Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Forumda çok fazla hareketli gif var
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Forumda çok fazla hareketli gif var
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
BassMaster

MesajTarih: Çrş 08.10.2003 2:16    Mesaj konusu: Forumda çok fazla hareketli gif var Alıntıyla Cevap Ver

Forumda çok fazla gif uzantılı hareketli resim kullanılıyor. Bu sitenin çok yavaş çalışması sonucunu doğuruyor. Ve ayrıca bir sayfadaki mesaj sayısı çok fazla. Buda forumu yavaşlatan nedenlerden.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
darthseth
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 08.10.2003 9:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence fazla kaşınılıyor diyorum..birişncisi gifler kullanılmamız için zaten mesaj yazma bölümünün kenarında bulunuyor.. ayrıca bir sayfaaki konuya ilgi yoğun ki çok fazla cevap yazılıyor.. bu da doğal olarak sayfanın uzunluğunun artmasına sebeb oluyor..
son olarak 256 k da bile son ürat açılan bir forum bu.. hala 56 k'daysan bu seni ilgilendirir.

p.s biz bu niye geliyoruz aval aval bakmak için mi? lütfen site hakkındaya yazı yazarken dikkat edelim. Zaten Machem ve Swansong'un çok işi var Very Happy
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Prş 09.10.2003 3:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

256k da bile.. bile yani. 256kyi küçümsedi adam. Kaç kişide var 256k hat Türkiyede merak ediyorum Smile E bırakta hızlı açılsın bence.

Her üyenin max 100*100 boyutlarında ve 10kb dosya boyutunda resim kullanma hakkı vardır avatar olarak. Bunun hareketli yada hareketsiz olması birşey değiştirmez limit 10k'dir. Ayrica imzada resimde yasaktır. Netteki çeşitli forumları şöyle bir gezerseniz bu konularda en katı yerlerden biri (belkide en katısı) olduğumuzu görürsünüz.

Sayfa başına 20 mesaj gösteriliyor. 10 sayfa gösterilseydi daha hızlı olurdu belki 1 sayfa için, ama 100 tane cevap gelen bir başlık 5 sayfa olacağına 10 sayfa olurdu bu sefer. Yani 5 kere yerine 10 kere sonraki sayfa linkine tıklamak zorunda kalırdınız, 10 ayrı sayfa açmak zorunda kalırdınız, sonuç olarak bu daha yavaş ve zaman kaybettiren bir işlem olurdu.

Bende hız problemi yok sitede, gayet iyi açılıyor, kablonet var diye öyledir belki bilmiyorum, diğerleride sitenin hızı hakkında yorum yaparlarsa sevinirim. Eğer yavaş geliyorsa siteye bağış yaparsınız daha hızlı yerlere taşırız siteyi Laughing
darthseth

MesajTarih: Prş 09.10.2003 9:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
Eğer yavaş geliyorsa siteye bağış yaparsınız daha hızlı yerlere taşırız siteyi

zorunlu bağış olayına girmeyinde Very Happy
bu arada ben hala sitenin 256 k da bile hızlı oldugunu savunuyorum.
BassMaster

MesajTarih: Cum 10.10.2003 2:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
ben hala sitenin 256 k da bile hızlı ...
vay be 256k. Ne diyeyim. Belirtmek isterim; hareketli gif lerden kasıtım imzalardaki gif lerdi....
Bu forum database'i çok hızlı büyüyen bir forum. Yani zararın neresinden önlem alınırsa o kadar iyi olur.Ve database'i sağlam tutmak için ipin ucu iyice kaçmadan önlem almak gerekiyor ki, ipin ucu bayaa kaçmış.
Ve sitenin yavaşlığında ki asıl kasıtım; bir ekranda birden fazla hareketli nesnenin bulunması sonucu, bilgisayardaki yavaşlama idi. Tabi herkes buna senin bilgisayarın yavaşsa bu senin sorunun der, ama eminim ki webmaster biliyordur ki sitenin hızını, kullanılabilirliğini ve dizaynını(php-nuke değişmiyor ama kasıtım kısıtlamalar.) her kullanıcıya göre ortalama bir şekilde ayarlamak lazımdır. Şu an kaç kişi Dial-up modem kullanıyor veya ekran kartı 16mb nin üzerinde mi diye bir anket yapın ve sitenin dizaynını ona göre belirleyin diye fikir atarım ama yersiz olur. Büyük ihtimalle bu foruma üye olanlardan anca 100 yada 200 kişinin bağlantı hızı gerçek anlamda 45-50 K'yı geçiyordur.
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Cum 10.10.2003 3:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İmzada resme izin vermiyoruz zaten sadece 1 kişide var oda şu üstteki darthseth kişisi Smile Oda smiley formatında olduğundan ve tek satırlık imza kullandiğindan dolayi iltimas geçiyoruz.

Siteyi celeron 400 ve 4 mb ekran kartlı bir makinede oldukça fazla test ettim bir yavaşlamaya rastlamadım ben. Standart temada kullandiğinda gayet hızlı olduğunu düşünüyorum. Standart temada phpbb'nin default style'ı olan sub-silver kullanılıyor zaten ortalama kullanıcı düşünülerek yapilan bir style. Daha güçlü aleti olanlar için daha caf caflı temalar mevcut sitede opsiyonel olarak. Yani standart tema bana göre ortalama kullanıcı için uygun bir tema. Ama dediğim gibi buraya daha çok kişi hız hakkında fikrini yazarsa, ciddi bir hız problemi yaşanıyorsa birşeyler düşünebiliriz. Ben şimdiye kadar hiç hız şikayeti almadiğim için ve kendimde düşük konfigli makinelerde problem görmediğim için bir önlem alma ihtiyaci hissetmedim.

Alıntı:
Bu forum database'i çok hızlı büyüyen bir forum. Yani zararın neresinden önlem alınırsa o kadar iyi olur.Ve database'i sağlam tutmak için ipin ucu iyice kaçmadan önlem almak gerekiyor ki, ipin ucu bayaa kaçmış.

Evet database çok hızlı büyüyor ama ipin ucunun kaçtiğini nerden çıkardın orayı anlamadım. Şu an için bir problem olmamasına rağmen ileriye dönük daha rahat olabilmek için kendi dedicated serverimiza taşinicaz önümüzdeki günlerde. Böylece database'in hızlı büyümesi bize "yahu seneye db eşşek kadar olunca ne olacak" gibi düşüncelere sevketmeyecek.. 60 gb harddiskimiz olacak site için Smile Zaten php/mysql uygulamaları, yoğun forumlar, çok işlemci gücü gerektiren şeyler. Şu an bir sponsor firma host ediyor sitemizi. Yani ayni serverda başka sitelerde var, shared hosting olayı. Kendi serverimiza geçince daha rahat olabileceğiz. Şimd hiçbir problem yaşamamıza rağmen bu bir ileriye dönük yatırım sadece.

Bu arada darthseth'in 256 k da bile lafına takmış durumdayım. O bile kelimesini niye kullanıyorsun küfür mü ediyorsun Smile Sanki 256k en düşük hat şu ülkede.

Ama sanırım 56k demek istiyorsun sen 256 değil.
Swansong

MesajTarih: Cum 10.10.2003 3:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pentium 3 500, 8 MB ekran kartlı bir bilgisayar kullanan ve dialup'la bağlanan biri olarak hız konusunda hiçbir problem görmediğimi belirtmek isterim.
Başa dön
BassMaster

MesajTarih: Cum 10.10.2003 4:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yazı yazarken kursördeki bozulmalar, sayfayı aşağı kaydırırkenki zorlanmalardamı yok. O zaman ben benim celeron1500, 16mb geforce4, 128 ddr ve 64k koblo net bağlantısını çöpe atiim. Bendekide biraz kıllık tabi. Ama 5000 (iltifat olarak alın derim)kullanıcılı bir forum. biraz kıl olunmalı değil mi.
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cum 10.10.2003 6:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlarım, siz neleri nereye bağlıyacağınızı karıştırmışsınız.. Konun açıklamasını yapayım.. İnternet siteleri 2d uygulamalardır dolayısıyla 3d bir ekran kartı olsun olmasın gözükürler.. Yani bu şu demek.. Eski model pci 4 mb s3 trio 64 ekran kartınız olsa dahi siteyi full performansla görebilirsiniz.. Ne directx sürümünüz etkilidir bunda, ne başka birşey.... Sayfayı aşağı kaydırırkenki gecikme tamamen bir driver sorunudur.. Bu %98 ihtimalle böyledir.. Sitenin yapılışı veya db'nin yüklü oluşu ile uzaktan yakından alakası yoktur...

Gelelim db şişmesi sorunlarının semptomlarına.. Efendim sayfayı çağırırsınız, ama yüklenmeye başlamaz, bembeyaz bir ekran görürsünüz.. Çünkü sunucu process'i bitirmeye uğraşıyordur bu arada.. İstemciye hiçbirşey gönderemez, saniyelerce beklersiniz..sonra 1.sn'de sayfa şak diye çıkar.. İşte bu db'nin şişmiş, sunucunun cpu gücünün yetmediğini gösterir.. Gözlemlerim turkrock.com'un bu konuda hiç sıkıntı çekmediğini göstermektedir..

Gelelim bandwidth sorunlarına.. Siteyi çağırırsınız.. fon rengi yüklenir (bende siyah mesela).. Sonra beklersiniz babam beklersiniz.. ilk tablo yüklenir.. İçindeki imajlar yüklenir.. Başlık çıkmıştır artık..Ama beklersiniz hâlâ, ki alttaki tablolar çıksın.. Alltaki tablolar çıkar bir süre sonra..yazılar falan..Ama tablo içi resimler çıkmamıştır hâlâ..Bir kısmı timeout'a uğrar ve çarpılar görürsünüz resimlerin olması gereken yerde.. İşte bu da bandwitdh darboğazı yaşandığının göstergesidir.. Ha bu bw darboğazı sizin tarafta, isp'de, host servisinin ana çıkışında veya bu sunucuya özel ayrılmış bw'teki kısıtlamalardan herhangi biri veya birkaçı olabilir....

Benim gözlemim akşam saatlerinde böyle bir bw darboğazının ttnet ile arada bir yerlerde yaşandığıdır.. Trace edilirse, darboğaz nerdedir kesin olarak saptanır...

Fakat dediğim gibi sayfa yüklendikten sonraki problemler kişinin sistemi ile alakalıdır ve bu sitede p-133 üstü sistemleri kastırıcı hiçbirşey yoktur gözlemlediğim kadarıyla..Sisteminizi güncel (sürücüler açısından) tutunuz..Olay bu kadardır...

Ve ayrıca türkiyede 56k bağlanıyorum diyen insanların %90'ı esasında 28k ortalamayı ancak tuttrabilmektedir.. 64k kablonet sahiplerinin sayfa açarkenki ortalama hızı 48k civarındadır..(download yapılırken bu hızlar yükselir).. Ayrıca dalgalı bir internetimiz olduğundan delay çok değişkendir.. Sayfayı refresh edersiniz, bir seferinde 1sn. de yüklenir, öbür seferinde timeout'a düşersiniz.. O yüzden sürekli bir yavaşlık söz konusu değilse, önce başka yerlerde aramak lazım hatayı...

(Uslûp biraz ağır olmuş olabilir.. Kesin bildiğim şeylerden bahsederken, böyle olurum nedense.. Kimse üzerine alınmasın..)
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Cum 10.10.2003 6:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Swallowed çok güzel anlatmış olayı.

Bir bilgi: TurkRock.Com P4 2.6ghz işlemci + 1gb ramlı ve backup drive'lı bir serverda barındırılmaktadır.
Swansong

MesajTarih: Cum 10.10.2003 9:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Swallowed gerçekten güzel açıklamış, yazı yazarkenki bozulmalar, sayfayı aşağı kaydırırken zorlamalar internet explorer sürümüm eskiyken önce şahit olduğum birşeydi ama güncellediğim zaman ortadan kalktı ( bilgisayar aynı bilgisayar ) .
Dediğim gibi dialupla bağlanan ve maalesefki ttnet kullanan biri olarak yavaşlamaların asıl sorumlusunun bu çağdışı bağlantı olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca lütfen Türkiye'nin her yerinde kablonete geçilmiş de bizim haberimiz yokmuş gibi bir izlenim olmasın, daha İstanbul'da bile kablonet kullanılan yerler çok kısıtlı.
Başa dön
Clairvoyant

Nerden: Ankara - İzmir / ODTÜ - Yeni Foça / Teknokent - Mambo Beach Club

MesajTarih: Cum 10.10.2003 9:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sayfanin scroll yapmasi dandik s3 trio ve GeForceFx'te aynı olmaz. İstersen aç da dene.

Hardware acceleration olayı sadace 3D acceleration değil. Pencereleri hareket ettirirken ve scroll yaparkenki frame bufferların handle edilmesi de hardware ile yapılıyor eski olmayan kartlarda. Software ile handle edilmesi durumunda(dandik ekran karti) bariz bi atlama görürsün. Kartın implement ettiği acceleration set eğer bunu destekliyosa bariz hızlı olur.

Forum içerik olarak çok güzel olmuş. Gavur forumlarına takılmayı azalttım resmen bureyı keşfettikten sora.
Başa dön
darthseth

MesajTarih: Cum 10.10.2003 11:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
hareketli gif lerden kasıtım imzalardaki gif lerdi....

Alıntı:
İmzada resme izin vermiyoruz zaten sadece 1 kişide var oda şu üstteki darthseth kişisi Oda smiley formatında olduğundan ve tek satırlık imza kullandiğindan dolayi iltimas geçiyoruz.

iltimas için saolun Very Happy

Alıntı:
Bu arada darthseth'in 256 k da bile lafına takmış durumdayım

valla gözümü turkrock a açtığımdan beri hızlı internet kullanıyorum. denizlide bile.
p.s kesinlikle küfür değil.
bu arada kimse kusura bakmasın yanlış anlaşılmışsam.
futurist
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Cum 10.10.2003 11:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hmmm bakalım bakalım neyi eleştirsekki lem... hmm düşüniiim ulam bi açık da yokki Shocked
allaaaaaaaaaaaaaaaa buldum lam dur şu hareketli gifleri sölücem
hareketli gif var abicim olmaz ama böle resmen terbiyesizlik yahu bu kaldırın banane kasıyosunuz makinamı ruh sağlığım bozuldu be Shocked
depresyona girdim inanki bak önemli bir mevzu bu ya kaale alın beniiiiiii

hareketsiz gif kullanın kardeşim terbiyesizlik etmeyin bi imkan verildiyse böyle arsızlık yapılır mı lem hareketli gifle mi doğdunuz sanki Twisted Evil Mr. Green

http://www.domat.gen.tr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
erdemyener

MesajTarih: Cum 10.10.2003 12:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tüm smilileri göstere tıkladığımda açılan panoda başka kullanıcılarda gördüğüm tüm smililer yok. mesela popsunu sallayan adam (?) ya da boks yapan smililer. bunlar nerdeler?
Clairvoyant

Nerden: Ankara - İzmir / ODTÜ - Yeni Foça / Teknokent - Mambo Beach Club

MesajTarih: Cum 10.10.2003 13:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

onlari baska sitelerden bulup Img ile koyuyosun
Aldeberan

MesajTarih: Cum 10.10.2003 16:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BassMaster demiş ki:
O zaman ben benim celeron1500, 16mb geforce4, 128 ddr ve 64k koblo net bağlantısını çöpe atiim.

Konuyla alakası yok sadece kişisel merakımdan soruyorum Celeron 1500 ü DDR ramle hangi anakartta çalıştırıyorsunuz?
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
darthseth

MesajTarih: Cum 10.10.2003 17:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hakketen haa.. ddr ve celeron bana da garip geldi ama.
bende 2500 athlon xp msi kt4av anakart 512 mb ddr ram ve babalar gibi 256 k bağlantı var..
512 olmasını tercih ederdim gerçi.
hareketli giflere gelince sanırım konu kapanmıştır.
saygılar
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cum 10.10.2003 18:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Clairvoyant demiş ki:
Sayfanin scroll yapmasi dandik s3 trio ve GeForceFx'te aynı olmaz. İstersen aç da dene.

Hardware acceleration olayı sadace 3D acceleration değil. Pencereleri hareket ettirirken ve scroll yaparkenki frame bufferların handle edilmesi de hardware ile yapılıyor eski olmayan kartlarda. Software ile handle edilmesi durumunda(dandik ekran karti) bariz bi atlama görürsün. Kartın implement ettiği acceleration set eğer bunu destekliyosa bariz hızlı olur.

Forum içerik olarak çok güzel olmuş. Gavur forumlarına takılmayı azalttım resmen bureyı keşfettikten sora.

Doğru çok genel bir ifade kullanmışım, her scroll aynı hızda olmaz, mesela 1,5 mb'lık sırf text'ten oluşan bilmemkaç satırlık bir web sayfasını haşırt diye baştan sonra scroll ederseniz s3 trio arada kesilecektir.. Hatta Bilgisayarın ram miktarı, ide hızı da burada etki edecektir..Bu kesilmeler geforce4'te daha az olacaktır, ama olacaktır... pci kartlardan beri (bazı isa kartlarda bile) yazılım veya donanım olarak 2d hızlandırma mevcuttur.. yazılım hızlandırma, abartılı test ortamlarında saçmalığını belli eder..Ancak normal kullanımda, aradaki farkı hissetmek zordur.. 2d işlemlerin en kastırıcı olanları, pencere içeriğini göstererek, pencereyi hızla taşımak, fade in fade out, fold efektleri, ve hızlı scroll'lardır..

Benim bahsettiğim elbetteki normal bir hızda scroll etmekti (bir yandan mesajlara göz gezdirebilecek hızda).. Bu tarz bir kullanımda kesilme olmaması gerekir..(Benim elimden geçmiş 10 kadar p133 s3 trio lu makinede olmuyor en azından...)

Neyse boşuna tartışıyoruz, çünkü böyle ekran kartları artık satılmıyor.. Bir çok kullanıcı minimum tnt2 m64 kullanıyor zaten...
darthseth

MesajTarih: Cum 10.10.2003 19:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yahu makinelerimiz ve hızları konulu bir konferans vermek geçti içimden. SwaLLoweD ne dersin?

bu arada yanlış hatırlamıyorsam admin ve kurucuların desteğiyle bu konu kapanmıştı.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız