| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
blackit

|
Tarih: Cum 22.10.2004 16:34 Mesaj konusu: Luca Turilli |
|
|
Biraz önce Luca Turilli diye bir grup dinledim.ama sadece bir parçası var.senfonik yapıyorlar.bu grup hakkında bilgidi olan varmı hiç??? _________________ "ağlamayı sevmem ben,kendimi hiç üzmem,şarkılarla mutluluğu yaşarım ben" |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Frosty

|
Tarih: Cum 22.10.2004 16:51 Mesaj konusu: |
|
|
Luca turilli grup değildir.Rhapsody grubunun gitaristinin adıdır.Adam kendi adıyla albümler çıkarıyor sadece.
Ben sevmem... _________________ I'm my own god
God walking earth... |
|
| Başa dön |
|
 |
nienturi

|
Tarih: Cum 22.10.2004 17:20 Mesaj konusu: |
|
|
| Bende hiç hazzetmem Luca dan..Çok tipik bir power metal gitarcısı olarak görürüm. Ayrıca solo albümleri de raphsody den aman aman da farklı bir müzik veya deneme türü bir şey olmadığından böyle bir şeye niye gerek var diye de düşünmüşümdür. |
|
| Başa dön |
|
 |
DamnationGame

|
Tarih: Cmt 23.10.2004 13:31 Mesaj konusu: |
|
|
Luca Turilli, arkadaşında dediği gibi RHAPSODY'nin gitaristidir.
Kendisi, "iyi bir gitarist değilim fakat iyi bir bseteciyim" gibisinden açıklamalar yapıyor ve solo albümlerindede SOLO GİTAR İŞLERİ değil RHAPSODY'de yapamadığı tarz SENFONİK METAL YAPIYOR.
1999'da çıkarttığı ilk solo albümü KING OF THE NORDIC TWILIGHT, RHAPSODY'ye yakın olsada ALEX STARAPOLI (RHAPSODY'nin klavyecisi) olmadan yaptığı veya onsuz nasıl müzik yapabileceğini ispatlamaya çalıştığı bir albüm. RHAPSODY'nin Klasik müzik ve klasik müziğin Barok döneminden ve yeni nesil HOLLYWOOD SONDTRACK'lerinden etkilenen yapısından çok biraz daha GOTHIC ve karanlık etiklerin olduğu ve RUS MÜZİĞİNİN ETİKİSİNİN görüldüğü bir albüm. Ama RHAPSODY'e göre daha düz armonilere sahip.
Bu daha düz armonilere sahip olması KLAVYECİ ALEX'in RHAPSODY'de LUCA'ya göre bestelerdeki etkisinin ne düzeyde olduğunu gösteriyor.
Çünkü klavyeciler armoniye daha geniş açıyla bakabiliyorlar.
Luca'nın 2. albümü PROPETH OF THE LAST ECLIPSE (2002) ise daha değişik bir tarza sahip. Biraz fazla Bilim kurgu ve kozmik etkiler var.
Techno alt yapıların Heavy Metal ve Klasik müzik hatta etnik ve epey SAĞLAM GREGORYAN MÜZİĞİ etkileri ile birleştirildiği EXTREME bir albümki, LUCA burada besteciliğini ve RHAPSODY dışındaki konumunda da tam olarak neler yapabileceğini tamamen ispat ediyor. Düzenlenen koral partisyonlar ve kullanılan GREK MODLARI gerçekten çok iyi...
Fakat gitar virtiözitesi bekleyenleri yanıltır. Bunuda ekliyim.
Sonuçta POWER METAL adına JAN JANLI mainstream bir tarz yaratan bir adam. Ben eskisi kadar sık dinlemesemde her zaman favorilerimden birisidir.
KENDİSİNİN İTALYAN olduğunu ve RHAPSODY'de 1'i Alman (davulcu Alex Holzwarth-PAradox'tan-) ve 1'i Fransız (Bass'cı) diğerleri yine İTALYAN müzisyenlerle çalıştığı solo albümlerinde ise Alman müzisyenlerle çalıştığı bilinenler arasında. Ayrıca klasik müizk enstrumanları ve kiralanan korolarında albümlerde yer aldığını belirteyim. |
|
| Başa dön |
|
 |
blackit

|
Tarih: Cmt 23.10.2004 16:34 Mesaj konusu: |
|
|
teşekkür ederim arkadaşlar.dedim ya sadece bir parçasını dinledim luca'nın oda Prophet of the Last Eclipse parçasıydı.internet cafede bir playlist'te gözüme çarptı dinledim,hoşuma gitti.o yüzden bir sorayım dedim.rhapsody 'de yeni bir grup yanılmıyorsam.neyse ilginize teşekkürler. _________________ "ağlamayı sevmem ben,kendimi hiç üzmem,şarkılarla mutluluğu yaşarım ben" |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Cmt 23.10.2004 22:10 Mesaj konusu: |
|
|
Rhapsody yeni grup sayılır ama pek parlak bir grup değil bana kalırsa.Luca'nın albümüde aynı taraftan bakıyor.Yalnız grubun klavyecisi Alex Staropoli'yi çok severim.Usta bir klavyecidir.Hakkını vermek lazım. _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
DamnationGame

|
Tarih: Pzr 24.10.2004 17:05 Mesaj konusu: |
|
|
Bence Starapoli çok aşmış bir klavyeci değil.
Fakat müzik teorisinden iyi çakıyor ve güzel orkestrasyon yazıyor.
Zaten RHAPSODY eskisi gibi klasik müzik enstrumanlarını çok fazla orijinalinden kullanmıyor.
Starapoli kyb'den çalıyor orkestrasyonu.
Zaten RHAPSODY ve LUCA TURİLLİ albümlerinde davulcu var gözüksede hepsi yazma davul. Sentetik... Zevksiz. Canlı çalım değil.
Bence kötü bir handikap. |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Pzr 24.10.2004 18:37 Mesaj konusu: |
|
|
Zaten güzel orkestrasyon yazması ve müzik teorisinden (Klasik ve Barok) iyi anlaması usta bir müzisyen olduğunu göstermez mi?Hakkını vermemiz lazım.Keşke daha kaliteli bir grupta dinleyebilseydik değil mi?Bu albümlerden belli oluyor fakat diğer konularda seninle hemfikirim.Davullar felaket kötü ve zevksiz. _________________ Say Goodbye to the Morning - Flütler ardından ağıt yakıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
Galthor

|
Tarih: Pts 25.10.2004 17:07 Mesaj konusu: |
|
|
Luca Trulli, ismi çok az duyulan, virtüözite sınıfına dahil edilebilecek çok iyi bir gitaristtir. Kendi ismini taşıyan bir projeyle de uğraştığı gibi geçmişi olan Rhapsody adlı grubun da gitaristidir.
Rhapsody çok sağlamdır ve yeni bir grup da değildir, tabi yenilik kavramı görecelidir ama nerden baksan 10 seneye yakın bir geçmişi olan bi gruptur. Öyle fanı falan değilim ama var albümleri klipleri
oturup dinlenmesi gerekir.
ayrıca cover yapılamayacak gruplardan birisidir  _________________ Bye bye, leave me alone or Die die, it is your choice,
No time for games, so just leave me the fuck alone ... |
|
| Başa dön |
|
 |
Galthor

|
Tarih: Pts 25.10.2004 17:17 Mesaj konusu: |
|
|
Dış kaynaklı rock başlığı altında Luca Trulli diye bir alt başlık yok.
Bu yüzden bu başlık "Luca Trulli" olarak değiştirilsin lütfen.
Bir de Rhapsody grubunun forumdaki linki: http://www.turkrock.com/ftopic8179.html _________________ Bye bye, leave me alone or Die die, it is your choice,
No time for games, so just leave me the fuck alone ... |
|
| Başa dön |
|
 |
DamnationGame

|
Tarih: Pts 25.10.2004 22:19 Mesaj konusu: |
|
|
| Galthor demiş ki: | Luca Trulli, ismi çok az duyulan, virtüözite sınıfına dahil edilebilecek çok iyi bir gitaristtir. Kendi ismini taşıyan bir projeyle de uğraştığı gibi geçmişi olan Rhapsody adlı grubun da gitaristidir.
Rhapsody çok sağlamdır ve yeni bir grup da değildir, tabi yenilik kavramı görecelidir ama nerden baksan 10 seneye yakın bir geçmişi olan bi gruptur. Öyle fanı falan değilim ama var albümleri klipleri
oturup dinlenmesi gerekir.
ayrıca cover yapılamayacak gruplardan birisidir  |
VALLA sana katılıyorum yazdıklarında .
Fakat ben grubumla RHAPSODY'nin bir parçasını coverlamayı düşünüyorum.
İnşallah beceririz.
 |
|
| Başa dön |
|
 |
blackit

|
Tarih: Sal 26.10.2004 22:18 Mesaj konusu: |
|
|
adamın ismi Luca Turilli,Luca Trulli değil!!!inamak istemiyorsan http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:kungtq9zmu47 bir bakıver. ondan sonra değiştirilip değiştirilmemesine karar verilir merak etme. _________________ "ağlamayı sevmem ben,kendimi hiç üzmem,şarkılarla mutluluğu yaşarım ben" |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Pts 27.12.2004 0:18 Mesaj konusu: |
|
|
Evet Bu gitaristin adı "Luca Turilli" Hatta Turilli soyadlı ünlü bir Formula1 yarışçısıda vardır Ancak bence bu tür ufak tefek yanlış anlaşmalardan dolayı tartışmayın arkadaşlar
Luca Turilli ve Rhapsody'nin iyi olmadığı gibi yorumlar bana ilginç geldi doğrusu
Rhapsody bence ilk 3 albumunde gayet iyi yoldaydı Daha sonrasındaki kalite düşüşü Gitarist Luca Turilli'nin, bestelerini kendi solo albumlerine yönlendirmesinden kaynaklanabilir _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
rhapsody

|
Tarih: Çrş 29.12.2004 16:20 Mesaj konusu: |
|
|
Ne derseniz deyin...Senfonik seviyorsanız hatta sadece klasik power seviyorsanız bile Rhapsody mutlaka dinlenmelidir...Çok kaliteli ve melodiktir...Luca' da bu grubun temel taşlarından biridir...Alex Staropoli'yi atlarsak da ayıp olur tabi...
blackit arkadaşım, eğer "Prophet of the Last Eclipse" i sevdiysen sana Rhapsody'nin Legendary Tales ve Symphony of Enchanted World albümlerini şiddetle tavsiye ederim... _________________ KEHANET / VOKAL MayBe / DAVUL peace sells but who is buying? |
|
| Başa dön |
|
 |
|