Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Megadeth
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Megadeth
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 151, 152, 153  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Eldrun

MesajTarih: Prş 16.10.2008 6:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deathmetalman demiş ki:
bence marty nin solalarını çalabilmek megadeth de kıstas olmamalı zaten megadeth te çalan gitaristin öyle bi komleksi olmamalı diye düşünüyorum, öle bişey yapan gitarist''copy-gitarist''den başka bişey olmaz!....bence çalan gitaristler kendi stilleri ile megadeth i ileri götürmeliler.

Hehehe bence en büyük kıstas olmalı. Twisted Evil İkincisi de yaratıcılık tabiki.

Marty'den sonra gelen gitaristlere bakarsak; Al Pitrelli mesela oldukça hoş sololar yazmıştı TWNAH albümünde fakat gel gör ki Marty sololarını iyi atamıyordu. Marty dediğin adam 10 yıl Megadeth'te kalmış tonlarca şarkıya solo yazmış bi adam. Adamlar Marty'nin daltonlar gibi olan çenesine ve lüle lüle olan saçına kurban olmamışlar. Yazdığı ve attığı sololara kurban olmuşlar onca sene. Senin'de solonun hakkını vererek çalman lazım, bire bir olmasa bile hakkını vermen lazım, değiştir bi kaç yeri ama sıçma lüften. (eğer marty bu kadar iyi sololar çalamasaydı pena tutuşu ile çoğunluk dalga geçerdi, mesela gitarı eline alıp saz tutar gibi çalmaya çalışanlara laf atan çoktur heralde görünce) Al Pitrelli'ye bu yüzden laf atıyorlar.

Glen'e değinmiyorum bile Al Pitrelli en azından hoş sololar yazıyordu ama Glen'in ne kendi yazdıkları bir şeye benziyor ne Marty sololarını atışı bir şeye benziyor ne de adamın tipi bir şeye benziyor. Laughing

Chris ise Marty sololarını çok iyi atıyor. Birebir atmıyor ama çok iyi atıyor. Bir sonraki albümde görücez nasıl bir katkısı olucak nasıl sololar yazıcak, yaratıcı mı diye. Burası da önemli. Chris robot gibi Marty sololarını çalıp kendisi düzgün solo yazamazsa bu da olmaz. Ha bu sefer n'olur derseniz olay basit.

Yeni albüm'ün turnesi bittikten sonra o albümde en olumlu tepkiyi alan 1 belki de 2 şarkı konserlerde çalınır. Ama konserlerde ağırlıklı olarak 97 ve öncesinde yapılmış şarkıları çalarlar. Chris'te şu an yaptığı gibi eski parçaların sololarını sorunsuz atar, Tribute band havasında izleriz Megadeth'i.

Satılık Behringer Ekolayzır 40TL
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Serdar213

MesajTarih: Prş 16.10.2008 15:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:

Chris ise Marty sololarını çok iyi atıyor. Birebir atmıyor ama çok iyi atıyor.

Youtubeden Tornado of souls Holy Wars ve Hangar 18i dinleyebildim .Notası notasına ve hissiyatı ile attı abimiz,
Ağzım açık kaldı...
DamnationGame

MesajTarih: Prş 16.10.2008 20:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eldrun demiş ki:
deathmetalman demiş ki:
bence marty nin solalarını çalabilmek megadeth de kıstas olmamalı zaten megadeth te çalan gitaristin öyle bi komleksi olmamalı diye düşünüyorum, öle bişey yapan gitarist''copy-gitarist''den başka bişey olmaz!....bence çalan gitaristler kendi stilleri ile megadeth i ileri götürmeliler.

Hehehe bence en büyük kıstas olmalı. Twisted Evil İkincisi de yaratıcılık tabiki.

Marty'den sonra gelen gitaristlere bakarsak; Al Pitrelli mesela oldukça hoş sololar yazmıştı TWNAH albümünde fakat gel gör ki Marty sololarını iyi atamıyordu. Marty dediğin adam 10 yıl Megadeth'te kalmış tonlarca şarkıya solo yazmış bi adam. Adamlar Marty'nin daltonlar gibi olan çenesine ve lüle lüle olan saçına kurban olmamışlar. Yazdığı ve attığı sololara kurban olmuşlar onca sene. Senin'de solonun hakkını vererek çalman lazım, bire bir olmasa bile hakkını vermen lazım, değiştir bi kaç yeri ama sıçma lüften. (eğer marty bu kadar iyi sololar çalamasaydı pena tutuşu ile çoğunluk dalga geçerdi, mesela gitarı eline alıp saz tutar gibi çalmaya çalışanlara laf atan çoktur heralde görünce) Al Pitrelli'ye bu yüzden laf atıyorlar.

Glen'e değinmiyorum bile Al Pitrelli en azından hoş sololar yazıyordu ama Glen'in ne kendi yazdıkları bir şeye benziyor ne Marty sololarını atışı bir şeye benziyor ne de adamın tipi bir şeye benziyor. Laughing

Chris ise Marty sololarını çok iyi atıyor. Birebir atmıyor ama çok iyi atıyor. Bir sonraki albümde görücez nasıl bir katkısı olucak nasıl sololar yazıcak, yaratıcı mı diye. Burası da önemli. Chris robot gibi Marty sololarını çalıp kendisi düzgün solo yazamazsa bu da olmaz. Ha bu sefer n'olur derseniz olay basit.

Yeni albüm'ün turnesi bittikten sonra o albümde en olumlu tepkiyi alan 1 belki de 2 şarkı konserlerde çalınır. Ama konserlerde ağırlıklı olarak 97 ve öncesinde yapılmış şarkıları çalarlar. Chris'te şu an yaptığı gibi eski parçaların sololarını sorunsuz atar, Tribute band havasında izleriz Megadeth'i.

-Açıkcası Pitrelli'nin hoş sololar yazdığına inanmıyorum TWNAH'da. Bir yandan da Marty sololarını ne kadar iyi çaldığı ile çok ilgilenmemek lazım.
Zaten Marty gibi hiç kimse bir Marty solosunu çalamaz. O yüzden onun gibi çalmasını pek beklememek lazımdı Pitrelli'nin.
Wink
-Glen'in tipini ise fena bulmuyordum. Hatta her tarafı eşit uzunluktaki saçlarımı onun gibi kat kestirmeyi düşünmüştüm bir ara. Laughing

-Chris'in birebir cover'layabildiği ise çok açık ama onun da yazıp yazamayacağı konusunda endişeli olan kişiler var.Ben de merak ediyorum ne kadar yazabilecek diye.
Çünkü yorumculuk başka bestecilik farklı, Marty gibi ikisine süper yapabilmek bambaşka. Cool
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Eldrun

MesajTarih: Cum 17.10.2008 17:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Burning Bridges (ilk solo Dave, ardından Al giriyor)
Disconnect
Dread and the Fugitive Mind
Recipe For Hate...Warhorse

Bana soloları gayet hoş gelen şarkılar.

Chris'inkiler birebir değil ufak farklılıklar var orj sololya göre. Bir kaç sweep ve sondaki bitiriş kısmı mesela Tornado of Souls'da. Neyse olay o değil, adam çok iyi çalıyor. Sonuçta karbon kopya yerine ufak değişiklikleri severim kötü durmadığı sürece.

Alıntı:
Bir yandan da Marty sololarını ne kadar iyi çaldığı ile çok ilgilenmemek lazım.
Zaten Marty gibi hiç kimse bir Marty solosunu çalamaz. O yüzden onun gibi çalmasını pek beklememek lazımdı Pitrelli'nin.

Aynı şekilde Hendrix, Zakk Wylde, Gilmour gibi adamlar da örnek verilebilir buna. Marty ile aynı hissi vermez çalışı tabi, teknikleri ve tuşeleri farklı hepsinin. Aynı notalara basarak aynı his yaratılmıyor sonuçta. İmza gibi bir şey bu, adamların aynı notalara basarken verdikleri his farklı.

Marty sololarını ne kadar iyi çaldığı ile çok ilgilenmemek lazım kısmına pek katılmıyorum. Yukarıda da anlattığım gibi 10 sene boyunca grupta olan ve bir çok harika solo yazmış bir adam Marty. Megadeth'e hangi gitarist gelirse gelsin sana ya da bana göre doğru olmasa bile büyük bir çoğunluk acaba Marty sololarını güzel çalabilecek mi diye düşünüyor. Chris Poland'ınkileri değil mesela.

Marty'nin dönmeyeceği biliniyor, o soloları Megadeth konserlerinde Marty'den duyamayacağını biliyor herkez ama Marty duymuyoruz diye de başka birinin çıkıp dandik dandik çalmasını da istemiyorlar.

Benim görüşüme göre bir soloyu çalarken hakkını vermek lazım, orj gibi olmasa da güzel olacak değişiklikler yapabilrsin, uzatırsın kısaltırsın kendi tekniklerini ve bilgini kullanarak değiştirirsin ama solonun can alıcı kısımları ile pek oynama yapmamak lazım.

Tornado of Souls denen şarkının solosunu kötü çalarsan olmaz. Ya da Lucretia.

Seyirciler için Marty soloları Megadeth'e gelen gitaristler için önemli bir referans noktası. Kötü çalıyorsa çoğunluk tarafından sevilmiyor. Kabul etmek lazım bunu.

Chris ilk testi geçti, şimdi merak başka tarafa kaydı tabi. Albüm'deki performansı önemli artık. Smile

Başa dön
chromatickey

MesajTarih: Cum 17.10.2008 19:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

That One Night in Buenos Aires i izledim de. Glen kardeşimiz beni pek etkileyemedi açıkcası. Albüm kaydı ok iyi ama konserde ne bileyim olumlu elektrik alamadım Twisted Evil

www.myspace.com/emrechrom
Başa dön
Monster_YGT

MesajTarih: Cum 17.10.2008 21:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Chris broderick iyi bence iyi ... Laughing gerçi benim iyi demem pek bişey ifade etmiyor ama Very Happy

Ya nevermore dan biliyoruz. orada soloları jeff yazıyordu galiba ama bir atışması vardı jeff ve chris in.. gayet iyi bence... Neyse inşallah düşündüğüm gibi çıkar
Başa dön
DamnationGame

MesajTarih: Cmt 18.10.2008 0:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Chris Broderick, Denver'daki müzik fakültesinin gitar bölümünü derce ile bitirmiş.Teen zamanlarında gün içinde 3 saat klaik 3 saat elektro gitar, 1 saat pşyano ve 1 saat keman çalışıyormuş (saatleri tam hatırlamıyor olabilirm). Tam bir inek tipte parlak öğrenci.
Dolayısıyla notası notasına ve eklemelerle Megadeth sololarını çalabilmesi normal.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Eldrun

MesajTarih: Cmt 18.10.2008 5:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DamnationGame demiş ki:
Chris Broderick, Denver'daki müzik fakültesinin gitar bölümünü derce ile bitirmiş.Teen zamanlarında gün içinde 3 saat klaik 3 saat elektro gitar, 1 saat pşyano ve 1 saat keman çalışıyormuş (saatleri tam hatırlamıyor olabilirm). Tam bir inek tipte parlak öğrenci.
Dolayısıyla notası notasına ve eklemelerle Megadeth sololarını çalabilmesi normal.

Nazar etme n'olur çalış senin de olur demiş yani Chris kısaca. Very Happy

Başa dön
demiRbakire

MesajTarih: Cmt 18.10.2008 16:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

martı gibi çok kral bir gitaristteen ve nik gibi iyi bir davulcudan sonra hiçbir yeni üyeye ısınamayan ben bu elemanı sanki çok daha önceleri gelip megadethi kurtaracak kahraman gibi görüyorum evet kıris megadethin son zamanalarda yaptığı ve ilerde yapacaklarının en iyi örneğidir..yeni albüm için stüdyo hazırlıkları bitmiş ve yakın zamanda kayıtlara bşlnaccak umarım megadeth nitd abominations faciasını bizlere tekrardan yaşatmaz ki açıkçası kırisin beni hayal kırıklığına uğratacağını sanmam..
Başa dön
crackocain

MesajTarih: Sal 21.10.2008 3:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cantstandya demiş ki:
Yahu bu That One Night videosunda Hangar 18'in sonundaki solonun davul kısımları sırasında seyirci ne diye bağırıyor? Bana sanki Anthrax'tan A.I.R. istiyorlarmış gibi geldi ama... Very Happy

Dıpıdıpı dıpıdıpı

Me ga deth!!!

Dıpıdıpı dıpıdıpı

Me ga deth!!!

diyorlar Smile)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Cantstandya

MesajTarih: Sal 21.10.2008 6:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet sonra dudaklara bakarak ben de çözdüm olayı. Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Dethron

MesajTarih: Prş 23.10.2008 2:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

musti varsa gitaristlere falan niye tkaıyosunuz ki eheh
Başa dön
scarsick

MesajTarih: Cum 31.10.2008 13:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metallicanın gene kısır sololarla dolu (kirk yüzünden) fakat bir o kadar güzel death magnetic albümünden sonra dave mustaine'den chris'le soyle master class sololarla dolu gayet thrash güzel bir megadeth albümü bekliyorum Very Happy
Başa dön
Dethron

MesajTarih: Pzr 02.11.2008 14:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Açıkcası Mustaine'nin bu saatten sonra eski thrash havası verebilecek bir albüm yapabileceğini zannetmiyorum. Aynı eller, aynı kollar, aynı kaş -göz ; ama apayrı bir kafa yapısı. Benim çok bir beklentim yok. Muhakkak sıkı riffler yapmıştır gene, sert sözler yazmıştır, dinledikçe dinlemek isteyeceğiniz kompozisyonlar oluşturmuştır. Ancak ...
Başa dön
rostocker

MesajTarih: Prş 06.11.2008 15:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Özledim Ulann...
Başa dön
illnino

MesajTarih: Prş 06.11.2008 19:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nostalji bölümü Smile
in_flames_rules

MesajTarih: Prş 06.11.2008 23:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar megadeth "blood in the water" diye bir dvd mi yayınlıyacak bilginiz var mı?site de öyle bir şeyler yazıyordu ama anlamadım...
Başa dön
NomAmor

MesajTarih: Prş 13.11.2008 19:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yeni albüm bildiğim kadarıyla yakın bir zamanda çıkıcak imiş.Arkadaşım aralık mı dedi yoksa yaz mı dedi tam hatırlamıyorum ki Smile
Başa dön
deathmetalman

MesajTarih: Cum 14.11.2008 20:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla yeni albüm çıksada kendini tekrarlama mantığını geçebileceklerini sanmıyorum??....umarım yanılırım ama sanmıyorum işte.
emptyspiral

MesajTarih: Cmt 15.11.2008 14:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mustaine sakat adam, ne yapıcağı belli olmaz ama güzel bi albüm bekliyorum şahsen.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 151, 152, 153  Sonraki
152. sayfa (Toplam 153 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız