Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
LÜTFEN, BU MESAJI SONUNA KADAR OKUYUN!
Merhabalar, bu siteyi Arama motorlarından bulduk.adını daha önce hiçduymadık.İlk gördüğümde çok sevindim çünkü sitenin adı Turkrock'dı. Ama içeriğine baktığımızda biraz hayal kırıklığına uğradıkMmesela Rock müzik nedir? Varmı böyle bir bölümünüz? Biz Rastlayamadık. Yoksa böyle bir köşe,yaparsanız çok iyi olur. Ama şöyle bir durumda var.Olduğu zaman tahmin ediyorum ki birçok bölümü veya içeriği kaldırmanız gerekecek. Neden derseniz; ukalalık yapmak istemiyoruz bunları bildiğinizden de eminiz,Rock bir yaşam biçimidir.Rock sadece dinlenmez yaşanırda.Yaşamazsan Rocker olamazsın ve ayrıca ROCK, başlı başına bir müzik türdür. Heavy,doom,Death,speed vs.. bunlarla karıştırmamak lazım bence. Eğer derseniz ki Rock müzik hepsini kapsar genel bir addır çok yanlış bir kelime olur.60 larda 70 lerde ve 80 ler de yapılan müziklere külliyen saygısızlık olur. Rock müzik Cinderella,Rainbow,Deep Purple,Elf,Msg,Uriah Heep,Black Sabbath,Scorpions ve belki inanması zor gelebilir Jimi Hendrix (bu adam boşuna mı yüzbinlerce kişiyi Wembley'de hemde ırk kavgasında olan insanları Rock & Roll için topladı) bunun gibi gruplardır. Biografi bölümünüze baktığımda, bir Rainbow'u göremedim ve ya diğer saydıklarımı.Neden yok.yoksa insanların tuttuğu gruplara mı (şu an Revaçta) yer veriyorsunuz!? O zaman sitenin ismi TurkMetal olsun daha çok ilgi görür bizce. İki ana tür var diyebiliriz.Birincisi Rock&Roll, ikincisi Metal.Ayrım yapacaksanız Metal diye yapın.Çünkü Metal müzikden bahsediyorsunuz.İnsanlarla Chat yoluyla anketler yapıyoruz. Rock müziğin ve Metal müziğin ne demek olduğunu nasıl doğduğunu bile bilmiyorlar.Bunlar çoook büyük bir eksiklik. Sorduğumuzda Scorpions kimdir nedir diye, adamlar ticari müzik yapan bir metal grubudur diyor. Daha türlerini bilmiyorlar(Hard Rock vaya kendi deyimleriyle Ultra Hard Rock)biz bu insanlara "Scorpions,Uriah Heep,Jimi Hendrix sizin şuan dinlediğiniz Metal müziğin oluşmasında temeldir ama Rock ve Metal Müzik birbirlerinden bağımsızdır onlar olmasa Metal diye bir tür olmazdı" desek adamlar yüzümüze bakmaz bizimle alay ederlerdi.Yani bu insanları bilinçlendirmek lazım.Derdimizi anlamışsınızdır umarım.Sitenizin birçok üyesi vardır.Ben olsaydım, Türkiye'De Rock Müzik yazan yere büyük bir link koyardım,içeriğine ise "Rock Müzik Nedir?" diye tarihçesini yazardım.ne kadar hoş olurdu.Ve insanların hala bilmediği tür olayı var.anlatalım bu adamlara Rock nedir metal nedir Blues nedir jazz nedir.bilsin herkes.belki içeriğini anlayıp kendilerini bu konuda bilinçlendirirler.Yahu müzik bir felsefedir basit değil bu kadar.Bir grubumuz vardı 36 kişilik.Icq’dan insanlarla konuşurduk.Bazılarıyla hala görüşürüz,ne oluyor bu müzik dünyasına diye.Kaygılarımız aynı.Yeni türeyen anlamsız, sadece gürültüden ibaret, hiçbir sosyal veya manevi içeriği olmayan parçalar.Ve bu gruplar kalkıyor o çok sevdiğimiz parçaları Cover adı altında ruhunu alıp insanlara satıyorlar ve böğürtüleri dinleyenler ne olduğunu anlayamadan başlıyorlar kafa sallamaya eğlenmeye.Bizde kafa salladık bizde içtik sabahlara kadar ama isyanımızdan.Rock ve Metal müziğin temeli insanlara müzik yoluyla dünyadaki sorunlardan,ülkelerindeki çıkmazları,savaşları ve duyguları,aşkları,hüzünü anlatır.Hatta Rock müzik bir dindir bizce.Yanlış anlamayın biz üyelerinize “aman sakın bu tür müzikleri dinlemeyin caiz değildir” diyin demiyoruz.size iyi müzik kötü müziğin ayrımını,müziğim geçmişini, kimler tarafından nasıl ayakta tutulup nasıl bugünlere geldiğini anlatın, insanlar zaten anlayacaktır diyoruz.Metal müziği bizde dinliyoruz hemde seve seve ama içeriği olan vitamini olan parçaları. Şimdiden yapacağınız düzeltmeler için çok teşekkür ederiz. Bu arada site tasarımı çok iyi.Bazı metal içerikli sitelerin yaptığı gibi karanlık, kanlı yazılarla yazılmış başlıkları olan bir site değil.Congratulations
katılıyorum, şöyle açayım konuyu: sitedeki biolara ya da harberlere bakarsanız tamamı site yöneticilerinden değil, kullanıcıların da katkılarıyla bir şeyler oluşturuluyor, biri bir yerden haber buluyor, ne biliyim makale yazıyor, site yöneticileri onaylayınca yayınlanıyor, eminim ki sizin 36 kişilik grubunuz bahsettiğiniz insanları bilinçlendirme konusunda uğraşır hatta dediğiniz sanatçıların biyografilerini birkaç günde iletebilir? Biraz daha araştırsaydınız keşke site düzenini.
Tarih: Pts 09.08.2004 15:30 Mesaj konusu: Bu Eleştriler Yanlız Bana Ait Değil
Merhaba, bu eleştriler yanlızca bana ait değil.Arkadaşlarımızla tartışıp bu yanlışların olmaması gerektiği kanısına vardık.Sizli bizli konuşmalardan rahatsız olanlar var anlaşılan.Peki istediğiniz gibi olsun.
November Rain, Resminin üstünde kurucu yazıyor.Bunu ilk bakışta anlayamadım.Sitenin normal üyelerinden zannettim.Nedeni de, verdiğiniz cevap "Gönderdiniz de biz mi yayınlamadık?" (aynen copy/paste) Bunu sizin söylediğinize inanamıyorum.Siz bu sitenin kurucusu musunuz!!!?veya benmi yanlış anladım. Sizden böyle bir cevap beklemezdim. Bu kadar basit mi? Bakın, üç form üyesi cevap vermiş.İlk mesaj sizin. Diğerlerinin mesajlarıda sizinkilere benziyor.Hoca cemaat olayı. Tahmin ediyorum ki bu insanların yaşı en fazla 22 dir. Zaten, bu yaşdaki insanlardan duyarlı olmalarını beklemiyorum. Çünkü haklılar. Onlara meselenin önemini anlatılmamış. Sizin yaptığınız gibi güncelliğe bakılmış ata unutulmuş, kahramanlar öldürülmüş, babaların isyanı havalarda uçuşturulmuş.Sizin verdiğiniz bu cevaptan sonra artık ne yazabilirim ki.Bu arada bu mesajlar forum yöneticilerine arkadaşlar, lütfen üzerinize alınmayın Ve biz neden gönderiyoruz size bunları. bu bilgi dilenciliği nedir?Tamam paylaştıkça biligi çoğalır ama neden gönderelim ki. Bir bölümüz bile yok müziğin tanımı, varoluşu, kurucuları ile ilgili. Şimdi ne diye gönderelim ki.Rezil mi edilsin. Aslında bu üslupla tartışmak çok yanlış.yazımı tekrar yazamıyorum ama incittiysem affola.bu mesele için internette neler neler yaptık.haklıyız çünkü.Ben 20 yaşındaki bir gence Death müzik dinleme diyememki empoze edilmiş birkere.Ama sorun onlara, nedir bu müzik diye, bilemezler,anlatamazlar kelimeleri sakız gibi çiğnerlerler. Standart cevaplar verilecektir. Lütfen ama Lütfen biraz dikkatli olun. Formunuzdaki üyelerden "hasicktear" bizi bayağı güldürdü. Biz önemli bir konudan bahsediyoruz."hasicktear" hiçbirşey anlamamış herhalde bi oraya takılmış.Neden dersin November Rain Kimin suçu bu?
Vereceğin cevap için şimdiden teşekkür ederim.
(not:bu fikirler benimle birlikte 25 kişiye aittir.üşenmedim saydım.adlarınıda maillerinide verebilirim.Ama dahasıda var.)
katılıyorum, şöyle açayım konuyu: sitedeki biolara ya da harberlere bakarsanız tamamı site yöneticilerinden değil, kullanıcıların da katkılarıyla bir şeyler oluşturuluyor, biri bir yerden haber buluyor, ne biliyim makale yazıyor, site yöneticileri onaylayınca yayınlanıyor, eminim ki sizin 36 kişilik grubunuz bahsettiğiniz insanları bilinçlendirme konusunda uğraşır hatta dediğiniz sanatçıların biyografilerini birkaç günde iletebilir? Biraz daha araştırsaydınız keşke site düzenini.
kesinlikle katılıyorum. Üye katılımcılığı olmadan nereye kadar geliştirebilirz ki? _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt
Tarih: Pts 09.08.2004 15:34 Mesaj konusu: Uygun Cevap
Sertsessiz,Mesajı, üstteki yazıyı yazdıktan sonra gördüm.Eğer site dediğin gibiyse gerekli düzenlemeler yapılacaksa.Ve November Rain'den uygun bir uslupta uygun bir cevap gelirse neden olmasın elimizden geleni yaparız.
Biz de Ankara'dayız bu arada.
Tarih: Pts 09.08.2004 17:15 Mesaj konusu: Re: Bu Eleştriler Yanlız Bana Ait Değil
Hardena demiş ki:
Gönderdiniz de biz mi yayınlamadık?" (aynen copy/paste) Bunu sizin söylediğinize inanamıyorum.Siz bu sitenin kurucusu musunuz!!!?veya benmi yanlış anladım. Sizden böyle bir cevap beklemezdim. Bu kadar basit mi?
Evet bu kadar basit. Bu sitenin formatı budur. İçeriğin büyük bölümü üyeler tarafından oluşturulur. Burada her üye ilgilendiği alanda araştırma yapıp, bilgiler derleyip bu siteye yollayabilir, yada kendisi yazabilir. Bu şekilde sitede eksik bulduğu yeri doldurabilir. Üyelerin paylaşımına dayalı oluşturulmuş bir siteye 25 kişinin gelip şu yok bu yok diye eleştiri yapması biraz garip kaçar, bu gibi durumları engellemek için önce Site hakkında kısmını okuyup sitenin formatı hakkında genel bir bilgi alınması daha iyi olur.
durumun ehemmiyeti gayet gözler önünde aslında ama düzelmesi gerçekten çok büyük bir çaba,uğraş gerektirir maalesef
gerçek anlamda asıl yakınmam ve bir türlü forum yöneticileri tarafından cevap alamadığım sorum:
direc-t forumuna gayet mantıklı son derece düzgün bir türkçeyle ve sadece kendi görüşlerimi yazdığım yazım
"Forum Kurallarını oku,yine oku sonra tekrar oku..idrak edene kadar oku..
yönetici"
işte bu şekilde silindi.sadece sormak istediğim şey(gerçekten merak ettiğim için soruyorum) turfrock bölümündeki sabit başlık almış olan gruplar eleştirilemez mi?hiçbir kırıcı,aşşağılayıcı içeriği olmaan sadece kendi düşüncelerimi yazdım ama eleştiri olduğu için silinmiş.
1 yıldır hiçbir mesaı silinmeyen,hiçbir başlığı kapanmayan bir üyeyim ama bu gerşekten bi siteden beklemediğim bişeydir.belki bu sefer birileri umursar yazdığımı.
ayrıca açtığım başlıkta site hakkından bölümünden kilitlenmeden silinmiş
lütfen bir açıklama _________________ birgün herkez beşiktaşlı olmasın,
varsın o ayrıcalık bize kalsın
Öncelikle merhaba Hardena siteye hoşgeldin (ya da hoşgeldiniz sen ve yanındaki insanlar ). Öncelikle yapıcı anlamda ve seviyeli bir eleştiri yazdığın için teşekkür ederim. Bu arada mesajlara "lütfen bu mesajı sonuna kadar okuyun!"diye not düşmene gerek yok . Merak etme bu bölümdeki tüm mesajlar ne kadar uzun olursa olsun okunulup değerlendiriliyor, ve gerekli olanlar yöneticiler tarafından tartışılınıyor.
Bu cevabı NovemberRain'inde linkini verdiği Nedir bu sitenin olayı? başlığını okuduğunu ve bu sitenin amacının kurucuların kendi bilgilerini ve fikirlerini insanlara empoze etmek değil, belirlenmiş alanlarda seviyeli ve en faydalı olucak şekilde bilgi paylaşım olanağı sağlamak, ve böylece de bir bilgi arşivi oluşturmak olduğunu anladığını düşünerek yazıyorum. (Yoksa o kadar bilgili insanlar varki sadece onların yazdıklarıyla tek başına site oluşturulur zaten)
Bu arada benden de bir soru: Bu siteyi neden metal sitesi olarak gördüğünü ya da neden öyle bir kategoriye sokulması gerektiğini düşündüğü anlayamadım? Hiç mi rock'la ilgili birşey göremedin sitede, baştan bakmanı tavsiye ederim. Cinderella,Rainbow,Deep Purple,Black Sabbath,Scorpions, Jimi Hendrix gibi isimleri söylemişsin ve onların bahsinin geçmediğini söylemişsin. Bir tıkla bakalım üstlerine gördüklerin fikirlerini değiştiricek mi (Uriah Heep ve elf için de bu başlığa bakabilirsin:Progressive Rock Fusion Yes Zappa ne varsa başlığı.). Peki neden biyografiler bölümünde bu gruplar yok? Çünkü bu grupları dinleyenler onların biyografilerini yazmaya zaman harcıyacaklarına buraya eleştiri mesajı atıyorlar Ne demek istediğimi anlamışsındır sanırım.
Rock'la ilgili görüşlerin hakkında: Merak etme biz bunları biliyoruz zaten buraya yazmana gerek yok. Onun yerine Genel bölümüne yazsan daha faydalı olurdu. Ve aynen de yazardın "insanların bunları bilmemelerinden şikayetçiyim, rock'la metali ayıramamalarından, çıkış noktasını bilmemelerinden vs... " orda da tartışılırdı.
Aradan şunu da söyliyim Blues ve Jazz'la ilgili bir başlıkta var, ilgilenenler orada fikirlerini belirtiyor, dinledikleri müzisyenleri de paylaşıyor zaten. Onun dışında da forumda blues ve jazz müzisyenleriyle ilgili başlıklar bulabilirsin.
Hardena demiş ki:
yoksa insanların tuttuğu gruplara mı (şu an Revaçta) yer veriyorsunuz!?
Sanırım söylediğin şeyin yanlışlığını sen de fark etmişsindir. Kimseye bir grupla ilgili ya da bir müzisyenle ilgili bir başlık açtıktan sonra "bunu neden açtın? Bunu kimse bilmez!!!" gibi şeyler söylemedik. Ki biraz bakarsan çok az kişi tarafından bilinen ama çok kaliteli müzik yapan insanların da forumlarda tartışıldığını görüceksin. Eğer eksik gördüğün kişiler varsa sen de onlarla ilgili başlık açabilir, yorum yapabilirsin. Böylece siteye de bir katkı olmuş olur. Başlıklar tek bir nedenle kapanır o da Forum Kurallarına uymaması gerekçesiyle.
Umarım yardımcı olabilmişimdir ve demek istediklerimi de anlatabilmişimdir.
... Bu arada site tasarımı çok iyi.Bazı metal içerikli sitelerin yaptığı gibi karanlık, kanlı yazılarla yazılmış başlıkları olan bir site değil.Congratulations
Yazınızı okudum.En garibime giden şey ise yazının sonundaki "Congratulations" yazısı. Bir eleştiride bizden sizlere...
Ayrıca buradaki platformun nasıl olduğu ve ne tür bir içeriğe sahip olduğunu Site hakkında kısmında bulunan http://www.turkrock.com/ftopic2.html adrsindeki "Nedir bu sitenin olayı " adlı başlıkta görebilirsiniz.
Saygılarımla... _________________ www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ...
www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ...
www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ...
Bi kafa göz de ben gireyim dedim ama bakıyorum arkadaşlar bana diyecek söz bırakmamışlar
Bu daha göze batsın diye bold yazılan yazılar aslında gerçekten de göze batıyor, öyle ki okunmuyor. Gözlerim yoruluyor ikinci satırın başında bırakıyorum okumayı. Neden bahsediyor bu vatandaş bir özetleyebilecek var mı? Cümleler arasında noktadan sonra boşluk da bırakmamış, cümle nerede başlıyor nerede bitiyor belli değil. Neyse, neremiz eksikmiş şimdi?
Yaşım da 34 bu arada, tutuyor mu bi sorun size zahmet, hani tutmuyorsa yöneticiliği de arkadaşa bırakayım, tutunca geri alırız. Bak bırakıyorum, tut tut...
Galiba Rock müziğin ne olduğunu neden yazıp yazmadığımızdan filan bahsediyor orada, öyle birşeyler gördüm. Valla 34 yaşındayım, bırak rock müzik dinlemeyi 17 senedir Rock müzik yaparım, o kadar da rock müzik yapan insanla tanıştım çaldım, rock'un tanımını yapma gereği duyan bir kişiye rastlamadım. Rock rock'tur. Herkes farklı hisseder, farklı yapar. Bunu niye ille de oturup destana dökmeli insan bilemiyorum.
Millet olarak destanlara amma meraklıyız. Eh hadi bakalım, yapın bir tanımını da öğrenelim, nedir bu "Rock", içine ne koyulursa rock olur, ne konmazsa rock olmaz, kime göre rock, neye göre rock...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız