Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Tarih: Sal 14.10.2008 17:06 Mesaj konusu: İST- Gitarist hard rock/melodic rock projesi arıyor/kuruyor
20 yıldır gitar çalıyorum, ağırlıklı olarak rock ve türevleri ile ilgiliyim (caz ve klasik müzik ile de ilgileniyorum, ama temelim rock).
Beste ağırlıklı bir proje arıyorum, sıfırdan kurulan ve dijital ortamda bestelerin kalkınmasına ağırlık verebilecek bir grup olması tercihim.
70-80'ler hard rock ve melodic rock etkilenimi taşıyan parçalar en sevdiğim tarz. Klasik heavy-metal ve New Wave of British Heavy Metal de uzun süre dinlemiş olmakla birlikte artık o soundlara yakın değilim, dolayısıyla Maiden veya Priest soundları ilgimi çekmiyor. Yani 70'lerden Ozzy Osbourne'lu Black Sabbath yerine Gillan'lı Deep Purple veya herhangi bir Rainbow formatını tercih ediyorum, 80'lerden de Whitesnake, Dokken, Loudness, Winger, Yngwie Malmsteen vs...
Kabaca söylemek gerekirse bazı istisnai Prog-metal etkilenimli gruplar dışında 90'lar beni çok ilgilendirmiyor, grunge, alternative, vs.. yerine pop dinlemeyi tercih etmişimdir, hiç olmazsa şarkı yazmayı ve enstrüman çalmayı biliyor adamlar... 2000'lerden ise en çok Royal Hunt, Last Tribe, Allen-Lande, Cornerstone, ve tarz olarak örnek almasam da enstrüman/müzisyenlik becerisi ve soundları itibariyle Angra ve Symphony X'i çok beğeniyorum. Amacım bu soundlara yakın şeyler üretecek bir beste grubu projesi oluşturabilmek (veya varsa böyle bir projeye katılmak ama bu çok zayıf bir ihtimal tabii..)
Bu oldukça ideal bir çerçeve, ancak zaten "idare edecek" kıvamda müzisyenler ve gruplar ile o kadar çok uğraştım ki artık bu tip işlere tahammülüm kalmadı, idare eder şeyler olacağına da hiç olmasın diyebilecek hale geldim. Klasik rock parça formlarını bilmeyen ve müzik teorisinde gedikleri olan arkadaşlar belki cover çalabilirler ama beste yapamıyorlar ve onlarla gerçekten bir yere varılmıyor.
Bu nedenle, profesyonel düzeyde beceri sahibi (metronom ile kayıt yapmakta sorun yaşamayacak ve her tonda rahat emprovize yapabilecek kadar enstrümana hakim enstrümanistler, şan dersi almış ve rock tarzını da bilen vokalistler) ve tercihen müzikten para kazanmayan basçı, davulcu, vokalist ve klavyeci arkadaşlar bana buradan ulaşırsa sevinirim. Başka projeler ile de ilgileniyor olmaları benim için bir sakınca değil, bu uzun soluklu bir proje ve öncelikle de bir "gönül işi".
Ben akustik ve klasik gitar ile de ilgiliyim, mecbur kalınca evimde kendi kayıtlarıma bas da çalıyor ve bir miktar davul ve klavye de yazıyorum, gerektiğinde back vokal de yapmışlığım var:)
Kayıdını dinleyip çalışı hakkında fikir sahibi olamayacağım arkadaşlar lütfen mesaj atmasın. Saydıklarımın dışındaki tarzlara çok açık değilim ve bir gruba sonradan dahil olursam genellikle bestelere pek ısınamıyorum ve Türkçe ile yapılan hiç bir rock türüne de sıcak bakmıyorum (beni şaşırtacak istisnalar olabilir elbette, ama çok açık söylüyorum Türkiye piyasasındaki profesyonel gruplar arasında beğendiğim İngilizce veya Türkçe sözlü müzik yapan hiç bir rock grubu yok.)
Bu kadar sözün üzerine benim ne çaldığımı merak eden elbette olacaktır.
Uzun süre çeşitli cover ve beste ekiplerinde çaldım. Para için çalmaktan hiç bir zaman keyif alamadım (ama onu da yaptığım oldu...)
Aşağıdaki linkten evde yaptığım iki enstrümental kayıda ulaşabilirsiniz (biri beste, diğeri düzenleme).
http://www.soundclick.com/TolgaGuven
Herkese iyi günler diliyor ve kolay gelsin diyorum...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız