Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Metallica II
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Metallica II
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 79, 80, 81  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
kingofloss__

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 19:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eskiden MP3 ve ADSL yokken durumu olmayanlar nasıl dinliyordu?"Durumu olmamak" terimi zaten artık bir zırh gibi kullanılıyor,gerçekten durumu müsait olmayanlara lafım yok ama bira içmeye gelince parası bol olupta albüm alırken "Abi öğrenciyiz be..." geyiği yapan insanlar cidden samimiyetsizlik yapıyorlar.

Aslında olay albümü orijinal almak almamak değil,daha çıkmamış bir albümün düşük kaliteyle nete sızdırılmış,mastering bitmiş mi bile bilinmeyen bir versiyonundan insanların ahkam kesmesi...Tutup "320K,192K ile dinledim,ses mok..." demeyin,zira hepsi 128K WMA'dan çakma olarak encode edilmiş.
thrashers

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 19:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:
Eskiden MP3 ve ADSL yokken durumu olmayanlar nasıl dinliyordu?"Durumu olmamak" terimi zaten artık bir zırh gibi kullanılıyor,gerçekten durumu müsait olmayanlara lafım yok ama bira içmeye gelince parası bol olupta albüm alırken "Abi öğrenciyiz be..." geyiği yapan insanlar cidden samimiyetsizlik yapıyorlar.

Kasetler vardı bilmem bilirmisin, büyük sancılarla edinip, kayıt yapardık, bazı dandik kasetler sarardı hey gidi.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 20:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O kaset cekmeler de korsandir. Korsan'in hicbir turlusu savunulamaz. Para apayri bir olay. Kimse kimsenin parasi icin konusmuyor zaten burada, kimsenin konusmaya da hakki yoktur.

Lakin bilgisayarinda butun gruplarin diskografilerini bulundur, cuma-cumartesi cik disari gez toz ic birani, lafa gelince "Babaaa.. Menovor (Menovır) ne grup yaa, adam bi sıkriim atiyo akla hayale sigmaz. Ayrın Meydın bence son donem bozdu eskisi gibi Trupır calamiyorlar. Metalika dedin mi aklima ilk gelen parca Entır Sendmın'dir, baska da ustune tanimam" diye 10 yasindaki cocuk laflarini gayet akli-selim genc ve/veya olgunluk cagindaki insanlardan duymak sinirimi bozuyor. Ustelik bu tip yorumlari bi de kendini hakli gostererek korsan uzerinden yapmalari tam tokatlik.

Ulan 1 tane orjinal album hayatinda almamissin. Hadi o zaman paran yoktu diyelim, simdi kasetler 2-3 tl'ye satiliyo git de al hayirsiz. 1 tane konserine gitmemissin. Bunu telafi edeyim diyip 1 tane konser videosunu alip izlememissin. Varsa yoksa isin eMule'unda, Torrent'indesin. Zevk meselesidir gene karismam ama gidip x liraya tırışka mal t-shirt alacagina x+y lira ver hem orjinalini giy hem grubunu destekle. Yok oyle bos belese konusmak hareket etmek. Benim kaldiramadigim bu. Olay Metallica ile sınırlı degil. Cevremde o kadar cok var ki boyle insanlar bazen kendimi hıyar gibi hissediyorum. Hala gidip Deep Purple'in 68'de cikardigi albumu aldigimda cocuk gibi seviniyorum aradan 40 sene gecmis olmasina ragmen. Ki burada moderatorler basta olmak uzere o kadar cok kullanici var ki orjinale ve korsana sag duyu, gruplara saygili yaklasan allahtan kendimi tek gorup sorun bende demiyorum.

Korsani gelip de savunma cehaletine dusmesin kimse. Bi kere kafadan illegal..
kingofloss__

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 20:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

thrashers demiş ki:
Kasetler vardı bilmem bilirmisin, büyük sancılarla edinip, kayıt yapardık, bazı dandik kasetler sarardı hey gidi.

Ah,evet.Tüm samimiyetimle söylüyorum,o günleri özlüyorum.En azından albüm çıkmış oluyordu,önceden sızdırılmış versiyon üstüne bir iki dinlemeyle albümü tüketmiş olmuyorduk.Albümü suyu çıkana kadar sindiriyorduk.Albüm birkaç gün ve ya hafta bizimle bütün oluyordu.Artık öyle mi?Değil.Albüm nete düştüğü gün başladı asmalar kesmeler...
gunsnroses

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 21:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sertsessiz demiş ki:
gunsnroses demiş ki:
kelime oyunu yapmaya da gerek yok;
eski fanlar döve döve adam ettiler grubu Smile
iyi de oldu

sen bayağı uzaksın bu meselelere galiba ya Smile

gunsnroses demiş ki:
biz değil kendileri reddediyor o dönemi
son konserlerde 1991-black albü sonrası yaptıkları tek bir parçayı bile çalmıyorlar dikkatinizi çekerim

bunu da sallamışsın. fuel, memory remains, devil's dance bleeding me falan çok çalındı. da sen uzaksın tabi.

doğru bayağı uzağım ben Wink

eh siyah t-shirt siyah deri ceket filan da bayağı yakışmış abilere

91 sonrası körpe hayranlara da geçmiş olsun.

dinleyin dinleyin st. anger,load filan kulaklarınız bayram etsin Rolling Eyes
sertsessiz

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 21:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

K_r_m demiş ki:
Metallica'nin sitesinden dinledigim 3-4 parca icin az bi yorum yapacagim. Korsan'i indirmek aklimin ucundan gecmedi, album ciktigi zaman pasa pasa gidip alacagim. Albumu alsam bile yine de korsanini indirmeyecegim. Korsanci metalikaci fanci tencere gazozcular Metallica muhabbetlerine girmesinler bence. Once fanlarsa album alsinlar.

Ön siparişimi verdim geçen hafta, ben indirebiliyor muyum? Smile

Şaka maka durumum yok cidden artık klişe bir laf oldu. Orası öyle de burada bir tane Metallica albümünden bahsetmiyoruz, ucundan kıçından dinlediğim tüm yabancı grupların albümünü almaya kalksam, eskiden almadıklarım da dahil olmak üzere, hesabıma göre yaklaşık 3-4 milyar falan harcamam gerekiyor senede.

Sabancı'nın CEO'suymuşcasına açıklamalar yapmayalım forum ahalisi önünde.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 23:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Butun albumleri zaten bulman imkansiz. 1 tane al en azindan. Hic olmadi best of al. Veya alma beni baglamaz ama eger ben bu grubun faniysam (ki iddia etmiyorum, sadece ornek uzerinden konusuyorum) oyle laga luga bos laflar edilmesine izin vermem.

Kaldi ki o master'i bile yapilmamis (hala umuyorum) kayitlar uzerinden 10 sayfa yorum yapmak ise tamamen mantik disi. Album ciksin, bi al once tak player'ina. Dinle bastan sona sonra elindeki kitapcigi incele. Sozlere goz at, produksiyona bir bak. Mesaj varsa onu oku ne demeye calisiyorlar. Konsept olarak bir incele o albumu, sonra bir kez daha dinle, sonra iyice sindir, ondan sonra gel burada Metallica'nin yeni albumu hakkinda tutarli bir tartisma yapalim, bilgi alis-verisi saglayalim.

Gerci amaclari da bu, reklam/strateji geregi simdiden ufak ses kliplerini koyup Metallica adinin devamli dillerde olmasini sagliyorlar. Yani oyun guzel isliyor ama daha sagliklisi album ciktiginda orjinalini alip en kaliteli versiyonuyla pırıl pırıl dinlemek olacaktir. Yoksa kimse ahkam kesmiyor burada soyle yap boyle yap diye. Ortada sacma bir durum var, korsan savunuluyor veya o ayaga getiriliyor.
thrashers

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 23:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

K_r_m demiş ki:
O kaset cekmeler de korsandir. Korsan'in hicbir turlusu savunulamaz. Para apayri bir olay. Kimse kimsenin parasi icin konusmuyor zaten burada, kimsenin konusmaya da hakki yoktur.

Lakin bilgisayarinda butun gruplarin diskografilerini bulundur, cuma-cumartesi cik disari gez toz ic birani, lafa gelince "Babaaa.. Menovor (Menovır) ne grup yaa, adam bi sıkriim atiyo akla hayale sigmaz. Ayrın Meydın bence son donem bozdu eskisi gibi Trupır calamiyorlar. Metalika dedin mi aklima ilk gelen parca Entır Sendmın'dir, baska da ustune tanimam" diye 10 yasindaki cocuk laflarini gayet akli-selim genc ve/veya olgunluk cagindaki insanlardan duymak sinirimi bozuyor. Ustelik bu tip yorumlari bi de kendini hakli gostererek korsan uzerinden yapmalari tam tokatlik.

Onları bilemiyicem ama gelipte albümü almıyorsan fan değilsin şöylesin böylesin ayaklarına yatmanın mantıklı bir tarafı yok. Herkesin fanlığı kendine herkesde istediğini söyleyebilir umrumdada değil zira. Herkesin kulağı farklıdır aynı albümden herkes farklı şeyler duyar.
Başa dön
Daishuman

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 23:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu birazda parası olan gerçek fandır anlayışını gösteriyor.Kimse kusura bakmasın ama ben bir albüme 40-50 ytl verecek kadar zengin değilim.Sırf yabancı albüm diye paranın dibine vuruyorlar.Ben onları zengin edip gerçek fan oluyorum..Saçma...Ha nette ucuza satan siteler var oradan alınabilir ama benim gibi kredi kartı olmayanlarda havale yapmayan sitelerden alışveriş yapamıyor.Bazen bu şartları da düşünmek lazım.

Tamam sevdiğin grubun albümünü orjinal almak gerek buna katılıyorum.Ama ülkemiz şartlarında da bazen kolay olmuyor.Ki bu fanlık olayı da farklı bir mevzu..Esaslı bir müzik dinleyicisinin sağlam bir orjinal albüm arşivi olması lazım.Yoksa 100 albümden 1 tanesini orjinal alıp' bakın sevdiğim grubum albümünü orji aldım ben gerçek fanım ' demekte doğru bir üslup değil bence.Ki burada birçok kişi öyle yapıyor..

Benim burada asıl eleştirim ülkemin müzik cdsi satan mekanlarına..Ama o 1 albümle gerçek fan olanlarında pek samimi olmadığını düşünüyorum.Bu biraz metallica konserine gothic imajla gidip 'metallica benim yaşam tarzım' demeye benziyor.
Başa dön
DamnationGame

MesajTarih: Cmt 06.09.2008 23:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Biraz off topic olacak ama bu albümün geldiği zaman dilimi, adamların yaşları, albüme sarf ettikleri efor, albümün başlığı ve parça isimleri ve hatta hatta kapak çalışması bana bu albümün son Metallica albümü olarak düşünüldüğünü düşündürtüyor.Veya ileride Dave Mustaine tarzı "son albümümüzü yaptık artık yapmayacağız" şeklinde konuşmalar yapıp belki bir tane daha yapacaklar duruma göre...ama yine de izlenimler sanki END OF THE LINE, yani çizginin en sonu tarzında.
Bence Metallica'dan buraya kadar.
Bu son albümle bir nevi günah çıkartıp eskiye benzer bir dolu copy paste'ler yapıp, son bir tat bırakıp veda edecekler.
9 dakikalık To Live Is To Die benzeri bir enstrumantal parça (daha az önce öğrendim bunu da) olması bile eskiden yaptıkları formülleri uyguladıklarını gösteriyor.
Dolayısıyla son bir tat doku ve kendileri için değilde fanlar için yapılmış bir albüm gibi duruyor.
Özetlemek gerekirse.
Konser verselerde son güçlerine kadar (bknz açıklamaları) artık büyük ihtimal albüm yapmayacaklar.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
sertsessiz

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 1:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

K_r_m demiş ki:
Kaldi ki o master'i bile yapilmamis (hala umuyorum) kayitlar uzerinden 10 sayfa yorum yapmak ise tamamen mantik disi. Album ciksin, bi al once tak player'ina. Dinle bastan sona sonra elindeki kitapcigi incele. Sozlere goz at, produksiyona bir bak. Mesaj varsa onu oku ne demeye calisiyorlar. Konsept olarak bir incele o albumu, sonra bir kez daha dinle, sonra iyice sindir, ondan sonra gel burada Metallica'nin yeni albumu hakkinda tutarli bir tartisma yapalim, bilgi alis-verisi saglayalim.

Ne alakası var? Kendimi haklı çıkaracağım diye saçmalamayın arkadaş, myspace'den bilmediğin bir grubun parçasını dinledikten sonra; eline albümünü alıp kapağını incelemeden yorum yapamayacak kadar aciz misin sen? Müzik müziktir arkadaş, 128k ya da 320 ne fark eder, dinlediğin şeyin neye benzediğini anlayamayacak mısın sonuçta? Bir önceki sayfada her parça ile ilgili ayrı ayrı yorumunu yazmış bir arkadaş var, en azından 5-6 kez baştan sona dinlemiştir albümü, sağır mı ki yorumunu yapamasın? Müzikle uğraşan adamlarız burada Kerem, bırak kapağı mapağı başkaları düşünsün allasen yemişin konseptini. Niye tüm yorumları insanın ağzına tıkıyorsunuz?

Alıntı:
Ortada sacma bir durum var, korsan savunuluyor veya o ayaga getiriliyor.

Derdini daha doğru anlatmayı dene sen de:

Alıntı:
...gelipte albümü almıyorsan fan değilsin şöylesin böylesin ayaklarına yatmanın mantıklı bir tarafı yok.

gibi yerlere çıkıyor sonra o laflar. Adam haklı.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ByTar

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 2:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yahu zaten 128kbps herhangi bi şarkı için ideal kalitede değil midir? 128 den aşağıda olanlar benim kulağıma hoş gelmiyo... arşivime baktığım zaman parçaların yarısından çoğunun 128kbps olduğunu görüyorum. bunca zamandır dandik müzik mi dinledim yani Smile tabi 320 nin tadı başka ama 128 asla kötü değil. wma ve mp3 arasındaki ses kalitesi farkını bilmiyorum. mp3 daha mı kaliteli?
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 2:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DamnationGame mesajin gume gidecek, bence tekrar yaz 1 sayfa sonra falan.

Şu "album alirsan fansin almazsan fan degilsin" cumlesini ben kurmadim ama eger benim yazdiklarim oradan oyle anlasiliyorsa ciddi bir anlam karmasasi var once bunu bi aydinlatayim. Kimsenin ne parasi ne dinledigi muzik ne de ne yapip ne yapmadigiyla isim yok oncelikle. Metallica fani da degilim her ne kadar her albumunu en az 1 kere dinlemis, 3-4 konserini ve belgeselini izlemis, kitabini okumus olsam da. İddiam da yok zaten.

En bastan alip konuyu ozetlemeden once internetin ulkemizde hayatimizda rolu olmaya baslayan tam 10 sene oncesine gitmek istiyorum. Merak ediyorum acaba o zaman bana korsani savunan arkadaslar nasil olup da bir Metallica -veya hangi grupsa- albumunu nasil dinliyordunuz. Bana lutfen biriniz cevap versin. Bir album dinlemek icin para veriyor muydunuz yoksa vermiyor muydunuz? Vermiyorsaniz cekme kaset disinda nasil bir yol izliyordunuz gene merak ediyorum. Ha simdi ne degisti de gecen 10 sene sonra bana illegal bir olayi savunur oldunuz? Kasetse kaset hala satiliyor. Ustelik o zamandan daha da ucuza. Mediamarkt'ta kasetler 1 milyona satiliyor. Bilmiyorum icinde Metallica var midir ama illa dinlenecek bir sey cikar sanirim. Para pul lafinin su konumda gecerliligi yok bu durumda. Cd derseniz gayet anlarim cunku 26 milyona bir cd satmak akil kari degil hele ki 15-20 sene oncesinin basimi olan bir cd'yse. Hos, yeni cikan bir cd'nin ederi Türkiye sartlarinda o fiyatta olmali midir orasi apayri bir konu. Ama hani biz internet cocuguyuz hani biz internetin her nimetinden faydalaniyoruz? O zaman yap alisverisini de internetten getir yurtdisindan 10 dolara olsun bitsin. (Bu cok genel ve carpitilmasina gerek duyulmayacak bir ornek) Bu da bi secenek madem oyle.
Yani sorun su ki bir celiski var ortada. İnternet'in sadece kisisel cikar saglamak icin kullanmak, kisisel yarari goz onunde bulundurarak aslinda buna bagli kurum,kurulus,grup vb.. seylere zararda bulunmak.

Ben ne bir kimsenin ahlak polisiyim ne de iyi niyet elcisi. Sadece elimden geldigince olmasi gerektigi gibi yapiyorum. Tek tek cumlelerinizden alinti yapip cevap vermeme gerek yok cunku sizin alinti yaptiginiz cumlelerim zaten bastan yanlis anlasilmis.

Simdi konuya tekrar donecek olursam bu ön ve giris aciklamasindan sonra bir grubu sevmek ayridir "fan" olmak ayridir. Siz sevdigim her grubun gidip satin alayim mi derken ben size eger fansaniz, gelip burada 15 sayfa yazi yaziyorsaniz 1 hafta icinde, merak ediyorum bu fanliginizi burada yazdiginiz gibi torrentlerle mi olcuyorsunuz? Album almayi gerektiren durum yok elbette. Televizyonda donen kliplerle, radyoda calan single'larla gayet de dinlenilebilir bir grup eskiden oldugu gibi. Zaten bircok grup kendisi aciyor bazi parcalarin download'a. Bunu hakir gorsem boyle bir ornegi nasil veriririm?

Bence ortalikta sacma bir durum varsa veya bunu bu sekilde niteliyorsak, tekrar ediyorum bu korsana olan laf karmasaligidir. Hala da gelip cumle cumle ayikliyorsunuz ya onu anlamiyorum. Arkadasim korsan illegaldir ve etik degildir. Bu kadar..
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 2:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

128 emin ol dandik kalitede. Mp3 tamamen rezil bir format zaten. Bunu bildigim olcude aciklamak isterim lakin gume gidecek o yuzden 1 sayfa sonraya sakliyorum Laughing
Kra

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 2:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşım neyin savaşını veriyorsun anlayamadım ben.
Korsan şöyledir,böyledir diyorsun da...
o kadar laf söylemişsin insanlarla tartışmaya girmişsin,böle böle olmadan yorum yapmak mantıksızlıktır demişsin,tüm sayfa yorumlarınla dolu.
Ben senin samimiyetine inanmıyorum, eminim seninde kayıtların vardır.

Ben burada ,gidipte iyi çıkacak ümidiyle bir albüme 50ytl verip almam,dinleme olanağım var ise, dinlerim,kimsede bana sen x grubunun fanı değilsin abi diyemez.Olay fanlık olayını aştı artık.
Babamıza bile güvenimizin kalmadığı şu dünyada, fanlık uğruna,gelecek güzel övgülerin hatrına kimsede gidip albümü almaz.Ha orjinal albüm almayın mı diyorum ,ya da diger insanlar öyle mi demiş,Hayır.
Bizler burada subjektif yorumlar yapıyoruz, ve bunu Metallica başlığının adı altında yapıyoruz.Senin bize örnek olman lazım kişisel tartışmalara girmeyelim,başlık adı altında yorumlar yapalım diye,ki aranıyorum halen.

Günümüz insanları,ve günümüz müziği ilginçleşmiş ,ben takip etmeyeli.Albüm almadan yorum yapamayanlar bile çıkıyor ki , pes!.

Albüm hakkında yorum yapmakda çok saçma.
Albümün çıkmasını bekleyecek arkadaşlar var,onlara haksızlık oluyor,o yüzden albüm kötü vs vs diye atıp tutmayalım.
Başa dön
thrashers

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 2:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

K_r_m demiş ki:
DamnationGame mesajin gume gidecek, bence tekrar yaz 1 sayfa sonra falan.

Şu "album alirsan fansin almazsan fan degilsin" cumlesini ben kurmadim ama eger benim yazdiklarim oradan oyle anlasiliyorsa ciddi bir anlam karmasasi var once bunu bi aydinlatayim. Kimsenin ne parasi ne dinledigi muzik ne de ne yapip ne yapmadigiyla isim yok oncelikle. Metallica fani da degilim her ne kadar her albumunu en az 1 kere dinlemis, 3-4 konserini ve belgeselini izlemis, kitabini okumus olsam da. İddiam da yok zaten.

En bastan alip konuyu ozetlemeden once internetin ulkemizde hayatimizda rolu olmaya baslayan tam 10 sene oncesine gitmek istiyorum. Merak ediyorum acaba o zaman bana korsani savunan arkadaslar nasil olup da bir Metallica -veya hangi grupsa- albumunu nasil dinliyordunuz. Bana lutfen biriniz cevap versin. Bir album dinlemek icin para veriyor muydunuz yoksa vermiyor muydunuz? Vermiyorsaniz cekme kaset disinda nasil bir yol izliyordunuz gene merak ediyorum. Ha simdi ne degisti de gecen 10 sene sonra bana illegal bir olayi savunur oldunuz? Kasetse kaset hala satiliyor. Ustelik o zamandan daha da ucuza. Mediamarkt'ta kasetler 1 milyona satiliyor. Bilmiyorum icinde Metallica var midir ama illa dinlenecek bir sey cikar sanirim. Para pul lafinin su konumda gecerliligi yok bu durumda. Cd derseniz gayet anlarim cunku 26 milyona bir cd satmak akil kari degil hele ki 15-20 sene oncesinin basimi olan bir cd'yse. Hos, yeni cikan bir cd'nin ederi Türkiye sartlarinda o fiyatta olmali midir orasi apayri bir konu. Ama hani biz internet cocuguyuz hani biz internetin her nimetinden faydalaniyoruz? O zaman yap alisverisini de internetten getir yurtdisindan 10 dolara olsun bitsin. (Bu cok genel ve carpitilmasina gerek duyulmayacak bir ornek) Bu da bi secenek madem oyle.
Yani sorun su ki bir celiski var ortada. İnternet'in sadece kisisel cikar saglamak icin kullanmak, kisisel yarari goz onunde bulundurarak aslinda buna bagli kurum,kurulus,grup vb.. seylere zararda bulunmak.

Ben ne bir kimsenin ahlak polisiyim ne de iyi niyet elcisi. Sadece elimden geldigince olmasi gerektigi gibi yapiyorum. Tek tek cumlelerinizden alinti yapip cevap vermeme gerek yok cunku sizin alinti yaptiginiz cumlelerim zaten bastan yanlis anlasilmis.

Simdi konuya tekrar donecek olursam bu ön ve giris aciklamasindan sonra bir grubu sevmek ayridir "fan" olmak ayridir. Siz sevdigim her grubun gidip satin alayim mi derken ben size eger fansaniz, gelip burada 15 sayfa yazi yaziyorsaniz 1 hafta icinde, merak ediyorum bu fanliginizi burada yazdiginiz gibi torrentlerle mi olcuyorsunuz? Album almayi gerektiren durum yok elbette. Televizyonda donen kliplerle, radyoda calan single'larla gayet de dinlenilebilir bir grup eskiden oldugu gibi. Zaten bircok grup kendisi aciyor bazi parcalarin download'a. Bunu hakir gorsem boyle bir ornegi nasil veriririm?

Bence ortalikta sacma bir durum varsa veya bunu bu sekilde niteliyorsak, tekrar ediyorum bu korsana olan laf karmasaligidir. Hala da gelip cumle cumle ayikliyorsunuz ya onu anlamiyorum. Arkadasim korsan illegaldir ve etik degildir. Bu kadar..

Cümle cümle ayıklamamın nedeni, benim düşünceme uymayan kısımları belli etmek, yoksa başka bir derdim yok.

Korsanı burada kimse savunmuyor zaten, savunmadıda böyle bir yargıya nasıl vardın anlamadım, ama günümüz koşullarında herkes bir cd'ye gidipte 25-30 lira gibi bir para veremiyor.

Kaset olayına gelince şahsen şuan evimde bir kaset çalarım yok, ki şuan piyasada aradığın kasetleri kolaylıkla bulabileceğini hiç mi hiç düşünmüyorum. Tekrar belirtmek istiyorum oturduğumuz yerden başkaları hakkında ahkam kesmeyelim.
Başa dön
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 2:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kra demiş ki:
o kadar laf söylemişsin insanlarla tartışmaya girmişsin,böle böle olmadan yorum yapmak mantıksızlıktır demişsin,tüm sayfa yorumlarınla dolu.

Ben burada ,gidipte iyi çıkacak ümidiyle bir albüme 50ytl verip almam,dinleme olanağım var ise, dinlerim,kimsede bana sen x grubunun fanı değilsin abi diyemez.

Birincisi benim yorumum yok ikincisi elestirdigim iki durum var. Birincisi Metallica'nin sitesine koydugu 10 saniyelik ses kliplerinden daglar yaratma durumu. İkincisi ben ısrarla altini cize cize netten album indirmek konsandir dedikce sozlerimin carpitilip (ki ne akla hizmettir daha 1 kisi cikip evet korsandir demedi, vah vah..) baska yerlere cekilmesi.
Kimse sana fansin veya degilsin demiyo ben de dahil. Kimse bana da demiyo zaten. Oyle bi durum yok alinganlik yapmayalim.
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 2:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kra demiş ki:
Senin bize örnek olman lazım kişisel tartışmalara girmeyelim,başlık adı altında yorumlar yapalım diye,ki aranıyorum halen.

Buna ozellikle ayri cevap vermek istiyorum. 2 sekilde verecegim gene. Birincisi haşa kendimi o rütbede gormuyorum. O gozle bakmamak gerek. Ama bazi durumlar var evet. Eger orneklik bir durum varsa da zaten yaptigim basli basina bir ornek, hepimizin sevdigi bir grubu yasal olmayan, tamamen onlarin zararina olan bir durumdan korumak, onlarin emeklerine saygi gostermek. Anlasilmayan bir sey yoktur sanirim.

İkincisi ise kisisel bir tartisma yok. Ben gayet genel konustum, cevremden gordugum kadariyla bazi ters durumlar var hepinizin de bildiginiz gibi. Bundan duydugum rahatsizligi bu baslik denk geldigi icin bu baslikta acikladim. Hala kisisel bir durum yok ama biraz cumle cumle cevap verecegim artik hala anlasilmiyorsa.

danke şön.
Kra

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 2:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

K_r_m demiş ki:
Kra demiş ki:

Ben burada ,gidipte iyi çıkacak ümidiyle bir albüme 50ytl verip almam,dinleme olanağım var ise, dinlerim,kimsede bana sen x grubunun fanı değilsin abi diyemez.

Birincisi benim yorumum yok ikincisi elestirdigim iki durum var. Birincisi Metallica'nin sitesine koydugu 10 saniyelik ses kliplerinden daglar yaratma durumu. İkincisi ben ısrarla altini cize cize netten album indirmek konsandir dedikce sozlerimin carpitilip (ki ne akla hizmettir daha 1 kisi cikip evet korsandir demedi, vah vah..) baska yerlere cekilmesi.
Kimse sana fansin veya degilsin demiyo ben de dahil. Kimse bana da demiyo zaten. Oyle bi durum yok alinganlik yapmayalim.

Kimse korsandır demiyor , çünki herkes bu olayın korsan olduğunun farkında zaten aksini söyleyen göremedim?,ayrıca netten sadece albüm çekmek korsan değil,belirli haklarla indirime açık bazı veriler dışında herşey korsandır,illegaldir.

Ayrıca alınganlık yapmıyorum yanlış anlaşılmasın,sizler bana helal len ! harbiden fanısın deseniz ne olacak, yuh abi bunu bıle bılmıyorsun fanı değilsin sen kop git, dese ne olacak.
Ben bunlara bile alınganlık yapmıyorsam,senin sözlerine alınganlık yapmam Wink
Başa dön
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Pzr 07.09.2008 2:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kra demiş ki:

Kimse korsandır demiyor , çünki herkes bu olayın korsan olduğunun farkında zaten aksini söyleyen göremedim?,ayrıca netten sadece albüm çekmek korsan değil,belirli haklarla indirime açık bazı veriler dışında herşey korsandır,illegaldir.

Ayrıca alınganlık yapmıyorum yanlış anlaşılmasın,sizler bana helal len ! harbiden fanısın deseniz ne olacak, yuh abi bunu bıle bılmıyorsun fanı değilsin sen kop git, dese ne olacak.
Ben bunlara bile alınganlık yapmıyorsam,senin sözlerine alınganlık yapmam Wink

Hepsinin bilincindeysen birebir bu konuda konusacak bir sey yok o zaman, hem fikiriz.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 79, 80, 81  Sonraki
69. sayfa (Toplam 81 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız