ve gitarın ön kapağını açmaya karar verdim, fakat yanlış vidalarla oynamışım, manyetiklerin vidalarıyla, şimdi bu manyetiklerin gitar tellerine olan default uzaklığı nedir arkadaşlar? Ses nekadar etkilenir nekadar değişir, daha bir amfiyle deneme şansına erişemediğim için sesin değişip değişmediğini de bilemiyorum, gitarın modeli fender strat, korkuyorum Confused
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
BLUES01
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 12.11.2004 21:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Buradan bie şey söylemek zor ama çok fazla yakın olmasın acayip sesler çıkartır çokta uzak olmasın ses tonu zayıflar.manyetik üzerindeki mıknatıslardan ortadaki ikisine göre ayarlarsan daha kolay oluyr ..

kolay gelsin!
pyramind
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cum 12.11.2004 22:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Farketmez, ampli alacağın zaman onları endi zevkine göre ayarlarsın zaten.
Yakınlaştıkça ses iletimi daha çok artar, uzaklaştıkça azalır, çok dert etme. Bir ampliye taktığın zaman ayarlarsın.
Screamager

MesajTarih: Cum 12.11.2004 23:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet hatta ben asimetrik olarak ayarladım, ince tellere daha yakın duruyor humbucker Smile
Dark-Saga

MesajTarih: Cmt 13.11.2004 3:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tellerin manyetige cok da yakin olmamasi gerekir.
Cok yakin olursa miknatis telleri kendine dogru cekerek telin titresmesini olumsuz yönde etkiler, buda tona yansir.

Ampliye tak gitari deneyerek bulursun.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Jeff_Loomis
"Müziktek" Mod / Crossfire Gitaristi

MesajTarih: Pzr 14.11.2004 0:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sesin (akımın) şiddeti tel ile manyetiğin arasındaki mesafenin karesiyle ters orantılıdır. Yani aynı denklem içinde paydaya yazılır. Bunu hesaba katarak istediğin seviyeye getirebilirsin. Ayrıca klavyenin de bir istırhab haddi vardır. Belirli bir mesafeden daha yakın tellerle nota basamazsın (tabi eğer telleri de yaklaştırmak istersen, işte o ara karar mesafesini kafana göre ayarla...)

Bir de üstteki formülün aynı sonucu olarak teller manyetiğe çok yaklaşırsa manyetik çekim kuvveti de uzaklığın karesi ile ters orantılı olduğundan telleri kendine çok fazla çekme eğiliminde bulunacaktır. Bu da telin özgürce titreşmesini engelleyip telin hareketini sömürücü bir etki yapacaktır. Yani ses süresi kısalacaktır...
Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716

Crossfire - Sınıf 64 - Since Yesterday
Cem Saydam
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Nocturnal_Supremecy

MesajTarih: Pts 15.11.2004 0:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Screamager arkadaşın yaptığı çok mantıklı geldi.. benim gitarda solo atarken ince tellerden pek ses çıkmıyo sanırım onun dediği gibi ince tellere daha yaklaştırırsak bu sorun kısmen de olsa azalacaktır diye düşünüyorum.
Dark-Saga

MesajTarih: Pts 15.11.2004 0:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ayni mesafedeyken ses cikmiyorsa o zaman problem baskadir.
Yaklastirarak cözülüyorsa ne ala cözülmüyorsa jack girisin de veya potlarindan birinde problem olabilir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Nocturnal_Supremecy

MesajTarih: Pts 15.11.2004 11:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yok ya çok da az gelmiyo :d ama ben sololar daha kuvvetli hissedilsin istiyorum o bakımdan öyle dedim Very Happy
gogostar

MesajTarih: Pts 15.11.2004 12:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sevgili nocturnal, temiz ve yeni tel kullanmak da sorununu cozmende yardımcı olacaktır...
Başa dön
Nocturnal_Supremecy

MesajTarih: Pts 15.11.2004 13:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkürler..
Zerocooler

MesajTarih: Sal 16.11.2004 21:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar bu manyetikler kullanıldıkça ya da kullanılmadıkça durduğu yerde bi iletim özelliği kaybeder mi?
Zerocooler

MesajTarih: Sal 16.11.2004 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir de şu ibanezlerdeki PSND (powersound) manyetikler nasıl?kalite ve tonları açısından...bilginiz var mı?
Jeff_Loomis

MesajTarih: Sal 16.11.2004 22:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Paslanmadıkça bir şey olmaz.
Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716

Cem Saydam
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
-Aytac-

MesajTarih: Sal 16.11.2004 22:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Valla zerocooler çok kaliteli değiller ama stock manyetikleri için iyi denebilir.Özellikle jackson'ın kendi boğuk manyetiklerinden daha iyi oldukları kesin.

Sap manyetiğini lead için kullanmanı pek önermem.Daha çok ritm için uygun bir manyetik gibi görünüyor.

Single manyetiğinin tonları oldukça iyi.Parlak tonlar elde edebilirsin cleande.

Köprü manyetiğini özellikle solo atarken kullanmanı öneririm.Sesi iyi diyebilirim.Şaşırtıcı biçimde seymour duncan jb'ye benzer bir sesi var.

Yani stock manyetik olarak ortalamanın üstünde kaliteleri var, ama tabi bir dimarzio ile karşılaştırma sakın Smile
Başa dön
Zerocooler

MesajTarih: Sal 16.11.2004 22:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

saol Aytac!
peki şu V7 V8 ler hakkında ne düşünüyorsunuz?ben harmony centraldaki yorumlara baktım pek güzel şeyler yazmamışlar!!!
hollowtone

MesajTarih: Sal 16.11.2004 22:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jeff_Loomis demiş ki:

ühüh, benimkilerin üstlerinin demirleri hafif hafif dökülmüş ( 18 yuvarlak arasından 2-3 tanesinin) Bunları cızırdamaya falan neden olurmu?

Birde benim teller cızırdıyor, yani amfiyle denemedim daha gitarı, ama amfisiz çalınca çok hafif cızırdama var, normalmidir bu?
Başa dön
-Aytac-

MesajTarih: Sal 16.11.2004 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında aşağı yukarı aynı diyebilirim.v7-v8 powersound'dan çok çok az daha iyi denebilir, ama bu bir stock manyetikten ne beklediğine bağlı.

Yani bir stock manyetikten çok yüksek kalite bekleme.Profesyonel müzisyenler kadar iyi ses çıkarmak istiyorsan dimarzio, seymour duncan falan gerekir.Bunları da ya alıp takarsın, ya da ibanez in falan çok üst modellerinde var.

Hadi kolay gelsn.
Başa dön
Jeff_Loomis

MesajTarih: Sal 16.11.2004 23:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hollowtone demiş ki:
Jeff_Loomis demiş ki:

ühüh, benimkilerin üstlerinin demirleri hafif hafif dökülmüş ( 18 yuvarlak arasından 2-3 tanesinin) Bunları cızırdamaya falan neden olurmu?

Birde benim teller cızırdıyor, yani amfiyle denemedim daha gitarı, ama amfisiz çalınca çok hafif cızırdama var, normalmidir bu?

Şimdi, paslanan demir (demiroksit) iyonik özelliğini kaybeder. Ama sonuçta paslanma sadece yüzeyde olacağı için ciddi bir kaybın olmaz ses bakımından. Cızırdama gibi sorunlar hiç olmaz.

Amfisiz yaşadığın cızırdama sorunu da amfide yok olur. Merak etme ama unutma ki cızırdama telin titreşim süresini kısaltır. Bu da sağlıksızdır. Yukarıda bir arkadaş söylemişti neler yapman gerektiğini. Onlardan biri senin probleminin çözümü olacaktır eminim.

Kolay gelsin...

Cem Saydam
Başa dön
Jeff_Loomis

MesajTarih: Sal 16.11.2004 23:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Slm,umarım yardımcı olabilirim.Tellerin cızırtı yapmasının farklı nedenleri vardır.
1-Kullandığın tel kalınlığı.Mesela 0.9luk bir telde tuning i E(mi) ye göre ayarlarsan sorun olmaz ama C(do) ye göre ayarlarsan teller cızırtı yapar.Yani bunun çözümü sesi kalınlaştırdıkça tel kalınlığını da arttırmaktır

2-Tellerin klavyeye olan yakınlığı veya uzaklığı

3-Tellerin eskimiş olması

4-Gitarının sap ayarının bozulmuş olması

Daha bunlara benzer nedenler de vardır ama en genelleri bunlardır"

Demiş zaten bir arkadaş tellerin cızıldaması başlığında. (o da senin başlığın zaten Smile )

Cem Saydam
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız