Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cmt 04.10.2008 19:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ses kartının mikseri nasıl birşey bilemediğimden tam olarak söyleyemiyorum. Sen zaten programlar kapalı ikende sesin gelmemesini istediğinden cubase deki ayarın bir etkisi olmaz. Ama yapman gereken girişteki sinyali çıkışa bağlayan seçeneği iptal etmek. Misal Firewire solo da link diye bir seçenek vardı o yapıyordu ( belki ismini yanlış hatırlıyor olabilirim çok eskiden kullanmıştım o kartı)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
larka

MesajTarih: Pzr 05.10.2008 12:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki bunu cubase den nasıl yapıcam.
mesela cubase te kayıt yaparken ses yine kulağımı tırmalıyo
ama kayıtı bitirip dinlediğimde o düz sesin kaydolmadığını anlıyorum.
kusura bakma bu konularda pek tecrübeli değilim.
yardımcı olursanız sevinirim
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pzr 05.10.2008 13:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cubase de kayıt yaptığın kanalın üzerinde ufak bir hoparlör simgesi var. Her kanalda bulunur. Basınca sarı renk alır. İşte o bu işlevi açıp kapatmaya yarıyor. Sarı hali açık demek oluyor.
Başa dön
larka

MesajTarih: Pzr 05.10.2008 16:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkürler
Başa dön
hepatit-e

MesajTarih: Çrş 08.10.2008 23:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

merhaba, elimde m-audio fasttrack usb var.

sanırım usb 2.0 istiyor, fakat kablo olarak usb 1.1 aldım ben. sorun çıkartır mı? yani hız kaybı dışında, çalışmamazlık falan eder mi?

edit: demiştim fakat ekşisözlükde pro versiyonon 1.1 kullandığını okudum demekki bu da 1.1 kullanıyor.
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Prş 09.10.2008 17:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sadece hız kaybı olur.
Başa dön
crebia_rec

MesajTarih: Cum 24.10.2008 11:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

crebia_rec demiş ki:
Banada yardımcı olurmusunuz? Benim olayım şu: Kayıt konusunda cahilim. Vokalim, bestelerimi düzenlemek istiyorum. Elektro gitarlarını çalacağım, üzerine söyleyeceğim, yapabilirsem hazır davullar ekleyeceğim falan. Cubase'i zamanla öğrenip kayıt almak istiyorum. Behringer marka idare eder bir pre-amp'ımda var. Uzun lafın kısası kayıt olayına yeni giriyorum ve ihtiyacım bir ses kartı ama ne alacağımı bilmiyorum. 150-200 ytl civarı verebilirim. Ne yapmamı ne almamı tavsiye edersiniz? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Sevgili me thus hocam ortalama bir ay önce fln bu soruyla yardım istemiştim sizden ve sağolun beni baya aydınlattınız. O zamandan beri araştırıyorum girmediğim forum, mağaza kalmadı. Biraz da uzun vadeli düşündümki bir öğrenci olarak herzaman ses kartı alamam ve almışken birazda iyi birşey olsun. Kesenin ağzınıda biraz açınca E-MU TRACKER, 0404 USB VE FAST TRACK PRO arasında gittim geldim hep. Sırf bu olay için gümrük mevzuatını yaladım yuttum ve şuan türkiye fiyatı 500ytl nin üzerinde olan fast track pro yu e bayden 300 ytlye gümrüksüz aldım kapıma kadar geldi.

Asıl soruma geliyorum hocam şimdi bunu nasıl kurucam içinden bitek cd lerle quick start kağıdı çıktı ondan da bişey anlamadım. Sırasıyla yapmam gereken şeyleri mümkün olduğunca ayrıntılı anlatabilirseniz duacınız olacağım... Smile teşekkür ederim
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cmt 25.10.2008 0:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yapacak çokda fazla birşey yok öncelikle kullanma kılavuzunu bir incele önce sürücüyü kurup sonra cihazı takın diyormu? Çoğu kart bu şekilde kuruluyor. Eğer öyleyse işlem şu şekilde

1. Sürücü cd sini takıyoruz. Adımları izleyerek kurulumu gerçekleştiriyoruz.

2. Kurulum bizden ses kartımızı bilgisayara bağlamamızı ve açmamızı isteyecektir. Yapıyoruz dediği gibi.

3. Kurulum işleme devam edip büyük ihtimalle bizden bilgisayarı tekrar başlatmamızı isteyecektir. Bunuda yaptığımızda herşey hazır.

Dikkat etmen gereken nokta eski ses kartı sürücüsünü kaldırmanın iyi bir fikir olabileceği. Çakışma yaratabilir çünkü ikisi. Yok ben kullanıcam illa dersen dene ama sorunlar çıkarsa problemin kaynağının burası olma ihtimali çok yüksek.

Eğer önce sürücü sonra cihaz demiyorsa. Cihazı takarsın bilgisayara o zaten yeni bir cihaz bulundu deyip sürücüleri ister senden sonrası yine aynı.

Sen mümkün olduğunca ayrıntılı demişsin ama usb kablosunu arkadaki girişe diğer ucunu da bilgisayara tak gibi adımları atladım ben herhalde sorun olmaz. Eğer takıldığın bir nokta olursa yine sor.

Kılavuzları iyice okumanı eğer yabancı dilin yoksa bir arkadaşından tercüme etmesini istemeni tavsiye ederim. Elindeki ses kartını çok daha iyi tanımanı sağlayacaktır o basit gözüken bilgiler.

Hayırlı olsun son olarak Smile
Başa dön
gokturks

MesajTarih: Cmt 01.11.2008 20:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam arkadaslar oncelikle hepinze simdiden tesekkur ederim yardimlarinizdan dolayi,,
Konuya gelince ben iki gun once M-Audio Firewire Solo aldim ve kullanmaya basladim ,buraya kadar bir sorun yok duzgun caliyor kart yalniz kayit aldigim zaman microfondan az duyuluyor mic sesini sonuna kadar aciyorum Gain i ama bu seferde hafiften cizirti oluyor,6 pin Firewire kablo kullaniyorum acaba 12+V adaptoru Kulanmam gerekiyormu? kullanirsan bir farki olurmu?? BU arada Mikrofonum Shure pg58A yoksa mikrofonumu degistirimrm gerekiyor?? ben sadece vokal kaydi yapmak istiyorum.. oyle ahim sahim bir sesim yok ama hobi isde sesim olmasada duzgun kayit almak istiyorum, Acaba Behringer C3 Condoster mikrofon alsam bir faydasi OLurmu mikrofon olarak ise yarar mi??

Sistemim

Core 2 E 8500 3.1 cpu
thermalteke silent cpu fan
2gb ram
m audio solo ses karti
Audio-Technica ATH-M30 Kulaklik
Shure PG58A mikrofon ve pop fliter (demir)
ati 2600 xt ekran karti

Sizce bunlar duzgun bir kayitt icin yeterlimi??

Kulandigim programlar
coll edit 2
wavepad
wavelap

guzel kayit ve effect icin onerdiginiz bir baska program varmi kullanimi kafa agritmayan...

Herkese tesekkur ederim.. lutfen cvplarinizi ve onerilerinizi esirgemeyin
Başa dön
Afrazee

MesajTarih: Pzr 02.11.2008 0:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Daha önce dediğim gibi bütçeniz var ise Nt1a alın çok güzel geçinirsiniz. Smile
Başa dön
33recordz

MesajTarih: Sal 04.11.2008 23:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mrb arkadaşlar. siteyi gezdim ve dostça yaklaşımlar gördüğüm için üye oldum. benim de küçük bi sorunum var m-audio delta1010lt ses kartı kullanıyorum. bağlantıları doğru yaptığım halde çıkışların sadece 1-2 olanından ses çıkışı alabiliyorum. vokal kaydı için extra monitör bağladım 3-4 çıkışına fakat burdan ses alamıyorum. bağlantılardan değil bunu biliyorum. sanırım ayarlardan ama ayarlarınıda kurcaladım anladığım kadar yine ses alamadım. bilgisi olan bi arkadaş yardımcı olabilirse sevinirim. teşekkür ederim
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Çrş 05.11.2008 1:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu çıkışlara istediğin sesleri yönlendirmen gerek ses alabilmek için. Kendi mikseri ilede yapabilirsin kayıt yaptığın programlada. Misal Cubase kullanıyorsan Vst Connection's kısmında Input ve Output bus ları vardır. Output kısmına Add diyerek elinde olduğu kadarı ile çıkış ekleyebilirsin. Zaten oldukça açıklayıcı bir görüntüsü var. Daha sonra istediğin kanalları bu çıkışa yönlendirerek çalışabilirsin.

Eğer sorun kayıt sırasında sesi o çıkışlardan almak ise. O zaman ses kartının kendi mikseri üzerinden yapman gerek bunu.
Başa dön
33recordz

MesajTarih: Çrş 05.11.2008 1:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tşk ederim me_thus sorun sadece kayıt sırasında değil. yani şu an pc de winanp yada media playerden çalan müzikleri bile diğer çıkışlardan alamıyorum. sadece 1-2 çıkışını kullanabiliyorum. kullandığım program adobe audition 3.0 sorun programdan kaynaklanmıyor. sadece ben ses kartını bilmediğim için ses kartının kendi mixerinden diğer çıkışlara ses veremedim. sadece tek çıkıştan ses alabiliyorum. bütün çıkışları aynı anda kullanmam mümkünmü ? bunu nasıl yapabilirim ? çok sağol
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Prş 06.11.2008 0:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ses kartının mikserini kullanman gerek bunun için fakat görmeden haliyle yorum yapamıyorum. Mantık ortada ama içerdeki sinyali hangi yollara yollamak istiyorsan onları seçmen gerekiyor. Bazı kartlar mesela yazılımdan gelen sesleri (winamp) sadece bir çıkışa yollayabiliyor. Bunuda göz önünde bulundurman gerek. Eğer bir çözüm yolu bulamazsan ses kartının mikserinin bir ekran görüntüsünü asarsan foruma yardımcı olmaya çalışırım.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
11. sayfa (Toplam 11 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız