Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Seri numarası ile, bir gitarın özelliklerini öğrenmek.
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Seri numarası ile, bir gitarın özelliklerini öğrenmek.

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
cobain67
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 21:19    Mesaj konusu: Seri numarası ile, bir gitarın özelliklerini öğrenmek. Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar,

Elimde Washburn Mercury II series bir gitar var ve özelliklerini öğrenmek istiyorum seri numarası ile, bunu yapabileceğim bir link ya da yol gösterebilecek varsa cok sevinirim bu konuda çok sabırsızım ve meraklıyım bir an önce ulasmak istiyorum Smile
SiLeNoZ

MesajTarih: Prş 26.06.2008 0:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Telecaster kopyası , Muhtemelen Kore üretimi, Maple gövde, Wilkinson marka floating köprüsü var. Washburn 611 Single Neck 612 Single Mid ve 623 Humbucker mevcut gitarda. Ayrıca grover akort burguları var.

Başka bir bilgi mi arıyorsun ?
mfikret

MesajTarih: Prş 26.06.2008 9:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

iki fotograf çekip firmaya mail at bence.En kolay yol o Very Happy
cobain67
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 27.06.2008 0:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SiLeNoZ demiş ki:
Telecaster kopyası , Muhtemelen Kore üretimi, Maple gövde, Wilkinson marka floating köprüsü var. Washburn 611 Single Neck 612 Single Mid ve 623 Humbucker mevcut gitarda. Ayrıca grover akort burguları var.

Gitar H-S-H manyetik dizilimli bir strat ve floyd roselu. Groverlar doğru ama =) Eski bir gitar ama ben kendi zevkime göre bastan yaratmak istiyorum sizce değer mi?
sambora01

MesajTarih: Cum 27.06.2008 0:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fenderlerın serı numarasından ozellıklerını hangı sıteden ogrenıyoruz_?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SiLeNoZ

MesajTarih: Cum 27.06.2008 0:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu gitarın sanırım bir iki farklı versiyonu var. Ya da elemanın biri sallamış harmony centralda. USA yapımı olduğunu söylemiş yanlış görmediysem. Googledan bak sağda solda çıkıyor birşeyler
yutup123458

MesajTarih: Çrş 27.08.2008 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

özelliklerin seri numarası değil modelle öğrenilmesi daha mantıklı geliyor bana SmileSmile
agmed

MesajTarih: Prş 28.08.2008 2:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yutup123458 demiş ki:
özelliklerin seri numarası değil modelle öğrenilmesi daha mantıklı geliyor bana SmileSmile

Modelle derken? Bence seri numarası daha garanti çünkü en azından sitelerde seri numarası girme şansn oluyo ve öğrenebiliyosun gitarın ne mal olduğunu Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
yutup123458

MesajTarih: Prş 28.08.2008 12:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

başlığı açan arkadaş ''özelliklerini'' öğrenmek istiyorum demiş.üretim tarihi,yerini dememişki. özellik diyince benim aklıma ağaçları,kaç perde olduğu,manyetikleri vb. geliyor.ve ben bunları öğrenmek için bugüne kadar seri numarasını hiç kullanmadım.kullananıda görmedim Very Happy belkide benim ''özellik''diyince anladıklarımda proplem vardır Very Happy
agmed

MesajTarih: Prş 28.08.2008 12:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yutup123458 demiş ki:
başlığı açan arkadaş ''özelliklerini'' öğrenmek istiyorum demiş.üretim tarihi,yerini dememişki. özellik diyince benim aklıma ağaçları,kaç perde olduğu,manyetikleri vb. geliyor.ve ben bunları öğrenmek için bugüne kadar seri numarasını hiç kullanmadım.kullananıda görmedim Very Happy belkide benim ''özellik''diyince anladıklarımda proplem vardır Very Happy

Üretim yeri özelliğini değiştirmez yani Very Happy İşçilik ne oldu?
Başa dön
yutup123458

MesajTarih: Prş 28.08.2008 12:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

özelliğini değiştirmez kalitesini değiştirir SmileSmile ikisi aynı şey değildir.
vak_the_ROCK

MesajTarih: Prş 28.08.2008 13:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cort gitarlar için;
Seri numarananın ilk iki rakamı üretim yılı, sonraki iki rakamı ise o yıl içerisinde üretildiği ayı gösterir.
Örnek: 0804....... (2008 Nisan üretimi)
Başa dön
yutup123458

MesajTarih: Prş 28.08.2008 13:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vak_the_ROCK demiş ki:
Cort gitarlar için;
Seri numarananın ilk iki rakamı üretim yılı, sonraki iki rakamı ise o yıl içerisinde üretildiği ayı gösterir.
Örnek: 0804....... (2008 Nisan üretimi)

evet ilk iki rakam yıl sonraki iki rakam ay , daha sonraki 4 rakamda fabrikadan kaçıncı çıktığını gösterir.

07050398 2007 yılının mayıs ayında, x bir modelin 398 inci gitarı gibi.
Başa dön
ykumru

MesajTarih: Cum 29.08.2008 2:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cobain67 demiş ki:
SiLeNoZ demiş ki:

Gitar H-S-H manyetik dizilimli bir strat ve floyd roselu. Groverlar doğru ama =) Eski bir gitar ama ben kendi zevkime göre bastan yaratmak istiyorum sizce değer mi?

ona sen karar vereceksin.yada hiç etrafta hayatını müziğe adamış insanlar yokmu Smile onlara sor baksın ağacına tonuna kalitesine.istanbuldaysan ben bile yardımcı olabilirim.çok güzel bi gitar yada çamur bi gitar olabilir.burdan yorum yapmak olanaksız.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız