Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Trevanian
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Trevanian

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
eddievedder

MesajTarih: Çrş 28.01.2004 16:06    Mesaj konusu: Trevanian Alıntıyla Cevap Ver

bu gizemli adam hakkında ki görüşleriniz nelerdir?
kitaplarını seven var mı?

bence en güzel kitabı şibumi ama diğer kitapları da okunmaya değer...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kaamos

MesajTarih: Çrş 28.01.2004 17:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kitaplarındaki olayların hepsi gerçek ve kendi başından geçen olaylar... sadece birkaç yer ismi isim vs.. degistirmiş..
müthiş bir kurgu aslında böyle bir adamın ortaya çıkması.. ve hala bulunamaması.. belki bu da bir parçasıdır..
evet şibumi güzeldi..
SenTienT

MesajTarih: Çrş 28.01.2004 18:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

okuduğum tek kitabı şibumi..ama nedense aklımda çok az izi kalmış..neden bilmiyorum bazı kitaplar zihnimde tutunmuyor..
Başa dön
kaamos

MesajTarih: Çrş 28.01.2004 19:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SenTienT demiş ki:
okuduğum tek kitabı şibumi..ama nedense aklımda çok az izi kalmış..neden bilmiyorum bazı kitaplar zihnimde tutunmuyor..

merak etme... bende tutamıyorum beni bile şaşırtan derecede gereksiz detayların dışında.. ki onlarında ne olduklarını bilmiyorum agzımdan çıkana kadar.. sıkma canını.!

yeni hatıralar yaratamamaktan daha iyidir.. eminim yerimde olmak istemezdin..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
Dorfmeister

MesajTarih: Çrş 28.01.2004 19:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şibumi başyapıttır benim için.. ilk kez okuduktan sonra go'ya merak sarmıştım ama hala öğrenmedim Embarassed

onun dışında eiger sanction (sanırım şimdilerde infazcı olarak yeniden yayınlanmış, bendeki baya eski bi baskı ve türkçe olarak kar kaplanı diye çevrilmiş) ve hesaplaşma çok güzel kitaplar. o iki kitaptaki amca (jonathan hemlock) da nicholai hell i aratmıyo karizma sözkonusu olunca..

katya'nın yazı da hoş bi kitaptı ama yirminci mil i okurken sıkıntıdan ruhum daraldı.. western tarzı bişeyler denemiş trevanian ama pek olmamış bence

bir de gerçek adının rodney whitaker olduğu iddia ediliyor..kim bilir..

bu arada geçen gün vapurda küçük bir çocukla annesi oturuyodu karşımda, çocuk inanılmaz şekilde nicholai hell i çağrıştırdı bana, çok güzel ve çok soğuk bir surat, mükemmel yeşil gözler. annesinin rus olmasından şüphelendim..sanırım onun da etkisi var.

son olarak:
itiraf etmek iyidir, ruhu bosaltir sonraki gunahlara yer acar (katya'nın yazı)
Başa dön
eddievedder

MesajTarih: Çrş 11.02.2004 13:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kaamos demiş ki:
kitaplarındaki olayların hepsi gerçek ve kendi başından geçen olaylar... sadece birkaç yer ismi isim vs.. degistirmiş..
müthiş bir kurgu aslında böyle bir adamın ortaya çıkması.. ve hala bulunamaması.. belki bu da bir parçasıdır..
evet şibumi güzeldi..

şibumi'nin gerçek olma olasılığı ilginç...
ama nikolai hel'in trevanian olabileceği fikri gerçekten beni heyecanlandırıyor....... bana göre en ilgi çekici özellikleri hem mağaracı hem de dağcı olması..........
Başa dön
darkwingduck

MesajTarih: Pzr 30.05.2004 1:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şibuminin son basımlarında çıplak elle öldürme sanatı ve ileri sex tekniklerini kaldırmışlar bende içinde bunlarında bulunduğu eski basımlarından var ama daha okumadım ... aklıma geldiği iyi oldu artık okurum
s_hifty

MesajTarih: Pzr 30.05.2004 14:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kim bu adam olayı neymiş ne yazıyor şair mi yazarmı başından geçen olay neymiş anlamadım tartışmayı bırakın anlatın bende elde edeyim hepiniz çok beğendiğinize göre
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
aeternatus

MesajTarih: Pts 09.08.2004 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben sibuminin ilk basımını buldum ilgilenenler bi tıklasın

http://www.turkrock.com/ftopic7813.html
eddievedder

MesajTarih: Pts 09.08.2004 13:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu adam
gayet güzel anlatan... akıcı... sıkmayan.. bi o kadar merak uyandıran bi adam...
merak ettiysen şibumiyle başlamak en iyisi..
ceqirge

MesajTarih: Sal 10.08.2004 13:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şibumi çok garip bi kitap aslında..trevanian da ilginç bi yazar..çok şey biliyo belli ki..kitapta da bildiği bi çok şeyi yazmış..ama şibuminin başından geçmiş olması biraz saçma olur be..
aeternatus

MesajTarih: Prş 12.08.2004 0:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şibuminin basından gecmis olması bence de cok sacma. adam biras fantazi tarzına kaçmış. algılama teknikleri fln....
Dea_tacita

MesajTarih: Cmt 27.10.2007 18:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

darkwingduck demiş ki:
şibuminin son basımlarında çıplak elle öldürme sanatı ve ileri sex tekniklerini kaldırmışlar bende içinde bunlarında bulunduğu eski basımlarından var ama daha okumadım ... aklıma geldiği iyi oldu artık okurum

muhteşem bi kitaap.. yalnız merak ettiğim bişey var senin elindeki kitap kaç basımı?
Başa dön
didi_in_chains

MesajTarih: Çrş 16.01.2008 20:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Trevanian hastasıyımdır ama burada ne işi var anlamadım.Edebiyat bölümünde olsaymıs ya başlık.

Hazır yazmaya başlamışken şunu söyliyeyim.Bence Şibumi Trevanian'a başlama kitabı olarak pek uygun değil.Ben de onunla başladım ancak diğer kitaplarıyla başlayıp tekniğini çözdükten sonra Şibumi'yi okumak daha zevk verici olur tahminen.
Şibumi'de terimler,teknikler ve bazı konular daha açıklayıcı olsaymış keşke.

Ayrıca her kitabındaki birbirinden yetenekli ve genelde birbirine benzeyen ana karakterlere aşık oluyorum Shocked Laughing
aren13

MesajTarih: Prş 17.04.2008 6:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çıplak elle öldürme sanat Ve İleri Sex Teknikleri hakkında detaylı bilgisi yada link verebilecek olan varmı ?

Kitabın ilk basımına sahip olan varsa bu bölümü Pdf. yada başka bir formatta paylaşa bilir mi??
Başa dön
denoktabenokta

MesajTarih: Prş 01.05.2008 11:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İnci Sokağıyla adını hatırlamadığım (utanarak) dağcılık temalı bir kitabını okudum... Sırada Şibumi var...
İnci Sokağı kendi çocukluğunu, büyüme zamanını anlatıyor olması heyecanlandırmıştı beni...
lovermanJames

MesajTarih: Pts 21.07.2008 13:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Trevanian tiryakisi aslında alışılmadık harika bir tiptir: doğal seçkincidir, sinik olmaktan çok, gerçekçiliğin saldırısına uğramış bir idealistir, farklı bir trampetin temposuna uyarak yürüyen biri olmaktan çok, tek kişilik bir geçit töreninde kendi davulunu çalarak yürüyen kişidir."
-Trevanian-
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız