Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Niye?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Niye?

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Justice_For_Hell

MesajTarih: Çrş 15.10.2003 17:18    Mesaj konusu: Niye? Alıntıyla Cevap Ver

Niye bazılarının çok büyük değerlerle geçtiği dalgalar görmezden geliniyorda o kişilere yapılan hafif alaylar ve hakaretler kan davası yapılıyor?
Birde bazı arkadaşlarda 'site bizim istediğimizi yaparız' mantığı gibi yanlış bir şey var?Bu site TURKROCK ismini taşıdığı için tüm türk rock çılarını temsil etmiyormu?O yüzden böyle şeyler söylemeniz bence gereksiz ve düşmanca kaçıyor.
Yazdığım bu seviyeli,hakaret ve alay içermeyen mesajı sakin bir dille cevaplayacağınızı umarak sevgilerle...
Mahcem

MesajTarih: Çrş 15.10.2003 17:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam Justice,

Daha spesifik olabilir misin? Böyle âfâki varsayımsal konuşmak yerine bize birkaç örneği alıntılar ve linkler ile getirirsen olayı daha iyi inceleyebiliriz.

Teşekkürler.
Justice_For_Hell

MesajTarih: Çrş 15.10.2003 17:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mesela Freebird ün Dream Theater hakkında yazdıkları örnek gösterilebilir.
Ben de biraz sert konuşmuş olabilirim ama haklı olduğumu düşünüyorum.
Bir de NowemberRain bazı yazılan mesajlara bu site benim istediğimi yaparım mantığıyla yaklaşmıştı.Açıkçası şimdi nerelerde yazdığını hatırlamıyorum.
Mahcem

MesajTarih: Çrş 15.10.2003 17:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şimdi, Freebird'ün orada ne yazdığını bilmiyorum, eğer orada kendi katılımcı kimliği ile birşeyler yazmışsa onlar kendisini bağlar, bunlar site politikasını etkileyen şeyler değil. Yok eğer Yönetici kimliği ile yazmışsa onun içeriği de Forum Kuralları ile zaten sınırlanmış durumda. Başlığı okuyup bir yorum yapmam daha doğru olur.

NovemberRain konusunda ise söyleyeceğim şu: Eğer sen dışarıdan gelen bir katılımcı olarak bu site dahilinde ne gibi haklara sahip olduğunu düşünüyorsan onun üzerine bu sitenin burada olabilmesi için gereken masrafı ve sorumluluğu da koy, o zaman NovemberRain ile senin arandaki farkı göreceksin.

Veya olayı şöyle açıklayayım:

Büyük bir villan var. Bütün arkadaşlarını Hale Jale bütün mahalleyi davet ettin, herkese de birer anahtar yaptırdın, isteyen kafasına göre gelip gidiyor. Herkes kafasına göre takılıyor, kimse gelirken birşey getirmek zorunda değil, sadece yol parası (telefon parası) harcamaya razı olan herkes geliyor. Buzdolabı orada, mutfak orada, televizyon, video, müzik seti herşey orada. Takılıyoruz.

Şimdi sen ev sahibi olarak evinde birşey yapmak istedin ve davetlilerden biri "Hop dedik Justice, burası bütün mahalleliyi temsil eden bir ev, öyle var mı?" dedi. Ne cevap verirsin?

Bir düşün Wink
Aldeberan

MesajTarih: Çrş 15.10.2003 19:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu site bu işten zevk aldığı için vakit ayıran insanlarca ayakta tutuluyor.Biz yaptığımız işten zevk aldığımız sürece de devam edecek.Bu site bizim sayemizde var gibisinden düşüncelere sahip olan bazı üyelerin de bu düşüncelerini gözden geçirmelerini tavsiye ederim.Yani burda 3 üye varken de bu site açık kalabilir 100 bin üye varken de kapanabilir.Sitenin büyüklüğünün devam edeceğinin garantisi olduğunu zannetmeyin.Bu tamamen bizim bu işi içimizden gelerek yapabilmemize bağlı.Eğer bu sitedeki bazı şeyleri içimize sindirememeye başlarsak bu sitenin kapanabileceğini size garanti ederim.Bunlara örnek olarak da bu anlamsız tartışmaları verebilirim size.Çok gereksiz işlerle uğraşıyoruz ve biz bunları yapmaya gerçekten zorunlu değiliz.Bu sitenin asıl geliştirilmesi gereken yerleri ve gerçek amacı olan diğer bölümleri sırf forumlarla uğraşmaktan bir türlü istediğimiz noktaya getiremiyoruz.Zaten ayırabildiğimiz vakit çok kısıtlı.O vaktin büyük bölümünü de forumlardaki bu garip tartışmalara cevap yazmak, mesaj silip, topik kilitlemekle harcıyoruz.Siteye yollanan haberleri bile doğruluğunu teyid edemeden doğru düzgün düzenlemeden siteye eklemek durumunda kalıyoruz.Buraya atılan mesajlara bir kaç saat cevap geciktiğinde de üyelerin serzenişleriyle karşılaşıyoruz.Nasıl bir yönetim bekliyorsunuz ben anlamıyorum bu şartlar altında.İnsanüstü varlıklar değiliz ki biz, elimizin altında da düşüncelerimize göre istediğimizi yapan süper bilgisayarlar yok.Kimin mesajına ne olmuş ne bitmiş diye tek tek forumlarda mesaj okuma seansına mı girelim.İnanın bu imkansız birşey.Bu nedenle bu kısır tartışmalardan bir an önce sıyrılıp size sağlanan bu ortamın keyfini çıkarın.Buradaki bu kadar insan arasında tabi ki tasvip etmediğiniz özellikleri taşıyan bir sürü insan olacak.Bunların arasında biz de olacaz ve oluyoruz da sanıyorum.Ama her zaman haklıyız ya da hep haksızız diye bir durum yok..Buraya gelip Forum Kurallarına bir kere bakan ve buna göre hareket eden bir insanın sanmıyorum ki bu bölümle veya yönetimle bir alıp veremediği olsun.Bunlara uymasına rağmen yanlış yaptığımız kullanıcılar mesajlar ve topikler de vardır ama tolerans tanımak zorundasınız bizlere.Çünkü biz üyelere karşı olması gerekenden çok daha fazla tolerans tanıdık şimdiye kadar.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
freebird

MesajTarih: Prş 16.10.2003 6:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bak şimdi dersdeyim hızlı hızlı açık bir cevap yazacağım sana.
Hiç bir şekilde kimseye kızmadım,kırılmadım. Bir çok kişi televole mevzuları konusunda onlarca başlık açarken biz müzikten konuşuyorduk. Bir arkadaşım kilitlemiş forumu onaylamıyorum bunu.

Bir kere X adamı ayrı bir mevzu, X adamının müziği ayrı bir mevzu (kaldı ki o adama ve müziğinede hakaret etmedim)
Ve senin bu müziğe karşı hissettiklerin apayrı bir mevzu.

Daha açık yazayım....

Yıllardır bizi yeyip bitiren adi aşşağılık politikacılar yokmu? Var.
Bunlara oy veren milyonlar yokmu? Var.

Şimdi ben bu adamlara şerefsiz dedim diye oy verenleredemi şerefsiz demiş oluyorum?

Hayır?

Ben senin sevdiğin gruplara bir şey dedim mi, diye bir şey söylemişsin buyur söyle seni tutanmı var? Dinle yorum yap dalga geç o zaman sana niye beğenmediğini sorarım. Fikrini soylersin saygı duyarız.
Şimdi bu yazdıklarıma neler zırvalamışsın sen dersen gene hakaret olmaz benim için dalga geçme olur olsa olsa. Yada kafa bulma olur.

Bu kadar alıngan olunursa ne tartışma olur ne forum kalır. Hepimiz aynı fikirde oluruz ne espri kalır ne heyecan.
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Prş 16.10.2003 13:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Bu site benim istediğimi yaparım" olayı nerde var gösterebilirmisin bana lütfen?

Yani bu site tabiki kuran insanların istediği gibi olacak, sizin istediğiniz gibi kurallar getirmek zorunda değiliz. Biz açtık, kuralları biz koyuyoruz, uyup uymamak girip girmemek size kalıyor. Bu zaten böyle. Buna yanlış bir yaklaşım nasıl diyebilirsin? Burada bir demokrasi iddamız yok ki. Çoğunluk nasıl istiyorsa ona uyup ona göre kurallar getirmek gibi bir durumumuz yok. Niye öyle olsun? Elbetteki bizim sitemiz ve kendi istediğimiz yönde biryer yapmaya çalışıyoruz, bu gittiğimiz yönden hoşlananlar kalıyor, hoşlanmayanlar gitmeli.

Ama bu durumu "burasi benim sitem istediğimi yaparım" gibi çocukça bir tavırla söylenmiş gibi aktarırsan, o sadece senin algı problemindir. Biz sizi hoşnut tutmak için başiniza getirilmiş bu işten para alan insanlarmıyız? Öyle falan sanıyor herhalde bazılarınız. Biz siteyi açıyoruz, siz kendiniz geliyorsunuz, size oluşturduğumuz ortamı beğenirseniz kalırsınız, ama beğenmezseniz niye şöyle değil, şöyle yapın diye birşey deme hakkınız yok. Bunu iyice anlayın bence. Sitenin genel anlamda duruşunu, felsefesini onaylayan üyelerimizin bize yapacağı öneriler tabiki her zaman kabulumuzdur. O ayri bir konu, onlar için iyi biryer yapmaya çalişiyoruz zaten burayı.

Ama sen bizim burayi istediğimiz gibi yönlendirmeye çalişmamizi yanlış buluyor isen sana yapacak birşeyimiz yok maalesef. Yani tabiiki burası bizim ve istediğimiz gibi yapacağız, bunda bir sorun yok.

Not: Bunu üstteki spesifik olaylar için söylemedim, burası benim istedğimi yaparim olayına yanlış baktığınızı söylemek istedim. Yoksa freebird haksız olabilir o konuda bilemem, burdaki forum yöneticileride foruma yazan üyeler arasından seçildiler sonuçta, onlarda insan, ve hala onlarda forum üyesi, forumla ilgili kurallar ilgili yerlerde zaten yazıyor, bizim yaptirimlarimiz bunlardır ve zaten belirtilir uygulandiği zaman. Bunun dışında bir yöneticide istediği başlıkta konuşup tartışablir, hata da yapmiş olabilir, yanliş tepkide vermiş olabilir, olabilir bunlar, siteyi bağlamaz.
Swansong

MesajTarih: Prş 16.10.2003 15:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Herkes hata yapar... Kimse mükemmel değildir... Önemli olan aynı hataları ısrarla tekrarlamamaktır...
Doğruyu bulmaya çalışmaktır... Önemli olan niyettir... Ve biz iyi niyetliyiz..." diye yazmak geldi içimden, bilmem nedendir...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Swansong

MesajTarih: Cum 17.10.2003 17:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Swansong demiş ki:
"Herkes hata yapar... Kimse mükemmel değildir... Önemli olan aynı hataları ısrarla tekrarlamamaktır...
Doğruyu bulmaya çalışmaktır... Önemli olan niyettir... Ve biz iyi niyetliyiz..." diye yazmak geldi içimden, bilmem nedendir...

"...ama insanların iyi niyetini suistimal etmeyin ve sabırlarını fazla zorlamayın..." diye de eklemek geldi içimden ansızın.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Justice_For_Hell

MesajTarih: Cum 17.10.2003 17:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben senin sevdiğin gruplara bir şey dedim mi, diye bir şey söylemişsin buyur söyle seni tutanmı var? Dinle yorum yap dalga geç o zaman sana niye beğenmediğini sorarım. Fikrini soylersin saygı duyarız.
Şimdi bu yazdıklarıma neler zırvalamışsın sen dersen gene hakaret olmaz benim için dalga geçme olur olsa olsa. Yada kafa bulma olur.

Bu kadar alıngan olunursa ne tartışma olur ne forum kalır. Hepimiz aynı fikirde oluruz ne espri kalır ne heyecan.[/quote]

Ben senin sevdiğin gruplara laf etmiyorum gibisinden bir lafı ben söylemedim,herhalde karıştırıyorsun.
Eleştiriyi kabul ederim DT konusunda ama soruyorum:Adamlar işten anlamıyor öyle kötüki konserde insanlar beziyor gibi bir laf nasıl bir eleştiri olabilirki?Olsa olsa aşşağılamanın en üst noktası olur.
En son dediğin şeylerde beni garip bir düşünceye soktu:sen biraz eğlenim heyecen olsun diyemi dt konusunda konuşuyorsun?
Justice_For_Hell

MesajTarih: Cum 17.10.2003 17:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ayrıca gene yanlış düşündün NowemberRain ben benim istediğim gibi yapacaksınız diye birşey söylemedim ki.Aslında demek istediğim eleştirileri de dinlerseniz site daha iyiye gider gibisinden birşey söylemeye çalıştım.Ve bu siteyi seviyorumda burda kalıyorum sevmesem zaten giderdim.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız