Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Kütüphaneler
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Kütüphaneler
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
azrail

MesajTarih: Pts 02.08.2004 17:24    Mesaj konusu: Kütüphaneler Alıntıyla Cevap Ver

Eskiden çok giderdim kütüphaneye. Ama İstanbul'a geldiğimden beri hiç gitmiyorum.Tabi okulumuzun uyduruk kütüphanesini saymazsak... Taksimdeki il halk kütüphanesine de henüz gidemedim ama en kısa zamanda gideceğim.
Bana sanki kütüphanecilik ölüyormuş gibi geliyor(?)
scrotestical

MesajTarih: Pts 02.08.2004 20:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

antalya'da da tekeli kütüphanesi var..ama nerde yemin ki bilmiyorum Embarassed zamanında ilkokuldayken sınıfça gitmiştik..sadece adını hatırlıyorum..bi de kocaman bi bina olduğunu hatırlıyorum...o kadar...ama kitap okunmuyo mu derseniz bence okunuyo, kütüphaneye gitmeden de bol bol kitap kouyorum yani...büyük bi kayıp değil benim için....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
aiolos

MesajTarih: Pts 02.08.2004 21:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ankaradaki milli kütüphanede insan az daha kalırsa ruhunu tesli edecekmiş gibi hissediyor,bir kere gidince tövbe ettim.Psikolojim alt üst oluyor,ders çalışmışım neye yarar... Wink
azrail

MesajTarih: Sal 03.08.2004 15:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yok ya ben ders için değil kitap alma amaçlı diyorum.zaten odamdan başka yerde de ders çalışamam:)
uucar

MesajTarih: Sal 03.08.2004 20:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bursa belediye kütüphanesi var.sadece sınav zamanlarında kapısında kuyruk oluyor.çünkü insanlar kütüphaneyi ders çalışma mekanıymış gibi görüyorlar.oysa kütüphaneler ulaşamadığın kaynaklara ulaşabilmek,sessiz bir şekilde kitabını okumak için yapılmış binalardır bana göre.bende bir keresinde tam sınav zamanı kitap okumak için belediye kütüphanesine gittim.dışarıda kar yağıyor ve önünde kütüphaneye girmek için sıra var.neyse ki fazla beklemeden içeriye giriyorum zaten kapının önünde soğuktan donmuştum ama içeride de insanın burnunu akıtacak kadar bir sıcaklık var.içeri girince terliyorum ve montumu çıkarıyorum.derken masaların yanına doğru yürüyorum ama o da ne boş masa yok.her neyse ben kafama göre kitap arıyorum fakat bir türlü adam gibi bir kaynak bulamıyorum.yani kütüphanelerin sadece ders çalışmak için kullanılmasının sebebi kütüphanelerde kaynağın olmamasıymış.zaten bu nülkede ne işlevine göre kullanılıyor ki?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
zafersarhosu

MesajTarih: Çrş 04.08.2004 1:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aiolos demiş ki:
Ankaradaki milli kütüphanede insan az daha kalırsa ruhunu tesli edecekmiş gibi hissediyor,bir kere gidince tövbe ettim.Psikolojim alt üst oluyor,ders çalışmışım neye yarar... Wink

şiddetle katılıyorum o nası kasvetli biyer ya Evil or Very Mad
ayrıca binbir zahmetle üye oldum kitap alıp okurum die ama dışarı kitap çıkaramıyomuşuz!!!!Orda kitapmı okunur ya adam ölür Evil or Very Mad
Kütüphaneden kitap ödünç alınabilir die biliodum ben,hatta kütüphanenin amacı ne bundan başka?Kocaman kütüphane sadece araştırma yapmak ve ders çalışmak içinmi kullanılıyo.Bu ne yaa,hayal kırıklığı sadece.İnsanı kitap okumaktanda soğutuyolar Evil or Very Mad
zafersarhosu

MesajTarih: Çrş 04.08.2004 1:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zaten kütüphane kartındaki fotoğraftada özürlü gibi çıkmışım(Fotoğrafı da orda çekiolarda)Zaten daralıyo insan içeri girince haliyle garip bi surat ifadesi takınıyo ister istemez.Akabinde bu da fotoğrafa yansıyo ve sonuç olarak eline geçen;
üzerinde sana hiç benzemeyen,şaşkın bi surat ifadesiyle objektife tuaf tuaf bakan bi fotoğrafının olduğu hiç kullanmadığın bi kütüphane kartı. Evil or Very Mad
darthseth
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 04.08.2004 2:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tarihin hangi devrinde kütüphanelerden %100 verim alabildik ki?
Koskoca İskenderiye kütüphanesi bile Hristiyan Romalılar tarafından putperestlik bahane edilerek yıkılmadı mı?
Hyptia bu yüzden öldürülüp, cesedi bile türlü işkencelere maruz bırakılmadı mı?

günümüzde bile kütüphanelerimizin bir çoğunda hala 10 küsür sene önce3ki bilgilerin oduğu kitaplar duruyor.

"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir."
alperr

MesajTarih: Cmt 28.08.2004 15:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ankara'daki arkadaşlara duyrulur:
kızılay'da mimarlar odasının kütüphanesi var. küçük biraz; aradığınız herşeyi bulamayabilirsiniz ama mimarlık,sanat,kent vs. konulu araştırmalarınızda yardımcı olabilir...adres: konur 4/4
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
anarchist

MesajTarih: Cmt 28.08.2004 18:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Bilkent Kütüphanesinde kitap bulmak; UĞRAŞ...
Beytepe kütüphanesinde kitap bulmak; YETENEK
Milli Kütüphanede kitap bulmak; hem UĞRAŞ, hem YETENEK, hem de SANAT..." der saygıdeğer hocam Prof. Dr. Yıldız Ötüken Razz
Mimarlar odasının kütüphanesinden çok arşivini kullanıyorum ben Razz Babam sağolsun Wink Ama kütüphaneside iyi sayılır...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
chanson

MesajTarih: Cmt 28.08.2004 20:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben bayağı eğleniyorum kütüphanede
istanbul üniversitesindeyim
bir edebiyatın kütüphanesi var
bir merkez kütüphane var bir de en kapsamlı olan
kütüphanemiz varki derslere girmiyorum kitap karıştırmaktan
kitapları ödünç alamıyorsun ama orda saatlerce okuyabiliyorsun,fotokopilerini çekebiliyorsun
ben otu b.ku merak edip bulup orda araştırabiliyorum
tek sorun yabancı kaynaklar çok fazla yok
ee ben de ingilizce okuduğum için zor oluyor bazen saatlerce ara dur
ama sağolsun bir balım var çok meşgul olsa da kütüphane görevli özel bilgisayarına girip araştırmama izin veriyor
en zevklisi de yemeklerimi alıp üst katta süreli yayınların bölümünde sattler geçirmek
o kadar zevkli ki bir gün oturup sülalemin adının geçtiği kaynakları buldum
dedemi onun dedesini oho
bazen kütüphanede yatasım geliyo
koskoca okul kütüphanesinde sınav dönemi değilse tek başıma masa değiştirip durduğumu hatırlıyorum
kafaya koydum pazartesi bi gidiyim de amcanın bilgisayarı işgal ediyim:)
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
anofel

MesajTarih: Cum 31.12.2004 19:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

uucar demiş ki:
bursa belediye kütüphanesi var.sadece sınav zamanlarında kapısında kuyruk oluyor.çünkü insanlar kütüphaneyi ders çalışma mekanıymış gibi görüyorlar.oysa kütüphaneler ulaşamadığın kaynaklara ulaşabilmek,sessiz bir şekilde kitabını okumak için yapılmış binalardır bana göre.bende bir keresinde tam sınav zamanı kitap okumak için belediye kütüphanesine gittim.dışarıda kar yağıyor ve önünde kütüphaneye girmek için sıra var.neyse ki fazla beklemeden içeriye giriyorum zaten kapının önünde soğuktan donmuştum ama içeride de insanın burnunu akıtacak kadar bir sıcaklık var.içeri girince terliyorum ve montumu çıkarıyorum.derken masaların yanına doğru yürüyorum ama o da ne boş masa yok.her neyse ben kafama göre kitap arıyorum fakat bir türlü adam gibi bir kaynak bulamıyorum.yani kütüphanelerin sadece ders çalışmak için kullanılmasının sebebi kütüphanelerde kaynağın olmamasıymış.zaten bu nülkede ne işlevine göre kullanılıyor ki?

ben de bi bursalı olarak arkadaşa + 1 diyorum Smile ben de 3-4 kere gittim bu setbaşındakine.ama nedense kütüphaneler benim çocukluğumdan beri hep germiştir zaten halk arasında "asık suratlı kütüphane memuru" tamlaması da yaygındır.sanırım lise 1-2 de dönem ödevi için bakınmıştım.kendimi bildim bileli hep dikkat dağınıklığı sorunu yaşıyorum o yüzden kütüphanelerde ders çalışmak yada kitap okumak bana ölüm gibi geliyor.arkadaşın da dediği gibi sınavlardan (öss vs.)önce falan kütüphaneye yaklaşmak bile zor...ha bi de her gün gazete dergi okumak için giden insanlar da var setbaşında hemen girişte solda Smile
cicer

MesajTarih: Sal 11.01.2005 1:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beytepe kütüphanesi...akıllara zarar...
Muhterem

MesajTarih: Sal 11.01.2005 17:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bilkent Üniv. kütüphanesini şiddetle tavsiye ederim okulum die sölemiyorum gerçekten müthiş
cicer

MesajTarih: Sal 11.01.2005 17:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet iyi ki var orası...kardeş okul...
Ladyrock

MesajTarih: Cmt 12.02.2005 23:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En cok huzur bulunan yerlerden biri. Kitaplarin özetini okuyarak bile farkinda olmadan en azindan 3 produktif saatler gecirilen yer.
shinemu

MesajTarih: Pzr 13.02.2005 0:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bilkent kutuphanesi bnce de cok guzel hem ferah ve dingin bi ortamı war hemde cok genis kapsamlı arastırmlar icin uygun. ha bi de bilkent dısındakileri de sorun cıkartmadan almaları gercekten muthiş
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
material_girl
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 13.02.2005 12:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bn okuduğum kitapları himayemde bulundrrmaktan hoslandıım için kütüphaneye gitmeyi sevmem kitap kiralamayıda sevmem
fireball

MesajTarih: Pzr 13.02.2005 16:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Milli Kütüphane ortamı biraz boğucu olsa da kaynak açısından muazzam büyük.dışarıya kitap verilmiyor doğru ama benim öğrenciliğim sırasında genel okuma salonunda üç taneye kadar kitap bir sonraki güne ayırtı-labiliyordu. hem Türkçe, hem de yabancı dilde kaynakları çok geniş ve baskısı olmayan pek çok kitabı bulmak mümkün- yeter ki yasaklı listede olmasın. süreli yayınlar salonu da iyidir, gazete ve dergilerin eski yıllara ait sayılarını bulmanız mümkün.
__witch__

MesajTarih: Prş 02.02.2006 6:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kitaplari cok severim ama kütüphaneler hiç bana göre olmamistir,bi türlü ayak uyduramam ortama
ya sesimin tonunu ayarlayamam ya biyere carparim Embarassed
o yüzden en kisa zaman da kitabi alip kacmaya bakarim ordan...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız