Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - MİKSAJ - Tarzlar, Metodlar, Püf Noktalar, Tecrübeler
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

MİKSAJ - Tarzlar, Metodlar, Püf Noktalar, Tecrübeler
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
skatheist
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Sal 17.08.2004 23:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Direk bağladığınız enstrumanı kaydettiğiniz kanalı mute edip, line dan gelen sesi direkt olarak monitör edip latency ile kafa karıştırmadan kayıt yapabilirsiniz. Ama canlı olarak midi kullanırken bu söz konusu değil ne yazıkki, mecburen düşük latency'ye sahip bir kart edinmek gerekiyor
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mahcem

MesajTarih: Prş 19.08.2004 2:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar,

Hard Lisk Life serisinin ikinci bölümünü de http://www.Müziktek.com 'a yüklemiş bulunuyorum, zevkle okuyabilirsiniz.

Yarın akşam da üçüncü bölümü tercüme edip asmaya çalışacağım, bu hafta sonu doğum günüme denk geldiği için diğer bölümler önümüzdeki haftaya sarkabilir, o yüzden sabrınızı rica ediyorum.

Sevgiler,

Mahcem
mtnckr

MesajTarih: Prş 19.08.2004 11:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bravo doğrusu çok çalışkansın Very Happy . Senin bu performansını görünce zamanımı daha iyi organize etmeliyim diye düşünmeye başladım. Doğum günün de kutlu olsun.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Rookie

MesajTarih: Prş 19.08.2004 15:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam

mahcem ellerine sağlık gerçekten hoş bilgiler çeviriyorsun bunları evde kaydımı yaparken mümkün mertebe dikkate alacağım ve uygulayacağım bir sonraki çevirini sabırsızlıkla bekliyorum ve inan 3 parçam var şuan aranjmanları ile uğraşıyorum onlarıda kayda alıp mikse girmek ve taktikleri denemek için sabırsızlanıyorum çok teşekkürler
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
davulzade

MesajTarih: Prş 19.08.2004 16:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mahcem abi doğum günün kutlu olsun.
İlk makaleyi 3 kez okudum.Ve çok çok yararı oldu.Teşekkürler
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
davulzade

MesajTarih: Prş 19.08.2004 17:04    Mesaj konusu: Birkaç konu hakkında sorularım vardı Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar Mahcem abinin biryerlerde yazdığı üzere izotope nin sitesine girip "mastering with ozone" adlı makaleyi indirip okudum.
Anlatımı çok güzel.Gerçekten çok çok faydalı oldu.Birçok şeyi yanlış
biliyormuşum.O yüzden Birkaç sorum vardı.

Ozone yi mixdown edilmiş stereo sinyale uygularken

1)Örnek olarak Sinyalimiz -16 ile -32 db arasında geziniyor varsayalım.
O halde treshold u -25 db seçtik diyelim.Ratio ise 3:1 olsun.
Herhangi bir anda sinyal çok hızlı değişir ama ben derdimi anlatabilmek için daha basitçe anlatacağım.
T1 anında input sinyalimiz -16 db ye sıçradığı anda compressor bu sinyali -22db yapacaktır.Ve sinyal -25 db nin altına inene kadar compressor devrede kalacaktır.Buraya kadar herşey tamam.
Fakat T2 anında input sinyalimiz -26 db oldu diyelim(compressor devreden çıktı).Sinyalimizin compressor devrede iken çıkışı -22 db idi.Şimdi ise -26 db oldu.Compressorun release time sinden anladığım -22 db den -26 db ye iniş için geçen süre.
Bu doğru mu?
Çünki mantık olarak -4 db lik bir düşüş sonsuz küçüklükteki bir zamanda olursa çok kötü olur diye düşündüm.O yüzden release time diye birşey koymuşlar ve 150-250 ms seçeneklerini kullanıyoruz.Yani -4 db lik bir düşüş mesela 250 ms içinde gerçekleşsin ki farkedilmesin.
Mantık bu mu? Yoksa kulağımı tersten mi gösteriyorum?

2)ozone nin işlemler sırasını belirten graph seçeneğinde (default olarak)işlem sırasında reverb den sonra dynamics geliyor.
Bu sakıncalı değil mi? Çünki expander devreye girince reverbli sinyali zayıf sinyal zannedip sıkıştırmaz mı?

3)dither denen olayda anlamadığım birşey var.Sonar da seçeneklerde enable dither diye birşey var.Eğer mastering sırasında dither kullanacaksak sonardaki dither i (sanırım mixdown sırasında kullanıyor)
Kapatmalı mıyız?Ve ditherin 16 mı 24 bit mi olacağını alınacak çıktı mı yoksa sinyalin o anki hali mi belirliyor.Yani 24 bit sinyali master edip 16 bit yaparken dither 24 mü 16 mı olmalı?

4)Dc offset önemli midir?
Ve dc offset i şarkıdaki tüm tracklara mı yoksa alınan mixdown a mı yoksa her ikisine de mi uygulamalıyız?
Dc offset anladığım kadarıyla çok ayar gerektirmeyen bir process.Ben bir kere denedim.Ondada sound forge daki hazır preset i kullandım.

Sorularımın çokluğu yüzünden kusura bakmayın.Ama sadece bana değil herkese yardımı olur diye düşünüyorum
Saygılar..
Başa dön
davulzade

MesajTarih: Pts 23.08.2004 17:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kızdınız mı yoksa? Belki hazıra konduğumu düşünüyorsunuzdur.Fakat gerçekten birkaç gündür bunları öğrenmeye çalışıyorum.Ama daha birşey bulamadım.
Başa dön
pyramind
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pts 23.08.2004 17:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk iki ve son soruna bilgim dahilinde cevap vereyim, umarım yanlışım yoktur.
1. sorunda söylediğin doğrudur, release time, compressorun devreden çıktığı andan sonra, atıl haline ne kadar sürede döneceğini belirler. mantık düşündüğün gibidir.

2.bu konuda emin değilim ama mastering reverb normal reverbden farklı kullanılmakta. yani mastering reverb çok ufak şiddette duyulamayacak şekilde ekleniyor ve çok dikkat edilmedikçe farkedilmiyor. bu reverbi compress edilmş sinyalin üzerine uygulamak beklenmyen sonuçlar yaratacaktır diye düşünüyorum ama emin değilim.

4.DC offset ses kartın ve ses kartına girdiğin alet arasındaki elektriksel ufak uyuşmazlıkların doğurduğu offset farkını compensate(tanzim etmek diyebilriz sanırım) etmek için kullanılıyor. Aynı cihazdan kaydettiğin seslerin tümüne birden dc offset uygulamanda bir sakınca yok. ama bu kayıtları mixe gömmeden önce bu işlemi yapmalısın gerekiyorsa.

gerekip gerekmediğine program kendi karar veriyor, bence bir zararı yoktur.
Başa dön
basgitarist

MesajTarih: Cmt 18.09.2004 15:10    Mesaj konusu: Mixing'e yeni olanlar için önemli bir mini-software Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar herkese;
Eğer mixing konusunda yeni ve yeterince bilgisi olmayan arkadaşlar varsa aşagıdaki link'ten mini bir program olan ama özellikle ev ortamında kayıt ve miksaj sırasında önemli ipuçları veren;hadiini de aşıp,işe yarayan bir programı bulabilirsiniz.Adı:Studio Bddy,adından da anlaşılacağı gibi stüdyo dostunuz olacak.
Program belirli pencerelerle sınırlı olmasına rağmen bir çok enstruman için hazır kayıt ve miksaj set-upları hazırlamış.Bu set-upları kullanarak kendi miksaj şablonunuzu ve vizyonunuzu geliştirebilirsiniz.
işte link..
http://www.studiobuddy.com/txi/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
maykii

MesajTarih: Pts 01.11.2004 1:16    Mesaj konusu: mix Alıntıyla Cevap Ver

selam ben mayki bence mix korkulacak bir sey değil ama bana 9 senelik tecrübem sunu ogretti ilk önce sakin ve sabırlı olmayı.tarkan hariç hemen hemen tüm solistlerle çalıştım.sizlere tavsiyem yanlış anlamazsanız kaydı kendinizin yapıp eq la fazla oynamamanızdır.düzgün kayıt mixte analatamıyacagım kadar avantajlar saglıyor.eq da herhangi bir frekansla oynadıgınız zaman mutlaka düzgün olan bir takım seslerde deforme olmaya başlıyor ve bir dip not daha kabul ederseniz efektleri hardware kullanmanızı tavsiye ederim ha bu arada compress settinglerinede dikkat etmek gerekiyor.aslında yazılacak paylaşılacak okadar cok sey varki bunu bir tanışma olarak kabul edin.devamını dilerseniz paylaşıma açıgım.bymurat@yahoo.com.....sevgiler maYki
Başa dön
basgitarist

MesajTarih: Pts 01.11.2004 1:36    Mesaj konusu: Mix Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar;
Maykii'nin dedikleri çok doğru;9 yıllık deneyimi boşuna kazanmamış.Eq'ları geçtim,Bazı aranjörler veya diğer müzisyenler şarkılarda kurdukları Synt Set-up'larındaki Pan derecelerini bile Mixdown'a atıyorlar.dolayısı ile mixing Console'da tonmaister'ın yapabileceği çok fazla bir şey kalmıyor.Mix sorun değil..Eğitim ve deneyim şart..
Başa dön
Atalay

MesajTarih: Pts 01.11.2004 1:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam maykii hoşgeldin.

Şahsen günümüz teknolojisinde hardware e gerek yok. Bu daha çok hardware e eli alışmış olanlar için geçerli. İnsan neye alışırsa o kolay gelir.

Bugün artık en az 24 bir 48 KHz çalışan herkes her türlü efekti bence software kullanabilir. Ses sampling oranı yüksek olduğu için artık softwareler iyi iş çıkarıyorlar. Tam profesyonel olan bizler için 196 KHz de cabası.

Çok fazla efekt yüklemek ve her efekt sonrası ses dosyasını prosesleyip üserine başka bir efekt koyup yeniden proseslemek ve böyle devam etmek ses kalitesini bozar, o konuda dikkatli olmak lazım. Ama bir defada (güçlü bir PC ile) tüm efektleri ayarlayıp ses dosyasını proseslemek ile hardwareden bu işi yapmak arasında artık fark yok bence. Dünyanın önde gelen prodüktörleri, tonmaisterleri de artık bu yöntemle iş yapıyorlar.

Eller alışınca en eski sistemleri kullananlar halen kendi sistemlerine bağlı kalıyorlar, bu normal olabilir. Güvendikleri dağa kar yağmıyor. Bu seçimler biraz maddi imkana biraz da keyfe göre değişiklik gösterebilir. Nitekim nice büyük ses editörlerinin stüdyolarında 15-20 yıllık ses kayıt sistemlerini kullanırken buluyoruz.

Şahsen full software çalışıyorum ve şu ana kadar bir yetersizliğini görmedim. Alışkanlıklar ve ilk nasıl başladıysam onun bana kolay gelmesi sayesinde (canlı kayıt değilse ve gerekmiyorsa) hardware konsola bile gerek duymuyorum. tabi kombinasyonlar sonsuz ve her cihazın kendine has rengi var. O iyi bu daha iyi, şu iyi değil demek çok zor. İster hardware olsun ister software, her tarz enstrüman veya müzik tarzı için bile gerektiğinde 4-5 değişik model-tip reverb kullanmak gerekiyor. Günümüzün algoritması ve ses kalitesi yoğunluğu bana sadece software kullanarak işlerimi görmeme yardımcı oluyor.
utopiano

MesajTarih: Pts 22.11.2004 11:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sorularım biraz genel olduğu için buraya yazma ihtiyacı hissettim kusuruma bakmayın.
merak ettiğim bir kaç şey var hepsini birden sorayım:
* sıkı bir cakewalk kullanıcısıyım, ancak cubase in daha iyi ve fonksiyonel olduğuna dair duyumlarım var. cakewalk pro audio 9 işimi görüyor, iyi bi ses kartı alana kadar (audigy vs.) bu program bana yeter.
ancak bu iki programın artıları ve eksileri nedir diye sormadan edemiyorum.
* compressor'den en iyi verimi nasıl alabilirim? orta nitelikte bir kayıt yaparken compressor ne derece gereklidir?
* compressor ile limitter arasındaki farkı nasıl ayırt edeceğim? bu iki kavramın asıl kullanım alanları en açık şekliyle nedir?
* zoom 707 de noise gate kullandığım zaman gitar sesi iğrenç bir hal alıyor. hatta gitar sesinden çok cızırtı duyuyorum. bu ne anlama gelebilir?
* bass gitarın sounda gömülmesi olayında bir frekans bozukluğu yaşadığım açık. bass gitar kyadederken zoom 707 den çok sevdiğim bir efect kullanıyorum bu efect bass gitarın sesini biraz defaorme ederek sesin başka bi enstrümanma benzemesine yol açıyor. acaba sebep bu olabilir mi?
* sert bir bateri soundu kullanıyorum ama son stüdyo kaydında enteresan bi durumla karşı karşıya kaldım; altoların sesini almakla görevli mikrofon otomatik filtreli bi modeldi. zil seslerinin altolarla karışmaması için belli bir frekansın üstündeki sesleri almıyordu.bu yüzden altolara vurdum da vurdum.. bazı yerlerde altolar az bazı yerlerde çok geliyordu. zil-alto karışmasını önlemek için daha güzel bir yöntem yok mudur?
* zoom 707 nin dijitalliğinden kurtulmanın yolu var mıdır ?¿ : )

tama il dw arasındaki farkı sormak istiyorum. şahsen bi kaç defa dw çalma şansına sahip oldum acaip zevk aldım. performans ve ses manyak geliyo. tama dan daha sempatik ama pahalı oluşu da acaip bi durum.
şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
CILGIN-COCUK

MesajTarih: Cmt 18.12.2004 21:37    Mesaj konusu: Tavsiyeleriniz... Alıntıyla Cevap Ver

Sevgli Mahcem abi. Ben bu işe yeni başladım fakat çok hevesliyim. 2 gündür form sayfalarını zevkle okudum. Bana yardım edebileiceğine inanıyorum. P4 3.0 Hypertriding 1024 DDR RAM 128 Geforge ekran kartı olan bi makina topladım. Behringer Eurodesk MX2442A mixer im ve phonic se 206 mönitörlerim var. Sıra ses kartında. Aklımda iki şık var. 1. si Delta 1010 2. si protools digi002 rack http://www.compel.com.tr/digidesign/digi002r/index.php hangisini tavsiye edersin? bir de hz ler hakkında hiç bilgim yok bilgi edinebileceğim türkçe bir kaynak varmı?
Başa dön
Dark-Saga

MesajTarih: Pzr 19.12.2004 4:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mahcem abine özel birsey soruyorsan özelden sorarsin, sadece ondan cevap bekliyorsan da daha cok beklersin...

Forum sayfalarini okuduysan artik Mahcem in buralara fazla ugramadigini görürsün.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
MarTI_Jonathan

MesajTarih: Pts 24.01.2005 5:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

utopiano demiş ki:
sorularım biraz genel olduğu için buraya yazma ihtiyacı hissettim kusuruma bakmayın.
merak ettiğim bir kaç şey var hepsini birden sorayım:
* sıkı bir cakewalk kullanıcısıyım, ancak cubase in daha iyi ve fonksiyonel olduğuna dair duyumlarım var. cakewalk pro audio 9 işimi görüyor, iyi bi ses kartı alana kadar (audigy vs.) bu program bana yeter.
ancak bu iki programın artıları ve eksileri nedir diye sormadan edemiyorum.
* compressor'den en iyi verimi nasıl alabilirim? orta nitelikte bir kayıt yaparken compressor ne derece gereklidir?
* compressor ile limitter arasındaki farkı nasıl ayırt edeceğim? bu iki kavramın asıl kullanım alanları en açık şekliyle nedir?
* zoom 707 de noise gate kullandığım zaman gitar sesi iğrenç bir hal alıyor. hatta gitar sesinden çok cızırtı duyuyorum. bu ne anlama gelebilir?
* bass gitarın sounda gömülmesi olayında bir frekans bozukluğu yaşadığım açık. bass gitar kyadederken zoom 707 den çok sevdiğim bir efect kullanıyorum bu efect bass gitarın sesini biraz defaorme ederek sesin başka bi enstrümanma benzemesine yol açıyor. acaba sebep bu olabilir mi?
* sert bir bateri soundu kullanıyorum ama son stüdyo kaydında enteresan bi durumla karşı karşıya kaldım; altoların sesini almakla görevli mikrofon otomatik filtreli bi modeldi. zil seslerinin altolarla karışmaması için belli bir frekansın üstündeki sesleri almıyordu.bu yüzden altolara vurdum da vurdum.. bazı yerlerde altolar az bazı yerlerde çok geliyordu. zil-alto karışmasını önlemek için daha güzel bir yöntem yok mudur?
* zoom 707 nin dijitalliğinden kurtulmanın yolu var mıdır ?¿ : )

tama il dw arasındaki farkı sormak istiyorum. şahsen bi kaç defa dw çalma şansına sahip oldum acaip zevk aldım. performans ve ses manyak geliyo. tama dan daha sempatik ama pahalı oluşu da acaip bi durum.
şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

Birkaçına cevap yazayım Smile

1)Aslında ses kartının özelliklerini tam anlamı ile kullanabiliyorsa, sana en rahat gelen programı kullanmak mantıklı. Hatta bazı stüdyo kayıtlarında bile koskoca software yi bir kenara atıp 2-3 mb lık bir program ile kimi düzenlemeler yaptığım ve daha iyi sonuçlar aldığım oldu. Burada bir etken de tabi ki programın özelliklerinin senin için yeterli olması.

2)Orta nitelikteki bir kayıt derken, burada dip gürültüsünden biraz sözetseydin iyi olurdu. Çünkü dip gürültüsü yüksek bir kayıtta compressor kötü bir etki yaratabilir. Yerine Dynamic Proccessor (ya da Dynamic Compressor kullanılmalıdır. Bir de burada kaç bit kayıt yapılacak? Bilindiği üzere DB aralığı aralığı düşük olan kayıtlarda sesin o aralığa sıkıştırılması gerekir. Daha büyük bit değerleri ise daha özgür bir kayıt sağlar.

3)Zoom pedal kullanmadım ancak efekt sırası ile bilgili bir problem olabilir.
Başa dön
MarTI_Jonathan

MesajTarih: Pts 24.01.2005 5:40    Mesaj konusu: Limiter ve Compressor Alıntıyla Cevap Ver

Limiter ve Compressor birbirinden oldukça farklı kavramlardır.

Compressor, belli bir desibel aralığını daha dar bir desibel aralığına sıkıştırır. Yani 8 ile 32 db aralığında gezinen bir piyano kaydı elinde mevcut ise compressor kullanarak bunu 12 ile 20 db aralığına sıkıştırabilirsin. Böylece vurguyu yumşatmış olursun.

Limiter ise böyle bir sıkıştırma yapmaz. Yukarıda bahsettiğim 8 ile 32 db arasında gezinen kayıt için limiter'ı 28 db olarak ayarlarsan, ses dosyasındaki 28 desibel' in üzerindeki tüm vurgular 28 db olarak kaydedilir. Ayrıca, limiter üst limite sahip olduğu halde, compressor gibi alt limite de sahip DEĞİLDİR. Dolayısıyla, vurgusu anlık olarak ani değişimlere sahip olan ses dosyalarında, fazla compressor etkisi vermeden yumuşatma yapmak için kullanılabilir. Ayrıca, sadece kayıttaki peak lerin temizlenmesi için de kullanılabilir.
Başa dön
cewothekid

MesajTarih: Pts 11.04.2005 3:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

miks için iyi bir dinleme şart. bide bence ordan 3 db alırım buraya 2 db veririm bass ı şöyle yaparım yanlış. çünkü hangi bass? yani bass iyi kaydedildimi? iyi çalındı mı? yada iyi çalınıp iyi kaydedildide bass ın kendi rengi nasıldı? kick nasıl bi kik? akordu düzgünmü? pedal nasıl? çalanın tuşesi nasıl? bunlar sürekli değişen parametreler ve sonuç da yani kayıt ortamına giren de farklı olacağından, bunun güzel ve dengeli duyumunu sağlayan miks de tabiki farklı olacaktır. eğer bu işte bazı kalıplar olsaydı, presetleri açan herkes miks yapardı.

BİDE MİKS YAPAN KİŞİNİN KESİNLİKLE MÜZİSYEN olması enstruman çalması yada bilgi sahibi olması gerekir. iyi bi kulak tabi yi bi dinlemeyle, çok da görsel aletlere gerek yok dyorum ben. miks yaparken ve yaptıktan sonra, dah aönce yapılmış beğenilmiş yada en azında radyoda televizyonda gördüğümüz duyduğumuz şeylerle kıyaslamalıyız. db ve frekans hesaplarıyla yola çıkmak her zaman hüsran oluyo. duyarak kıyaslayarak, mümkün olduğunca çok yerde dinleyerek test ederek sonuca ulaşılabilir bence.

tabiki bunlar kişisel görüşlerim. saygılar
Başa dön
canerforte

MesajTarih: Sal 03.05.2005 6:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

süper site sürüklenip duruyurum 4 saatten beri kafam allak pullak oldu herkeze teşekkürler
Başa dön
SiLeNoZ

MesajTarih: Pzr 19.06.2005 2:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cewothekid... Yazdığın yazıda bir iki konuya takıldım. Onlar hakkında yorum yapayım. Elbette mix yapan kişi müzisyen ise çok daha verimli olabilir. Ama çok iyi bir dinleyici (!) ise, yani müziğin keyfini sürerken bir yandan da tekniği ile ilgileniyorsa elbette başarılı bir mix yapma ihtimali vardır. Enstruman çalması bir artı sağlayabilir fakat çok önemli de değil.

İkincisi, yaptığımız mixi Tv de radyoda vs duyduğumuz soundlarla kıyaslamamız gerekir demişsin. Sanırım bu bir hata olur. Çünkü yanlış bilmiyorsam TV, Radyo, müzik seti vs gibi aletlerde her defasında aynı parçadan farklı bir sound alırsın. Dinamikleri her dinlediğin ortamda farklı gelir. Yaptığın mixi radyoda calarken dinleyince (ki bu başıma geldi) inanmazsın orjinal kayıt olduğuna. Bizim kayıtta klavyeler aşırı baskın geliyordu radyoda. Dediğim gibi her multimedia ortamın dinamikleri ve frekans tepkileri farklı oluyor. Cubase in içinde çaldığınla en yüksek kalitede yaptığın export bile farklı tınlıyor.

Saygı & Sevgi
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
6. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız