Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Aktif manyetiklerle pasif manyetikleri beraber kullanmak
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Aktif manyetiklerle pasif manyetikleri beraber kullanmak
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
graffit

MesajTarih: Prş 21.10.2004 18:38    Mesaj konusu: Aktif manyetiklerle pasif manyetikleri beraber kullanmak Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar Rg1570 e Emg 81-85 aktif set takarsam ortadaki single manyetiği kullanabilirmiyim yoksa iptal ettirmemmi gerekiyor?
Dark-Saga

MesajTarih: Prş 21.10.2004 20:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kullanabilirsin ama çikis güclerindeki farktan ötürü problem yasarsin, yani single a gectiginde sesin kisilmis olur en basitinden.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Bloodbath

MesajTarih: Prş 21.10.2004 21:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aktif pick up ile pasif pick up birlikte kullanildigi zaman pasiflerin verimi bayaa bi düşüyor.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
soloist
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 21.10.2004 22:41    Mesaj konusu: ... Alıntıyla Cevap Ver

Ben 81'i ön humbucker yerine taktırdım,singılım palamut gibi çalışıyor...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Dark-Saga

MesajTarih: Prş 21.10.2004 22:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

palamut? Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
oldz

MesajTarih: Prş 21.10.2004 23:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

seymour duncan fullshred manyetikler iki adet humbacker aldım neck ve bridge ikiside tb10 model bu aciip değilmi tonda pek sağlam olmadı nedendir sizce?
CoolDoG

MesajTarih: Cum 22.10.2004 23:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1-)potlar uymamıstır
2-)gitar agacın kalitesizdir,manyetik tonu guzellestirmez,sadece renk verir
3-)zevklerine uygun degildir
4-)daha manyetigi kullanmayı tam anlıyamamıssındır.biraz daha kurcala ,ton ayarını.amfi equsunu filan
5-)yukseklik ayarı tam degildir.
6-)bozuktur Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
graffit

MesajTarih: Cmt 23.10.2004 2:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Emg lerin potlarının ibanez s1 e uymayacağı söyleniyor bu nekadar doğru?
TheJester
Nettlethrone - Bas Gitar

MesajTarih: Pzr 24.10.2004 0:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aktif/pasif'te sadece ses mi azalıyor? Yoksa bozulma falan da oluyor mu?
Başa dön
CoolDoG

MesajTarih: Pzr 24.10.2004 0:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet,cunku ton potlarıda degisiyor
Başa dön
graffit

MesajTarih: Pzr 24.10.2004 13:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emg 81-85 set takarsam orta s1 manyetiğimi iptal ettirmek zorunda kalırım! Doğrumu?
antinumetal

MesajTarih: Cmt 20.05.2006 13:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sorunum için yeni bir başlık açmak istemedim.belki benimki biraz farklı bir problem ama..
emg hz pasif manyetik kullanıyorum.gitarın daha 1 haftalık.iki defa stüdyoya gittim.ikisindede aşırı bir feedback sorunu oldu.Öyle bir feedback ki; sadece çaldığım zaman kesiliyor.amphiden uzaklaşmam falan problemi azıcık bile olsa çözmüyor.satın aldığım yeri aradım ve bir iki arkadaşıma danıştım.hepsi köprü manyetiğinin ve sap manyetiğinin yerini değiştirmemi, büyük ölcüde problemin çözüleceğini söylediler.bu gerçekten sorunu çözermi.bana pek mantıklı gelmedi ama ısrar ettikleri için değiştiricem sanırım.eğer sorunum çözülmese bile bu değişikliğin tona kötü bir etkisi olabilir mi?
Başa dön
yakko

MesajTarih: Cmt 20.05.2006 14:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende köprüde 81 var önde pasif hambucker .gitar köprüde rammstein, sapta ise ray voughan ın yandan yemiş hafif boğulmuş hali oldu resmen. biraz potların falanda kalitesine bağlı şansına artık. beraber kullanılmaz değil oluyorda ne çıkar bahtına.
vileshome
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 20.05.2006 15:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

manyetiklerin yerini değiştirmek mi Question Razz banada hiç mantıklı gelmedi, sebebinide söyledilermi ayrıca manyetiklerin modeli ne..?
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
antinumetal

MesajTarih: Cmt 20.05.2006 15:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vileshome demiş ki:
manyetiklerin yerini değiştirmek mi Question Razz banada hiç mantıklı gelmedi, sebebinide söyledilermi ayrıca manyetiklerin modeli ne..?

emg hz manyetikler.pasif
Başa dön
DaveMustaine_64
"MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

MesajTarih: Cmt 20.05.2006 18:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

antinumetal demiş ki:
sorunum için yeni bir başlık açmak istemedim.belki benimki biraz farklı bir problem ama..
emg hz pasif manyetik kullanıyorum.gitarın daha 1 haftalık.iki defa stüdyoya gittim.ikisindede aşırı bir feedback sorunu oldu.Öyle bir feedback ki; sadece çaldığım zaman kesiliyor.amphiden uzaklaşmam falan problemi azıcık bile olsa çözmüyor.satın aldığım yeri aradım ve bir iki arkadaşıma danıştım.hepsi köprü manyetiğinin ve sap manyetiğinin yerini değiştirmemi, büyük ölcüde problemin çözüleceğini söylediler.bu gerçekten sorunu çözermi.bana pek mantıklı gelmedi ama ısrar ettikleri için değiştiricem sanırım.eğer sorunum çözülmese bile bu değişikliğin tona kötü bir etkisi olabilir mi?

Manyetiklerin yerini değiştirmenin bir etkisi kesinlikle olmayacaktır. Sap ve köprü için ayrı üretilen manyetiklerde genellikle sadece biraz output farkı oluyor ve bir de belki string spacing dediğimiz olay. Yani f-spaced veya değil gibi. Manyetiklerinin bağlantılarını doğru yapıtğından emin olmalısın bence, onlarda bir sorun olduğunu düşünüyorum ben şahsen...

graffit demiş ki:
emg 81-85 set takarsam orta s1 manyetiğimi iptal ettirmek zorunda kalırım! Doğrumu?

Hayır doğru değil, s1 çalışmaya devam edecektir. Herhangi bir zarar da görmemesi lazım. Tek farklı şey uygulanan direncin düşük olması.

TheJester demiş ki:
Aktif/pasif'te sadece ses mi azalıyor? Yoksa bozulma falan da oluyor mu?

2si birden oluyor diyebiliriz. Seste azalmanın esas sebebi aktif manyetiğe göre çıkış gücünün zaten düşük olması pasif manyetiklerin.

Aktif manyetiklerle birlikte 25k ohmlukk direnci olan volume ve ton potları kullanılır. pasif manyetiklerle ise 250k ve 500k. Humbuckerlarla genellikle 500k kullanılır.. Bu değerlerin nasıl bir etkisi oluyor derseniz şöyle bir örnek verebilirim. Bazıları Seymour Duncan Jb'yi çok tiz, cırtlak bulduklarını söylerler. Bunun gidermek için Jb'ye 500k yerine 250k ohmluk potlar bağlanır. Pasif manyetiğinize 25k ohmluk aktif manyetiklerle beraber kullanılan potlar bağladığınızda ne olacağını anlayabilirsiniz burdan.

Ben de bir gitarımda aktif-pasif beraber kullanıyorum. Pasif manyetiği sadece clean tonlar için kullanıyorum şahsen onun dışında benim pek bir işime yaramıyor Smile
www.myspace.com/dementiatr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
GIRNATA

MesajTarih: Cmt 20.05.2006 19:06    Mesaj konusu: Re: Emg sorunu? Alıntıyla Cevap Ver

graffit demiş ki:
Arkadaşlar Rg1570 e Emg 81-85 aktif set takarsam ortadaki single manyetiği kullanabilirmiyim yoksa iptal ettirmemmi gerekiyor?

Single için EMG'lerin potlarından ayrı olarak 500k volume ve 250k ton potu kullanırsan ciddi bir sorun olmaz. Tabi gitarında en azından 4 adet pot yeri gerekecek. Gerekli yer yoksa ve sen single manyetiği kullanmakta ısrarcı isen pot yerine sabit direnç kullanabilirsin. 500k kullan dememin sebebi de single manyetiğin sesinin emg'lerin yanında sönük kalmaması için, yoksa bildiğim single manyetikler için 250k ideal.

Kalkıp da EMG'lerin potlarını pasif manyetik için kullanırsan olacakları şöyle canlandırabilirsin; pasif manyetikli herhangi bir gitarın volume potunu max. konumdan (500k'dan) sıfıra doğru azalt. Zaten 25k 500k'ya göre sıfıra daha yakın. Sonuçta gitarından çok şahane akustik ton alırsın Laughing
Başa dön
empty

MesajTarih: Cmt 20.05.2006 23:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki arkadaslar; bu aktif manyetiklerle gitarımızı(pasif manyetikli) modifiye etmek istedigimiz de, piller için govdede yuva mı acmamız gerekiyor?

FABCALL......gitar
Başa dön
yakko

MesajTarih: Pzr 21.05.2006 0:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

empty demiş ki:
peki arkadaslar; bu aktif manyetiklerle gitarımızı(pasif manyetikli) modifiye etmek istedigimiz de, piller için govdede yuva mı acmamız gerekiyor?

neticede arkadaki elle açılıp çalışılması gereken bir alan. mecbur el çalışacak genişlik oluyor. bu alandada pilin sığmayacağı boşluk bulunmayan gitar ben daha görmedim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
gorkyeah

MesajTarih: Pts 22.05.2006 23:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende de rg570 var ve köprüdeki humbuckerda EMG81 var..maynyetikler arasında çooook büyük bir ton farkı var ve 1. ve 2. switch modunda biraz cızırtı oluyor bu cızırtı nedendir?
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız