Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Lutfen Duyarsız Kalmayalım. Lutfen Yazıyı Okuyun, Tartışalım
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Lutfen Duyarsız Kalmayalım. Lutfen Yazıyı Okuyun, Tartışalım
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
darthseth
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 12.08.2004 22:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mahcem demiş ki:
Seth, kasinmaaa Very Happy Wink

peki abi Very Happy
Hardena

MesajTarih: Cum 13.08.2004 22:18    Mesaj konusu: Suç Bizde Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba arkadaşlar, dikkat ettinizmi Forum Yöneticisinin ve Kurucusunu (Roth-Azad dışında.) usluplarına..! işte biz özürdileyerek hoşçakalın diyoruz.(biz istemezmiyiz, Biografi gönderelim, gruplarla ilgili haber gönderelim vs..)Ama şunu bilinki, mesjın içeriğine bakacaklarına "kalın yazılmış, bi kafa gözde benden, noktalama işaretleri" bunlara kafa yormuşlar. Hatamız, derdimizi açıkça anlatamamış olmamızdır. Bu saatten sonra bu yöneticileremi derdimizi anlatıcaz. ROCK MUZIK, metal değildir kardeşim. hepsini aynı kefeye koymayın. Dinleyicilerinizle bir anket yapın bakalım görüşlerini alın, Rock ve Metal müzik nedir ne anlıyorsunuz diye ne anlatmak isjtediğimizi anlayacaksınız. Biz bu anketleri defalarca yaptık çünkü. Bunları ayırt etmek demek, müzik kültürünün insanlarda kendiliğinden oluşması demektir. Bir parça çaldığında hangi tür olduğunu bilmesin mi? Şimdi diyeceksiniz ki ROCK ROCK dır metalde metal insanlar dinliyo işte. Kesinlikle bunu yazacaksınız. Bu arada ben "CONGRATULATIONS" kelimesini sitenin tasarımı için yazdım içeriği için değil. Tabiki içeriğinde hoş şeyler var fakat Biz müziği insanlara tanıtın diyoruz. Kör topal bilmesinler. Evet arkadaşlar ben ve arkadaşlarımızın verdiği rahatsızlıktan dolayı özürdiliyoruz. Bu arada Roth-Azad, sana teşekkür ederiz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cum 13.08.2004 23:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şimdi ben konunun ne olduğunu bile kavrayamadım, çünkü burada bahsedilen şey bana kalırsa bu savunduğu herşeye aykırı.. İnsanlara Rock-Pop müzik ayrımını bilin ama fanatikçe birini öbüründen üstün tutmaya kalkmayın dediğimiz bir ortamda, ilk rock üstadlarını da ayırıp, diğerleriyle dalga geçen bir mantığı mı kabullenmemiz isteniyor?... Bu sitenin adı Turkrock.. ama içinde yabancı rock da var, (Yukarıda zaten "bu sitenin olayı nedir" başlığından bahsedilmiş, orada bununla ilgili şeyler yazıyor)... Genel rock yelpazesinin altındaki herşey daha detaylı konuşuluyor, ama Nil Karaibrahimgil de konuşuluyor.. Saçma şekilde eleştiri yapanlar da müsaade edilmiyor... Yani bu sitenin tutumu budur.. Doğru müzik dinleyicisinin tutumu da bu olmalıdır bence (ve sanıyorum çoğu forum yöneticisi için de)..

Şimdi insanların dinledikleri müziği derinlemesine bilmeleri ayrı bir konu, sitenin genel rock müzik sitesi olmayı kabul etmesi ise ayrı bir konu.. Kimse müziği hayat biçimi olarak benimsemek zorunda değil.. Müziğin yapılış gayesi de her zaman bunu empoze etmek değildir... Ama yazdıklarınızdan sanki sitenin bu konudaki tutumunu eleştiriyorsunuz gibi bir mana çıkıyor ki, her kim isterse istesin bu herşeye eşit uzaklıkta durmaya çalışan tutumumuzu değiştirmeyecektir... Her hangi bir şeyi savunmak, diğerlerine saldırmak veya onları dışlamak değildir.. Sadece savunduğunuz şeye önem vermektir.. Elbette ki bu bakış açısına göre, sitede daha popüler rock gruplarının başlıklarında daha çok mesaj olması kaçınılmazdır.. Daha çok kullanıcı onlarla ilgileniyor çünkü..Adı üzerinde popüler.. Bu bizce kötü bir şey değil..

Sizin o kadar uzun uzun anlatmaya çalıştığınız şeyin özünde bu farklı bakış açısı yatıyor sanırım.. Aksi takdirde, rock'ın göbeğindeki gruplar hakkında yazacağınız yazının çok rahat kabul edileceğini ve size de teşekkür edileceğini bilirdiniz, o yazının kaybolup gideceğine inanıyor olmazdınız.. Sizce diğer popüler grupların başlıkları limitlenmeli falan herhalde ki sizin yazdıklarınız değer taşısın..

Neden yazıyı yazıp yollamadığınızı açıklarsanız, ben de, bugüne kadar edindiğim deneyimler doğrultusunda önyargı ile atıp tutmak zorunda kalmam.. Eğer yukarıda saydığım şeyler doğru ise, bu durumda zaten sizin sitede yazacağınız yazılar yayınlamayacaktır bile.... Çünkü "sitenin olayı"'na ters şeylerden bahsediyorsunuz gibi...
Mahcem

MesajTarih: Cmt 14.08.2004 16:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amma kastınız ya, bir espri de yapılmıyor ha bu insanlara, rahatlayın hocam biraz, bırak kim neyi beğeniyorsa onu dinlesin... Sen rockla metali aynı keseye koyma, tamam zaten sana koy diyen de yok. Başka birisi koymak ister koyar, ondan sana ne, senden ona ne...

Daha siteye gireli iki gün olmuş, kalktın bu siteyi kökünden sallamaya çalışıyorsun, toplamı yıllar tutan yazılar var bu sitede, daha kim ne yazmış bakıp görmeden başlamışsın sallamaya, buradan bakınca kendini ne kadar gülünç duruma düşürdüğünün farkında değilsin. Yine de insanlar lütfedip cevap vermiş sana nüktedan bir şekilde. Bu sitenin olayı böyle, insanlar iyi havada, espri yapıyor, eğleniyor öyle paylasşıyor. Kabız dinleyici olmuyor.

O senin bahsettiğin anketleri burada yüzlerce kez yaptık, forumlar sıfırlanmadan önce ve sonra, hiçbirinden bir netice çıkmadı, gördük ki herkesin olayı algılayışı farklı ve işin güzel tarafı, birbirine uymak zorunda da değil. O anketler zamanla yavaşça aşağılara doğru kayıp zaman içinde silinip gittiler. Bu da gösteriyor ki müziği Rock Pop gak metal guk metal diye tanımlayıp bir prototipe oturtmaya çalışmak yanlış, herkesin müzikten algıladığı farklı.

Biz de bıraktık, artık vakit harcamıyoruz öyle saplantılarla. Dinle müziğini, duygulan, rahatla, sonra işine yaşama devam...
rocksurfer

MesajTarih: Cmt 14.08.2004 20:30    Mesaj konusu: Re: Suç Bizde Alıntıyla Cevap Ver

Hardena demiş ki:
... Bu arada ben "CONGRATULATIONS" kelimesini sitenin tasarımı için yazdım içeriği için değil. Tabiki içeriğinde hoş şeyler var fakat Biz müziği insanlara tanıtın diyoruz...

Arrow Benim eleştirdiğim ise şuydu ; Görüşlerinizi türkçe olarak bildirdikten sonra bitişi ingilizce olan bir kelimeyle yapıyor olmanızdı.
Arrow Eleştirimin amacı ise şuydu : Buraya hata aramaya geldiyseniz bir çok eksik bulabilirsiniz. Bende aynı mantıkla sizin bir yanlışınızı size göstermek ve "Neden .... yok" gibi sorularınızı sormadan önce siteyi iyice bir incelemenizdi.
Arrow Ayrıca eksik olarak gördüğünüz şeyleri ve çözüm yollarını birer öneri halinde sunmanız daha yararlı olacaktır. Tabii bunları yazmadan önce sitenin genel durumunu ve amacının ne olduğunu bilerek yazmanız daha faydalı olur. Aksi halde boşa zaman harcanmış olacaktır.Saygılarımla.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
moonlight

MesajTarih: Sal 17.08.2004 0:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tamam rock farklı ama sitenin ismi bu ve rock tartışılıyor ve konuşuluyor burada.yani sırf metal değil biraz haksızlık yapılmış diye düşünüyorum.senin dediğin şeyler yoksa site yöneticilerine öneride bulunursun uygunsa ve güzel bir öneriyse zaten duyarsız kalınmaz diye düşünüyorum.ayrıca eğer bir insan bir şey öğrenmek isterse öğrenir.kimsenin kasmasına gerek yok bişey öğretmek için.örneğin google da Arama yap rock tarzı metal tarzı nebilim pop tarzı hepsi şak diye çıkıyor karşına bir sürü bilgi veren site var zaten.ara bulursun...........
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız