| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
develiyasyon Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 17.09.2004 13:33 Mesaj konusu: Türk Halk Müziği |
|
|
| Kaybolmaya yaklaşmış bir kültür mü yoksa Türkü kültürümüz? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
CedriX

|
Tarih: Cum 17.09.2004 13:40 Mesaj konusu: |
|
|
| develiyasyon demiş ki: | | neden sevmiyosun...sonucta bizim kendikulturumuz degil mi ... |
baba aslinda bu tartisilir turk kulturu nedir herkes bildigimiz kulturlemi buyur bence buyumez ben o normal bilinen turkulerle geleneklerle törelerle olan turk kulturunden cok uzak buyudum belki o yuzden sevmiyorum,.... _________________ I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 17.09.2004 13:42 Mesaj konusu: |
|
|
aslında sende haklısın cunku dedigin gibi buyume tarzıyla alakalı...ilgilendigin icin sagol.. _________________ İDEA VOKAL:Bugra |
|
| Başa dön |
|
 |
Sanother

|
Tarih: Cum 17.09.2004 13:46 Mesaj konusu: |
|
|
aslında bizim oraların (trakya oluyor oraları) türkülerini ve ege türkülerini severim ama hiçte türkü dinleyesim gelmez, bence kültürümüzün kaybolma gibi bir sorunu yok sorunu yozlaştırılması... _________________ je rêve, donc je ne suis pas...
TurkRock.com Last.Fm Community: http://www.last.fm/group/TurkRock.com
|
|
| Başa dön |
|
 |
themiracle

|
Tarih: Cum 17.09.2004 13:49 Mesaj konusu: |
|
|
| develiyasyon demiş ki: | neden sevmiyorsun ki...
kendi kulturun degil mi senin... |
tabiki kendi kültürüm fakat türküler kulagima ho$ gelmiyo |
|
| Başa dön |
|
 |
aykan80

|
Tarih: Cum 17.09.2004 13:49 Mesaj konusu: |
|
|
| kahramanlık türküleri fena değil hani....diğerleri geri dönüşüm kutusu.... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 17.09.2004 13:50 Mesaj konusu: |
|
|
senin dedigin yozlasmayıhic dusunmemeistim aslında dogru yozlasma inanılmaz sekilde var...
ama batılılasmanın yanlıs anlamda olmasısence bu kulturu birazolsun etkilemiyo mu...
yani bi baksana yabancı pop yada rock muzik dinleyenlerin kacı bilir ki musa eroglunu yada yunus emreyi... _________________ İDEA VOKAL:Bugra |
|
| Başa dön |
|
 |
Sanother

|
Tarih: Cum 17.09.2004 14:00 Mesaj konusu: |
|
|
Türkiye'nin başlıca sorunlarından biri özentilik diğeri ise önyargı, bilinçsiz bir şekilde batı hayranı olmak ise en büyük hatamız. avrupada veya amerikada müzik kültürü bizim kadar geniş ve derin olamaz sadece türküler yok bizim kültürümüzde ama diğer türleride hiç dinlemiyor ve önyargıyla sevmiyorum diyebiliyoruz, rock güzeldir ama tek güzel şey rock değildir biraz daha açık fikirli olup deneyerek tadarak yaşamak gerekiyor bence, özellikle kendi kültürümüzü tanımamız gerekiyor... _________________ je rêve, donc je ne suis pas...
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 17.09.2004 14:05 Mesaj konusu: |
|
|
aslına bakarsan aradıgım cevap buydu kesinlikle senin gibi dusunuyorum...
tabiki sadece türkü yada rock degil...
biraz ondan birazda ondan hesabı.
eywallah _________________ İDEA VOKAL:Bugra |
|
| Başa dön |
|
 |
mat-rock_musty

Kayıt: Sep 07, 2004 Mesajlar: 627 Nerden: rixos manzaralý kampüsten
|
Tarih: Cum 17.09.2004 14:15 Mesaj konusu: |
|
|
Sanother dediklerin üstüne ekleyecekbişey kalmamış zaten herşeyi iyi açıklamışssın haklısın abi tebrikler.Herkesi de bir yabancı sempatizyanlığı almış başını gidiyor.Ben müzik ayrımı yapmam nerde güzel müzik yapılmışsa dinlerim türkü,rock...farketmez önemli olan her yönüyle güzel müzik olsun yeter. _________________ <div>Başkalarının izinde yürüyenler geride iz bırakamazlar</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 17.09.2004 14:17 Mesaj konusu: |
|
|
insanların müzige bakıs acıları o kadar yanlıs olmaya baslamıs ki...
sadece haybeye artislik yapmak icin biz turku dinlemeyiz sadece rock punk metal dinleriz modundalar...
acaba boyle olmadıgını ne zaman anlayacaklar... _________________ İDEA VOKAL:Bugra |
|
| Başa dön |
|
 |
Sanother

|
Tarih: Cum 17.09.2004 14:23 Mesaj konusu: |
|
|
bunun yaşla, daha çok yaşadıklarınla ilgisi var, aslında herkes bir dönem bir gruba ait olma dürtüsü hisseder tehlikeli olan bunu körükörüne yapmaktır, inan bana 5 sene sonra en koyu rockçı!? bile şu an söylediklerini savunmayacak, ama herşey dinleyerek öğrenilmez, yaşamak gerek. _________________ je rêve, donc je ne suis pas...
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 17.09.2004 14:25 Mesaj konusu: |
|
|
kesinlikle katılıyorum....
hayat yasadıklarınla dogru orantılıdır...
ben bunu bilirim... _________________ İDEA VOKAL:Bugra |
|
| Başa dön |
|
 |
Darkseed

Kayıt: Jul 27, 2004 Mesajlar: 1299 Nerden: Middle Earth.. (Gandalf the White) - "Iron Maiden Fan"
|
Tarih: Cum 17.09.2004 14:30 Mesaj konusu: |
|
|
| develiyasyon demiş ki: | neden sevmiyorsun ki...
kendi kulturun degil mi senin... |
Yahu kardeşim zevk meselesi. Sen önüne ne konursa konsun yiyebilirmisin. Bende türkü kültüründen hiç hazzetmiyorum. Bunun kendi kültürüm olmasıyla alakası yok. Ayrıca kendi kültürüm diye sevmediğim şeyler için kendimi zorlayamam, önemli olan kendi hislerimdir.. _________________ Everyone I Love is Dead..
Iron Maiden's gonna get you, no matter how far..! |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 17.09.2004 14:37 Mesaj konusu: |
|
|
dinlemen icin kimse zorlayamazsi zaten seni...bende dinle demiyorum sadece onun hakkında biseyler bilmek yeri geldiginde turku hakkında yorumyapabilmek benimsoylemek istedigim bu...burdaki herkes rock hakkında bir suru fikir atar orataya ama turku hakkında kim ne kadarne biliyo ki... _________________ İDEA VOKAL:Bugra |
|
| Başa dön |
|
 |
Nikko

|
Tarih: Cum 17.09.2004 15:47 Mesaj konusu: |
|
|
| Benim için türkü veya rock yoktur, iyi müzik vardır. |
|
| Başa dön |
|
 |
Queen_of_Metal

Kayıt: May 04, 2004 Mesajlar: 2017 Nerden: sonsuzluk.tan..
|
Tarih: Cum 17.09.2004 15:53 Mesaj konusu: |
|
|
özgün ve protest seviyorum ama nikko'ya katılıyorum bu konuda da.. _________________ www.istanblues.org Türkiye'nin ilk ve tek blues platformu
sonun ve sonsuzluğun ikilemindeki kaosun sonu |
|
| Başa dön |
|
 |
stairway-to-heaven

|
Tarih: Cum 17.09.2004 16:10 Mesaj konusu: |
|
|
Şimdi,türküden haz etmediklerini söyleyen arkadaşlara birşey sormak istiyorum;
Kaç kere türkü dinlediniz hayatınızda?Ama,içine girmeye çalışarak,sözlerdeki etkileyiciliği,ezgilerdeki sadeliği farketmeye çalışarak...
Bunu sormamın sebebi şu;
Türküleri dinleyip te sevemediyseniz,size birşeyler hissettirmediyse eyvallah,kimse birşey diyemez...
Ama türkülere önyargılı yaklaşıyorsanız,''lan rocker adamız,türkü dinlemek bizi bozar!''gibi kaygılarınız varsa,o zaman çok yanlış bir yoldasınız bence...
Bu toprağın insanı, sevdasını,sevincini,hüznünü,neşesini anlatmış türkülerde.O kadar geniş bir kültür var ki Anadolu'da,türkülerinden tut,halkoyunlarına kadar.Ve insanı üzen,kendi ülkemizin gençleri bu zenginliği hiç tanımıyor,bu yüzden de kendi insanına gitgide yabancılaşıyor...
Devaliyasyon,sanother ve mat-rock musty...Burda sizin gibi düşünenleri görmek sevindirici... _________________ İki monolog,bir diyalog oluşturmaz... |
|
| Başa dön |
|
 |
kafa-nerde

Kayıt: Aug 23, 2004 Mesajlar: 206 Nerden: suffragette city
|
Tarih: Cum 17.09.2004 16:11 Mesaj konusu: |
|
|
iyi müziği herzaman dinlerim.iyi türküleride herzaman dinlerim. _________________ kesilmiş. |
|
| Başa dön |
|
 |
alp_khan

|
Tarih: Cum 17.09.2004 16:38 Mesaj konusu: |
|
|
ya abi turku tamam guzeldir pek sevmem olmasında demiyorum saz baglama bizim kulturle ne alaka turk kultur calgısı olarak ne zaman nitelendirildi tarihci arkadaslar daha iyi bilirler turklukten mi bahsediyoruz davul turk calgısıdır saz halk ozanlarımızın eline gecmis bir daha dusmemis kultur bu anlamda mı? turkiyede sayısız kulturel etnik muzik yapılıyo _________________ Turn back my life |
|
| Başa dön |
|
 |
|