Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Davul Üzerine (Aksamlar, Mikrofonlar, Elektro Davul vb.)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Davul Üzerine (Aksamlar, Mikrofonlar, Elektro Davul vb.)
Sayfa 1, 2, 3 ... 34, 35, 36  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
tibet
Mavi Sakal Gitarist/Vokalist

MesajTarih: Sal 26.08.2003 18:21    Mesaj konusu: Davul Üzerine (Aksamlar, Mikrofonlar, Elektro Davul vb.) Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar bu okyanus genişliğindeki konumuzda herkes deneyimlerini yazarsa çok yararlı olacağı kanısındayım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mahcem

MesajTarih: Sal 26.08.2003 21:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kasparov'dan klasik bir İtalyan açılışı, günler geceler harcarız artık bu başlıkta.

İşin açıkçası akustik davul kayıdını inanılmaz sevsem ve vazgeçilmez bulsam da elektronik programlama ve hatta neticesini duyduktan sonra şu Roland V-Drum'ların kullanılmasına da çok sempatik bakıyorum.

Tibet'in diğer başlıkta yazdığı "artistik efekt" ile "psikolojik efekt" arasındaki nüans farkı gibi bu. Ne bileyim, Kraftwerk'in drumbox seslerini kaldır, yerine akustik davul sesi koy, aynı etkiyi yapmaz. O müziğin içinde o sentetikliğin ayrı bir tadı var bence. Gerçi akustik davul orada iyi gider ya da gitmez diye bir öngörü yapmıyorum, denemek lâzım, belki de başka bir güzellik ortaya çıkar, kim bilir? Sonuçta "Sky is the limit" demiş amca, uç uçabildiğin kadar.

Ama bazı müzikler oluyor ki kafamda, insan hatası olması lâzım içinde, yoksa olmuyor, çıkan netice kafadakine uymuyor. O an işte diyorsun ki "ah ulan, filanca ne yapıyordur şimdi? bir arasak da atlasa gelse şunu çalsa, şöyle bir kaydetsek baba gibi."

Sonuçta eğer uygun gelecekse elektronik davul da kullanırım, sahnede sampler da kullanırım, eğer istediğim efekti verecekse DJ materyali de kullanırım, sonuça bu o an o müzikten ne istediğime bağlı. Yoksa olay "aha, bu aralar arkaya bir DJ almak moda, bir tane de biz yapalım" diye değil.

1978'de Jaco Pastorius sahnede bantlı eko kullanıp bas rifini loop'a sokup üzerine bas solo attığında milleti ayaklandırabildiyse ve bugün elimizde o günkü imkânların bin katı varken onları yaratıcılığa boyut vermede kullanmamak tek kelimeyle vasatlık olur ki buna da kendimi teslim edeceğimi sanmıyorum.

Dolayısı ile cevabım: Duruma göre.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
domokun
Doruk Somunkıran

MesajTarih: Çrş 27.08.2003 8:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet, duruma gore, ama zorla olmaz! Very Happy

Guzel baslik, sonra donmek uzere...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
playmaker
Burak Tülbentçi

MesajTarih: Çrş 27.08.2003 21:24    Mesaj konusu: vdrums Alıntıyla Cevap Ver

Carolina'dan selamlar Tibet bey. Burak nick'i alindigi icin bu isimle baglandim (bu ilk post) Smile Gecen sene studyo'ya Roland Vdrums aldim, dolayisi ile artik hep kullaniyorum. Microfonlar ve faz farklari ile ugrasmamak guzel bir duygu. Ayica midi filelere Sonarda istedigimiz dogal davul sample'ini koyarak da yaptigim davul kayitlarini akustik davuldan ayirt etmeye imkan olmadigini saniyorum. Velhasil cevabim teknolojiyi kullanmak faydali seklinde olacak Very Happy
Başa dön
Mahcem

MesajTarih: Çrş 27.08.2003 22:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oooo Mîrim, kambersiz düğün olmaz demişler, Burak Beyler de aramızda sonunda ha? Baba o V-Drum olayına hastayım, eğer seninki gibi kelepir bir tane daha bulursan o fiyata ya da civarına haber ver anında kapatalım, bir dahaki gelişimizde getiririz yanımızda. Yoksa sıfırı büyük para. Aşağıda Sound Control'da denedik, muhteşem bir alet harbiden. Sadece zillerde biraz tekdüze gibi, hani o gerçek zillerdeki dinamik aralığı almak zor, ama geri kalanı resmen normal davul gibi. Sapık bir şey.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
playmaker
Burak Tülbentçi

MesajTarih: Çrş 27.08.2003 22:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Insallah birara bu taraflara ucarsan Mahcem bey bir jam session cekeriz icabinda Smile
hymn

MesajTarih: Prş 28.08.2003 11:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Müziğin türüne göre
Daha elektronik bir müzikte lazım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
domokun
Doruk Somunkıran

MesajTarih: Prş 28.08.2003 18:27    Mesaj konusu: Re: vdrums Alıntıyla Cevap Ver

playmaker demiş ki:
Ayica midi filelere Sonarda istedigimiz dogal davul sample'ini koyarak da yaptigim davul kayitlarini akustik davuldan ayirt etmeye imkan olmadigini saniyorum.

Selam Burak,

Yazdiklarini dogru anladigimdan emin olmak istedim. Bir baska deyisle, V-Drum'i MIDI trigger olarak kullanip, caldiklarini MIDI file olarak kaydedip, sonra o MIDI file'a DR-008'deki sesleri mi verdigini soyluyorsun?

Bunu yapmanin nedeni DR-008'deki sampled sesleri daha cok begenmen mi? Yoksa sadece degisik sesler aradiginda mi yapiyorsun?

Bu aralar ben de V-Drum almayi dusunmekteyim de onun icin soruyorum tum bunlari.
Başa dön
playmaker
Burak Tülbentçi

MesajTarih: Prş 28.08.2003 20:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu sekilde esneklik olmus oluyor, hem sesleri istedigim sample'lardan aliyorum hem de edit etmek filan gerekirse kolaylik oluyor. Genelde simulatane olarak audio da kayit ediyorum. Sarkilarin aranjmanlarini sik sik degistirince midi fileler avantajli oluyor. V drums'daki preset seslerde cok iyi ozellikle 80s tarzi olanlar. Phil Collins, Prince filan Very Happy
Başa dön
tibet

MesajTarih: Cum 29.08.2003 11:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam Burak ne haber... Ne zaman geliyorsun?
..
V Drum iyi bir cozum yalniz her davulcu sevmeyebilir. Ne olursa olsun secme hakki varsa zillerin akustik kaydindan yanayim.. Biryerden sonra akustik gitar/elektro gitar farki zillerde de aynen belirmeye basliyor.. yani baska bir enstruman gibi. Hatta V Drum i bile basli basina baska bir enstruman gibi dusunmek lazim..
Başa dön
playmaker
Burak Tülbentçi

MesajTarih: Cum 29.08.2003 19:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tibet, ben seni Avustralya'da saniyordum. Istanbul'a ya christmas veya yazin gelecegim. Mavi Sakal yeniden biraya gelmis, cok sevindim. Diger herkese de selamlarimi ilet bir zahmet. Turkiye'ye gelmeyeli 9 sene oldu, inanmak cok guc geliyor simdi. Istanbul'da hala bir dairemiz var, insallah bir ara gene gelip kurtlarimizi dokecegiz
Başa dön
Mahcem

MesajTarih: Cum 29.08.2003 21:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tibet demiş ki:
V Drum iyi bir cozum yalniz her davulcu sevmeyebilir. Ne olursa olsun secme hakki varsa zillerin akustik kaydindan yanayim.. Biryerden sonra akustik gitar/elektro gitar farki zillerde de aynen belirmeye basliyor.. yani baska bir enstruman gibi. Hatta V Drum i bile basli basina baska bir enstruman gibi dusunmek lazim..

Tibet'e katılıyorum o konuda. Nedense zil olayı sample'da pek iyi işlemiyor. Bir de programlanmış tom'ları sevmem ben. Davul kitinin herşeyini aslından ayırdedilemeyecek kadar iyi programlarsın da o tomlara gelince ele verir kendisini hep, o yapaylık tomlarda "lönk" diye ortaya çıkar. "A-ha! Programlamışlar davulu" dedirtir adama. Bir de hi-hat numaraları tabii. Nedense makine orada insana yeniliyor.

Ama diğer kısımlarda bu V-Drum gerçekten çok enteresan bir alet. O eski bildiğimiz tak-tuk pad'lı elektro-davullar gibi değil. Yani kasnağına vuruyorsun kasnak sesi geliyor, padın vurduğun kısmına göre ses değişebiliyor filan, membran olarak nasıl birşey kullandılarsa. Kimbilir belki de Korg'un Kaoss Pad'ı gibi bir teknolojidir bilemiyorum. Ama çok etkileyici.

Yine de ziller Tibet'in dediği gibi ayrıca akustik kaydedilse çok daha canlı olabilir. Ama öte yandan Burak da haklı, davul mikrofonlamada o faz çakışmaları yok mu, tam baş ağrısı. Tabir caizse "pain in the feckin' arse". Eğer işi iyi bilmiyorsa insan sonra miksajda çok başını ağrıtıyor o faz farkları. Sonra kayıt ortamından kaynaklanan sorunlar filan, uğraş dur. Ne kadar zevkli olsa da bir süre sonra insanı çileden çıkarabiliyor.

Burak, şu gözlemlerini biraz daha geniş anlatsana baba?
Başa dön
domokun
Doruk Somunkıran

MesajTarih: Cum 29.08.2003 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mahcem demiş ki:

Burak, şu gözlemlerini biraz daha geniş anlatsana baba?

Evet! Evet!

Başa dön
soulofeast

MesajTarih: Pzr 31.08.2003 2:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence akustik davul kullanılmalı..gerekli donanım oldukça istediğin kaliteyi yakalayabilirsin çünkü...

ayrıca istediğin effect'i akustik davul a da verebilirsin...

ancak maddi açıdan elektro davulun daha karlı olacağı kesin!.....
Başa dön
Atalay

MesajTarih: Pts 01.09.2003 17:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elektro davullardaki insan hatası paylarının setup'ları ideal yapılırsa (aftertouch ayarı ve efektlendirme oranı) gayet de iyi olur bence. İnsan tuşesinin yerini hiçbirşey tutamaz noktasından başlanırsa elektro davul iyi bir ayarlama ile rock müzik tarzında da normal davul tadında sound verebilir (radikal soundları düşünmezsek).

Mavi Sakal albüm çıkarmalı ! Tibet abi ne kadar zaman kaldı albüme? Kolay gelsin ayrıca. Saygılarımla.
CrazyLead

MesajTarih: Pts 01.09.2003 20:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eger Parna kısıtlı ise
Yani ,

İyi Bir Davul + Mikrofon Seti + mixer + Zaman > Elektronik davul

ozaman mantıklı ama imkan varsa her ne olursa olsun akustik davul!!

elektronik davulda bir sorun ise baget sektirme vs kasnak vuruşlarının cok yapay olması en baba kayıtın bile elektronik oldugunu anlayabiliyorum bütçen kısıtlı ise al V drum rahat et .
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger
Atalay

MesajTarih: Pts 01.09.2003 21:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Crazy haklisin sonuna kadar ama stabil davul ve stabil mikrofon olmazsa kayitlarda mikslemek en dertli olay. Albumun tamami bitmeden baska grup veya eleman kayit icin o davulun basina oturdugu zaman sil bastan oluyor. Of of ! Smile
tibet

MesajTarih: Sal 02.09.2003 16:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence akustik ya da elktronik olsun ne kayıt yapılacaksa yapılsın hiç bir şeye üşenmemek gerekiyor. Eldeki imkanları sonuna kadar değerlendirmek ancak bir sonraki işte yeni imkanlar doğuracaktır.
Başa dön
Mahcem

MesajTarih: Sal 02.09.2003 18:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Üşenmeme konusuna katılıyorum. Bence bir müziği batıran da çıkaran da davul kitinden çıkan sesin güzelliğidir.

Daha önce de bir yerlerde söylemiştim: Davul iyi tınlarsa müzik uçar, yoksa müzik s*çar.

O yüzden davul kayıdına özen gösterilmesi ve şipşaklık uğruna baştan savma iş yapmaktan kaçınılması gerekir.
playmaker
Burak Tülbentçi

MesajTarih: Çrş 03.09.2003 20:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Usenme demek kolay ama herseyi dogru yapmaya kalkinca bitiremiyorum bu kayitlari Wink V drums konser ortaminda da cok iyi tasimasi kolay ve soundcheck olayi kisa suruyor. Tabi goruntusunu goren herkes prince, duran duran filan calmani bekliyor Very Happy
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 34, 35, 36  Sonraki
1. sayfa (Toplam 36 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız