| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
obican

|
Tarih: Sal 09.02.2010 3:26 Mesaj konusu: |
|
|
Firmalar fiyatları tamamen kendileri belirlemiyor, Avrupa fiyatlarını araştırın, Türkiyedeki peşin fiyatlara oldukça yakın olduğunu göreceksiniz. Jackson'da fiyatlar resmen aynı Avrupa ile, Gibson'da çok az fark var. Fender'de biraz fark vardı tahminen o da kalkacak şimdi. _________________ Polyester veya Poliüretan cilalı gitarların tonu 25 sene de geçse "oturmaz", ağacı da kurumaz. Kendinizi ve başkalarını kandırmayın. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
insan_devresi3

|
Tarih: Sal 09.02.2010 3:27 Mesaj konusu: |
|
|
kimi vuruyoruz? ben de varım _________________ Hayrına: Forumda üçkağıt yapanlara karşı beleş kas gücü |
|
| Başa dön |
|
 |
ErikPonti

Kayıt: Apr 18, 2009 Mesajlar: 195 Nerden: Kaçak [Gitar/Vokal]
|
|
| Başa dön |
|
 |
can_gny

Kayıt: Jun 17, 2006 Mesajlar: 195 Nerden: istanbul,mersin,eskişehir
|
Tarih: Sal 09.02.2010 3:36 Mesaj konusu: |
|
|
İstanbuldayım. Kampanya için ne gerekiyora yapabilirim.
Maddi sıkıntılarım uykusuz geceler yaşatırken bana gidip o mağazalardan birşeyler almak benim için imkansız. İnternetten 2. el ürün bakmaktan, istediğim ekipmanı sıfıra alamayıp alternatif üretmeye çalışmaktan yoruldum. Bu ekipmanlar ciddi anlamda ucuza geliyor distribütörlere. Karları ciddi anlamda fazla. Yurtdışından ürün getirenlerde korsan gemiyle getirdiği felan yok. Geçtikleri gümrük aynı. Bu fiyatlara satılabiliyorsa fiyatlar gümrüğe rağmen fazla. Bunu kampanya fiyatlarından, sanatçılara verilen ürünlerin fiyatlarından bile kar edilebildiğini düşündüğümüzde anlayabiliyoruz. _________________ ist/esk/satılık : Marshsall mg100dfx, dunlop wah
Alınık TC Electronic Nova System |
|
| Başa dön |
|
 |
progressiva

|
Tarih: Sal 09.02.2010 3:36 Mesaj konusu: |
|
|
| Turkiye'de uygulanan yuksek vergiler ile alakali bu durum biraz da. Firmalarin kar marji cok yuksek degil dedikleri gibi. Hatta bir cogu zar zor ayakta kaliyor. Bu ucuz gitarlar olmasa hayatta ayakta kalamazlar zaten. En cok o tarz modeller gidiyor.. Ucuz gitar da ne ucuz... 500 TL , 750 TL... Amerika fiyatlarina baktim, 200-250 USD'ye tertemiz Mex Stratlar var : )) Bu durum Amfilerde de goze carpiyor. 200-250 USD'lik ampliler burada 500 USD'den satiliyor... Devletimiz uretime de izin vermedigi icin, yerel uretim de yapmak pek mumkun degil.. Seri uretim de olsa malzemeler ithal olacagi icin hammaddeye odenecek vergiler ile maliyet daha en basindan katlaniyor zaten.. |
|
| Başa dön |
|
 |
progressiva

|
Tarih: Sal 09.02.2010 3:39 Mesaj konusu: |
|
|
| can_gny demiş ki: | İstanbuldayım. Kampanya için ne gerekiyora yapabilirim.
Maddi sıkıntılarım uykusuz geceler yaşatırken bana gidip o mağazalardan birşeyler almak benim için imkansız. İnternetten 2. el ürün bakmaktan, istediğim ekipmanı sıfıra alamayıp alternatif üretmeye çalışmaktan yoruldum. Bu ekipmanlar ciddi anlamda ucuza geliyor distribütörlere. Karları ciddi anlamda fazla. Yurtdışından ürün getirenlerde korsan gemiyle getirdiği felan yok. Geçtikleri gümrük aynı. Bu fiyatlara satılabiliyorsa fiyatlar gümrüğe rağmen fazla. Bunu kampanya fiyatlarından, sanatçılara verilen ürünlerin fiyatlarından bile kar edilebildiğini düşündüğümüzde anlayabiliyoruz. |
Bu dedigin son kullaniciya kolaylik saglayan , fatura alip gitarini cikacagin alisverislerde ortaya cikiyor. Faturali mal istersen gayet temiz bicimde fatura tutarini odemek zorundasin. Cok da ucuza gelebilecegini dusunmuyorum. Odenen vergiler dusunulurse eger.. Anca son kullaniciya KDV'den yirttirip bir alisveris saglayabilirler. Hem kendilerinin odeyecegi vergide dusus olur hem de daha ucuza gitar temin edersin. Tum muzikal malzemelerde bu durum mevcut mu bilmiyorum ama, bu da olmazsa zaten nakit alisverisin hic bir anlami kalmaz magazalarda da... |
|
| Başa dön |
|
 |
kbicer

|
Tarih: Sal 09.02.2010 3:39 Mesaj konusu: |
|
|
| obican demiş ki: | | Firmalar fiyatları tamamen kendileri belirlemiyor, Avrupa fiyatlarını araştırın, Türkiyedeki peşin fiyatlara oldukça yakın olduğunu göreceksiniz. Jackson'da fiyatlar resmen aynı Avrupa ile, Gibson'da çok az fark var. Fender'de biraz fark vardı tahminen o da kalkacak şimdi. |
Dostum o zaman şikayetlerimiz doğrultusun da ülkemizdeki sosya ekonomik koşullar göze alınarak gitar üreticileri fiyat politikalarını gözden geçirsinler.Amacımız tepkimizi göstermek sonucu hep birlikte göreceğiz. |
|
| Başa dön |
|
 |
obican

|
|
| Başa dön |
|
 |
obican

|
Tarih: Sal 09.02.2010 3:50 Mesaj konusu: |
|
|
Bu arada İtalya'da 1980lerden kalan bir LP Standard için ödemeniz gereken fiyat 3000-3500€ arasındadır. Burada ise SRV'de 3300$ a almayanı dövüyorlar.
KE2 buldum geçen sene Köln'de ikinci el, 1500€ idi. Forumdaki kırmızı KE2 kaç para şu an? _________________ Polyester veya Poliüretan cilalı gitarların tonu 25 sene de geçse "oturmaz", ağacı da kurumaz. Kendinizi ve başkalarını kandırmayın. |
|
| Başa dön |
|
 |
can_gny

Kayıt: Jun 17, 2006 Mesajlar: 195 Nerden: istanbul,mersin,eskişehir
|
Tarih: Sal 09.02.2010 3:57 Mesaj konusu: |
|
|
| progressiva demiş ki: | | can_gny demiş ki: | İstanbuldayım. Kampanya için ne gerekiyora yapabilirim.
Maddi sıkıntılarım uykusuz geceler yaşatırken bana gidip o mağazalardan birşeyler almak benim için imkansız. İnternetten 2. el ürün bakmaktan, istediğim ekipmanı sıfıra alamayıp alternatif üretmeye çalışmaktan yoruldum. Bu ekipmanlar ciddi anlamda ucuza geliyor distribütörlere. Karları ciddi anlamda fazla. Yurtdışından ürün getirenlerde korsan gemiyle getirdiği felan yok. Geçtikleri gümrük aynı. Bu fiyatlara satılabiliyorsa fiyatlar gümrüğe rağmen fazla. Bunu kampanya fiyatlarından, sanatçılara verilen ürünlerin fiyatlarından bile kar edilebildiğini düşündüğümüzde anlayabiliyoruz. |
Bu dedigin son kullaniciya kolaylik saglayan , fatura alip gitarini cikacagin alisverislerde ortaya cikiyor. Faturali mal istersen gayet temiz bicimde fatura tutarini odemek zorundasin. Cok da ucuza gelebilecegini dusunmuyorum. Odenen vergiler dusunulurse eger.. Anca son kullaniciya KDV'den yirttirip bir alisveris saglayabilirler. Hem kendilerinin odeyecegi vergide dusus olur hem de daha ucuza gitar temin edersin. Tum muzikal malzemelerde bu durum mevcut mu bilmiyorum ama, bu da olmazsa zaten nakit alisverisin hic bir anlami kalmaz magazalarda da... |
Bahsettiğim şey bu değil. O, "fiş almasam ne olur en son" indirimi. |
|
| Başa dön |
|
 |
kbicer

|
Tarih: Sal 09.02.2010 4:08 Mesaj konusu: |
|
|
| obican demiş ki: | Bu arada İtalya'da 1980lerden kalan bir LP Standard için ödemeniz gereken fiyat 3000-3500€ arasındadır. Burada ise SRV'de 3300$ a almayanı dövüyorlar.
KE2 buldum geçen sene Köln'de ikinci el, 1500€ idi. Forumdaki kırmızı KE2 kaç para şu an? |
Aynısını 3000 liraya satarım demek ki fiyat faiş ayrıca da 500 lira kar yaparım.Size dayatılan fiyatların en ucuzuna bile aldanmayınız emin olun daha ucuza alınabiliyor.Ya arkadaşlar neyi tartışıyoruz benim babama bağlama çaldığından dolayı zamanın da 500 lira etmeyen amp'ı 5000 liraya sattılar şimdi satsınlar bakalım zamanla yola geliyorlar.Ortak tepkimizle fiyatlar daha da inecek amaç bu.. |
|
| Başa dön |
|
 |
progressiva

|
Tarih: Sal 09.02.2010 4:16 Mesaj konusu: |
|
|
| Kbicer dogru soyluyor bazi konularda boyle durumlar soz konusu gercekten. Ama bunlar kendisinin de dedigi gibi zamaninda daha fenaydi. Mesela simdi 4 milyara markasina gore 102-106 ekran Led Lcd Tv alinabilirken 2000 senesinde 5 milyara 82 ekran tuplu Pip ozellikli falan tvleri anca alabiliyorduk. O zamanin 5 milyari da ne para simdiye gore yani.. Hele ki ev icin Hi-Fi sistem dizmeye kalktiginda araba parasi tutuyordu o zamanlar.. Simdi 3-4 milyara o isin de icinden cikmak mumkun.. Tabii yurtdisinda hala daha ucuz hem de gozle gorulur bicimde.. Aradaki farklarda asiri fahis fiyat pek kalmadi, gitar konusunda da eskiye gore cok firma var. Eskisi kadar kaziklayamiyorlar acikcasi. Sadece eskiden Ingiliz,Japon,Amerikan temin ettigimiz paralardan artik sadece Kore ve Endo temin edebiliyoruz.. Hatta cin... Amfilerde de Hindistan ve Cin... Bir de kotu bir durum olarak Mydukkan ve Dobez'e kaldik piyasayi degerlendirme konusunda malesef. Diger firmalar nal topluyor biraz bu konuda. Hatta Mydukkan tek basina belirliyor gibi bir sey. Adamlar cok basarili pazarlama konusunda. Ona gore de online fiyatlari yapistirmislar:) |
|
| Başa dön |
|
 |
hakansck

|
Tarih: Sal 09.02.2010 6:44 Mesaj konusu: |
|
|
Bazı arkadaşların Almanya fiyatları ile ilgili söylediği söylemler doğrudur. Almanya'da yayınlanan Gitarre&Bass dergisini takip ediyorum. Dergide çeşitli firmaların ilanlarında fiyatlar Türkiye'den daha yüksek görünüyor.
Gel gelelim madalyonun 2. bölümüne, Almaya'da kişi başına düşen milli gelir miktarı ile Türkiye'yi kıyaslayamazsınız. Fiyatların Avrupa'daki gibi yüksek olması Avrupa Gümrük Birliği standartlarına tabi olmamızdan da kaynaklanmaktadır. (Gümrük Birliği kararının 3. ülkelere karşı uyguladığı işlemler tüm Avrupa ülkelerinde ve Türkiye'de aynıdır.)
Çözüm; 150 Euro altındaki tutarlarda yapacağınız alışverişler gümrük vergisine tabi tutulmaz!
150 Euro tutarının üzerindeki tutarlara %20 gümrük vergisi alınır. Avrupa ülkelerinden gelen mallara uygulanan tutar farklılaşabilir.
Serbest piyasa şartlarında herkes her malı istediğiyerden alma özgürlüğüne sahiptir ve günümüzde ben kimsenin saçma sapalak bir deluxe fendere 3000$ para verdiğini sanmıyorum. Yada veriyorlarsa kendi cahilliklerinden kaynaklanmaktadır.
kbicer arkadaşımız gibi birçok kişi müzisyenlere gitar ve ekipman getirtebiliyor ve müzisyenlerde kendilerine bu aletleri alabiliyorlar. Bu durum belirtilen mağazaların satışlarını düşürecek ve zamanla arz - talep dengesi sağlanacaktır. Fiyatları kendileri aşağıya çekmek isteyeceklerdir.
Ben kendi ekipmalarımı Amerikadan kendim alıyorum ve birçok bağlantım sayesinde çevremdeki kişilere mal getirtiyorum. Sizde lütfen araştırın ve daha ucuza daha iyi bir gitarı veya ekipmanı nasıl alabileceğinizi öğrenin. Bu o mağazalara yapacağınız en büyük tepkidir.
Bu imza kampanyasını canı gönülden destekliyorum. Elinize sağlık. _________________ Satılık Takaslık bir sürü alet edevat... http://www.turkrock.com/ftopic120509.html |
|
| Başa dön |
|
 |
Hellhound Forum Yöneticisi

|
Tarih: Sal 09.02.2010 9:20 Mesaj konusu: |
|
|
Bundan dört ya da beş yıl önce Ankara'daki bir müzik marketle ilgili kötü tecrübesi olan bir üye benzer bir başlık açmıştı. Araç imza toplamak olmasa da amaç aynıydı. Zamanla diğer müzik marketlerle ilgili eleştiriller de paylaşılmaya başlanımş, o zamanki forum üyelerinin de anlayışıyla seviyeli bir ortamda, başlık aylarca sabit kalmıştı.
Aynı sıralarda site üzerinden yurtdışından alet edevat getiren üyeler başlık açmaya başlamış, bu gelişmelere paralel olarak zamanla firmaların fiyat politikası revize edilmişti. Örnek vermek gerekirse o sıralar yurtdışından sipariş edilen en populer marka Ibanez iken şu anda ülke sınırları içerisinde üst model Ibanez'ler ABD fiyatının bile altında alıcı bulabilmekte. Her ne hikmetse diğer markaların fahiş fiyatlarından bahseden kimse bu konuya değinmemiş. Herneyse...
Olaya biraz daha teknik yaklaşalım. Market skimming denen, pazara yeni giren ürünlerin muadilleri yoksa ya da tüketicinin o ürüne karşı talep esnekliği sıfıra yakınsa uygulanan bir hadise vardır. Türkçe karşılığı tam olarak pazarın kaymağını alma stratejisidir. Ürünün mesaklıları ve yüksek fiyat vermeyi göze almış kişiler ürünü ilk etapta tüketir, onlardan sonra ilk adapte olan tüketiciler ürünü tüketmeye başlar ve zamanla daha geriden gelen tüketici grubu ürünü yüksek fiyattan değil, daha uygun fiyattan satın almak ister. Buna paralel olarak da firmalar fiyatı düşürür. Durumu biraz somutlaştırırsak şu anda hem Ibanez'ın hem de Jackson'ın distribütör firmasının aynı olmasına rağmen ve iki ürünü de ayrı kar marjıyla satmasının nedeni anlaşılabilir sanırım. Daha da pekiştirmek gerekirse, tüketici ne kadar tepki verirse versin, yarın öbür gün ülkede Mesa Boogie satılmaya başlanacak olursa kimse ABD fiyatı $1800 olan Dual Rectifier'ı $2800'dan aşağı alabileceğini sanmasın. Tepki koyan ve sonradann adapte olan kısım bir süre daha bekleyecek veya kendi imkanlarıyla satın almaya çalışacak olsa da pazara girişte firmanın ilk hedefi olan kesim gerekli satış rakamlarının yakalanmasında üzerine düşen görevi yerine getirecektir.
Teknik açıdan farklı bir yönden bakarsak Gibson ve Jackson(USA) gibi firmalar prestijin ön planda tutulduğu markalardır. Yıllar önce Gibson fiyatlarını düşürmüş ve sadık tüketicileri büyük tepki göstermiştir. Kısa vadede satış rakamları artsa da uzun vadede satışlar düşmüş ve tüketici tarafından eskisi kadar kaliteli bir marka olmadığı kanısına varılmıştı. Ardından fiyatlar eski seviyesine çekildi. Steinway & Sons'ın piyano fiyatlarını aşağı çektiğini düşünün. Sonuç farklı olabilir mi? Bu tarz pazarlama stratejisine sahip firmalar ürünlerinin herkes tarafından tüketilmesini zaten istemez. Fiyat aşağı çekildiğinde belki hayatı boyunca ilk ve son Gibson gitarını satın alabilecek bir tüketici gitarına kavuşurken altı Gibson gitara sahip bir tüketici yedinciyi almayacaktır. Firma için önemli olan ilk müşteri değil, hayatı boyunca firmaya katkıda bulunacak olan diğer müşteridir.
Olay üretici firmanın değil de distribütör firmanın fiyatları düşürmesi derseniz bu iki kavram birbirine çok yakın. Ülkede pazarın seyrettiği belli bir değer var ve çeşitli markaların fiyatları da buna göre konumlanmış durumda. En azından pazara nispeten yeni girmiş markaların diyelim. ENGL bir amplinin ucuz olup da Gibson gitarın ona nazaran pahalı durumu söz konusu değil. Ya da aynı ayardaki LTD gitarla Schecter gitarın fiyatları arasında uçurum olması durumu yok. Buradaki tepki sonucunda Gibson distribütör firmaya kısıtlama koymayacak. Çünkü demin bahsettiğim hadiseden dolayı zaten satışlardan memnun. Ürünü ilk tüketen müşteri grubu henüz bitmiş değil.
Belki biraz karışık oldu ama anlatmak istediğim pazarın zamanla dengeye geleceği. Firmalar zaten ürünlere olan talep azalmaya başladığında fiyatı geriye çekecektir. Ama şu anda çok talep gören ürünlere yüksek fiyat koyulması kadar doğal bir şey de yoktur. Amaç tepki göstermekse imzadan daha etkili bir çözüm ortak hareketle pazarı dengeye getirmektir. _________________
Ekstrem Müziğe Yönelik Gitar Dersi - Ankara |
|
| Başa dön |
|
 |
Komikhocuk

|
Tarih: Sal 09.02.2010 9:55 Mesaj konusu: |
|
|
Hellhound doğru söylemiş.gerçekten bu üst grup bitmezse, alım gücü düşük kesim alamamaya tercihlerinin yerine alternatiflerini 2.el olarak aramaya devam edecekler.
şu Almanya da daha pahalı olayına gelirsek orada ki istihdam alım gücü buradan kat be kat yüksek ve Almanyada son zamanlarda kalkındamada atak da olan bir ülke..yani alım güçlerimiz bir değil..pahalı olması gayet doğal..ordaki adamlara emin ol o fiyatlar çok ucuz geliyor.çünkü adamlarda para var..
diğer konuda Kayseri..burada atıyorum 25 tl ye gelen bi kalsik gitar en basit örneği.25 e alıyolar 120 ye satıyolar..a bu adamda nakit veriyosa sana 100 olur hacı abi diyolar..bu işin vicdani yani yüzdebilmemne kar yapmak mı?? kınıyorum gerçekte..ticaret bu değildi eskiden..adam kazıklmaka ticaret olmuş..
Kbicer e destek verebilirim..aslında şöyle olsa daha iyi olur..her ilde bu imza olayını başlatmak..sadece bi fikir..
saygılar
Serdar _________________ referanslar:AykanK.onurbattal.re4l.snatchfire.bass_girl.olgacxxx.alprtnl.spoonge3002.piachu.gossamer83.hakanaldemir.TheExtremist.virtuos.salom.melihmelih.vegatul.yucel.ilyaskurgan22.punkkk.behicayhan.-Ozan.gogostar ._Carnage_ .wodyy.vigiliante |
|
| Başa dön |
|
 |
arnatuile

Kayıt: Jan 26, 2009 Mesajlar: 490 Nerden: Bi ordan Bi burdan
|
|
| Başa dön |
|
 |
bodyblues

|
Tarih: Sal 09.02.2010 11:05 Mesaj konusu: |
|
|
Bu kişinin açtığı imza kampanyası nedir anlamadım.
kaç zamandır bir kuruş vergi ödemeden, bir kuruş kira ödemeden, devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirmeden haksız rekabet yaratıp, vergisini algısını ödeyen firmalara fahiş fiyatla satıyorlar diye imza kampanyası başlatıyor.
arkadaşım haddini aşıyorsun. bu güne kadar açıkça yazmadım ama bu kadarı fazla.
bu güne kadar sattığın mallardan elde ettiğin gelirden ;
-ne kadar gelir vergisi ödüyorsun,
-ne kadar KDV-ÖTV ödüyorsun,
-ne kadar gümrük vergisi ödüyorsun,
-hangi dükkana ne kadar kira ödüyorsun, bunun üzerinden ne kadar stopaj yapıyorsun,
-kimi ücretli olarak çalıştırıyorsun, bordrolu gösterip SGK sını vergisinı ödüyorsun,
-sattığım malların ne kadarının nereye kadar garantisini veriyorsun,
karşılarına geçip karalama kampanyası başlattığın firmalar bunları öderken sen bunların ne kadarını yerine getiriyorsun bir deyiver bakayım.
sen ne hakla bu kampanyayı başlatırsın.
BU KİŞİNİN AÇTIĞI İMZA KAMPANYASI DEĞİL KARALAMA KAMPANYASIDIR.
ŞİDDETLE KINIYORUM.
En son bodyblues tarafından Sal 09.02.2010 11:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
burck

|
|
| Başa dön |
|
 |
Baran_Ismen

|
Tarih: Sal 09.02.2010 11:48 Mesaj konusu: |
|
|
Ben İzmir'deyim, fakat bu kampanyaya bir şekilde dahil olmak isterim, ve onayını alacağım birçok insan da bulabilirim..
Bu arada..Bu konuyu başlatan kişi muhtemelen bir dükkan ya da mağaza sahibi değil ki böyle bir düşüncesi oluşmuş..Konuya "satıcı" değil de, "alıcı" gözünden bakmak lazım zira her zaman "alıcı" kitlesi çok daha fazladır toplumda. Yukarıda Almanya örneği verilmiş, evet güzel hoş, oradaki pazar da yaklaşık buraya yakın, fakat alman ekonomisi ile türk ekonomisini, gayri safi milli hasıla'sını, iş gücünü vs vs kıyaslarsak ciddi bir fark çıkmakta ortaya. Eminim ki Amerika'daki veya Almanya'daki bir satıcı da devlete kendi standartlarında bir KDV, gümrük vergisi vs. ödemekte, ama yine de ona göre uygun bir fiyat çekmekte..Herkesin kendine göre haklı olduğu bir durumdayız şu an, ama "alıcı" kısım daha fazla her zaman için, ve şayet "alıcı" kısım olmazsa, "satıcı" kısmın da bir değeri,önemi kalmaz  _________________ İmza.. Referanslarım: mfikret, sinan123, slipknot777, yngdrg7321, ghn, Oramiral, isbnk, mistreated4u, metal4ever vs.. |
|
| Başa dön |
|
 |
reddiye

|
Tarih: Sal 09.02.2010 11:48 Mesaj konusu: |
|
|
ne güzel düşünmüşsünüz valla
0 enstruman kullanmayalı 6 yıl falan oldu hehe
'used gear' rules
istanbulda değilim bir katkıda da bulunamam ama burada da bir müzik varket var aklınız durur fiyatlara
ibanez grg270 için 600 dolar demişti 5 yıl önce. çünkü şehir ilkkez ibanez görüyordu  _________________ http://www.turkrock.com/ftopic118655.html
Carvin Dc 200c, Fender FM210R, Roland Gr-1 vs |
|
| Başa dön |
|
 |
|