| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
ugurhan

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 13:39 Mesaj konusu: müzik tek moderator grubuna bir ileti |
|
|
siteniz çok büyük bir hızla gittikçe büyüyor bunun yanı sırada klasik sorunlarıda peşinde getiriyor
dikkatimi çekti son zamanlarda amator arkadaşlarımızın problem ve soruları saatlerce hatta gün boyu yanıtsız kalıyor bu da hiç hoş bir durum değil mesela müzikal anlamda problemi olan bir birey internet kafeye yada bilgisayarının başına oturduğu zaman sorusunu yazdığı süreden kısa bir süre içerisinde cevabını nöbetçi moderatorlerden almalı
bi de şu gözüme çarptı soruların çoğu moderatorlerin konu hakimiyetine göre ayrılmaması yüzünden yarım anlaşılır bir biçimde kalıyor elinizdeki elemanlarınız çok iyi ama düzen gerekli biraz!!
üye sayınız 1.700 lere fırlamış ve turkiyenin 3 en iyi müzik portalından biri olmanız çok güzel bir şey bunun yanındada üyelerinizin problemlerini en iyi şekildede çözmek adınızın verdiği turkrock güvencesi ile size büyük bir sorumluluktur _________________ ugurhan öz
özel müzik hocası
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
zakk-wylde

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 13:46 Mesaj konusu: |
|
|
benim sorularım geçte olsa başta sketheist ve cash tarafından yanıtsız kalmadı onlara burdan çok teşekkürler ama tabiiki gönül daha hızlı bir cevap sistemi ister hatta çok iyi olur  |
|
| Başa dön |
|
 |
cash

Kayıt: Oct 04, 2004 Mesajlar: 1437 Nerden: istanbul ve bursada periyodik olarak siper alırken görebilirsiniz
|
Tarih: Pzr 07.11.2004 14:02 Mesaj konusu: |
|
|
uğur abi başta şunu belirteyim bu yazıyı yanlış yere yazmışsın turkrock ile ilgili düşünceleriniz bölümüne yazacaktın bu yüzden Forum Kurallarına aykırı herhalde silerler şimdi neyse boşver
aslında normal gidiyor o kadar gecikme olur elemanlar öğrenci okul çıkışı yazıyolar haklarını yemiyelim ama tabiiki daha hızlı bir hizmet çok çok daha iyi olur yanıtsız kalan sorulara bi şe diyemiycem herkesin uzmanlık alanı ayrı her şeye cevap beklemek çok şey istemek olur gibi ama dört dörtlük bir sitenin olmazsa olmazlarıdır bunlar  _________________ Satılık Gitar ve ekipmanlar gitmiştir hayırlı ossun...
name=Forums&file=album_comment&pic_id=14800
http://www.yamaha-motor-europe.com/index.jsp |
|
| Başa dön |
|
 |
unicorngrubu

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 14:27 Mesaj konusu: |
|
|
evet sitenin en işlek saatlerinden olan öğle vakti sorulara yanıt verecek bir arkadaş çok iyi olur bu müzik işi bir sürü problem yaratıyor
bide şöyle bişey söylüyeceğim lütfen arkadaşlar alınıp üstüne alınmasın biz
sorularımıza tam açık ve net yanıtlar bekliyoruz ama çoğu sorulara ya amatör yada hobi olarak bu işle uğraşan arkadaşlar cevap veriyor(gerçekten prof olanlar ayrı zaten yazdıklarından güven akıyo bu insanların sitedede bu özelliklerde sayılı arkadaş var) biz fikirlerine yüzde yüz güvenebileceğimiz moderatorlerden cevap bekliyoruz çünkü nerdeyse tüm alışverişlerimizi hatta enstrumanlarımızı onların ışığında seçiyoruz uğur hocamızın dediği gibi bir iş bölümü yapılarak daha iyi bir hizmet tanına bilir buda çok güzel olur çünkü sitenin büyümesi bizim çevremizdeki insanlar ve onların tavsiyeleri ile oluyor yada şöyle yapılabilir net i gündüz saatlerinde kullanıp yardım edecek gönüllü bir arkadaş bize yardım eder |
|
| Başa dön |
|
 |
tai

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 17:06 Mesaj konusu: |
|
|
Bazen cevap yazmaktansa yönlendirmek daha verimli bir davranış.Örneğin kurex nickli kullanıcı mixaj ve mastering ile ilgili bir başlık açmış.Zaten sabit olan bir başlık konusu.Bence moderatorden buna da cevap vermesini beklememeli. Niye bu forumda dilbilgisine bu kadar dikkat ediliyor.Arama diye birşey var di mi ama.Forumda elli kez konuşulmuş şeyler bir daha mı konuşulmalı.Gündüz cevap alamama konusunda da fazla birşey yapılamaz bence.Eğer turkrock,SOS gibi paralı bir forum olsa tamam.Herkesin herkese karşı sorumluluk hissetmesi gerekli.Eğer bir konuda bilgin varsa nasıl olsa biri yazar diye bu bilgini paylaşmıyorsan sorun orda başlar.Bu konu zaten neredeyse tüm forumların tek derdi.Wardom da böyle gitti.Sadece okumak için bir foruma girilmez.
Bilgi paylaşmak içindir. |
|
| Başa dön |
|
 |
pyramind "Müziktek" Mod

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 17:10 Mesaj konusu: |
|
|
Burası bir forumdur, forumun tanımına internetin sağına soluna bakarak ulaşabilirsiniz.
Forum mekanı, bir hizmet alanı değildir, moderatörler de burada hizmet vemekle yükümlü kişiler değillerdir. Forumda bir sorun varsa sorarsın, cevabını bilen, 1 hafta/2hafta 1 saat/3 saat hiç farketmez, denk gelirse soruyu cevaplar. Moderatörlerin görevi soru cevaplamak değil, asayişi sağlamak, kurallara uymayanları uyarmak, hatalı başlıklardan kurtulmak gibi işlerdir, ve tüm bunların yanında, kendileri de bir forum sakinidirler. Ekstra sorumluluğu olan bir forum sakini gibi düşünmeli, ancak bu sorumlulukların içinde sorulara hızlı cevap vermek, herkesin yardımına koşmak diye bir şey yok kesinlikle, bunu nereden çıkardığınızı anlayamadım.
Ayrıca Müzik/Kayıt teknolojileri forumunu, gitarından istediği sesi alamamasının sebebinin manyetikleri olduğunu düşünen bir güruh ve bu kişilerin değişmeyen soruları doldurmakta inatla. Bu da pek hoşa gidesi bir şey değil. Herneyse, sonuç olarak, burada kimsenin ama kimsenin görevi hızlı cevap vermek falan değildir, bu yanılgıdan kurtulalım. Forum gibibir ortamda, 1 gün içinde bir soruya tatmin edici bir cevap alabilmek, dünyanın neresinde olursa olsun büyük bi şans ve lükstür. Internet cafede soru yazıp cevap beklemek biraz mantıksız bir iştir, çok zorunluysa kişi, internet cafede sorusunu yazar, öbür gün cevaplara bakar, ha cevap yoksa o konu daha önce işlenmiştir, bilen yoktur, veya saçma bir soru sormuştur. Ancak, saatlerce cevapsız kalan sorulardan yakınmak, forum ortamı için(online destekle karıştırmayalım burayı tekrar) biraz komik duruyor, kimse kusura bakmasın. Forum nedir, ne değildir, onu bi tartalım önce, sonra aleni mesajlar yollayalım(ki yeri de burası değil ya).
Saygılar herkese.
Batuhan |
|
| Başa dön |
|
 |
pyramind "Müziktek" Mod

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 17:15 Mesaj konusu: |
|
|
Bu arada kimseyi kötülüyorum sanılmasın, saatlerce cevapsız kalan bir başlıktan yakınılması cidden garibime gitti. Yoksa, vakti olan, gönüllü olan, konuya hakim biri isterse bekler, soruları cevaplar. Keyfi isterse, ve bu kişi bilgiliyse moderatör olmasına da gerek yoktur, bir kişinin konuştuğu lafın arkasında ne kadar durabileceğini, yazı tarzından anlarsın genelde, çoğumuzdan daha bilgili olup moderatör olmayan kişiler de var burada, moderatörler bilgili oldukları için moderatör olmuyorlar kısaca, sadece düzen ve kurallar konusunda hassas oldukları ve bu konulara vakit ayırabildikleri için seçiliyorlar. Tabi biraz bilgi birikimi de gerekli, ama mesele o değil gerçekten.
Forumun genel ana sayfasına bakınca, cevapsız kalmış makul bir soru da göremiyorum, demek ki her şey yolunda gidiyor, saatleri günleri dert etmeyelim, soruları erken sormaya bakalım çok dert olyorsa diyeceğim o zaman, sorun var ise çözümü olsun diye.
Teşekkürler _________________ IST SAT: Technics SL-PS770D CD Player Deck -temiz ve ucuz |
|
| Başa dön |
|
 |
zakk-wylde

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 17:18 Mesaj konusu: |
|
|
tabiiki bu da doğru konular daha önce tartışıldığı için bi daha yazılmasına gerek yok isteyen konuyu Arama motorundan arar ama kişisel sorularda var dikkatini çektiyse alışveriş, edevat kullanımı ,acil problemler mesela acil fx ayarlarında yardım gerekli yada armoni açısından kişilerin takılıp çözemediği noktalar bunların birebir yardımlaşma içerisinde halledilmesi gereken konular olduğunu düşünüyorum
paralı site konusuna değinmişsin tabiiki paralı sitelerde insanlar kullanıcı ile daha iyi bir diyalog kurmak zonunda çünkü bu işi babasının hayrına yapmıyor!!
ama turk rock böyle değil türkiyenin her yerinden devamlı kayıt yapılıyor ve akın ediliyor nedeni ise maddiyata dayalı olmayarak tüm müzik aşıklarına büyük bir paylaşım platformu sunmak bu yüzden en iyiler arasında ben ve benim gibi maddiyatı kısıtlı olan bir sürü arkadaş bu ve bunun gibi sitelere mahkumdur çünkü iyi bir teknisyenle konuşmak yada akustik dersi almak bizim harcımız değildir bu yüzden turkrock'ı çok sevdik ama uğur hocamızın dediği gibi giderek büyümekte olan site için ufak değişiklikler yapılırsa çok daha özel bi site olur şu an zaten çok sıcak bir ortam belki bir kaç moderator eklenebilir  |
|
| Başa dön |
|
 |
cash

Kayıt: Oct 04, 2004 Mesajlar: 1437 Nerden: istanbul ve bursada periyodik olarak siper alırken görebilirsiniz
|
Tarih: Pzr 07.11.2004 17:28 Mesaj konusu: |
|
|
kusura bakma arkadaşım moderatore falan gerek yok
ne yani adamın kafasının üstünde moderator yazarsa daha'mı tatmin olunacak daha mı yeterli olacak ??
doğru bilgi zaten kendini heryerde gösterir ama şu konuda bir şey diyemem madem acil bilgi alışverişinde bulumak istiyorsun siteye biraz ısın sık kullanan arkadaşlarımız var bazı konularda yeterli onlara bi özel mesaj çak yada mail at kimsede soruları yanıtsız bırakmaz problem biter
şunuda belirtebilirim kendi açımdan
bir arkadaş bir soru sorduysa bu soru daha önceden sorulmuş ve yanıtlanmış diyerekten sorusunu yanıtsız bırakmak bana göre biraz ters bence en kısa ve öz şekilde bireeysel olarak aydınlatma yapılır ve konunun önceden incelendiği topic 'e arkadaşımız yönlendirilir _________________ Satılık Gitar ve ekipmanlar gitmiştir hayırlı ossun...
|
| Başa dön |
|
 |
pyramind "Müziktek" Mod

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 17:36 Mesaj konusu: |
|
|
Cash benim de bahsettiğim gibi moderatör olmak veya olmamak konusunda haklısın, bir cevaptan tatmin olabilmek için cevabı veren kişinin moderatör olmasına gerek yok.
Ancak, herkesi yönlendirme konusunda sana katılamayacağım, böyle yaparsan, her gün, her gün yeni bir kişi aynı soruyu soruyor, düşünsene hepsini yönlendirdiğimizi? Neyse allahtan bu yok izlendiği için insanlar artık daha dikkatli öyle şeylerle karşılaşılmıyor.
Herkese aynı şeyleri söyleyeceksek, burada 3-4 soru sorulur, bunlar döner gider:
-bu gitar nasıl, hangi amfiye bağlayayım(özel, kişisel bir şeyi denemeden başkalarına sorma hadisesi)
-insanın içine işleyen sololar için hangi manyetik, hangi pedal(kişisel bir şeyi denemeden başkalarına sorma hadisesi)
-elektro gitarımı bilgisayara nasıl bağlarım, nasıl efekt veririm(klasik)
-cubase i açıyorum saes yankı yapıyor neden(klasik)
Bu soruların dönüp dolaştığı bir yer bana göre(forum sakini olarak konuşuyorum) müzik teknolojileri forumu olmaktan çıkar. Seviyeyi buraya düşürmemek için ben elimden geleni yaparım.
Burada amatör arkadaşlara da her zaman yardım ediliyor, düzgün bir türkçe kullanan, derdini anlatabilen kişilerin başlıkları silinse de şu bu olsa da, özel mesajla genelde(eğer adam ne sorduğunu ne istediğin ibiliyorsa) gerekli yönlendirme yapılıyor. Bunların hiç biri moderatörlerin görevi değil oysa ki, neyse. Burada da değişmesi gereken bir şey yok kısacası. Forum ortamı acil destek yeri değildir, acil destek için bir arkadaşını ararsın telefonla hemen cevabını alırsın. Böyle bir imkan yoksa, bu işle ilgiliysen zamanla olur. Ama daha önce de dediğim gibi, foruma soru yazıp beklemek çok saçmadır. 3-5 kişi oluyor burdazaten genelde, yapmayın etmeyin, vaktinize yazık. _________________ IST SAT: Technics SL-PS770D CD Player Deck -temiz ve ucuz |
|
| Başa dön |
|
 |
cash

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 17:41 Mesaj konusu: |
|
|
doğru be yauw bu şekilden bakıldığında bende cevap yazalım uzun uzun demiyorum okumadınmı yazıyı!!
olay şu; kardeşim sen şunu istiyorsun seni şu topiğe aktaralım bu konu konuşuldu ekstra kişisel bişey soracaksan özel mesaj at
olayda böylece biter _________________ Satılık Gitar ve ekipmanlar gitmiştir hayırlı ossun...
|
| Başa dön |
|
 |
pyramind "Müziktek" Mod

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 17:44 Mesaj konusu: |
|
|
Ondan bahsediyorum, sağı solu araştırmadan aklına gelen ilk soruyu lank diye soran kişiler kötülenmezse, ve hatta biraz sinirlendirilmezse ortaya çıkan durum feci oluyor. "Ben sorumu sorayım, aramama gerek yok, nasıl olsa keko moderatörün biri gelir yönlendirir, başıma da bir şey gelmez"
İnsanlar böyle düşünmeye başlıyor, halbuki, bir hata yaptıklarında public bir ortamda tepki çekeceğini bilen insan dikkatli davranmak zorunda kalıyor. Sürekli aynı sorular gelmiyor böylece. Ben de tam bundan bahsediyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
cash

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 17:46 Mesaj konusu: |
|
|
ugurhan abide şöyle bi şeyi kastetmiş herhalde bende fazla anlayamadım
ama; bu siteyi dahada özelleştirelim zaten çok iyi ve teknik.
, neden daha iyi verim alınmasın amatörler tercih etsin ve en kısa şekilde aydınlansınlar sizde böyle bir ilk yapın!(zaten sen uğurhan hocamızı fazla tanımıyorsun yardımı ve gençleri müzikle tanıştırmayı görev bilmiş biri kendine aramızda kalsın çokta iyi bir klavye kullanıcısı değil)
neyse herhalde asıl amacını yazar
hocam klavyeye alalım sizi  _________________ Satılık Gitar ve ekipmanlar gitmiştir hayırlı ossun...
|
| Başa dön |
|
 |
cash

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 17:53 Mesaj konusu: |
|
|
ama bir şey diycem ayıp olacak ama,
harbiden çok salak konular geliyor ha bazen yemin ederim burda bayaa bi gülme tutuyor beni
bide millet edevatları falan hararetli hararetli tartışmıyolarmı
sonra tamam tam istediğim gibi bunu alcam diyo(sanki oyuncak)
bi gidiyo müzik markete deniyo sonra bi başlık daha ben şunu denedim başka öneri lütfen kesmedi bu
yukardada arkadaş üzülcek biraz ama sorun bu mu yani??
yeni moderator gerekli
tamam yeni moderator gereklide nerden alınacak bu adamlar yine bu siteden seçilecek yani önceden sana cevap vermiş bir eleman olacak
eee kafasında moderator yazıyo tamam kurtulduk allaaaah falan gibi  _________________ Satılık Gitar ve ekipmanlar gitmiştir hayırlı ossun...
http://www.yamaha-motor-europe.com/index.jsp
En son cash tarafından Pzr 07.11.2004 17:58 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
pyramind "Müziktek" Mod

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 17:58 Mesaj konusu: |
|
|
Uğurhan hocama saygılar, kötü bir şey söylemiyor, insanlara yardım edilsin diyor, ama burası da bir forum. Yani, benim yaşım genç, daha yaşlı birini düşünüyorum, insanlar bilgi almak için ne çabalar gösteriyordu, şimdi buraya soru girip, 3 saat cevap almadı diye hayıflanmak çok çok manasız geliyor bana. 1-2 gün içinde öylesine değil, genelden tatmin edici bir cevap alabilmek hala birlüks ve bir şanstır. Burada da hiç bir kişi her konuya hakim değil. Mesela cash, sen bir kaç gündür arı gibi çalışıyor insanlara gitar ve ekipman konusunda yardım ediyor, çok dua alıyorsun, mesela ben bir gitariste senin kadar yardımcı olamayabilirim.
Aynı duruma başka kişileri, ve başka moderatörleri koy herkesin işi gücü var. İşinden gücünden artakalan vaktinde keyif çatacağı yerde vaktini ayırıp soru cevaplayan kişilerin emeğini yetersiz görmeyelim lütfen. Moderatör olsun veya olmasın. Tekrarlıyorum, moderatörün bir forum sakininden tek farkı, kurallara uyulmasını sağlamak ve asayişi sağlamak, gerisi herkes için aynı.
Teşekkürler. _________________ IST SAT: Technics SL-PS770D CD Player Deck -temiz ve ucuz |
|
| Başa dön |
|
 |
pyramind "Müziktek" Mod

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 18:00 Mesaj konusu: |
|
|
Evet cash, o ekipman işini sorma gülsem mi kızsam mı bilemiyorum bazen. Bir de denemeden gitar ve manyetik soranlar yok mu... Ekipmanından tarzından bahsetmeden manyetik soranlar mı dersin, ellemediği gitarı almaya çalışanlar mı dersin. Bunalıyor insan.  _________________ IST SAT: Technics SL-PS770D CD Player Deck -temiz ve ucuz |
|
| Başa dön |
|
 |
cash

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 18:06 Mesaj konusu: |
|
|
herhalde benim hayatım sanal alemden ibaret deil banane binlerce derdim var başımda hobi olarakta takılıp yardımcı olmak ve bilmediğimiz bazı şeyleride öğrenmek keyfimiz artık bizim
maksat herkes doğru olanı bilsin herkes tecrube edinmeye başlasın yavaş yavaş biz nette takılamazken işimiz varken onlarda öğrendiklerini bir başkasına anlatsın böyle böyle bilinçlenelim
işte ozaman ortaya çıkan sorunlar çok farklı olur sorular kişisellikten evrendelliğe taşar o zaman sohbetin keyfine gelde doyma..
şahsen ben isterim ayrı bir başlıkta komik ve basit soruların olmadığı
ayrı bir platform en azından milletin alet, edevatla başarı sağlamak üzerine fikirleri değişir  _________________ Satılık Gitar ve ekipmanlar gitmiştir hayırlı ossun...
|
| Başa dön |
|
 |
cash

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 18:11 Mesaj konusu: |
|
|
bak söylemiyeyim dedim bi süre önce adam ben nu metal yapacam bana manyetik önerin diyo birisi çıkıyo ordan al bak sana manyetik tone zone middle si çok baskın yaparsın bunla ..
ulan hadi dedim neyse sonra dışlıycaklar ne çok biliyosun be adam diye
ben tone zone'u bizzat kullandım ve 3 ayda soğudum çünkü o manyetiği kullanacak (sweep pickle ,slade tekniğinin harmanlanması)slade pick
tekniğini uygulamıyorum ki
ne işte paul gilbert kullanmış kendine göre sardırmış hatta bizzat sarılırken bu şöyle olacak şu şöyle hissedilecek dediği manyetikle
müzik yapacak  _________________ Satılık Gitar ve ekipmanlar gitmiştir hayırlı ossun...
http://www.yamaha-motor-europe.com/index.jsp
En son cash tarafından Pzr 07.11.2004 19:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Jeff_Loomis "Müziktek" Mod / Crossfire Gitaristi

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 18:40 Mesaj konusu: |
|
|
Bu forumun ilk zamanlarını hatırlıyorum. O zamanlar Mahcem ve Domokun ikilisi burayı gayet güzel idare ediyordu. O zamanlar tabii ki Mahcem'in de Domokun'un da en az soruyu soranlar kadar bu işte bişiler öğretmeye hevesli olduğu belli oluyordu. Sonraları buranın nüfusu arttı, sorular dallandı budaklandı bazen mantıksızlaştı. Onlar gitti. Yerine bir çok mod. alındı/seçildi...
Doğal olarak hiçbir mod. Mahcem'in ve Domokun'un bize alıştırdığı bire bir ilgiyi, bir sorunu en derinine kadar irdeleyip çözüm önerileri sunmayı şu anda başka mod. arkadaşlardan beklemek veya bütün kullanıcılara birden aynı anda aynı ilgiyle yaklaşmalarını beklemek biraz zor...
Ben şu anda ne biliyorsam hepsini Mahcem ve Domokun gibi bazı 1-2 kişiden öğrendim. Yeri geldi soru sordum yeri geldi benimle ilgisi olmayan bir başlığı okurken kendime dersler çıkardım...
Tabi şimdi ikisi de yok. Yerine seçilmiş bazı arkadaşlar var. Onlar da belki de bir çok şeyi buradan öğrendi...
Sonuç itibari ile birinin nick'inin üstünde "mod" yazsın yazmasın herkes burada her soruya cevap veremez. Çünkü forum eskiden olduğu gibi bir forum değil. Çok kalabalık bir forum ve her saniye yeni bir başlık açılıyor. Bu kadar çok soruya birden aynı özenle cevap verilmesini beklemek doğal ama yersiz bir bekleyiştir. bu Müziktek bölümünün önceki sayfalarında konuşulmamış hiçbir şey kalmamıştır. Şu anki tüm sorular daha önceden sorulmuş gerekli cevaplar gerekli uzmanlar tarafından verilmiştir... Tek yapılması gereken Arama tuşunu kullanmak. Artık forum doyuma ulaşmıştır ve bir ansiklopedi niteliğindedir...
Bunu canlı tutmak ise mod.lar kadar kullanıcıların da görevidir. _________________ Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716
Crossfire - Sınıf 64 - Since Yesterday
Cem Saydam |
|
| Başa dön |
|
 |
pyramind "Müziktek" Mod

|
Tarih: Pzr 07.11.2004 18:55 Mesaj konusu: |
|
|
Ağzına sağlık jeff. Ben de bir çok şeyi onlardan öğrendim burada. Yazar olmadan önce uzun süre okumuştum buraları. Hala da herkesten bir şey öğreniyorum, ve eminim bunu herkes yaşıyor. Ancak bilgi aldığım şeyler malesef genelde hep çok eski yazılanlardan olmakta.
Ve evet, aranan çoğu şeyin cevapları burada zaten var, ve ne yazık ki herkes aynı soruları evirip çevirip kendine özelmiş gibi sormaktan çekinmiyor artık. Neyse ki her şey yine de kontrol altında. _________________ IST SAT: Technics SL-PS770D CD Player Deck -temiz ve ucuz |
|
| Başa dön |
|
 |
|