| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
akinu

|
Tarih: Cum 30.07.2004 2:20 Mesaj konusu: Johann Sebastian BACH |
|
|
| Matematiksel müzikte insanoğlunun gelebileceği son nokta. Eserlerini tencere tava ile çalsanız bile değişik bir tad yakalayabileceğiniz, binlerce eser yazmış olmasına rağmen hiçbir zaman kalitesini yitiememiş, kendini tekrarlamamış ve en zor beste türlerinden biri olan füg'ün kitabını yazmış (Die kunst der Fuga) ve ölümüne yakın aynı adlı füg ve kanon kombinasyonları üzerinde çalıştığı eserinin bitmeyeceğini anlayıp 1.keman partisinin bittiği son notayı si, 2. keman la, violayı do ve cello yu si bemol olarak bitirip, B-A-C-H olarak son eserine nokta koyabilecek kadar dahi efsane ötesi besteci. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Alexilaiho Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 30.07.2004 2:31 Mesaj konusu: |
|
|
Prelude in D
ilk çaldığım klasik eserdir. _________________ Ibanez rgr320dx (emg hz's) - Marshall VS 230 - Marshall Jh-1 |
|
| Başa dön |
|
 |
parisiennemoonlight

|
Tarih: Cum 30.07.2004 11:47 Mesaj konusu: |
|
|
bana çok çektirdi : keman derslerinde yeni ödevimin bir bach parçası olduğunu her öğrendiğimde gerçekten korkuyorum.
minuet leri seviyorum ben.benim de ilk çaldığım eseri gavotte in d minör dü. _________________ <div>good night everybody,good body every night</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
aiolos

Kayıt: May 14, 2004 Mesajlar: 347 Nerden: YaLnIzLIgIn ba$kentinden...
|
Tarih: Cum 30.07.2004 22:01 Mesaj konusu: |
|
|
| parisiennemoonlight demiş ki: | bana çok çektirdi : keman derslerinde yeni ödevimin bir bach parçası olduğunu her öğrendiğimde gerçekten korkuyorum.
minuet leri seviyorum ben.benim de ilk çaldığım eseri gavotte in d minör dü. |
ah ah!ben de birgün çalabilecek miyim  _________________ ortak hiçbir şeyleri olmayan insanların ortaklığını bilmeyen insan...<br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
akinu

|
Tarih: Cmt 31.07.2004 3:03 Mesaj konusu: |
|
|
Valla benim mzuik hayatımın yarısından fazlası Bach oldu. Lute suitlerinin hepsini çalmışlığım var. Two part inventio larını, 3 ve 6. brandenburg konçertolarını, keman partitalarını klasik gitara transkripte ettim.
Hatta BWV559 numaralı G minor org egzersizini 3 elektro gitar için düzenleyip şenlikte çalmıştık millet tiptip bakmıştı bize.  _________________ myspace.com/polyphonicfart
www.youtube.com/akinun |
|
| Başa dön |
|
 |
Helios

|
Tarih: Cmt 31.07.2004 13:22 Mesaj konusu: |
|
|
HÖÖ  |
|
| Başa dön |
|
 |
Progressive

|
Tarih: Cmt 31.07.2004 14:29 Mesaj konusu: |
|
|
Bach'ın yazdığı kompozisyonlar, o dönemde yapılan müziğe göre çok farklıydı ve etkileyiciydi.O hızla ve teknikle çalan birisi o dönemin insanlarına fazlaydı belkide.İnsanları çeken yanıda buydu sanırım.
Partisyonları o zaman da sağlamdı, şimdi de sağlam.
Ama klasik müziğin gerçeği sınırlı olmasıdır; her ne kadar zor da yapılsa.Diğer müzik türlerinin de bir sınırı vardır elbet, ama müzisyeni belli bir disipline sokar klasik müzik.Bu, bir müzisyende yüksey seviyede bulunmaması gereken bir özelliktir.Hapsolmak, özgür kalamamak.Kendi içinden çıkamamak gibi... |
|
| Başa dön |
|
 |
VaLHaLLa

|
Tarih: Cmt 31.07.2004 18:28 Mesaj konusu: |
|
|
| hepsini anladımda si bemol H mi? |
|
| Başa dön |
|
 |
ceqirge

|
Tarih: Cmt 31.07.2004 18:41 Mesaj konusu: |
|
|
Bazı klasik müzik bestekarları gayet komplike ve güzel müzik yaptıkları halde kulağa hoş gelmiyo olabilirken,ya da belli saatlerde hoşa gidebilirken ben her anımda bach dinleyebildiğimi biliyorum.Ama fazıl sayın bach yorumları biraz korkutucudur. _________________ vak vak vak vak güzel bir gün ördek için... |
|
| Başa dön |
|
 |
parisiennemoonlight

|
Tarih: Pts 02.08.2004 16:48 Mesaj konusu: |
|
|
| ceqirge demiş ki: | | ...Ama fazıl sayın bach yorumları biraz korkutucudur. |
neden ki? _________________ <div>good night everybody,good body every night</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
silentenigma

|
Tarih: Cum 06.08.2004 12:01 Mesaj konusu: |
|
|
en sevdiğim eseri bourre _________________ practise makes perferkt  |
|
| Başa dön |
|
 |
parisiennemoonlight

|
Tarih: Cum 06.08.2004 12:17 Mesaj konusu: |
|
|
dogru olanı bourree sanırım
ayrıca o eserin adı değil,eserden bir bölümdür
(bvw996) _________________ <div>good night everybody,good body every night</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
Donga

|
Tarih: Cum 06.08.2004 16:22 Mesaj konusu: |
|
|
valla bende adamcağızın prelüdlerine hastayım.
eskiden bi arkadaşımla beraber çift gitar çalardık ama artık tembellik işte. Artık yalan oldu... |
|
| Başa dön |
|
 |
parisiennemoonlight

|
Tarih: Pzr 08.08.2004 10:38 Mesaj konusu: |
|
|
adamın 20 tane çocuğu varmış diyorlar yeni öğrendim -daha da fazla olabilirmiş
ben sadece 4 tanesini biliyorum
johann christian bach
johann christoph frederic bach
wilhelm friedemann(-dı sanırım) bach
philipp emanuel bach
bu şahsiyetler klasik dönem bestecilerinden .olur da biryerlerde bulursanız christian bach dinleyin derim-babası gibi olmasını beklemeden tabi _________________ <div>good night everybody,good body every night</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
Amoremorte

Kayıt: Aug 28, 2003 Mesajlar: 440 Nerden: Ankara - Konutkent
|
Tarih: Pzr 08.08.2004 11:30 Mesaj konusu: |
|
|
Ben 24 çocuk var diye hatırlıyorum. Neyse yav amcam güçlüymüş yapmış çocukları bu ayrı mesele. Bu adamın preludleri o donemde korkunc olarak nitelendiriliyordu. Barok donemde prelüd, enstrumanların akortlarını yapmaları için çalınan bölümdü. Org prelud çalarken diğer enstrumanlarda ona gore akortlarını kontrol ederlerdi. İşte sorun burda çıktı. Bach, prelüdleri o kadar mükemmel ve hızlı çalıyordu ki zamanla çalıştığı bütün orkestra üyeleri isyan ettiler. Bu ne ya biz akordumuzu falan yapamıyoruz diye... Bir de onun için kötü olan durmadan Handel ile karşılaştırılmasıydı. Fırtınalı yaşam işte ya. _________________ Bir kez geldik dünyaya çalışalım kimyaya !!!
Rockout --> Gitar
http://www.fenderim.net/gitargoster.php?parca=103 |
|
| Başa dön |
|
 |
parisiennemoonlight

|
Tarih: Pzr 08.08.2004 11:58 Mesaj konusu: |
|
|
nerden duydum nerden okudum hatırlamıyorum ama bi yerde onu şöyle tarif etmişler: gündüzleri ekmek,akşamları beste,geceleri çocuk yapan adam (ben cocuk meselesine takmısım ha cidden )
bu arada adam öldüğünde bunun çoğu bestesi artık kağıt olarak satılmış fln..ne kadar acı değil mi? :kızdım
bu arada http://www.jsbach.org
bi de http://www.jsbach.org/websites.html _________________ <div>good night everybody,good body every night</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4147 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Pzr 08.08.2004 12:23 Mesaj konusu: |
|
|
Süper metamatiksel müziği bir yana, o zamanlar sanırım müzik ve sex gırla gidiyormuş. Hayata bak mis.  _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
parisiennemoonlight

|
Tarih: Pzr 08.08.2004 12:51 Mesaj konusu: |
|
|
başka türlü ortaya böyle eserler çıkamaz tabi
bu arada o 20 bilmemkaç çocuk da sadece eşlerinin çocuklarıymış galiba
bi de diğerleri var daa  _________________ <div>good night everybody,good body every night</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
parisiennemoonlight

|
Tarih: Çrş 11.08.2004 23:12 Mesaj konusu: |
|
|
http://www.mfiles.co.uk/midi-classical.htm
adresinden christian bach dinleyebilirsiniz.
johann sebastian bach parçaları da mevcut. _________________ <div>good night everybody,good body every night</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
portishead

|
Tarih: Çrş 11.08.2004 23:23 Mesaj konusu: |
|
|
klasik müziğe aşığım...bach...bu adamın bir bestesini dinlerken yarım saat ağladığımı ve kendime-bunu nasıl birşey böyle müzik olamaz-dediğimi hatırlıyorum...gel-gitleri beni benden alıyor,beni bana geri veriyor... _________________ Capo |
|
| Başa dön |
|
 |
|