| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
FyrkanThrash

|
Tarih: Cmt 23.08.2008 15:16 Mesaj konusu: |
|
|
Canlı canlı gördüm.
"I know you won't come our concert without Metallica mutherfuckers. Thats all you're "O" " / Philip Hansen Anselmo - 27.07.'08 _________________ Sabbath is Heavy, Priest is Metal!
HALFORD |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
kornfreak

|
Tarih: Sal 26.08.2008 17:58 Mesaj konusu: |
|
|
gayet saçma bi grup bence..metallica ya ön grup olmaları bile saçmaydı..bide en son onlar çıktı..pentagram bile daha iyiydi onlardan.. _________________ KoRn or Die.. |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 2153 Nerden: Yozgat/Çayıralan (B.k çukuru)
|
Tarih: Sal 26.08.2008 18:08 Mesaj konusu: |
|
|
Neresi saçma? _________________ Yeni bir discman istiyorum. Eskisi sizlere ömür. Mümkünse sony olsun.  |
|
| Başa dön |
|
 |
aegnor92

|
Tarih: Sal 26.08.2008 19:04 Mesaj konusu: |
|
|
| down un müziğini anlamak kolay değildir saçma dediği için kızmamak lazım herkes anlayamaz. |
|
| Başa dön |
|
 |
mystica_

|
Tarih: Sal 26.08.2008 23:23 Mesaj konusu: |
|
|
| Dinlemesemde pek sahne performansları gerçekten güzeldi. |
|
| Başa dön |
|
 |
S_COREY_S

|
Tarih: Çrş 27.08.2008 11:44 Mesaj konusu: |
|
|
| kornfreak demiş ki: | | gayet saçma bi grup bence..metallica ya ön grup olmaları bile saçmaydı..bide en son onlar çıktı..pentagram bile daha iyiydi onlardan.. |
aslında senin gibilerin orda olması saçmaydı ama ne yaparsın işte  _________________ No more headtrip! |
|
| Başa dön |
|
 |
deathmetalman

|
Tarih: Çrş 27.08.2008 14:22 Mesaj konusu: |
|
|
| kornfreak demiş ki: | | gayet saçma bi grup bence..metallica ya ön grup olmaları bile saçmaydı..bide en son onlar çıktı..pentagram bile daha iyiydi onlardan.. |
senin gibi klavye moronlarının burda olması ve ahkam kesmesi daha saçma .....belliki metallica dan başka bi bok bilmeyen bebelerdensin  _________________ Son kez bir yanlış yapacaksan bari onu doğru yap! |
|
| Başa dön |
|
 |
republica

|
Tarih: Çrş 27.08.2008 15:05 Mesaj konusu: |
|
|
Pantera'ya ve Philip Hansen Anselmo'ya laf atanların dilini eşek arıları soksun  _________________ Roads to madness ! Queensryche .... |
|
| Başa dön |
|
 |
aegnor92

|
Tarih: Çrş 27.08.2008 15:09 Mesaj konusu: |
|
|
| deathmetalman demiş ki: | | kornfreak demiş ki: | | gayet saçma bi grup bence..metallica ya ön grup olmaları bile saçmaydı..bide en son onlar çıktı..pentagram bile daha iyiydi onlardan.. |
senin gibi klavye moronlarının burda olması ve ahkam kesmesi daha saçma .....belliki metallica dan başka bi bok bilmeyen bebelerdensin  |
metallicaya laf atmaya gerek yok!! |
|
| Başa dön |
|
 |
kornfreak

|
Tarih: Çrş 27.08.2008 22:50 Mesaj konusu: |
|
|
herkesin yorumu kendime..yorumlarından dolayı kimseyi eleştiremezsiniz..bana göre saçma bi grup..grupta beni çeken en ufak bir şey bile yok..ilk çıktıklarında falan oturuyordum oradaki büyük çoğunluk gibi..bi sonlarda güzelleşir gibi oldu ama genel olarak kötüydü..siz sevebilirsiniz bu size down sevmeyenlere hakaret etme hakkını vermez.. _________________ KoRn or Die.. |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Çrş 27.08.2008 23:26 Mesaj konusu: |
|
|
Herkesin yorumu kendine de,doğru dürüst bilmediğimiz gruplar için "Saçma sapan..." demek garip oluyor.Demet Akalın değil bu sonuçta... Metallica'ya alt grup çıkmaları da saçma falan değil,gayet yerinde bir karardı.Bir konserden herhangi bir metal grubu hakkında yorum yapamazsınız.
Tabii çoğu Korn hayranı bilmez ki,o b.k attıkları grubun solisti,Korn'u çok çok etkilemiş Pantera'nın vokaliydi... Neyse...Saygı duymayı da öğreneceğizdir bir zaman...  _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred |
|
| Başa dön |
|
 |
kornfreak

|
Tarih: Prş 28.08.2008 1:25 Mesaj konusu: |
|
|
haklısın down un solistinin pantera nın solisti olduğunu bilmiyordum..çünkü dinazor gruplarla ilgilenmiyorum..yaşıma ve içinde olduğum döneme bana hitap eden gruplar dinliyorum..tabiiki saygı duyuyorum ama bu istediğim yorumu yapamamam anlamına gelmez..down bana hitap etmedi ve saçma geldi..bu yüzden böyle yazdım..belki 1-2 sene sonra sevicem onu bilemem..şu anki düşüncem bu..bu saygı duymadığım anlamına gelmez..pantera ya saygı duyarım ama down sanırım yeni kurulmuş bi grup..ilgilenmiyorum az öncede dediğim gibi..gözlemime göre düşüncemi aktardım sadece.. _________________ KoRn or Die.. |
|
| Başa dön |
|
 |
aegnor92

|
Tarih: Prş 28.08.2008 2:13 Mesaj konusu: |
|
|
| yeni dediğin grup 17 yıllık... beğenmedim der geçersin saçma demen gerekmez çünkü korn dan faln çok daha mantıklı bir grup... |
|
| Başa dön |
|
 |
kornfreak

|
Tarih: Prş 28.08.2008 2:17 Mesaj konusu: |
|
|
ikiside çok farklı..esas saçma olan karşılaştırman.. _________________ KoRn or Die.. |
|
| Başa dön |
|
 |
aegnor92

|
Tarih: Prş 28.08.2008 2:33 Mesaj konusu: |
|
|
| sen neye göre saçma diyorsan downa bende ona göre karşılaştırıyorum.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Blackrider

|
Tarih: Prş 28.08.2008 3:26 Mesaj konusu: |
|
|
Benim anlamadığım Pantera ile Down'un vokalistlerinin aynı olması dışında ne gibi bir bağları var? Down'a yapılan her eleştiride Pantera ile özdeşleştiriyorsunuz. Vokalin Alsemo olduğunu öğrendikten sonra myspace sayfalarındaki parçaları bir kaç dinlememe ve youtubedan konser videolarını izlememe karşın beni hiç çeken bir yanları olmadı. Oysaki Pantera'yı çok severim. Sizin mantığınızla Down'ı da çok sevmem lazım ama müziği üreten adam sadece vokal değildir. Arkadakiler Pantera olmayınca vokal Alsemo olmuş pek bir şey değişmiyor.
Sevmeyenlere neden Metallica'dan başka müzik bilmeyen bebe muamelesi yapılıyor anlamadım. Tabiki bir gruba saçma sapan müzik yapıyor demek biraz saygısızca oluyor ama kimse sevmek zorunda değil. Ben de hiç ama hiç sevmedim adamların müziğini. Müzikten anlamayan bebe mi oldum şimdi?? _________________ www.myspace.com/onurnarin >< myspace.com/thecooktr |
|
| Başa dön |
|
 |
S_COREY_S

|
Tarih: Prş 28.08.2008 5:48 Mesaj konusu: |
|
|
burda saçma yorum yapılmasını eleştiriyorsak yorumun alakasızlığından dolayı eleştiriyoruz...saçma demek çok mantıksız sevmiyorum der geçersin.. zira metallicaya alt grup olmasına da saçma demek aynı şekilde...
down ın orda olması saçmaysa eğer korn dinleyen bir adamın orda olması ne kadar mantıklı? müzik zevktir eleştirilmez ama öle popoya böle bebe bezi diyoruz...
beğenmemekle..."saçma lan bu grup gereksiz" demek arasında fark var...bak ne güzel demişsin "yaşıma hitap eden gruplar dinliyorum diye" böyle devam et ve sana hitap etmeyen gruplara da bok atmayı kes bence...hiçbir bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın...yeni grupmuş..peh
ayrıca gruba saygı duyuluyorsa sırf panteradan dolayı değil,grubun diğer elemanlarının;corrosion of conformity,crowbar,eyehategod ve daha bir çok nola lı grupta çalıyor olmasındandır? tanıyormusun bu grupları? bak bu da saygı göstermen için bi sebeb... _________________ No more headtrip! |
|
| Başa dön |
|
 |
FyrkanThrash

|
Tarih: Prş 28.08.2008 13:14 Mesaj konusu: |
|
|
Yaşına hitap eden Korn gibi gruplarsa git Trendlerini dinle. Çünkü burası gerçek Trendkiller Anselmo'nun grubunun başlığı. Rex'i, Kirk'ü de unutmamak gerek. Down - Nola albümünü dinledin mi acaba? _________________ Sabbath is Heavy, Priest is Metal!
HALFORD |
|
| Başa dön |
|
 |
kornfreak

|
Tarih: Prş 28.08.2008 17:25 Mesaj konusu: |
|
|
dinlemedim..down ı hiç dinlemedim..sadece metallica konserinde dinlemiştim ve bana pek birşey vermemişti..bilmiyorum belkide down çıktığında çok yorgun olduğum için kendimi vererek dinlemedim..oturuyordum zaten çıktıklarında..son 2 şarkılarını dinledim biraz onlar güzel gibiydi ama öncekiler sarmadı..o yüzden saçma bi grup olarak gelmişti..yani ilk yorumum oydu grubu araştırıp dinleyip yapmadım bu yorumu..konserleri hoşuma gitmedi ve saçma geldiler..ama bilmiyorum belki şimdi dinlesem severim..son şarkılarda solist iyi coşmuştu onu hatırlıyorum..tek hoşuma giden şey oydu.. _________________ KoRn or Die.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Pepper_Keenan "Rock Müzik Genel" Mod

|
Tarih: Prş 28.08.2008 18:14 Mesaj konusu: |
|
|
| Blackrider demiş ki: | Benim anlamadığım Pantera ile Down'un vokalistlerinin aynı olması dışında ne gibi bir bağları var? Down'a yapılan her eleştiride Pantera ile özdeşleştiriyorsunuz. Vokalin Alsemo olduğunu öğrendikten sonra myspace sayfalarındaki parçaları bir kaç dinlememe ve youtubedan konser videolarını izlememe karşın beni hiç çeken bir yanları olmadı. Oysaki Pantera'yı çok severim. Sizin mantığınızla Down'ı da çok sevmem lazım ama müziği üreten adam sadece vokal değildir. Arkadakiler Pantera olmayınca vokal Alsemo olmuş pek bir şey değişmiyor.
Sevmeyenlere neden Metallica'dan başka müzik bilmeyen bebe muamelesi yapılıyor anlamadım. Tabiki bir gruba saçma sapan müzik yapıyor demek biraz saygısızca oluyor ama kimse sevmek zorunda değil. Ben de hiç ama hiç sevmedim adamların müziğini. Müzikten anlamayan bebe mi oldum şimdi?? |
Down'ın, her eleştiride Alselmo-Verselmo'yla ilişkilendirilmesini saygı kavramıyla açıklıyoruz.
Burdaki sorun şu: Down sevenler, Down'ı sadece sevmez, aynı zamanda onlara saygı duyarlar. Bahsettiğiniz grup boru değil arkadaşlar. Bi' araştırın, Zakk Wylde gibi bir gitaristin dahi etkilendiği Sludge Metal için ne yapmış Down grubu ve onların elemanları. Crowbar öğrenin, C.O.C. öğrenin, Jimmy Bower kimdir, ne yapmıştır bi' bakın..
Down fan'larının verdiği tepkinin birincil nedeni, Down'ın, şu an Metal piyasasındaki çoğu gruptan daha çok saygı görmesi gerektiğini düşünmeleridir. Zira Down, piyasadaki en tavizsiz gruplardan biridir. Keza elemanları da, bu piyasanın kendilerini Heavy Metal'e en çok adamış müzisyenlerindendir. Sludge dediğiniz, Southern Metal dediğiniz türün temelinde Black Sabbath çıkışlı Doom yatar. Down'ın yaptığı müziği yapabilmek, çok büyük tecrübe ve kendini adamışlık ister. Bahsettiğim bu olgu, göreceli değildir. Heavy Metal'e kıyısından köşesinden bulaşmış ve Down dinlemiş her objektif dinleyici, bu çıkarımı yapabilmelidir.
Down fan'larının verdiği tepkinin ikincil nedeni ise, Down'ın D'sini duymamış insanların, Down'ı Metallica'nın alt grubu olarak görüp de, bu kadarcık Down tecrübesiyle grubu eleştirme konusunda adeta yarışa girmesi..
Southern Metal, herkesin anlayabileceği bir tür değildir. Bunu söylerken kesinlikle kimseyi ezmeye çalışmıyorum, müzik kulaklarını ya da zevklerini aşağılamıyorum bu arada. Aman diyeyim. Sadece Southern Metal'in, yapısı açısından herkese hitap etmeyeceğini anlatmaya çalışıyorum. O yüzden Down'ın anlaşılmaması, beğenilmemesi açıkçası benim gücüme gitmiyor. Çok iyi anlıyorum. Hatta hemen her Metal dinleyicisi gibi, sevdiğim grubun çevremde çok popüler olmayıp, bir yerde bana özel kalması hoşuma da gidiyor. (Bu takıntı da araştırılmalı ha Metal dünyasında..)
Ama şimdi bütün bu tartışmaların ortaya çıkmasına sebep olan eleştiri, çoğunluk tarafından saldırgan bir eleştiri olarak algılanabilir, bunu da kabul etmek lazım. "Bana bir şey ifade etmiyor.", "Ben beğenmedim." gibi kalıplarla "Saçma sapan bir grup.." ifadesi arasında Phil Anselmo'yla Ricky Martin arasındaki alakasızlık kadar bir fark var.
Öte yandan, söz konusu eleştiriye (!) verilen cevaplar, daha üzerine düşünülmüş, açıklayıcı ve mantıklı olabilirdi diye düşünüyorum. "Sadece Metallica bilen bebelerdensin!" gibi bir tepki, amacından sapmıştır kanımca. Sevdiğiniz gruba laf atılmasını hazmedememenizi anlayabilirim, ama daha sakin cevap verirseniz, emin olun daha Down'a yaraşır bir profil sergilemiş olursunuz. (Bu arada deathmetalman, sana laf etmek için özellikle senin mesajını yazmadım. En uç tepki o mesaj olduğundan örnek olarak kullandım.)
Kıssadan hisse, eleştiri yaparken daha dikkatli olmak, aynı şekilde eleştiriye cevap verirken de daha sakin olmak hepimizin yararına bence diyerek, mesajımı bitiriyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
|