Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Blues
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Blues
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
PeNtAgRaM_BoY
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 03.10.2004 19:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

james brown da çok iyidir
Nikko

MesajTarih: Pzr 03.10.2004 19:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Söylediğiniz şarkıcıların albümlerini aldım. Teşekkürler hepinize.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
funkyduck

MesajTarih: Pzr 03.10.2004 22:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

James Brown da pek bir funky abiymiş zamanında...
knopfler

MesajTarih: Pzr 03.10.2004 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ray vaughan diyoruz..denildiği gibi sky is crying'i ya da red house(jimi hendrix'in red house'u)'u iki gam bilen insan yazamaz..gamların içinde farkedilmesi zor şeyleri atlayıp geçmemek lazım..sadece kulağa değil beyine müzik dedikleri buna benzer..

john lee hooker son zamanlarda yapılan blueslara blues demiyormuş..söylediği şey şuydu sanırım..saksafon,trompet vb. tarzı aletlere sıcak bakmıyordu diye hatırlıyorum..blues böyle yapılmaz diyordu..saf eğlence haline gelmesin blues..haklı..elki yanlış aktarmış olabilirim bir kısmını hatta lee hooker da söylememiş olabilir bunları ama herneyse..fazla olmasa da haklılık payı yüksek..tabi son konserde roomful of blues'u dinleyince fikir değişiyor ama..böyle birşey var sanırım..

Boom Boom
by John Lee Hooker
Boom, boom, boom, boom.
I'm gonna shoot you right down,
Knock you off of your feet,
And take you home with me.
Put you in my house.
Boom, boom, boom, boom.

Boom, boom, boom, boom.
Yeah, yeah, yeah, yeah.
I love to see you strut
When you're walking to me.
When you're talking to me,
That knocks me out.

Boom, boom, boom, boom.
You know I like it like that,
With your baby-talk,
Oh and the way that you walk.
You know it knocks me right down,
Knocks me off of my feet.

Boom, boom, boom, boom.
Yeah, yeah, yeah, yeah.
Oh, oh, oh, oh.
How, how, how, how.
Yeah, yeah, yeah, yeah.
Now, now, now, now.

saygılar kendisine..
Başa dön
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Pts 04.10.2004 0:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

PeNtAgRaM_BoY demiş ki:
funkyduck ben sana hak veriyorum.Yani boşuna dememişler en iyi teknik bluesculardadır diye

Bu söyledigin hem yanlis hem dogru.
Dogru olmasinin nedeni blues'cularin kendilerine has teknikleri vardir (klavyedeki eli kuvetlendirmek, bendleri vibratolri yapabilmek için. Yoksa SRV o hayvan gibi kalin ve yüksek tellerle düz teknikte o sekilde calabilirmiydi? ). Ee bu durumda kendi tekniklerini en iyi blues'cularin calmasi çok mantikli Smile
Düz teknikte ise klasik gitarcilarin ve jazzcilarin teknikleri çok iyidir.
Bunlar genelleme tabi...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Teshkilattan

MesajTarih: Pts 04.10.2004 4:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tommy castro,John mayall,Dave hole,Lucky peterson,Roy buchanan...BB.King tabiki birde...
giggle

MesajTarih: Pts 04.10.2004 5:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

blues çok tanışık değiliz ama aradabi dinleriz... ama ritim blues u hiç sevmem hoşlaşmam r&b diyolar ya.. bööö
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Pts 04.10.2004 10:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Su piyasadaki r&b denilen seyin blues'la sifir alakasi yoktur, ve o dandik mtv r&b'leri kadarda rezalet bir sey olamaz...
Başa dön
Rookie

MesajTarih: Pts 04.10.2004 11:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

birde soul müzik vardır blues gibi bişey ama biraz daha farklı yorumlayanlar mesela The Commitments gibi o filmi seyrettim ve adamların 2 albümünü aldım çok hoş parçaları yorumlamışlar mesela mustang sally,chain of fool gibi

teşkilat demişki Tommy castro,John mayall,Dave hole,Lucky peterson,Roy buchanan...BB.King tabiki birde...

abi bu adamlar sevilmiyecekte kim sevilecek yaa bunlara ek george turgut Smile keithh wyatth lie to me yi kim söylüyodu abi işte o çocuk aaaa blues traveller dehşettir işte böyle
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
blueWORM

MesajTarih: Prş 07.10.2004 1:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar yapmayın kolay olan nedir yani. çok nota çalmak yada fazla riff kullanmak mı. önemli olan ruh ve uyumdur. blues çalmak bir tek kişinin işi değildir. Eğer grup elemanları uyuşamıyorsa bu iş olmaz.

Malmsteen de çalıyo bi ton nota ama o duyguyu veremiyo makina gibi işliyo.
Başa dön
onursal

MesajTarih: Prş 07.10.2004 21:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

r&b aslında 50lerde ortaya çıkan eğlenceli bir blues türüdür aslında benim de pek bilgim yok o güzelim müzikle bugünlerdeki r&b neden aynı ismi taşıyor.
orjinal r&b isterseniz bo didley, charles brown,johnny otis, louis jordan dinleyin. ha bi de blues brothers var tabi
Başa dön
park

MesajTarih: Cmt 09.10.2004 1:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

PeNtAgRaM_BoY demiş ki:
waxen demiş ki:
Blues şarkıları çok hoş oluyo
çalmasını da çok severim heralde biraz daha kolay olmasından dolayı öteki türlere göre

ritmi tutturdun mu kim tutar seni. doğaçla...

bende çok severim ama sen kolay olmasından dolayı olabilir demişsin.Pull offları bend upları humer onlar ı daha fazla kullandığın için olmazmı yani bana öyle
Kolaymı?siz aliba ya blues dinlemediniz yada çalma konusunda fazla ilerlemediniz
Başa dön
park

MesajTarih: Cmt 09.10.2004 1:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bunu su yuzden diyorum blues calmak icin ritm bilmk yada gamları orenmek yeterli değildir,çalarsın gezersizn gamlarda tamam ama duyguyu verebiliyomusun ne çalıosun yanii?oturun bi guess who çalın bbking den yada herangi bi şarkı bakalım kolaymı zormu! ki dinleyince kolay gibi gelir nolcak işte bi dizi gezinio gibi,bu kadar kolay değil birikim ,duygu,enstruman hakimiyeti ve en çokda kültürel bir altyapı ister,
Başa dön
onursal

MesajTarih: Cum 26.11.2004 1:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

CNBC-e de 1 Aralık dan başlayarak 7 hafta boyunca Çarşamba günleri saat 22.00 da ustalara saygı kuşağında Martin SCORSESE'in blues un 100. yılı için hazırladığı 7 uzun metrajlı film içeren THE BLUES serisi gösterilecek

Scorsese filmlerden birini kendi yönetip, tüm serinin prodüktörlüğünü yapmış filmler ve yöntemenleri:

• FEEL LIKE GOING HOME (Martin Scorsese)
• THE SOUL OF A MAN (Wim Wenders)
• THE ROAD TO MEMPHIS (Richard Pearce)
• WARMING BY THE DEVIL’S FIRE (Charles Burnett)
• GODFATHERS AND SONS (Marc Levin)
• RED, WHITE & BLUES (Mike Figgis)
• PIANO BLUES (Clint Eastwood)

Bluesla ilgilenen ya da merak edip yeni başlaycakların mutlaka izlemesi tavsiye edilir
CNBC'ye bir daha teşekkür
Başa dön
Slim_man

MesajTarih: Pzr 05.12.2004 21:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

CNBC-e deki The Blues adlı film serisinin ilk film olan "Feel Like Going Home" çok güzelidi ve bana blues icra ederken göz önünde tutulması gereken noktaları hatırlattı.
Blues üzerine bir kaç şey söyleyeceğim ama kimse üstüne alınmasın sözlerimi.
Blues adı üstünde hüznü anlatan bir müziktir her ne kadar coşkulu ve eğlenceli örnekleri olsa da. Onursal çok güzel özetlemiş blues'un nereden geldiğini ve nasıl günümüze ulaştığını. Tek katılmadığım nokta var o da blues'un amerikan kültürü olduğudur. Blues, amerikan köle tüccarlarının ve buna rağbet eden amerikan "yoksa avrupa mı demeliydim?!" halkının siyah bir ırkı ezmesiyle ortaya çıkmıştır. Daha da temeline inersek afrika kültürü vardır blues'da. CNBC-e de gösterilen "Feel Like Going Home" adlı filmi de buna kanıt olarak gösterebilirim.
Blues bizim kültürümüzdeki "gazel" ile duygu bazında çok büyük benzerlikler taşımaktadır. Her ikisinde de zevk ve eğlenceler, aşk, heyecan ve acılar, kader karşısındaki çaresizlikler, neşeli, yanık, gururlu ve duygulandırıcı bir ifadeyle anlatılmaktadır. Yani blues demek sadece "5 ses"i kullanarak müzik yapmak değildir. İfadeyi müzik verir ve sözlerinizle hikayenizi anlatırsınız. İfadeyi kuvvetlendirmek için bu 5 sesin dışına da çıkılır tabi.
Özetle Blues'da ezilen bir ırkın acıları, sevinçleri, aşkları, yeni bir yaşam tarzına alışma öyküsü, kısaca bir ırkın yakın tarihi vardır.
Bu yüzden naçizane olarak birileri bizim değerlerimiz hakkında bilinçli yada bilinçsiz birşeyler yazıp çizdiğinde nasıl hoşumuza gitmiyorsa, nasıl bir hassasiyetimiz varsa başkalarınında kendi değerleri hakkında hassasiyetleri olduğunu unutmamak gerekir diye düşünüyorum.

Neyse zaten fazla sevilen ve dinlenen bir müzik değil, üstünde daha fazla laf kalabalığı yapıp antisempeti yaratmayayım. Yine isteyen istediğini gibi dinlesin, çalsın, söylesin. Smile
Hoşçakalın
Başa dön
trajedi

MesajTarih: Cmt 18.12.2004 19:34    Mesaj konusu: yavuz cetin Alıntıyla Cevap Ver

Turkıye'nın gelmıs gecmıs en ıyı gitarıstı..
baskasını Arama..
blues senı cağırıyor..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger
knopfler

MesajTarih: Pzr 19.12.2004 17:30    Mesaj konusu: martin scorsese sunar..3. film Alıntıyla Cevap Ver

THE ROAD TO MEMPHIS (Richard Pearce)

b.b. king..para insanı başkalaştırır derler..doğrudur..b.b. kig de nasibini almıştır belki ama bir insan limuzine bu kadar mı yakışır, o müthiş görüntü..limuzin,içine kadın-erkek doldurup şampanya patlatmak için değil b.b. king'ler için üretilmeliymiş..şu sıralar parayla arasındaki bağı anlamaya çalışan biri olarak,keyif aldım bundan..hikaye anlatılıyor b.b. king'in ilk otobüsleri ve turlar..ilk zamanlarda yaşanan zorluk..ve sonraları filmde bir şey duyuyorsunuz.. birisi size söylüyor "önceleri hiçbir şey bu kadar kolay değildi" ..bu basit kelimelerin bir araya getirdiği yoğun bir cümlenin anlamını ,kendi adıma söylüyorum, kolay kolay kavramazdım uzun yıllar boyunca belki..sonra..b.b. king'in sanırım 60-70li yıllar arasında verdiği bir konseri anlatışı vardı ya..hani salon tıklım tıklım beyaz dolu..yok böyle bir şey..bilmiyorum,bu yönetmenin başarısı mı yoksa b.b. king'in samimiyeti mi,bana ya da bize b.b. king'in bir ömür boyu yaptığı şeyden bu kadar mutlu olduğunu gururla söyleyişi sırasında hissettirdiği o kavranılası kendini adama duygusunu aktarabilen..bir eğitim videosunu kopyaladım bilgisayarıma henüz izlemedim tamamını ama varolan ingilizcem ile anladıklarımı yazayım..slide hakkında konuşuyor.."ben ilk başladığımda slide yapamazdım,hala yapamıyorum..çalışmak gerekli..yapmayı istediğin şeyi yaparsın..ben çalışmadım bunu yapmak için......" birçok müzisyende gördüğümüz o "bak ben bunu yapıyorum" havası yok b.b. kingde..aksine şu var.."bak ben bunu yapabiliyorum, gel sana da öğreteyim"..

by Riley B. King and Jules Bihari

Well now, it's three o'clock in the morning
And I can't even close my eyes.
Three o'clock in the morning
And I can't even close my eyes.
Can't find my baby
And I can't be satisfied.

I've looked all around me
And my baby, she can't be found.
I've looked all around me, people,
And my baby, she can't be found.
You know if I don't find my baby,
People, I'm going down to the golden ground.

Goodbye everybody,
I believe this is the end.
Oh, goodbye everybody,
I believe this is the end.
I want you to tell my baby,
Tell her please, please forgive me,
Forgive me for my sins.

b.b.king bu parçayı eric clapton ile birlikte fena söylüyor/çalıyor "riding with the king"de

şimdi duydum..şey diyor "akorları öğrenin".."ben öğrenmedim zamanında"..bunları kendi eksiklerini bir başkasının farketmesinden korktuğu için de söylediğini sanmıyorum..o bir kral..

saygılar..bir sonraki blues filminde ne göreceğimi şimdiden merak ediyorum..kaçırmayın..sonra burada cnbc-e ye teşekkür mektubu yazalım ve onlara söyleyelim baksınlar okusunlar teşekkürümüzü..neyse sonra konuşuruz bunu..takip edildiklerini bilsinler ve yenileri gelsin ekrana..
Başa dön
giggle

MesajTarih: Pzr 19.12.2004 20:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

blues'ta jimi hendrix favorimdir... Çok iyi bi gitarist, besteci.. vs..
punchar

MesajTarih: Pts 20.12.2004 0:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dinlenmesi çalınmasından daha mı zevkli diye düşündürür benı ....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
braindrain00

MesajTarih: Çrş 22.12.2004 16:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dinlemesi gerçekten çok zewkli.we blues zamanla farklı bir kola ayrılıp metal e zemin hazırladığı için ayrıca sewerim.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  Sonraki
2. sayfa (Toplam 16 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız