Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Davul Üzerine (Aksamlar, Mikrofonlar, Elektro Davul vb.)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Davul Üzerine (Aksamlar, Mikrofonlar, Elektro Davul vb.)
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 35, 36, 37  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
SiLeNoZ

MesajTarih: Pzr 30.05.2004 21:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dediklerin canlı performanslar için geçerli elbette. Ama zaten hiç bir muzikte çok bariz kayıt hataları yoktur ( Bilinen kaliteli müzisyenler için diyorum, demolar falan hariç) Davulcu arkadaş gerçekten iyi şekilde çalıyorsa ve ekipman, davul, kayıt imkanı iyiyse zaten kimse kalkıp softwareden davul yazmaya çalışmaz. Programlarla yapılan davulların ruhsuz ve hatasız olması dogru denebilir. Ama işi bilerek yapıyorsanız, davul nasıl çalınır, nasıl velocityler ayarlanır +vs gibi, bir çok şeyi yapabilirsiniz. Hatta quantize ayarlarını da hafiften değiştirerek ufak tefek hatalar ekleyebilirsiniz, Periyodik olarak sapmling yapmak çok hoş olmaz doğal olarak. Aralarda bazı değişiklikler yapılırsa güzel olabilir. Birçok davul kaydı dinledim (1 seneden fazla grupla beraber davul çalmışlığım var az çok bilirim davul yazmayı ve çalmayı) gerçek davuldan farkını ayırt etmek zor. O kadar güzel yazılmış ve hatalar (!) eklenmiş ki, ikna olmam için çok zaman harcadı insanlar Smile.

Şunu da belirtmek isterim ki, grubun yeteneklerini ve yaratıcılığını elbette ki live performans ta görebilirsiniz. Davulları sample olup da konserde sampler la çalan grup pek yok heralde. Sahne olayı kolay kolay değişemiyecek bir olaydır. Kayıttaki başarıyı göstermek zor oluyor baya sahnede. O yüzden albümleri değil konser kayıtlarını dinleyerek gruplar hakkında yorum yapmaya çalışırım genelde. (Ama bu demek değildir ki albüm kayıtları önemsiz. Mutlaka albüm kayıtlarının kalitesi de çok önemlidir ).

Saygılar
Anarchyxtc

MesajTarih: Sal 01.06.2004 21:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Can Atacan kitap mi yazdi? Sevindim onun adina. Cok saglam bir elemandir. Red diye bir grubu vardi bir zamanlar. Davulcusu Cihangir ve bassci Murat bulutsuzluga gecmisti sonra. Grup dagilmisti sanirim. Kendisi de cok iyi gitar calardi.

Davul kayidina gelince. Benim idealim, butun her seyi analog kaydetmek, ve miksaji falan dijital yapmak. Ama sadece davul icin gecerli bu. Marshall'dan daha iyi ses alabilecegin dijital gitar pod'lari gercekten cok iyi. Elektro gitar ne kadar gitar denilsede akustik olmayan bir enstruman sonucta. Uzerine de bin tane effect kullanabiliyorsun yerine gore. Davul ise akustik, sesini degitiremezsin gitar gibi. Davulu olabildigince iyi sekilde ankustik kaydetmek ve efectleri (gerekiyorsa) dijitak olarak eklemek en mantiklisi bence. Ama para olmadigi icin direk dijital kaydediyoruz su an. Effect olayinda ise karasizim. Cunku bekledigimizden cok daha iyi sonuclar aldik. Ne olur bilmem. Ama paramiz olsa akustik kaydederiz. yuz kere de birbirimize tekrarladik zaten....
beatlihead

MesajTarih: Prş 03.06.2004 21:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Anarchyxtc demiş ki:
Can Atacan kitap mi yazdi? Sevindim onun adina. Cok saglam bir elemandir. Red diye bir grubu vardi bir zamanlar. Davulcusu Cihangir ve bassci Murat bulutsuzluga gecmisti sonra. Grup dagilmisti sanirim. Kendisi de cok iyi gitar calardi.

Davul kayidina gelince. Benim idealim, butun her seyi analog kaydetmek, ve miksaji falan dijital yapmak. Ama sadece davul icin gecerli bu. Marshall'dan daha iyi ses alabilecegin dijital gitar pod'lari gercekten cok iyi. Elektro gitar ne kadar gitar denilsede akustik olmayan bir enstruman sonucta. Uzerine de bin tane effect kullanabiliyorsun yerine gore. Davul ise akustik, sesini degitiremezsin gitar gibi. Davulu olabildigince iyi sekilde ankustik kaydetmek ve efectleri (gerekiyorsa) dijitak olarak eklemek en mantiklisi bence. Ama para olmadigi icin direk dijital kaydediyoruz su an. Effect olayinda ise karasizim. Cunku bekledigimizden cok daha iyi sonuclar aldik. Ne olur bilmem. Ama paramiz olsa akustik kaydederiz. yuz kere de birbirimize tekrarladik zaten....

uzun zaman önce almıştım baya iyi bi kitap
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Morfiece

MesajTarih: Pzr 06.06.2004 14:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben davul tonlamasi hakkinda bilgi nerden bulabilirim acaba...yardimci olabilirseniz cok sevinirim...
enigma

MesajTarih: Sal 08.06.2004 10:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kesin kararım ki kullanılmamalı.....
yapay müzik olmasın istemiom
RMS

MesajTarih: Çrş 09.06.2004 12:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,
Ben akustik davulu cok severim.:)
Ama her calisma kendi icinde ozeldir bu yuzden uygun gorulen neyse o kullanilir ve
sonuc itibariyla,sound iyiyse , hersey mubahtir.:)
Bilirsiniz davul kaydi yaparken iyi bir sound elde etmek, epey zaman alir.
Davulcunun nasil caldigindan tutun, davulun bulundugu duruma kadar bir cok ayrintiyi dusunmek zorunda kaliriz.
Saatlerce her davulun parcasini tam tom tim dinleriz.
Ama heey isin guzelligi orada degil mi! Bu yuzden benim icin o kolay, bu zor gibi limitler yok.:)
Dinleyici olarak genellikle , butun olan onemlidir yani muzik hosuma gidiyorsa isteyen istedigini kullansin.
Ama Led Zeppelin dinlerken kulagimi John Bonham'in davulundan ayiramam.
Bir de isin virtuozluk kismi var ,enerjisi var.
Akustik mi digital mi diye surekli tartisiriz.
Sanirim "her ikisi de" demek gerekiyor.digital alem bir derya .
Birde arkadas "yapay muzik" olmasin demis.Anladigim kadariyla akustik olmayan anlaminda kullandiniz.
Bence muzige kesin cizgiler koymak yaraticiliga karsi gelmektir.:)

Selamlar
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
muzgun

MesajTarih: Çrş 23.06.2004 0:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

en onemlisi bence bu tip davullarin yeni baslayanlar icin getirdigi buyuk avantajlar. davul alamazsiniz alsaniz, calamazsiniz. buna kulakligi takip evde calisma imkani var. bence cok muhim bir avantaj. ayrica elektronik davul alma konusunda yardim edebilecek varsa sevinirim..
Başa dön
SiLeNoZ

MesajTarih: Sal 29.06.2004 22:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elektronik davul için Taksim tünelde kıvılcım müziğin drumshop'unda Ozan diye bir arkadaş var onunla görüşürsen birşeyler bulabilirsin. Sanırım elinde olması lazım geçenlerde gittiğimde siparişler gelmişti. Ama gelen Elektronik Davul 1000$ dan satılıyordu. Uygunmudur bilemiyorum.
MayheM

MesajTarih: Çrş 04.08.2004 11:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

slm arkadaşlar

Davulculara bi sorum var Benim Metronom Sorunum var ve ben bu sorunu nasıl giderebilirim lütfen davulcu arkadaşlar bu soruyla ilgilenirse çok ama çok sevinirim hoşçakalın
pyramind
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Çrş 04.08.2004 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

davulcu değilim ama metronom sorunu olan her müzisyen sorununu metronomla çalışarak düzeltebilir kanaatindeyim. hatta başka bir yolu olduğunu kesinlikle sanmıyorum.
MayheM

MesajTarih: Çrş 04.08.2004 16:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pyramind teşekkür ederim çalışıyorum saatlerce bazen sabahlıyorum bile hızım çok iyi manyak hızlıyım kendime güveniyorum hız konusnuda inanıyorum ama metronom sorunu var işte tavsiye edebileceğiniz başka bişiler varsa sevinirim abi hoşçakalın
HaRD_RoCK

MesajTarih: Prş 05.08.2004 23:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya sağlam bir davul programı var mı freeware pcdrummer var oda kayıt yaptırmıyor bana bu konada yardımcı olacak kimse yokmu?
pyramind
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Prş 05.08.2004 23:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mayhem gitarist olduğum için gitar ile konuşayım, metronomla çalışmadan hızlanmanın pratikte pek yararı yoktur. biz hız çalışacak isek, düşük metronomla çalışmaya başlayıp, yavaş yavaş metronomun hızını arttırırız. ancak böyle zamanlaması düzgün hızlı şeyler çalmak mümkün olur. bunun davul için de geçerli olduğundan eminim. ve metronom sorununu başka bir tavsiyeyle aşabileceğini sanmıyorum. yani mantıklı değil, düşünsene sorunun içinde cevabı da var, "metronom"...
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cum 06.08.2004 1:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben bildiklerimden söyleyeyim, metronom sorunu iki şekilde aşılır, ilki pyramind'ın söylediği gibi bir ritmi yavaştan başlayarak hızlıya doğru metronomla birlikte tek başına çalmaktır.. Ancak davulcu metronomu nasıl kaçırmakta olduğunu farketmiyor olabilir, bir yandan, çaldığını bir şekilde kaydetmekte yarar vardır, nasıl bir şeyler olduğunu gözlemlemek için..

İkinci yöntem ise, bir şarkıya davulla eşlik etmektir... Çünkü şarkılar belli bir metronom hızında giderler ve mecburen uyulması gerekir..

Ben davul çalışırken bunların her ikisini birden kullanırım, ama davulcu değilim.. Bence en çok işe yarayanlar bunlardır.. Benim bulabildiğim veya duyduğum başka bir çözüm yolu da yok...

Ha bu arada eğer düzgün davul kaydı düşünülüyorsa, mutlaka metronomla birlikte tek başına çalma egzersizleri yapılmalı.. Şarkıya eşlik etmekle aynı şey değil sonuçta...
skatheist
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cum 06.08.2004 2:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Uyman gereken bir tempo varsa herhangi bir uzvunu ( kol bacak ayak kafa omuz.... ) tempoya göre hareket ettirmen. Araştırılıp görülmüştürki hareket eden bir uzuv temponun korunmasında yardımcı olur. Ders verirken metronomu kaçıran öğrencinin kafasına gözüne vuruyorum tempo ile hemen toparlıyorlar Razz
Başa dön
MayheM

MesajTarih: Cum 06.08.2004 10:55    Mesaj konusu: Saolun Arkadaşlar Alıntıyla Cevap Ver

vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim size o zaman yarından itibaren yavaştan başlayarak çalışıyım umarım başarırım gerçekten çok teşekkür ederim hoşçakalın eğer metronom sorunumu giderirsem vallaha da billaha da size baklava ısmarlıcam:) (şarapta olabilir) byee
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
barbarian

MesajTarih: Pzr 29.08.2004 16:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya ben çalmasına çalıyom ama kendimi gösteremiom.Etrafım rapçi bebelerle doldu.Bi el atın şu çaresize!!!
ermanmen

MesajTarih: Prş 09.09.2004 14:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

muzık dedıgın emek zorluk işi zenciler bole elek. le falan olmaz:-
Dragonchaser
"Alım & Satım" mod

MesajTarih: Pzr 12.09.2004 1:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Önerebileceğiniz davul sampleları var mı acaba? Ben "Real Mega Drums" kullanıyorum ama pek de yeterli değil maalesef! Bir de Cubase plug-in'i olan Groove Agent var. Bu pratiklik açısından çok hoş ama seslerini tabii ki akustikle kıyaslamak çok komik olur!

Sample davulda gördüğüm kadarıyla en büyük sorun tom'lu ataklarda ortaya çıkıyor. Direkt olarak "ahhaaa dıram meşin" dedirtiyor insana maalesef, oraya kadar herşey güzel gitse de!!! Ziller de çok yeterli olmuyor ama yine de idare edilebilecek düzeyde..

Akustik kayıt yapmak maalesef Türkiye şartlarında oldukça zor. Kaldı ki İstanbul'da bile gerçek anlamda kaç stüdyo var ki mükemmel kayıt yapabilen!?

Neyse arkadaşlar sample önerilerinizi bekliyorum...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
CanTokgoz

MesajTarih: Pzr 19.09.2004 11:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence kesinlikle kullanılmamalı
bende tama double cross var mikrofonları iyi seçerseniz iyi kalitede ses elde edersiniz
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 35, 36, 37  Sonraki
4. sayfa (Toplam 37 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız