Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Blues
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Blues
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 14, 15, 16

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
istanblues

MesajTarih: Pts 14.07.2008 21:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

panik_431 demiş ki:
İdare eder mi? Very Happy

Laughing Laughing
TheBluesInMySoul

MesajTarih: Çrş 16.07.2008 20:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

idare mi eder Shocked
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
panik_431

MesajTarih: Prş 17.07.2008 10:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet, Avrilizma adlı arkadaş "idare eder" demiş. Very Happy
MyCn

MesajTarih: Prş 17.07.2008 16:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bırakın o idare ettiği yere kadar dinlesin geriye kalanında Avril dinlesin güzel bir sentez oluşur ortaya...

Blues un en sevdiğim yanı çok hoş ritmik sololara sahip olmasıdır...
metafiz

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant abi merhaba.B.B.King den tavsiye edebileceğin albüm var mı? Ben genelde ilk dinleyeceğim grup yada sanatçıların konser albümlerinden başlarım.Live 2008 albümünü dinliyorum şu saatlerde.100 küsürde albümü var B.B.King in.Hepsini dinlemeye ömür yetmez.Bu yüzden başlangıç iiçin birkaç albüm tavsiyesi istiyorum sadece.Sonra gerisi gelir zaten.Ayrıca sadece enchant abiye seslenmiyorum.Başka arkadaşlarda tavsiye edebilirse çok sevinirim.
Başa dön
istanblues

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 18:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba @metafiz
ben B.B. King'den "Blues Summit" albümünü tavsiye ederim, tüm şarkıları güzel elbette amcamızın orası ayrı Smile İyi günler..
metafiz

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 19:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkür ederim istanblues. Başka başka Razz
Başa dön
istanblues

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 19:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Valla benim aklıma o geliyor.. Bu konuda istersen imzamdaki linkten yardım alabilirsin.. Site blues temelli olduğu için, cevaplayan olacaktır.
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cmt 09.08.2008 2:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metafiz demiş ki:
enchant abi merhaba.B.B.King den tavsiye edebileceğin albüm var mı? Ben genelde ilk dinleyeceğim grup yada sanatçıların konser albümlerinden başlarım.Live 2008 albümünü dinliyorum şu saatlerde.100 küsürde albümü var B.B.King in.Hepsini dinlemeye ömür yetmez.Bu yüzden başlangıç iiçin birkaç albüm tavsiyesi istiyorum sadece.Sonra gerisi gelir zaten.Ayrıca sadece enchant abiye seslenmiyorum.Başka arkadaşlarda tavsiye edebilirse çok sevinirim.

burada da cevap veren olacaktır.
b.b.king sular seller gibi müzik üretmiş zamanında ve hala üretimde olan bir blues emekçisi. konserlerde kendisi sahneye çıktığı zaman ona çok saygı gösteriliyor ve normalde bir veya iki blues bestesi söylemesi gerekirken bu 4-5 taneye çıkabiliyor, gerçekten de müziğini çok keyifle dinlediğimiz blues sanatçılarından... benim en çok dinlediğim b.b. king stüdyo kayıtları... the blues,midnight believer,lucille,a heart full of blues, reflections ve kesinlikle live in japan konser kaydıdır ama tabii bunların arasına best of'ları da katabilirsin. kendisinin çok kaydı var ve hangisini dinleyeceğimi şaşırıyorum bazen.Smile
b.b.king dışında pek bilinmeyen o kadar çok isim var ki... şu sıralarda delta blues taraflarına daha çok takılıyorum ama modern electric blues'u da ihmal etmiyorum. b.b.king gibi klasik isimlerde başımızın tacı. daha farklı ve daha bilinmeyen isimler için ise seninle daha çok sohbet edeceğiz. Wink
metafiz

MesajTarih: Cmt 09.08.2008 11:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkür ederim tavsiyeler için.Bende geçen gün bir bluescu daha öğrendim.Ama daha dinleme fırsatım olmadı.Sadece kenara not aldım.Johnny Lang ismi.Bundan önce başka bluescular var sırada.Bakalım ona ne zaman sıra gelecek.Tabi bu arada bir yandanda progresif dinlemekteyim Razz
Başa dön
55

MesajTarih: Cmt 09.08.2008 15:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Blues sevenlere benim de bir tavsiyem olsun, "Albert King & Stevie Ray Vaughan In Session" adındaki dvdyi arayıp bulun, baya eski bir kaset kaydı sanırım birisi video dvdsi haline getirmiş sonradan. Paylaşım sitelerinde bulabilirsiniz.
Başa dön
jamais-vu

MesajTarih: Pts 25.08.2008 3:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Efendim blues dinlenmez mi ?
Blues çalınmaz mı Piyano da ?
Efendim varmıdır ki Blues den başka güzel şey dünyada ?
Mani gibi oldu..

Le Fabuleux Destin d\'Amélie Poulain
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
dumanduman

MesajTarih: Cmt 11.10.2008 14:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

EFES PİLSEN İLE ŞEHRE BLUES GELİYOR

Efes Pilsen Blues Festival 19. yılında 21 farklı şehirde
bir kez daha blues rüzgarı estirmeye hazırlanıyor

Türkiye’nin en uzun soluklu müzik festivali Efes Pilsen Blues Festival, 24 Ekim-03 Aralık 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek kış turnesi ile 19. kez bluesseverlerle buluşuyor. Bu yıl blues müziğin dev isimlerinden Eddie Bo, John Lee Hooker Jr. ve Watermelon Slim’i konuk edecek olan Efes Pilsen Blues Festival, 21 farklı şehirde, 25 konserle blues hayranlarına bir kez daha unutulmaz bir müzik deneyimi yaşatacak.
Türkiye’nin ilk ve tek blues festivali, Efes Pilsen Blues Festival, Mersin’de başlayacak ve Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Kayseri, Rusya/Moskova, Kıbrıs/Girne, Denizli, Antalya, Konya, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Bursa, İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Kocaeli’de gerçekleşecek konserlerin ardından Edirne’de son bulacak.

Efes Pilsen Blues Festival 19, her yıl olduğu gibi bu yıl da blues müziğinin efsane isimlerini ağırlayacak. Dünya çapında tanınmış bir piyano dahisi olan Eddie Bo, köklerini modern tınılarla harmanlayan, müziği geleneksel blues ve new age funk arasında bir sentez özeti olarak kabul edilen John Lee Hooker Jr. ve yaşadığı hayatın tüm renklerini müziğine taşımayı başaran Watermelon Slim, 21 şehirde gerçekleştirecekleri 25 konserle blues fırtınası estirecek.

Efes Pilsen Blues Festival’in sınırları Türkiye’yi aşıyor…
Efes Pilsen Blues Festival 19, bu sene de sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp Rusya ve Kıbrıs’a da uzanıyor. Rusya, 2–3 Kasım tarihlerinde Moskova’da, Kıbrıs ise 5 Kasım tarihinde Girne’de gerçekleşecek konserler ile blues’a doyacak.

Efes Pilsen Blues Festival 19 Programı

24 Ekim 2008 – Mersin
25 Ekim 2008 – Adana
27 Ekim 2008 – Gaziantep
28 Ekim 2008 – Diyarbakır
30 Ekim 2008 – Malatya
31 Ekim 2008 – Kayseri
2 Kasım 2008 – Rusya/Moskova
3 Kasım 2008 – Rusya/Moskova
5 Kasım 2008 – Kıbrıs/Girne
7 Kasım 2008 – Denizli
8 Kasım 2008 – Antalya
9 Kasım 2008 – Konya
12 Kasım 2008 – Trabzon
14 Kasım 2008 – Ankara
15 Kasım 2008 – Ankara
18 Kasım 2008 – Eskişehir
19 Kasım 2008 – Bursa
21 Kasım 2008 – İstanbul
22 Kasım 2008 – İstanbul
25 Kasım 2008 – Balıkesir
26 Kasım 2008 – Çanakkale
28 Kasım 2008 – İzmir
29 Kasım 2008 – İzmir
2 Aralık 2008 – Kocaeli
3 Aralık 2008 – Edirne

Detaylı bilgi için : http://www.efesblues.com www.efeskeyfi.com

Kaynak : http://www.efesblues.com www.efeskeyfi.com
istanblues

MesajTarih: Çrş 15.10.2008 13:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ünlü Blues sanatçılarının "Blues" ile ilgili ünlü sözlerini bilenler varsa paylaşabilir mi?
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 14, 15, 16
16. sayfa (Toplam 16 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız