Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Sonata Arctica
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Sonata Arctica
Sayfa Önceki  1, 2, 3

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Frosty

MesajTarih: Cmt 04.09.2004 22:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Therion'uda Haggard'ıda bilirim soundlarınıda tanırım.
Madem senfonik metal olayına hayır diyorsun o zaman senfonik power metal olsun.
Birde bana melodik olmayan bir power metal grubu göster ?
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Deadnightwarrior

MesajTarih: Cmt 04.09.2004 22:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

melodik olmayan power metal istersen gamma ray,primal fear,running wild dinle
ama melodik power konusunda diretiyorum.sonuçta bu adamlar melodikliği klavye ve gitarlarıyla veriyorlar
arkalarında çalan bir senfoni orkestrası yokki
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Frosty

MesajTarih: Cmt 04.09.2004 22:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şimdi Nightwish'in arkasında çalan bir orkestra yokmu yani ? O keman sesleri vs birsürü enstürman nerden geliyor peki ?
Yada Therion demişsin.Gitarlara bir bak orda bir ton power öğesi vardır.Sonuçta yarı power yarı senfoniktir Therion.Dolayısıyla senfonik power yapmış olur.
Power melodik olur her zaman,Gamma ray'de,Primal fear'da,Nocturnal Rites'da melodiktir.Bu türün özü ve en önemli özelliği melodi zenginliği değilmi zaten ???
Deadnightwarrior

MesajTarih: Cmt 04.09.2004 22:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nightwish e bir şarkıda keman çalan bi eleman eşlik etmiş olabilir.
ama therion,haggard gibi gruplar ortalama 40 kişidir.power her zaman melodik olur ne demek.saf power metal denen bişe yokmu yani.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Frosty

MesajTarih: Cmt 04.09.2004 22:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nightwish'te sürekli klasik müzik enstürmanları kullanılır.Tıpkı Therion'daki gibi.Hatta bookletin içinde kadro 2 sayfadır Smile
Deadnightwarrior

MesajTarih: Cmt 04.09.2004 22:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya herneyse bende 3-5 tane nightwish klibi var.ordada hiç öyle bişe gözüme çarpmadı.neyse nightwishin kalabalık olması.stratovarius ve sonata arcticanın melodik power yaptığı gerçeğini değiştirmez
Başa dön
Frosty

MesajTarih: Cmt 04.09.2004 22:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yahu adamlar zaten melodik bunu herkes kabulleniyor.Ama her power grubu melodik müzik yapar be abi Smile
Black metal,death metal falan değilki bu pure hali/melodik hali olsun.
Deadnightwarrior

MesajTarih: Cmt 04.09.2004 22:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

her tarzın bir safı vardır.sonra gelişir üstüne bişeler eklenir bugünkü halini alır.power'ın hepsi melodik olur düşüncene katılmıyorum o açıdan.
Başa dön
Jawbreaker

MesajTarih: Cmt 04.09.2004 23:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Deadnightwarrior demiş ki:
melodik olmayan power metal istersen gamma ray,primal fear,running wild dinle
ama melodik power konusunda diretiyorum.

Gamma Ray, Running Wild melodik değil mi yani? Laughing Ya da melodileri ne ile algıladığını merak ettim. Sana göre Judas Priest de death metaldir galiba. İlginç bir anlayış biçimi...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
TheSixpounder

MesajTarih: Prş 09.09.2004 14:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir muzisyen olarak anlamiyorum bu "Melodik death metal" yada "Melodik power metal" diyenleri..Hepsinde ortaya konan seyler zaten melodidir..Gitarin en ufak bir riff'i melodidir zaten ne kadar basit yada zor olursa olsun yada ne sekilde calinirsa calinsin..

Sonata arctica hakikaten turkiyede az bir dinleyen kitlesine sahip.Cok enerjik bir muzikleri var ilk albumkleri cikalidan beri takip ettim onlari ve gittikce gelistiler ve bence kalici olmayi hakediyolar.Bende tum albumleri var ve bikmadan dinleyebiliyorum cunku Stratovarius gibi tek duze degiller hatta en goze carpan WolfandRaven'da progresif ritm bile vardir.Herkese tavsiye ederim bu grubu canli performans olarak sahne performanslari cok ii olmasada calis olarak iyidirler ama yeni klavyecilerini duymadim henuz nasildir..
jason55

MesajTarih: Cum 03.12.2004 21:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benimde hoşuma giden Power gruplarından.Şu sıralar son albümleri reckoning night ı dinliyorum ve başarılı bir albüm olmuş yine.İlk albümleri Eplictica çok hoş bir albümdür özellikle Replica ve Fullmoon u dinlerken kendimden geçerim.Bence grup diğer power gruplarına göre daha duygusal müzikler yapıyor ki iyi de yapıyor:)

www.x-rock.com
Başa dön
Rockman1

MesajTarih: Cum 17.12.2004 23:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sonata Arctica'yı ilk olarak Rock Market'de dinlemiştim daha sonra internetden birkaç parçasını buldum ve kısa zamanda çok sevdiğim bir grup oldu
Grup oldukça genç sayılabilecek elemanlardan kurulu. hepside 20'li yaşlarında. Sadece, solist Tony biraz daha büyük.
Sonata Arctica için doğru tanımlama bencede Melodic Power Metal'dir
bu konuda ölçüt şu olmalıdır bence: ilk dinleyişte melodileri ile insanı saran parçalara melodik denilebilir
yada şoylede diyebiliriz duygulara daha fazla hitap eden parçalar için melodik denilebilir (daha fazla çoşku-hüzün-isyan-güç vb. hissettiren)

Birde "Akılda kalıcı" olmasına göre ölçu belirleyenler vardir ki, Rock ve Metal için pek doğru bir ölçut degildir Çünkü genelde basit melodiler daha kolay akılda kalır ve yeni bir melodi dinleyinceye kadar uzun sure beynimizde tekrarlar (Türk popu gibi mesela)

Sonata Arctica'nın eserleri ise melodik olmasına karşın, oldukça sanatsal bir yapıya sahip ve onları dinlemeye devam edin derim arkadaşlar.
web sitesi: http://www.sonataarctica.info/
nostril

MesajTarih: Cmt 10.06.2006 11:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

iyi ki doğdun Marko Paasikoski diyorum.
Başa dön
sound666

MesajTarih: Cmt 10.06.2006 11:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sevemedigim bir grup Evil or Very Mad
Başa dön
aysu_

MesajTarih: Cmt 31.03.2007 0:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yeni albüm Unia, 28 mayıs'ta piyasaya çıkıyormuş.

01. In Black And White
02. Paid In Full
03. For The Sake Of Revenge
04. It Won't Fade
05. Under Your Tree
06. Caleb
07. The Vice
08. My Dream's But A Drop Of Fuel For A Nightmare
09. The Harvest
10. The Worlds Forgotten, The Words Forbidden
11. Fly With The Black Swan
12. Good Enough Is Good Enough

Çıkacak olan ilk single da "Paid İn Full".

1. Paid in Full (radio edit)
2. Out in the Fields (Gary Moore cover)
3. Paid in Full
Başa dön
polski90
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 23.05.2007 15:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Auralmoon radyo ( http://live.str3am.com:2010 ) dinlerken Don't Say A Word şarkısı ile tanıdım bu grubu. Barok müziğin dozunu iyi ayarlamışlar, dinlemesi zevkli.

Halen albüm olarak dinleyemedim ama Last Drop Falls, Letter To Dana, My Land, Shy, Silence, Tallulah, Thor, Wolf & Raven gibi güzel parçaları var.

En son polski90 tarafından Çrş 22.08.2007 13:10 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
daisuke_ishiwatari

MesajTarih: Pzr 19.08.2007 4:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gecen yıl youtube uzerinde Jani ve Syu atisma videosu vardi. pek dostca gorunen bu video. Janni severler tarafindan su siralar fazla abartiliyor.

Tarzlari ayin iki adamin kapisma videosu olsa anlarim, fakat jani malmsteen 'i hatirlatir Syu adindaki gitarist ise malmsteen'le yakindan uzaktan alakasi olmayan bir adam belki vai'ye benzer. Bu kadar buyutulecek ve karsi taraftaki gitariste bu kadar laf edecek cesareti nerden buluyorlar. alt ustu br video...

Bunun yaninda videoda o kadar kasan jani gitardan nerdeyse duyulamiyacak negatif bir ses cikarirken, Syu kulaklari dolduran sahane bir ses cikariyordu.

jani bir katsu ohta bir Norifumi shima yada David valdes'le yapsa bu atismayi ciddiye alinmali. fakat solo kariyerden cok birlikte yapilan muzige onem veren bir adama bu kadar laf etmek niye. kolaysa buyursun Jani Saydigim isimlerle sırıtarak atissinda gorelim.
Başa dön
thulsa_doom

MesajTarih: Prş 22.05.2008 23:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

the misery. tapıyorum. başka da bir şey demiyorum.
DamnationGame

MesajTarih: Cum 23.05.2008 8:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DÜZ Power Metal diye nitelenebilecek müzikleri var. İnsan biraz daha dur kalk katar, estetik katar, orkestrasyon katar... ne bileyim bir şeyler katar.

Vokalin çabaları haricinde diğer yapılanlar nedense çok tatmin edici gibi gelmiyor bana. Bazı vokal melodileri akılda kalıcılıklarıyla insanı kendine bağlıyor. Bir de onlar olmasa alt yapı çok düz ve sıkıcı. Gitar ve klavye performanslarıda yaratıcılık babında çok yeni bir şey getirmiyor.
Umarım bu görüşleri yıkacak bir şeyler yaparlar.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ByTar

MesajTarih: Çrş 23.07.2008 17:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu tür power metale tapmam balladları mükemmel ya. shy ve tallulah baya ağlatıcı Smile
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız