| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
sertsessiz

|
Tarih: Prş 09.10.2008 7:34 Mesaj konusu: |
|
|
| kingofloss__ demiş ki: | MASTERED BY MUPPETS
End of session day, Rubin works away:
I'm your source of song-destruction
Tunes that hurt you ear, poor sound engineer
Leaving spikes on my instruction
Trust me you will see
Volume’s all you need
Dedicated to
How I'll limit you
Compressing faster
Limit your Master
Your albums sell faster
With a loud Master
Master
Mastered by muppets, brickwalling your dreams
Clipping, distorting and smashing extremes
Ruined by me, you can't hear a thing…
Just spiking snares, and auto-tuned screams
Mastered
Mastered
Rubin’s my name, and I'll hear you scream
Bastard
Bastard
Need to mix this way, never you dismay
”Loud” makes death magnetic clearer
Gain monopoly, ritual Waves L3
Squash your tracks til it’s severe
Gate and you will see
More and more dB
Dedicated to
How I’m killing you
Compressing faster
Limit your Master
Your albums sell faster
With a loud Master
Master
Mastered by muppets, brickwalling your dreams
Clipping, distorting and smashing extremes
Ruined by me, you can't hear a thing…
Just spiking snares, and auto-tuned screams
Mastered
Mastered
Rubin’s my name, and I'll hear you scream
Bastard
Bastard
Master, Master, where's the version I've been after?
Bearded, Bastard, you promised only lies
Blaster, Blaster, recorded on a ghetto blaster?
Laughter, laughter, laughing at those highs
Spike to me!
Lars ain’t worth all that – “natural” kick and hat
Kirk adds wah without a reason
Never ending phrase, Jaymz goes on for days
Rob, your shirt is out of season…
I’ll record til 5 (then)
I will help you buy
Sandals that suit you
Now you look cool too
 |
Şaheser!!
Yazan kişilerin ellerinden öpmek lazım hakkaten muhteşem olmuş!  _________________
| Roth-Azad demiş ki: | | I love hot content. |
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Serdar213

|
Tarih: Çrş 15.10.2008 10:31 Mesaj konusu: |
|
|
| alpago demiş ki: | | dinledikçe daha çok sarıyor..kaliteli albümde böyle olur bence ancak sololar konusunda fikrim hala değişmedi.. |
valla dostum,
Kendimi çok zorladım Ama The End of the Line -The Day That Never Comes - belki,bir ihtimal All Nightmare long 'dan başka bir parçayı zevkle dinleyemiyorum.Bunları da zorlayarak, kötünün iyisini arayarak dinliyorum,
İki albümü Ard arda dinleyince St Angerdaki riffler daha güzel geldi ne yalan söyleyeyim. _________________ ''That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die." |
|
| Başa dön |
|
 |
seventh

|
Tarih: Çrş 15.10.2008 10:49 Mesaj konusu: |
|
|
albüm çok garip..ismi metallica olmasa piyasada kimse sallamaz bu albümü diye düşünüyorum.öyle bir hava varki albümde,sanki stüdyoya girmişler bir iki saat çalıp çıkmışlar.kayıtlar çok kuru,düzenlemeler çok özensiz...nasıl bu hale geldi bu adamlar anlayamıyorum.. _________________ Hold your hands up high, lift them toward the sky
When all I have - Is torn
Down down down, meet my pain tonight |
|
| Başa dön |
|
 |
deathmetalman

|
Tarih: Çrş 15.10.2008 12:22 Mesaj konusu: |
|
|
| seventh demiş ki: | | albüm çok garip..ismi metallica olmasa piyasada kimse sallamaz bu albümü diye düşünüyorum.öyle bir hava varki albümde,sanki stüdyoya girmişler bir iki saat çalıp çıkmışlar.kayıtlar çok kuru,düzenlemeler çok özensiz...nasıl bu hale geldi bu adamlar anlayamıyorum.. |
aman beyler sabit fikirli metallicacıları azdırmayalım,bu sözler metallicacılık camiasında hakaret sayılır söyliyeyim!!!.....metallica hakkında yağılan herşeyi sevmek gibi bi zorunluluğumuz var bu topicde ona göre!!!! _________________ Son kez bir yanlış yapacaksan bari onu doğru yap! |
|
| Başa dön |
|
 |
Jaymz_Hetfield

|
Tarih: Çrş 15.10.2008 12:24 Mesaj konusu: |
|
|
| Arkadaşlar kusura bakmayın ama son iki yorumu okuyunca resmen şok oldum. Tabiki müzik bu zevk meselesi, tartışmak yersiz olabilir ancak yapmayın etmeyin taş gibi albüm olmuş. Albüm çıktığından beri her dinleyişimde daha da bağlanıyorum. St.Angerda ki riffler daha güel gibi yada isim Metallica olmasa kimse sallamaz demek bence pek gerçekçi değil. |
|
| Başa dön |
|
 |
Jaymz_Hetfield

|
Tarih: Çrş 15.10.2008 12:27 Mesaj konusu: |
|
|
| deathmetalman demiş ki: | | seventh demiş ki: | | albüm çok garip..ismi metallica olmasa piyasada kimse sallamaz bu albümü diye düşünüyorum.öyle bir hava varki albümde,sanki stüdyoya girmişler bir iki saat çalıp çıkmışlar.kayıtlar çok kuru,düzenlemeler çok özensiz...nasıl bu hale geldi bu adamlar anlayamıyorum.. |
aman beyler sabit fikirli metallicacıları azdırmayalım,bu sözler metallicacılık camiasında hakaret sayılır söyliyeyim!!!.....metallica hakkında yağılan herşeyi sevmek gibi bi zorunluluğumuz var bu topicde ona göre!!!! |
Herşeyi sevmek gibi bir zorunluluk yok, tıpkı herşeyi beğenmeme zorunluluğu olmadığı gibi. Ancak son yıllarda yaptıkları en iyi iş olduğu gerçeğinide görmezden gelemeyiz. |
|
| Başa dön |
|
 |
sertsessiz

|
Tarih: Çrş 15.10.2008 12:39 Mesaj konusu: |
|
|
Öyle deme, nerede çamur varsa desteklemeliyiz, çünkü zamanımız çok bol; desteklemeyen herkes sabit fikirli ayrıca. _________________
| Roth-Azad demiş ki: | | I love hot content. |
|
|
| Başa dön |
|
 |
Serdar213

|
Tarih: Çrş 15.10.2008 15:54 Mesaj konusu: |
|
|
| Jaymz_Hetfield demiş ki: | | deathmetalman demiş ki: | | seventh demiş ki: | | albüm çok garip..ismi metallica olmasa piyasada kimse sallamaz bu albümü diye düşünüyorum.öyle bir hava varki albümde,sanki stüdyoya girmişler bir iki saat çalıp çıkmışlar.kayıtlar çok kuru,düzenlemeler çok özensiz...nasıl bu hale geldi bu adamlar anlayamıyorum.. |
aman beyler sabit fikirli metallicacıları azdırmayalım,bu sözler metallicacılık camiasında hakaret sayılır söyliyeyim!!!.....metallica hakkında yağılan herşeyi sevmek gibi bi zorunluluğumuz var bu topicde ona göre!!!! |
Herşeyi sevmek gibi bir zorunluluk yok, tıpkı herşeyi beğenmeme zorunluluğu olmadığı gibi. Ancak son yıllarda yaptıkları en iyi iş olduğu gerçeğinide görmezden gelemeyiz. |
Son yıllarda yaptıkları neye göre en iyi iş bilemiyorum.
Ben Metallica'dan ''Human'' türevi gibi bir albüm bekliyordum ama yanıldım.
Ukalalık yapmak gerekirse bir gitarist olarak çalmaktan zevk alacağım parça sayısı bu albümde 1 yada 2 dir.Az sevilen Load albümünde en az 6-7 şarkı gitarda çalınası nitelik taşıyor benim için
St Angerda bile ,evet... çok tatlı riffler var ... ama bu albümde yok. yok işte. Kulağıma hoş gelen sadece The End Of The Line rifi ve The Day That Never Comes arpeji... Varsa aramızda metallica çalmaktan zevk alan arkadaş onun da görüşlerini alalım. _________________ ''That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die." |
|
| Başa dön |
|
 |
metalcafe

Kayıt: Oct 20, 2005 Mesajlar: 876 Nerden: Karaborsa\\\'dan
|
Tarih: Çrş 15.10.2008 19:25 Mesaj konusu: |
|
|
Şahsen ben bir gitarist olarak Broken beat scarred, all nightmare long, my apocalipse parçalarının çalerken çok zevkli olacağını düşünüyorum. Bak demekki beğeni çok farklı bişey. Mesela benim en etkisiz bulduğum parçada end of line. Ama başta söylediğim 3 parçayı jamesin 89 vokal yorumuyla ben and justice for all albumune bile koyardım. End of line bide just for life parçaları dışında ve bu 3 parça dışında kalanlarda hiçte kötü parçalar değil.
Yok melodi var aksiyon değişiyor thrash thrash diyorlardı eşşek gibi 3 tane parça var albümde ve bence son 15 yılda çıkardıkları en iyi parçalar. O 3 parçayı diyoprum ya load albumune koymam AJFA albümüne koyarım o derece yani. Ama tabi end of line beğenmesemde diğerleri tartışılabilir. Hepsi tartışılabilirde ben şahsen çok sardı bazı parçalar. _________________ Http://www.MetalCafe.Net |
|
| Başa dön |
|
 |
kenna

|
Tarih: Çrş 15.10.2008 20:11 Mesaj konusu: |
|
|
| Serdar213 demiş ki: | | Varsa aramızda metallica çalmaktan zevk alan arkadaş onun da görüşlerini alalım. |
All nightmare long, my apolcalypse, that was just your life, judas kiss bir gitarist olarak bana çalarken keyif veriyor açıkçası. Seveni sevmeyeni olması tabi ki çok doğal müzik bu.
Buna ek olarak, bence albümün eleştirilmesi gereken en zomut kısmı miksleniş biçimi. "loudness war" denilen hadise dolayısıyla gerçekten karman çorman bir ses geliyor. Genel frekans aralığı oldukça daraltılmış ve boru gibi bir frekans aralığı verilmiş. Sesi de açtıkça haliyle cazır cuzur bir ses bütünü duyuluyor. Frekans aralığının daha geniş tutulduğu Guitar Hero 3 kayıtlarında çok daha dengeli bir sesi var şarkıların. Bir şekilde bulunup dinlenilmeli. Gerek youtube da gerek forumlarda bu loudness war hadisesi oldukça tartışılmış ve Metallica'nın albümü de bayağı bir eleştiri almış durumda. |
|
| Başa dön |
|
 |
DamnationGame

|
Tarih: Prş 16.10.2008 0:06 Mesaj konusu: |
|
|
Albümde 80'lerdeki Metallica'yı bana en çok hatırlatan bölüm ilk şarkının 5.50'sinde giren minör melodik solo/riff. Sanki Battery'nin introsunu veya Orion'un girişini dinlermiş gibi 80'lerdeki duygusal Metallica hissini hatırlatıyor.
Albümü arabada hemen hergün dinliyorum ve takdir ettiğim bir çok yer var besteleniş açısından.Dikkatle kompoze edilmiş bir çok yer var. Metallica uzun süre sonra yeniden ince eleyip sık dokumuş.
Gerçekten Progressive bir şeyler ortaya konmuş. Hatta işin içinde sertlik ve duygu da var.
Fakat bir çoğumuzun aradığı bir duygu çeşidi yok.
Bu dediğim 5.50'deki melodik riff'deki minör hava buna güzel bir örnek.
Kaotik ve sert yapıların yanına damardan minör bazlı melodiler de eklenmeliydi.
Bu damar melodiler biraz fazla eksik kalmış.
Bir de HIT parça anlayışı yok. Bütün parçalar benzer bir yapıda ve öne çıkan bir parça yok. Hele enstrumantel parça bir kaç yeri hariç son derece sıkıcı. "Artık materyalleri" birleştirip sanki elbise dikmişler.
ReLoad ve StAnger'dan önce gelebilir ama diğer hiç bir albümün önüne geçemez. Sadece sertliği ve karakteristik Metallica temalarından dolayı saygı uyandırır. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=LyDmJcrIJ4I
The Damnation Game-SYMPHONY X |
|
| Başa dön |
|
 |
Serdar213

|
Tarih: Prş 16.10.2008 13:42 Mesaj konusu: |
|
|
Sertlik tamam.bazı yerlerde slayer vari sololar atılmış, ama Bence reloaddan da önce gelemez.Bu tabi ''Bence'' .Herşey göreceli...
Fuel-memory remains-Unforgiven 2- Lowman's lyric
gibi parçalar bu albümde yok. _________________ ''That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die." |
|
| Başa dön |
|
 |
Jaymz_Hetfield

|
Tarih: Prş 16.10.2008 16:26 Mesaj konusu: |
|
|
Hangi albümden önce gelir sonra gelir o konuda pek bir şey diyemem, herkes için farklılık göstermesi çok doğal. Zaten albümler arası kıyaslama yapmakta biraz garip oluyor aslında. Neredeyse hepsi birbirinden farklı yapılı albümlere sahip bir gruptan bahsediyoruz. Yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz ama mesela Load ilk çıktığında çok burun kıvıran oldu. Şuan ise belki o zaman söylediklerinden çok farklı düşünen ve bu albümü favorileri içine alanlar olmuştur.
Albümler arasında sıralama yapmak istemiyorum çünkü bu albümü mesela Load ile kıyaslarsam garip olur, aynı kulvarda değiller. Aynı şekilde diğer bir çok albümlede. O yüzden diğerleri arasında bir sıraya sokmak istemiyorum. Belki bunun değeri de bir 10 yıl sonra anlaşılır. Gerçi benim için şuan bir sorun yok ama pek hoşlanmayanlar için tıpkı eski dönemlerde değişen görüşler gibi bunlarda değişebilir.
Ben albümü bir bütün olarak çok beğendim ve beklediğime deydi diye düşünüyorum.
Son olarak gitarist arkadaşların görüşlerine bende ekleme yapayım. Henüz bütün şarkıları her notasına kadar bilmiyorum ama baktıklarımın çoğu çalma açısından son derece zevk verici parçalar. Şimdiden ilerisi için bu şarkıları arkadaşlarla çalma düşüncesine girdik bile. İşten güçten fırsat bulup toplanırsak çok eğlenceli zamanlar geçirtecektir bize eminim!
Hunt you down without mercy, hunt you down all nightmare long.. _________________ MASTER OF PUPPETS |
|
| Başa dön |
|
 |
Jaymz_Hetfield

|
Tarih: Prş 16.10.2008 16:31 Mesaj konusu: |
|
|
| Serdar213 demiş ki: | Sertlik tamam.bazı yerlerde slayer vari sololar atılmış, ama Bence reloaddan da önce gelemez.Bu tabi ''Bence'' .Herşey göreceli...
gibi parçalar bu albümde yok. |
Ters taraftan bakarsak Reload albümünde de bir All Nightmare Long yok veya bir Judas Kiss yok. Zaten olamaz çünkü çok farklı şeyler. İki albümü kıyaslamak elma ile armut meselesi olur.
Edit: Aşağıda World Magnetic Tour'un avrupa ayağının açıklanan tarihlerini görebiliriz.
http://www.metallica.com/index.asp?item=601460 |
|
| Başa dön |
|
 |
metalcafe

Kayıt: Oct 20, 2005 Mesajlar: 876 Nerden: Karaborsa\\\'dan
|
Tarih: Prş 16.10.2008 18:19 Mesaj konusu: |
|
|
| Serdar213 demiş ki: | Sertlik tamam.bazı yerlerde slayer vari sololar atılmış, ama Bence reloaddan da önce gelemez.Bu tabi ''Bence'' .Herşey göreceli...
Senin saydığın parçaları çok eleştirenler var. Hepte eleştiri beğeni farklılıkları olacaktır. Zaten bir album herkesi memnun edemez. Ama öte yandan metallica farklı albümlerle bir çok kesmi memnun etmiştir. Buda bu grubun eleştrilen bir farkı. _________________ Http://www.MetalCafe.Net |
|
| Başa dön |
|
 |
Cinnet_crash

|
Tarih: Prş 16.10.2008 19:30 Mesaj konusu: |
|
|
Şuana kadar metallicanın bütün şarkılarını çaldım ve söyleyebilirim ki son albümün diğer albümlerden farkı tempo diyebiliriz aslında.Yine Em akoru arada bir D ye çekmişler ama yine herşey aynı.Bundan önceki metallica şarkıları gibi olmasa onlara benziyor yeni şarkılar.St.angerdaki gibi yeni birşey yapmak yerine saçmalamışlar ama yine ileriye de pek gidememişler.Kirk'in sololarından gına geldi hep aynı ilk albümlerdeki kadar bi yaratıcılık yok.Bu adamlar döne döne aynı parçaları çalsınlar artık ne albümü?Nerde bir master, nerde bi unforgiven?insanı alıp götüren şarkılar?Tek söyleyebilceğim bıraksınlar artık en tepedeyken bu işi.Rezil olmak yerine.Adamlar kendi şarkılarını bile çalamıyor doğru dürüst?Ayrıca koyu bir metallica hayranı olarak belirteyim bu metallicayı değil eski metallica'nın hayranıyım bu metallicanın değil.
Saygılar.... |
|
| Başa dön |
|
 |
Jaymz_Hetfield

|
Tarih: Prş 16.10.2008 19:52 Mesaj konusu: |
|
|
Rezil olmak mı
Allahtan adamlar birileri beğenmiyor diye müzik yapmayı bırakmıyorlar. Futbolsever olarakta böyleyiz biz, 5. haftada hemen teknik direktör yollarız. Adam işi bilmiyor deriz. En iyi doğruları kendimizin bildiğini sanarız.
Metallica istifa  |
|
| Başa dön |
|
 |
DamnationGame

|
Tarih: Prş 16.10.2008 20:47 Mesaj konusu: |
|
|
Aslında sana katılmıyor değilim.
Unforgiven II, Low Man's Lyrics, Devil's Dance, Memory Remains gibi hit sayılabilecek parçalar Reload'da çok.
Fakat bu albüm Metallica'nın geçmişine daha çok gönderme yapıyor. Bu yüzden Load'ı geçemese bile eski albümlere Reload'dan daha yakın bir yerde durabilir. Gerçi sıralamanın pek de bir önemi yok ama insan ister istemez sıralandırıveriyor kafasında. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=LyDmJcrIJ4I
|
| Başa dön |
|
 |
radyokafa_

|
Tarih: Prş 16.10.2008 20:55 Mesaj konusu: |
|
|
cinnet_crash. dostum inanamıyorum. ne demek ' nerde bi unforgiven, nerde bi master ' ? yani bu kadar mı yüksek beklentimiz.master, unforgiven, ,efendime söyeleyeyim ride the lightning gibi şarkılar geçmiş gitmiştir ve artık rüya gibidir.cidden metallica seviyorsan rüya dediğim şeylere tapmaktadırsın.ama her albümdde aynı şeyleri yapmalarını bekleyemezsin.yaratıcılığında bir sınırı vardır ki metallica bu sınırı death magnetic de yine aşmıştır.ama gidip unforgiven beklemek ayıp olur. zaten bu albümde biz hala ' metallicayız ' biz hala ' bildiğiniz inandığınız metallicayız ' mesajı vermişler.henüz canlı dinlemedik.canlı dinleyeceğiz o zaman daha da artacak o inanç.ama her seferde efsaneleşecek birşeyler beklersek ' çok biliyorsan çık sen birşeyler yarat ' derler.rezil olmayacaklarına emin olduklarına emin ol (: bu tarz adamlar ne yapıyorsa altında bir bildikleri illa ki vardır.güvenin _________________ We hope your rules and wisdom choke you... |
|
| Başa dön |
|
 |
DamnationGame

|
Tarih: Prş 16.10.2008 21:13 Mesaj konusu: |
|
|
| Cinnet_crash demiş ki: | Şuana kadar metallicanın bütün şarkılarını çaldım ve söyleyebilirim ki son albümün diğer albümlerden farkı tempo diyebiliriz aslında.Yine Em akoru arada bir D ye çekmişler ama yine herşey aynı.Bundan önceki metallica şarkıları gibi olmasa onlara benziyor yeni şarkılar.St.angerdaki gibi yeni birşey yapmak yerine saçmalamışlar ama yine ileriye de pek gidememişler.Kirk'in sololarından gına geldi hep aynı ilk albümlerdeki kadar bi yaratıcılık yok.Bu adamlar döne döne aynı parçaları çalsınlar artık ne albümü?Nerde bir master, nerde bi unforgiven?insanı alıp götüren şarkılar?Tek söyleyebilceğim bıraksınlar artık en tepedeyken bu işi.Rezil olmak yerine.Adamlar kendi şarkılarını bile çalamıyor doğru dürüst?Ayrıca koyu bir metallica hayranı olarak belirteyim bu metallicayı değil eski metallica'nın hayranıyım bu metallicanın değil.
Saygılar.... |
Kirk'ün sololarının hep aynı ve sallama olduğuna katılıyorum.
Fakat yorum çok amatörce olmuş. Böyle "dan dun" yorumlarla forumlara bir şey katmak mümkün değil. Forumu direkt geriye götürür bu tarz yorumlar.
Daha düzeyli ve nedensellik içeren şekilde yazmalıyız. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=LyDmJcrIJ4I
|
| Başa dön |
|
 |
|