Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Manyetik Secimi ve Muzik Teknolojisi Hk. Bilgi
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Manyetik Secimi ve Muzik Teknolojisi Hk. Bilgi

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
EndorAmaX

MesajTarih: Pts 13.10.2003 16:23    Mesaj konusu: Manyetik Secimi ve Muzik Teknolojisi Hk. Bilgi Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba. Bu foruma emek veren ve herkezin soruna mükemmel bir ciddiyetle ve özenle cevap veren butun arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.

Benim sorum Jackson PS4 bir gitarım var bu gitardaki manyetikleri değiştirmek istiyorum ilk başta sert ve tok tonlar alabileceğim bir gitar yaratmak istiyorum bunun için hangi manyetikleri şeçmem gerekli ben ufak bir araştırma yaptım ( Gitar 2 adet Hambucker ve 1 adet single manyetik ) altta olan herhalde Bridge deniliyor bu manyetikleri Seymour Duncan SH-13 Dimebucker üstdeki manyetikleri ( Neck ) olan ı Seymour Duncan SH-4 JB model ve single manyetik ğide ( Mid ) olan ı da Dimarzio şu an belli değil değil ama herhangi modelini koymak istiyorum sizce mantıklı bir düşüncemi yoksa ne yapmam gerekebilir aslında elde etmek isteğim tonlar tabii sadece manyetiklere ilgili değil ama en azından manyetikleri güzel seçip tekrar manyetikler donmek istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Birde forumda okuduğum kadar ile bu konuda çok bir yeni olduğum için pek bir sey anlayamadım daha doğrusu cok karmaşık geldi sizden istediğim bilgisayarda kayıt yaparken hangi programı kullanmam gerekiyor yada kayıtdan sonra hangi programlarla seslerde oynayabilirim (tonlarla) yada bu konularla ilgili turkçe bir döküman bulabileceğim bir yer varmı.

Herşey için teşşekürler bu konularda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Jeff_Loomis
"Müziktek" Mod / Crossfire Gitaristi

MesajTarih: Pts 13.10.2003 16:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Manyetik seçerken ne tarz bir sound istediğine dikkat etmelisin...

Bunu burada tahminle açıklamak zor olur. Çünkü genelde dinlediğin grupların kullandığı manyetikleri tercih etmek isteyeceksin -doğal olarak-. Fakat manyetikler sounddaki tek unsur olmadığından, sadece manyetik değiştirmeyle de istediğin sound'u elde edemeyebilirsin.

Ama şöyle bir durum daha var ki, o da seçmeyi düşündüğün manyetiklerin seni kesinlikle yolda bırakmayacağıdır. Sonuçta seymour duncan ve DiMarzio gibi standartların üzerinde bulunan manyetik modellerinden bahsediyoruz.

Benim kişisel tercihim ve kullandığım manyetik Emg-81'dir. Bu manyetik birçok sounda uyum gösterebildiği gibi her frekansta da verimi yüksektir. Bu manyetikler aktif (pille çalışan) manyetikler olup çıkış gücü yüksektir ve dip gürültüsü de bir o kadar düşüktür. İşte seni yolda bırakmayacak bir manyetik. Fiyatı 100-120$ arasındadır. Fakat Türkiye'de bulman oldukça güç.

Ayrıca manyetik seçerken markaya karar vermekten çok hangi modelini seçeceğini iyi bilmelisin. DiMarzio paf modelleri ile Dimarzio x2n modelleri arasında dağlar kadar fark vardır.

Buraya kadar konuyu hep zora soktum. Şimdi sana tavsiyem oluşturacağın seti farklı farklı modellerden seçmemendir. Gerisi senin seçim ve zevkine kalmış...

Bilgisayarda kayıt için ise sağlam bir ses kartının olması gerekir ki gitarı rahatça bağlayabilesin. Ayrıca amp modeller görevi görebilen bir processore de ihtiyacın olacak. Daha sonra ise bir takım software dizisine...
Ben davul kaydı, klavye ve synth efekler ve EQ için fruity loops 3.56 kullanıyorum. Daha sonraki aşamada ise oluşturduğum kanalları mikslemek için Cubase VST programını kullanıyorum.

Kolay gelsin...
Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716

Crossfire - Sınıf 64 - Since Yesterday
Cem Saydam
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Atalay

MesajTarih: Pts 13.10.2003 21:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

duncan SH4JB yi hem köprüde hem fretboard önünde kullanabilirsin ve sert tonlar alabilirsin. Biraz da EQ dan mid tonlarla oynarsan sert veya solo soundlar alabilirsin. Bende 4 adet Jackson var ve hepsinde çeşit çeşit Duncanlar var. Single olarak eğer Türkiyede bulursan single kadar dar humbuckerlardan almanı tavsiye ederim. tabi yine Duncanlardan birini al.
EndorAmaX

MesajTarih: Sal 14.10.2003 11:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk başta SH-13 Dimebucker ı düşünmemin sebebi gitar tonlarının keskin ve sert. bende bu düşünceden yola çıkarak en azından SH-13 un tonları ile oynama yaparsam tok keskin ve güçlü bir gitar soundu elde ederim diye düşündüm. Aslında kafamdaki Nevermore - Dreaming neon black albumundeki gitar soundu peki bu manyetikleri türkiyeden almakmı daha mantıklı yoksa yabancı ülkeden kargo ile almakmı yardımlarınız teşekkürler.
Başa dön
rest

MesajTarih: Sal 14.10.2003 11:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bridge de alnico 2 pro kullaniyorum, gnr slash in gibson tonlarini seviyorsan tavsiye ederim. clean tonlari biraz sertlestiriyor ama eq ayarlarini iyi yaparsan her tarzda calarsin.
Kivilcim da seymour duncan in sample cd sini bulabilirsin. Yani manyetikleri teker teker dinleme sansin olabilir. Muhtemelen internette de vardir. En guzel yontemin bu oldugunu dusunuyorum..
Jeff_Loomis

MesajTarih: Sal 14.10.2003 16:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nevermore Emg kullanıyor....
Satılık Ibanez RGT42, Seymour Duncan SH4 http://www.turkrock.com/post1478716.html#1478716

Cem Saydam
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Jeff_Loomis

MesajTarih: Sal 14.10.2003 16:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ayrıca Türkiye'den manyetik almakla yurt dışından almak arasında fazla fark yok çünkü burada da aynı fiyattalar... Yurt dışından alırsan çok bekleyebilirsin...

Ee işte bir nevermore hastası daha Smile

Cem Saydam
Başa dön
EndorAmaX

MesajTarih: Sal 14.10.2003 17:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ama Turkiyede de firmalar elinde bulundurmuyor zannediyorum. Yani burdan da almaya kalsam gene aynı sureyi bekliyecek gibi gozukuyor herneyse evet gerçekten bir Nevermore fanı sayılırım onların her yaptığını takip etmeye çalışıyorum ama ne söyliyeyim son albümdeki sound beni biraz yıktı. Jeff_Loomis in yazdığı bir forumda müzik müdendisliği ile bir sorun vardı bende bir kaç araştırma yaptım arkadaşların dediği gibi İstanbul Akedemi var ben onlarla konuştum şu anda binalarını tanışıyorlardı ama herhalde bitmiştir. Kursları kişi sayısı doladuktan sonra açıyorlar eğer istenilen kişiyi dolduramaz sa dolana kadar beklemek zorundasın. Pena müzik in Taksimde bir eğitim merkezi var oradada bu eğitim verilmekte ve aldığım bilgilere görede buarada eğitim baya iyimiş. Başka Üniversitelerin var Ses mühendisliği bölümleri Suleyman Demirel Üniversitesi, Bilge Üni, Bogaz İçi Universitesinin özel olarak veriyormuş diye duydum ama araştırmadım.

Kolay Gelsin
Başa dön
Atalay

MesajTarih: Sal 14.10.2003 23:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eğer aradığın manyetik TR de yoksa yurtdışından çabuk gelir. Ama bildiğim kadarıyla Ankara'da Kıvılcımda çok değişik modeller var. Sadece çoğunlukla siyahlar. Bende beyaz ve lacivert manyetik hastalığı var da.
Jeff_Loomis

MesajTarih: Sal 14.10.2003 23:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kıvılcım müzik DiMarzio'nun modellerini elinde bulunduruyor ama seymour duncan var mı bilmem. Sakız alır gibi manyetik alabilirsin paran yettiğince tabii Smile

Enemies of reality'deki sound değişikliğinin nedeni, önceki albümlerdeki anlaşmalı olan şirketin son albümde prodüksyon desteğini çekmesinden dolayı daha az profesyonel bir iş ortaya çıkmış duyumlarıma göre... Beni, seni, herkesi yıktı bu sound...

Gel sen Emg al pişman olmayacağına garanti veriyorum kendimi de kefil gösteriyorum... Eğer beğenmezsen aynı fiyata bana satarsın zarar da etmemiş olursun ne dersin???

Cem Saydam
Başa dön
CrazyLead

MesajTarih: Cum 17.10.2003 19:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

öncelikle ne tip manyetik istiyorsun aktif pasif?

sana önerebilecegim manyetik Dimarzio Evoluation
dur cıkısı yaklasık 500 mv dur orta ve bas frekansları yüksek bir manyetiktir ve solo tonları süper vermektedir benim washburn dede ondan var
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger
lostcodas

MesajTarih: Cum 17.10.2003 21:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

studyo imge nin sayfasında gitar derslerinde görmüştüm buraya atayım istedim

1- Single Coil (tek bobinli-bunlar biraz gürültülü çalışır)
2- Humbucker (Bunlarda ters yönde çalışan iki adet bobin vardır ve tek bobinli manyetiklerde var olan, belirli bir frekanstaki (60 cycle), "hum (uğultu)" sesini süzerler

Fakat, bu manyetiklerin sesleri de birbirinden farklıdır. Single coil olanların sesleri daha tiz ve dolayısıla daha ısırıcı, humbuckerların ise daha boğuk ve karanlıktır. Humbucker'ların çıkışları daha güçlüdür ve bunlardan daha fazla distorsiyon elde edilebilir. Tek bobinlilerin sesi ise, belki, temiz ve parlak blues sound'larına daha uygundur. Bazı Strat tipi gitarlarda alt eşik tarafında, single coil yerine, bir humbucker manyetik takılıdır. Bu bölgenin tiz sesiyle humbucker'ın boğuk sesi arasında bir tür dengeleme yapılmıştır

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız