Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Sahnede yaşanan aşırı tiz ses sorunu
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Sahnede yaşanan aşırı tiz ses sorunu

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
matushella

MesajTarih: Prş 16.10.2008 0:20    Mesaj konusu: Sahnede yaşanan aşırı tiz ses sorunu Alıntıyla Cevap Ver

selamlar herkese
kullandığım prosesör pod xt live. evde ve provalarda gayet tok istediğim sesleri alırken sahneye çıktığımda o dayanılmaz aşırı tizlik sorunuyla karşılaşıyorum. geçenlerde çıktığım bir konser bu yüzden berbat oldu.
bağlantılarda sorun yok returnden bağlıyorum amfiye sistemi.
bu sorunları yaşayan çok insan olduğunu gördüm diğer forumlarda okuduğum kadarıyla.
bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Atalay

MesajTarih: Prş 16.10.2008 1:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cihazın amfi-line modunu kontrol etmeni tavsiye ederim. evde müzik setine bağlıysan line modunda çalabilirsin. amfiye bağlayınca da amfi modu.bunun haricinde konserde kullanılan sistemler çok fark yaratır. o yüzden tizleri kısıp dene bakalım ne olacak. başka birçok konu da olabilir. ancak bunlar ilk önlemler.
GIRNATA

MesajTarih: Prş 16.10.2008 21:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pod'unu baağlayacağın sistem için doğru şekilde ayarladın mı?

Büyük ihtimal Atalay'ın dediği gibi evde line modunda kalmış cihazını sahnede de line modunda kullandın.

Boss GT'lerde Amfinin preamp girişine ya da return girişine bağlantı yapmana olanak veren seçenekler var.
Pod'da da aynı sistem olmalı.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
matushella

MesajTarih: Prş 16.10.2008 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ayar şu şekilde. direct studio ayarında dest i low da kullanıyorum. amfininde return girişinden bağlanıyorum. sorunu şu diye düşündüm. fx mix ayarını ben volume gibi düşünüyordum. Very Happy buda benim yanlışımmış. fx mix i 100% yapmam lazımki sadece preamp pod ve poweramp amfi olsun. sorunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum.
return girişi ve fx mix olayındaki bütün bilgilerinizi öğrenmek isterim. teşekkürler.
mersinden_ersin

MesajTarih: Cum 17.10.2008 2:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende de pod xt var, tune tuşuna basıp soldaki ufak düğmeyi döndürünce "What are you connecting to?" adında bir sekme çıkıyor...

1
STUDIO
DIRECT
DEST (Alttaki 4 küçük tuşla seçilen kısım)

2
COMBO TONE CORRECTION
FRONT %63 %580Mhz %5
DEST LOWS FOCUS HIGS (Alttaki 4 küçük tuşla seçilen kısım)

3
COMBO
PWRAMP

4
STACK TONE CORRECTION
FRONT %63 %580Mhz %5
DEST LOWS FOCUS HIGS (Alttaki 4 küçük tuşla seçilen kısım)

5
STACK PWRAMP
FRONT

6
BOSE
PS-1
DEST

Ben müziksetinin mic in girişinden giriyorum podu. Valla bu seçeneklerin ayrıntılarını bilmiyorum ama studio direct de ton diğerlerinden daha düzgün geliyor düşüncesindeyim. Vaktinde araştırmıştım ama adam akıllı cevap alamamıştım... Ufak ufak bu 6 seçeneğin hangi sistemlere nasıl girdiğimizde seçmemiz gerektiğinden anlayan birileri bahsederse sevinirim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
KeReMmM

MesajTarih: Cum 17.10.2008 2:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1. mixere falan girerken
2. normal kombo bir amfinin inputundan girerken
3. combonun sadece power amp kısmını kullanıldığında.(fx returnden)
4. stack(kafa-kabin) amfinin inputundan girmek için
5. kafa-kabinin power ampı kullanıldığında
6. bunu tam bilmiyorum Smile

2. ve 4. seçenekteki rakamlarla sanırım amfinize göre daha ince ayarlar yapabiliyorsunuz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız