Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Feridun Düzağaç
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Feridun Düzağaç
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 79, 80, 81  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Türk Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Chiun

MesajTarih: Sal 26.08.2003 16:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim adım Fee deee ama sen bana uzun uzun seni seviyorum de şeklinde giden parça bana Neyzen Tevfik' in Yahya Kemal için yazdığı şu dörtlüğü anımsattı:

ebedi bilgini hayrettin kaptan
beş asır onceden biliyor gibi
ıkına sıkına yazdigin şiire
barbaros kıçını siliyor gibi

Neresi rock, neresi güzel, neresi yaratıcı. Bir allahın kulu çıkıp anlatsın lütfen.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
soulatabyss

MesajTarih: Sal 26.08.2003 17:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Chiun demiş ki:
Benim adım Fee deee ama sen bana uzun uzun seni seviyorum de şeklinde giden parça bana Neyzen Tevfik' in Yahya Kemal için yazdığı şu dörtlüğü anımsattı:

ebedi bilgini hayrettin kaptan
beş asır onceden biliyor gibi
ıkına sıkına yazdigin şiire
barbaros kıçını siliyor gibi

Neresi rock, neresi güzel, neresi yaratıcı. Bir allahın kulu çıkıp anlatsın lütfen.

senin şarkı anlayışın ne umrumda değil ama insanların işlerine saygı duymak zorundasın özellikle bu kişi yurdum müzik piyasasının yozlaşmamayı başarmış kimselerindense.bilmem anlatabiliyor muyum?
F.D şarkısına gelince de,şarkının hep dile getirilen söz konusu kısmı
"...ben kısaca Fe De" bölümü kişinin kendi görüşleriyle alakalı tamamen.sen bu görüşleri bilmiyorsan ve belki bilmek de istemiyorsan bilenlere saygı göster.en azından yaratılana saygı duy.ve şarkıyı basitmiş gibi görünen ve nakaratın sadece bir cümlesini oluşturan kısıma indirgeme.şarkıyı baştan sona dinle bir ilk önce.ve kaseti de bir şarkıyla sınırlama!ve sanatçının değerini de bir kasetle verme!Feridun Düzağaç'ın toplam dört kasedi vardır ve özellikle 2. ve 3. kasetleri mükemmele yakındır(şahsi görüşüm)eğer sen kasetlerini dinlememişsen onunla ilgili kötü yorumlar ve saygısızlık yapmaya hakkın yok!ayrıca kendisi rock filan yapmaya da çalışmıyor.belki rock içerikli bir sitede forumu açılmış olabilir ama bu kendisinin "rock yapmaya çalışması" anlamına değil rock kesimince bile ne kadar takdire şayan bir kişi olduğunun kanıtıdır...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Swansong

MesajTarih: Çrş 27.08.2003 0:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu anlamsız rock yapıyor yapmıyor tartışması her yerde tekrarlanmakta. Müziği rock ve değil olarak sınıflandırmaktansa güzel ve kötü olarak sınıflandırmaktan yanayım ve bu her zaman kişinin kendi sınıflandırması olmalıdır, göreceli kavramlar üzerinde konuştuğumuz üzere.

Feridun Düzağaç'a gelince, herşeyden önce gerçekten protest bir duruşu olan, yozlaşmamış ender kişilerden biri müzik piyasasında. F.D. isimli şarkının nakaratından ne kadar da iğrensem, Feridun Düzağaç'a hiç yakıştıramasam da ufak bir dize için böyle bir müzisyenin, böyle bir kişiliğin bir kalemde silinip atılmasını çok acımasızca buluyorum. 2. ve 3. albümleri dinleyin özellikle, sözlerine dikkat edin, sanırım o zaman bu kadar acımasız olmayacaksınız.

Sevgiler...
Başa dön
eyeofshiva

MesajTarih: Çrş 27.08.2003 15:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mukemmel kişiliğiyle melankolik şarkılarıyla...feridun düzağaç...çok abartılı birşey beklememek gerek kendisinden ama sakin sakin müziğini dinleyin...
Başa dön
poisonalus

MesajTarih: Çrş 27.08.2003 18:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence feridun düzağaç bu ülkedeki harbi müzisyenlerden biri. adam içinden geldiğini yapıyor. sorgulamaya açık değil bu yüzden.yani isteyen dinler istemeyen dinlemez diyen bir tavrı var. ve de onun dışında kaç kişi içini dışına bu kadar güzel akıtabiliyor ki. F.D. de aynı şeyin sonucu zaten o sadece kendini öyle ifade etmek istemiş. sözler eleştirilecekse bir de ALEV ALEV i dinlemelerini tavsiye ediyorum. kaybolup gidilecek bir parça...
soulatabyss

MesajTarih: Çrş 27.08.2003 19:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zaten Feridun Düzağaç katıldığı her programda söyler bu yüzden vurgulanması gereken bir konu olması gerektiğini düşünüyorum:kasetleri için ticari kaygı gütmüyor ve kaset satışlarıyla ilgili değil...(harbi müzisyen yorumuna ithafen)
şarkılarında da kendini anlatıyor defalarca söylediğim gibi.şarkıların kişiselliği önceki kasetlerde karısının ismini kullanmasıyla ön plana çıkmış zaten yeterince.o yüzden bazı arkadaşlara diyorum ki,Feridun Düzağaç'ı sokacak farklı bir kalıp aramayın.o kendi çizgisini bundan 8 sene önce zaten çekti.onu ya böyle sevin ya da sevmeyin...
Başa dön
DeaD_BoDy

MesajTarih: Çrş 27.08.2003 19:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tam anlamıyla rock denmese de gercektende etkileyici bir musigi oldugu kesin bis burda musigi eleştiriyorus dışına çıkmayalım lutfen feridun duzagacın kalitesinden hiç bişi yitirdigini dusunmuyorum...f.d olayı tamamen içgudusel bişi sende soz yaz sende istedigini koy bence çokta sempatik olmuş...ki onu artık herkes tanıyor ve bu tarz musik dinlemeyen insanlar bile bayılmaya başladı gerci bu biras piyasalaşmaya başladı demek oluyor ama adamın seyirci kitlesi seven kitlesi artıyor...gun gectikçe muziginde ciddi ilerleme ve gusellik oldugunu dusunuyorum albumu dinleyin osellikle alev alev cidden alıp goturur...
otopsy

MesajTarih: Cum 29.08.2003 14:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence feridun düzağaç bazı şeyleri hissdip de yazanlardan ve son şarkısı beni etkilemedi desem yalan olur ne adım f ile başlıo ne de soyadım d ile bitio ama şu aralar favorim
Başa dön
lube

MesajTarih: Prş 04.09.2003 13:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aramakla bulunmaz ama bulanlar da sadece arayanlardır...
Başa dön
aNtOrOjEn

MesajTarih: Cum 05.09.2003 17:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şarkıları kadar kişiliği de rakip tanımaz bir insandır kendisi.. Feridun'un albümleri konusunda hiçbir zaman objektif olamam.Kötü bir albüm çıkarsa bile -ki bu imkansız- kötü eleştiri yapamam. Umarım Deniz gibi Feridun da forum da misafirimiz olur..
Başa dön
aNtOrOjEn

MesajTarih: Sal 09.09.2003 13:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet Feridun Düzağaç 12 Eylül Cuma günü Bursa Tayyare Kültür Merkezinde..gideceklere duyrulur (benim yerime de eşlik edin).
Ve ben gidemiyorum.
ölmek istiyorum
Başa dön
YehuDa

MesajTarih: Sal 09.09.2003 23:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu son albümde de (albümü dinledim) bir önceki albümdeki gibi bir sıkı şarkı olmalıydı bence.Dipteyim,sondayım,depresyondayım gibi...
mirage

MesajTarih: Cmt 13.09.2003 13:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Müziği ve kişiliğiyle harika bir insan FD isimli şarkının tepki almasını anlayamıyorum son derece anlamlı sözleri var.
Başa dön
noSurprises

MesajTarih: Pts 15.09.2003 14:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bugün burada cumartesii...ben senin saçlarını,suçlar bakışlarını,geveze susuşlarını bile özlediiim Sad((
nocturnal

MesajTarih: Pzr 21.09.2003 21:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"öznesi tamamen ben olan bir albüm" demişti kendisi bir röportajda.tek şarkıya dayanarak yargılayanları kınıyorum.kaliteli bir müzisyen kendisi ve buna uygun seçkin bir kitlesi var.lube bunu çok güzel açıklamış.
dlsd

MesajTarih: Çrş 24.09.2003 11:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kalitesine samimiyetine inandığım,adam olma vasıflarını kendinde bulunduran saygı duyulasıca ....tınıdan takipçisiyim .her yeni albümde daha iyiye gidiyor.fede nin bir tarzı olduğuna artık inanmıyorum çünkü o bir müzik adamı.
fede yi dinlemeyen arkadaşlar sevmedikleri için kötülememeli,haksızlık etmemeliler
ibo_kral

MesajTarih: Cmt 04.10.2003 11:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

katılıyorum yehuda hiç sıkı sarkı yok buna ben rock demem...
reocean

MesajTarih: Pzr 05.10.2003 21:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yanlızlığın karanlığın ve kendi tarifiyle feridun düzağaç karamsarlığının çok güzel hissedilebileceği bir albüm bence ayrıca feridun düzağaç dil matematiğini ustaca kullanabiliyor çünkü bu matematiği kullanmak saçmalama riskinide doğuruyor ve kendisi bana kalırsa daha hiç saçmalamadı
Başa dön
qataloq

MesajTarih: Pts 06.10.2003 14:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

feridun düzağaç tek klelimeyle mükemmel!saklıkent'teki konser ,inanılmazdı.muhteşemdi..bence tartışılmaz bir isim..En iyiler arasında.çok seviyorum.Gerçek bi sanatçı olduğuna inaıyorum..en başta çok yaratıcı.en önemliside bu bence.Şarkıları dinlerken nerden buluyor bu kadar sözü diyorum.çok iyi bence.
Favorilerim:Buralardan Gitme,Alev Alev,Nadas,Yalan
aslında tüm albümü beğendim.ayırtedemiom.Gökhan Dabak çok iyi bence.ayrı bir hava katmış albüme.yorumunu çok beğendim.söylenecek çok şey var Feridun Düzağaç ile ilgili..ama şimdilik sınırlıyorum.zamanım az.
therru

MesajTarih: Sal 07.10.2003 11:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bi aralar çok severdim feridun düzagaç'ı. şimdi de severim aslında ama o kadar degil.
geçenlerde bi arkadaşım saklıkent'teki konserine gitmiş. bayılmış. anlata anlata bitiremedi:)
yakınlarda istanbul'da da var mı konseri falan?
bu arada ne olursa olsun hiç bıkmıcagım şarkılardan biri lavinia'dır. en az 5 kere arka arkaya dinledigimi bilirim.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Türk Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 79, 80, 81  Sonraki
2. sayfa (Toplam 81 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız