Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Japon Jem'e manyetik değişimi
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Japon Jem'e manyetik değişimi

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
DreamWorks

MesajTarih: Cmt 06.02.2010 23:30    Mesaj konusu: Japon Jem'e manyetik değişimi Alıntıyla Cevap Ver

Uzun süredir kullandığım jem gitarımdan oldukça sıkıldım ve yeni birşeyler denemek istiyorum fakat bildiğniz gibi 5 milyarlık gitarı 3 milyara bile satamıyorsun bu kadar temiz olmasına rağmen hatta 3 milyara buraya ilan açılsa forumda sansasyonel durumlar yaratıyor insanlar seni konuşuyor yani böyle bir piyasada gitar satmak akıl karı olmadığından gitara yeni manyetikmi taksam diye düşünür oldum ben melodic death metal yaptığım için bi emg güzel olur dedim jemim beyaz onun için bu beyaz ve butik emg ler çok çekici göründü bi an gözüme http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=8678&gid=512 alışılmışın dışında beyaz ve gold seçenekleri var sizce mantıklımı bu yaptığım?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
betrayer

MesajTarih: Pzr 07.02.2010 1:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

alışılmışın dışına çıkıyorsun de emglerde şu an o gitardan elde ettiğin cleani elde edmen pek mümkün deil cleande o performansı bekleme ama iyi gider diyebilirim dirty de baya performans verir

madem gitarı satmayı düşünmüorsun takasa gir madem? Smile çözümmü yok
jpmelih

MesajTarih: Pzr 07.02.2010 3:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jem'in hangi modeli acaba?
Başa dön
DreamWorks

MesajTarih: Pzr 07.02.2010 21:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

jpmelih demiş ki:
Jem'in hangi modeli acaba?

Ibanez Jem 7v WH dostum
Başa dön
jpmelih

MesajTarih: Sal 09.02.2010 2:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gitar zaten cok iyi manyetikleri de öyle ama değişiklik olsun diye değiştireyim diyosan sen bilirsin. Bana kalırsan orjinalliğini bozma Smile
Başa dön
tugberkozdemir

MesajTarih: Sal 16.02.2010 17:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

steves special + air norton, jpm'ye yaklaşırsın, tatlı da olur, ne de olsa kağıt üstünde aynı gitarlar, ama hayal kırıklığına da uğratabilir
Atalay

MesajTarih: Sal 16.02.2010 18:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tam tersine EMG manyetikler clean tonlarda çok iyidir. ŞAhsen Fabrika sipraişiyle yaptırdığım Jackson KV2 me 10 yıl sonra bir Zakk Wylde serisi EMG taktım ve seri olarak 3 adet 9 volt pil bağladım. Clean tonlar da gainler de çok net geliyor.

EMG iyi gider.
AtAvratStrat

MesajTarih: Sal 16.02.2010 19:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben olsam jem gibi bir gitarda farklilik aramam.Bunun yerine biraz efekt edinmeyi-denemeyi dusunseniz de faydali olabilir belki.Jem cogu seyi karsilayabilecek bir gitar neticede...
PhoibosApollon

MesajTarih: Sal 16.02.2010 20:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tugberkozdemir demiş ki:
steves special + air norton, jpm'ye yaklaşırsın, tatlı da olur, ne de olsa kağıt üstünde aynı gitarlar, ama hayal kırıklığına da uğratabilir

İki gitarın birbirleriyle alakaları yok.
Jpm basswood, Jem alder. En büyük fark bu zaten tonal açıdan. Ayrıca sap profilleri de tamamen farklı. Kullanılan fretler bile farklı.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
tugberkozdemir

MesajTarih: Cmt 20.02.2010 23:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok jem çeşidi var piyasada, 7vwh olanlar iki çeşit bildiğim kadarıyla üretim yıllarına göre, american basswood ve alder, hatta 7vsbl olanlar, floral pattern olanlar standart olarak basswood, ki steve vainin flo ve pia gitarları ıhlamurdur diye biliyorum. Sonuçta maksat değişiklik, petrucci tonu isteyen ebmm alır kurtulur, yine de jpm tonlarına yaklaşılabileceği kanaatindeyim
smtzdmr

MesajTarih: Pzr 21.02.2010 0:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tugberkozdemir demiş ki:
... ki steve vainin flo ve pia gitarları ıhlamurdur diye biliyorum.

Flo ve Evo olmasınlar o ünlü iki gitar. Ayrıca hangisi bilmiyorum ama ikisinden birinin alder olması lazım.
Blindeath

MesajTarih: Pzr 21.02.2010 1:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alder body gitara en iyi giden iki manyetik bana göre Seymour Duncan SH 8 Ve EMG 81... Neck manyetiği olarakta 81 düşünebilirsin 85 çok boğuk kalabiliyor neck manyetiği olarak. Hatta yurt dışından getirttirebilirsen EMG nin X serisi manyetiklerinide deneyebilirsin ama onların siyahtan başka renk seçeneği yoktu galiba.
Başa dön
PhoibosApollon

MesajTarih: Pzr 21.02.2010 2:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tugberkozdemir demiş ki:
Çok jem çeşidi var piyasada, 7vwh olanlar iki çeşit bildiğim kadarıyla üretim yıllarına göre, american basswood ve alder, hatta 7vsbl olanlar, floral pattern olanlar standart olarak basswood, ki steve vainin flo ve pia gitarları ıhlamurdur diye biliyorum. Sonuçta maksat değişiklik, petrucci tonu isteyen ebmm alır kurtulur, yine de jpm tonlarına yaklaşılabileceği kanaatindeyim

bahsettiğimiz gitar jem7vwh - EVO ezelden beri alder.
üzerinde ince (0.5mm)bir basswood kaplaması var, beyaz boyası zamanla stratlardaki gibi sararmasın diye.
ayrıca eski bir jem7vwh sahibi olarak söylüyorum, tonal açıdan jpm ile tamamen alakasız bir gitardır. Hatta zıttıdır neredeyse.
cihandemir

MesajTarih: Pzr 21.02.2010 17:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

atalay abiye fazlasıyla katılıyorum emg hakkında.neyi aradığınız çok önemlidir.sıkılmak başka bi şey tabi ama jem'in üzerindeki manyetiklerden daha güzel ne takabileceğini çok cesaretlice araştırman gerekir.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız