Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Progressive Rock ve Fusion...
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Progressive Rock ve Fusion...
Sayfa 1, 2, 3 ... 135, 136, 137  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
genesis

MesajTarih: Sal 04.11.2003 22:36    Mesaj konusu: Progressive Rock ve Fusion... Alıntıyla Cevap Ver

bu siteyi hazirlayanlara oncelikle tesekkur etmek lazim,ben pek yeni(10 dakika) uye oldugum icin bir miktar saskin ama mutluyum..harika bir ortam burasi,cok iyi hazirlanmis...emekleri olanlara tesekkur...

ben temelde rock (n roll) muzik sevdalisi olmakla beraber ayni zamanda saglam(nedemekse?) bir progressive rock ve fusion dinleyicisiyim,ayni zamanda bu tur ile ilgilenen arkadaslarimiz da var mi?
herkese sevgiler,

En son genesis tarafından Cmt 29.11.2003 18:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mahcem

MesajTarih: Sal 04.11.2003 23:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkürler Gen, hoşgeldin Very Happy

Hangi grupları seversin prog rock/fusion yapan, eski/yeni? (Gerçi birbirlerinden biraz ayrılırlar ya) Brand X? Yes? Rush? Exteme? Queensryche? Steely Dan? Zappa? King Crimson? Dream Theatre? Weather Report? Genesis (eski)? Peter Gabriel? Mike Oldfield? Emerson Lake and Palmer? T-Rex?

Say bakalım paylaşalım, belki duymadığımız sıkı gruplar vardır, karşılıklı etkileşiriz Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
genesis

MesajTarih: Çrş 05.11.2003 0:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sagol,hosbulduk
rush benim cok cok sevdigim bir grup.
yes ise kategori disi,yani tek kelime ile benim 5 muhtesemimden biridir.diger dordu ise tabiki... king crimson,genesis,pink floyd,gentle giant
ancaaaak...
camel,
elp
van der graaf
renaissance
jethro tull
procol harum
finnforest (sadece iki albumleri vardir ama yeter).
happy the man
gibi ve daha su anda sayamadigim onlarca grup benim hep basucum olmustur.
brand x cok cok iyi bir gruptur,daha cok fusion diyebiliriz ama cok severim.

steely dan progressive yapmaz yaw ,belki ilk zamanlardaki albumleri bir miktar rock iceriyordu ama cok iyi rock and soul ve hatta artik funk yaparlar ama cok iyi yapiyorlar.

Zappa benim favori gitaristlerimdendir,daha cok az once uye olmama ragmen zappa ile ilgili bir mesaj dizisi okumustum,her babayigidin harci degildir zappa dinlemek.ben baba sayilmam ama yigit sayilabilirim,cok severim zappayi.
extreme ve queensryche ??onlari bilmiyorum,tanimiyorum.sence buyuk eksiklikmidir,hemen onlari da ilgi listeme alip arastiracagim tabiki...

bu arada 90 li yillarda yeniden baslayan furya ile ozellikle kuzey avrupada cok baba gruplar var,
flowers king
anglagard,
anektoden,
spektakle,
kaipa gibi,

amerikada ve ingitereden ise
djam karet ,
porcupine tree,
ozric tentacles ve
spocks beard , flowers king ile beraber benim son 10 yilimin gozdeleri...daha aklima gelmeyen o kadar cok grup varki...ama djam karet cok hemde cok iyi...

bu arada mahavishnu orchestra,return to forever,weather report,miles davis,alan haldsworth,colesseum,chicago ve onlarcasini da fusion ve jazz rock adina unutmamak ve onlerinde egilmek lazim...
sevgiler
Başa dön
Mahcem

MesajTarih: Çrş 05.11.2003 0:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Heh heh, burada Zappa'dan bahseden bir tek beni bulursun, belki arada bir de Domokun bahseder o kadar Very Happy Dediğin gibi Zappa dinlemeye kalkışacak insanın önce bir duvar dolusu müzik dinleyip alayını özümsemesi lâzım ki hazmedebilsin, yoksa biraz kasar amcanın müziği gözü açılmamış bebeleri Very Happy

Sende sıkı gruplar varmış, aralarında ismini hiç duymadıklarım ya da adını bilip de müziğini hiç duymadıklarım var. Şu an çalışıyorum, işe dönmem lazım ama geri geleceğim.

Sevgiler.
genesis

MesajTarih: Çrş 05.11.2003 0:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben de iki gun buralarda olmayacagim...ama cumartesi sabahi ilk isim maillere bakmak olacak...
herkese rock dolu gunler..
Başa dön
Mahcem

MesajTarih: Çrş 05.11.2003 0:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eheh, bu başlık karakolda biter Very Happy
Swansong

MesajTarih: Çrş 05.11.2003 2:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mahcem demiş ki:
Heh heh, burada Zappa'dan bahseden bir tek beni bulursun, belki arada bir de Domokun bahseder o kadar Very Happy

freebird'ü unuttunuz Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
chi
Çilekeş gitaristi

MesajTarih: Çrş 05.11.2003 4:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nuno yu atlamayın üzülür derim..
frank amca bu işi bilir steve e çal dedimi çaldırtır derim..
bide öperim sayfayı..

far!
Mahcem

MesajTarih: Çrş 05.11.2003 13:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

...çaldırtır...dı. Rahmetli.

Nuno Bettencourt deyince aklıma geldi, bir süredir Extreme dinlememiştim, koyayım şu "III Sides To Every Story"yi o zaman Smile

Gene,

Queensryche hiç duymadıysan bence dinlemeye 'Empire' albümünden "Silent Lucidity" adlı parça ile başla derim. Başka birşey demem.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
theshiver

MesajTarih: Çrş 05.11.2003 23:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

belki hoşunuza gider
www.tullturk.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Tasiyici_Cats

MesajTarih: Prş 06.11.2003 3:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mahcem demiş ki:
...çaldırtır...dı. Rahmetli.

Nuno Bettencourt deyince aklıma geldi, bir süredir Extreme dinlememiştim, koyayım şu "III Sides To Every Story"yi o zaman Smile

Gene,

Queensryche hiç duymadıysan bence dinlemeye 'Empire' albümünden "Silent Lucidity" adlı parça ile başla derim. Başka birşey demem.

empire süperdir bu başlığın altında ne gizel şeyler gördüm öyle one and only bence mükemmel bi dinle bencede
Jawbreaker

MesajTarih: Cum 07.11.2003 20:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mahcem demiş ki:
yoksa biraz kasar amcanın müziği gözü açılmamış bebeleri Very Happy

Mahcem ağabey şu an tam yaşamakta olduğum bir soruna değindiğin için teşekkür ederim. Gerçekten de kasıyor amcanın müziği. Yeni dinlemeye başladığım için hazmetmem için biraz vakte ihtiyacım var.
Başa dön
Mahcem

MesajTarih: Cum 07.11.2003 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zappa'nın müziğini dinlerken bazı konulara dikkat etmek lazım, çok enteresandır, Zappa'nın kişiliğini ve hayata, insanlara bakış açısını bilmiyorsan müziğini anlamakta zorluk çekersin.

Zappa müziği tiyatrosaldır, yapıldığı dönemin çok ötesinde deneysel öğeler içerir. Uçuk kaçık gitar soloları ve oradan buraya uçuşan garip garip ses efektleri ile dinleyicinin zihninde bir film oynatır. Mesela, adam bir şarkı içerisinde beş farklı tarzı dener, klasikle girer, rock'a döner, araya 3/4 vals sokar, oradan çıkar karnaval müziğine girer, saçma sapan senkop ritimli bir blues üzerine notaya dökülmesi imkânsız bir gitar solo atar, solodan operatik vokallere döner oradan tekrar senfonik temaya döner parçayı bitirir filan. Davul ritimleri de standart tempo ve ölçülere uymaz, parça içerisinde her ölçüde bir tempoyu hızlandırıp yavaşlattığı, hatta aynı ölçü içerisinde vuruşlar arasında dahi tempoyla oynadığı için Zappa müziğine alışık olmayan dinleyiciler genel kural olarak bunalır, o müziği çalmak zorunda kalan müzisyenlerin hislerine hiç girmeyelim.

Ancak Zappa tarzına bir kere alıştığınızda parçaların beyninize ilk notadan son notaya kadar yerleştiğini ve her bir detayının beyninize kazındığını da farkedersiniz.

Şarkılarının sözleri de sürekli birileriyle dalga geçme üzerinedir. Her şarkısında birilerine laf giydirir. Eğer o şarkının yazıldığı dönemde ABD'de ya da dünyada geçen olayları bilmiyorsa dinleyicinin sözlere bir anlam vermesi mümkün değildir.

Örneğin "Dancin' Fool"da 1970'lerin sonlarındaki Studio 54 disko furyası ile dalga geçer, "Bobby Brown Goes Down" şarkısı Whitney Houston'ın şarkıcı kocası Bobby Brown'a giydirir filan.

Adam aslında dehşet zeki kafalı bir insanmış, yaşamda gördüğü bütün kısır döngüler, açmazlar ve tezatları çok ince ve kara bir mizahla alaya almış, bunu da müziğine yansıtmış. Yazdığı kompozisyonlar belli dönemleri yansıtmakla beraber bulduğu melodiler ve ritimlerin orijinalliği dolayısı ile 20. yüzyılda gelmiş en orijinal kompozitörlerden birisi olarak kabul edilir. Virtüözitelikleriyle övünen müzisyenleri kıl etmek için çok zor partisyonlar yazdığı ve onları çalmaya uğraşan o "virtüöz"lere "olmuyor, olmuyor, öyle değil, bir b*k beceremiyorsunuz" filan diye laf giydirdiği süründürdüğü çok meşhurdur.

Kendi ağzından kaleme alınan "The Real Frank Zappa Book" diye bir kitabı vardır 1988 yılından, Zappa müziğine ilgi duyanların o kitabı mutlaka okuması gerekir. O kitaptan sonra adamın müziğini anlamak daha kolaylaşır.
Başa dön
Jawbreaker

MesajTarih: Cmt 08.11.2003 0:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Özellikle tiyatrosallık konusunda çok haklısın. Şu an Billy the Mountain çalıyor, sanki bir müzikalden alınmış gibi. Aradaki diyaloglar falan çok ilginç.
"Broken Hearts For assholes" şu anlık favorim, şahane bir şarkı ya. İsminden bile şarkıda ne anlatılmak istendiği anlaşılabiliyor.
"you're an asshole, you're an asshole that's right
you're an asshole, you're an asshole yes yes"
"Dancin' Fool" da Zappa anladığım kadarıyla kendi dans özründen ve nefretinden bahsetmiş.
"I don't much about dancin' that's why i got this song, one of my leg is shorter than the other one, both my feets are too long"
Bu arada adamın ingilizcesi de çok güzel.
Şarkıların sözlerini, upper intermediate seviyede ingilizce bilmeme rağmen rahatlıkla anlıyorum. Kısacası sevdim bu işi fakat daha 40 fırın ekmek olayına girmem gerekiyor.

not: Beni Zappa'yla ve daha bir dolu klas artist/grup la tanıştıran freebird'e çok teşekkürler.
Başa dön
Mahcem

MesajTarih: Cmt 08.11.2003 0:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İster inan ister inanma, şu an "Dancin' Fool"u dinliyordum bu sayfaya girdiğimde Laughing

"Hey darlin', can I buy you a couple-a drinks?
Lookin' for Mr. Goodbar? Here he is.
Wait a minute, I've got it, you are an Italian...
Eh? You're Jewish? I love your nails, you must be a libra....

...your place or mine?"
Başa dön
Mahcem

MesajTarih: Cmt 08.11.2003 1:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ama bana göre Zappa bilirim demek için ilk Mothers albümündeki 1960'lardaki Amerikan ırkçılığını eleştiren "Trouble Every Day" adlı şarkıyı dinlemiş olmak gerekir. Çok muhteşem sözler vardır o şarkıda, zencilere yapılan ırkçılıktan bir beyaz olarak duyduğu tiksintiyi anlatır, Watts isyanları sırasında yazılmıştır:

"You know something, people? I'm not black, but there's a whole lots of times that I wish I could say I'm not white."

Şarkının sözlerine bakınca medyanın tutumunun da o günden bu güne hiç değişmediğini görüyorsun:

"They say that if the place blows up
They'll be the first to tell
Because the boys they got downtown
Are workin' hard and doin' swell,

And if anybody gets the news
Before it hits the street,
They say that no one blabs it faster
Their coverage can't be beat."

Frank Zappa ile ilgili bütün diskografi ve şarkı sözlerini şu aşağıdaki linklerden bulabilirsin, adamın 60 küsur albümü olunca mecburen komple bir web sitesi gerekiyor adamın materyaline Very Happy :

http://globalia.net/donlope/fz/index.html

http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/singerAllSongs/CB25FA6EAF81D97E4825699D00299D89

En son Mahcem tarafından Cmt 08.11.2003 1:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Jawbreaker

MesajTarih: Cmt 08.11.2003 1:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu adamın yahudilere ilgili bir takıntısı falan mı var acaba? Yoksa dalga mı geçiyor?
Şu an "Jewish Princess" çalmakta.

Bir de anektod:
interviewer: "so frank, you have long hair. does that make you a woman?"
fz: "you have a wooden leg. does that make you a table?" Smile
Başa dön
J_Rotten
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 08.11.2003 1:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jawbreaker demiş ki:
interviewer: "so frank, you have long hair. does that make you a woman?"
fz: "you have a wooden leg. does that make you a table?" Smile

Laughing Amcam güzel koymuş lafı...
Jawbreaker

MesajTarih: Cmt 08.11.2003 1:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Diskografiye baktım da adam senede 2-3 albüm birden yapıyormuş. Öylecene şaşırdım kaldım. Bunu yapan insan olamaz diye düşündüm.Smile

"Ride My face To Chicago" çalıyor.
Başa dön
goliath

MesajTarih: Cmt 08.11.2003 1:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İlk defa bir Türkçe sitede Van Der Graaf adını duyuyorum!

Enteresan!

Caravan dinlemiş olanınız da varmı?
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 135, 136, 137  Sonraki
1. sayfa (Toplam 137 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız