Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Tarih: Pts 14.01.2008 23:23 Mesaj konusu:
45 yaşında iken kırbaçlanmakta olan bir ata sarılarak ağlamaya başlamış,sonra akıl muhakemesini yitirmiş (bkz:kafayı üşütmek,dellenmek,balataları sıyırmak,ormanı yakmak) son 11 yılını bakıma muhtaç bir halde geçirmiş,1900 yılında 56 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur...
Tarih: Çrş 16.04.2008 1:22 Mesaj konusu:
''hayatını tekrar tekrar aynı hayatı yaşıcakmışsın gibi yaşa, istemediğin bi durumla karşı karşıya kalmışsan ve buna boyun eğiyorsan, diğer hayatlarında da aynı şeye boyun eğceğini düşünerek, sen en güzeli boyun eğme, bu böyle gitmez; bi şeyi çokmu istiyosun, ama buna cesaret edemiyomusun, diğer hayatlarında da bu şeyi çok isteyip hiç bi zaman cesaret etmediğin için ulaşmıycaksın, o yüsden sen en güzeli aş kendini, yap yapmak istediğini ki sonunda en mutlu şekilde yaşayabileceğin bi kısır döngü oluşturabilmiş ol.''
bu düşüncesiyle gönlümde taht kurmuştur. fakat incelediğimde güçlü ve güçsüz hakkındaki düşünceleri hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştır. _________________ www.myspace.com/dztaban
Nietzsche nihlisttir diyenleri hiç anlamamışmdır, efendim lütfen okumadan konuşmayalım..
Tutturmuşlar God is dead nedir arkadaşım ? Neden böyle demiş amaç sadece tanrı ölüdürmü.
Lütfen okuyalım efendim okumadan yorum yapmayalım _________________ No love no glory..No hero in her sky..
Tarih: Cum 29.08.2008 21:36 Mesaj konusu:
efendimli yazmasan çok güzel olucak bence _________________ "The sea is mother-death and she is a mighty female, the one who wins, the one who sucks us all up.” lastefem
nietszche nihilist madem ya da değil. tanrı'yı kabul etmediğini söylemiş bir arkadaş. hiç nietszche okumadım. okumaya bugünden itibaren başlamayı düşünüyorum. ben birşeyi merak ettim. arkadaş üstte demişki faşizm'in temeli dindir. faşizm'in temeli din midir gerçekten ? yoksa faşizm'in kullandığı 2. temel mi dindir. önce ırk değil midir ? diğer merak ettiğim şey ise yine aynı arkadaş demişki nietszche haklı olarak tanrı'nın olmadığını bilir. o zaman şunu merak ediyorum. tanrı'ya inanan herkes faşist midir? tanrı'nın olmadığını nietszche nasıl kanıtlıyor ?
bu adam god is dead'ı hangi sistemi kafasında kurduktan sonra söylemiş bilmiyorum, tanrı insandan daha canlı değil mi demek istemiş yoksa bahsetmek istediği bilinç mi?
ben şöyle düşünüyorum, insan tanrının sınırlandırılmış ve dolayısıyla bilinç kazanmış halidir, insan amaç mıdır? amaç ise eğer varlığının nedeni de bir ad almaktır. tanrı bir ad almak için insanı yarattı diyorum...
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3 ... 16, 17, 18
18. sayfa (Toplam 18 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız