Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - F.Nietzsche
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

F.Nietzsche
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 16, 17, 18

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
gunsnroses

MesajTarih: Pts 14.01.2008 23:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

45 yaşında iken kırbaçlanmakta olan bir ata sarılarak ağlamaya başlamış,sonra akıl muhakemesini yitirmiş (bkz:kafayı üşütmek,dellenmek,balataları sıyırmak,ormanı yakmak) son 11 yılını bakıma muhtaç bir halde geçirmiş,1900 yılında 56 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur...

http://www.nationmaster.com/encyclopedia/Image:Nietzsche-Olde-02.JPG

http://www.epdlp.com/fotos/nietzsche6.jpg

http://thenietzschechannel.fws1.com/njena.jpg
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cagkanyapici

MesajTarih: Çrş 16.04.2008 1:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

''hayatını tekrar tekrar aynı hayatı yaşıcakmışsın gibi yaşa, istemediğin bi durumla karşı karşıya kalmışsan ve buna boyun eğiyorsan, diğer hayatlarında da aynı şeye boyun eğceğini düşünerek, sen en güzeli boyun eğme, bu böyle gitmez; bi şeyi çokmu istiyosun, ama buna cesaret edemiyomusun, diğer hayatlarında da bu şeyi çok isteyip hiç bi zaman cesaret etmediğin için ulaşmıycaksın, o yüsden sen en güzeli aş kendini, yap yapmak istediğini ki sonunda en mutlu şekilde yaşayabileceğin bi kısır döngü oluşturabilmiş ol.''

bu düşüncesiyle gönlümde taht kurmuştur. fakat incelediğimde güçlü ve güçsüz hakkındaki düşünceleri hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştır.
hasiktir

MesajTarih: Pzr 01.06.2008 13:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

özgür mü diyorsun kendine öyleyse düşüncelerini duymak isterim boyunduruktan kurtulduğunu değil.
diyen demonyak ademoğlu
Başa dön
jamais-vu

MesajTarih: Cmt 23.08.2008 19:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nietzsche nihlisttir diyenleri hiç anlamamışmdır, efendim lütfen okumadan konuşmayalım..
Tutturmuşlar God is dead nedir arkadaşım ? Neden böyle demiş amaç sadece tanrı ölüdürmü.
Lütfen okuyalım efendim okumadan yorum yapmayalım Smile

Le Fabuleux Destin d\'Amélie Poulain
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
emptyspiral

MesajTarih: Cum 29.08.2008 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

efendimli yazmasan çok güzel olucak bence
jamais-vu

MesajTarih: Çrş 03.09.2008 18:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emptyspiral demiş ki:
efendimli yazmasan çok güzel olucak bence

Alışkanlıktır o yazma dilimde ? Neden böyle dediğini de çözmüş değilim (:

Le Fabuleux Destin d\'Amélie Poulain
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
RestlessOblivion

MesajTarih: Prş 11.09.2008 18:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nietszche nihilist madem ya da değil. tanrı'yı kabul etmediğini söylemiş bir arkadaş. hiç nietszche okumadım. okumaya bugünden itibaren başlamayı düşünüyorum. ben birşeyi merak ettim. arkadaş üstte demişki faşizm'in temeli dindir. faşizm'in temeli din midir gerçekten ? yoksa faşizm'in kullandığı 2. temel mi dindir. önce ırk değil midir ? diğer merak ettiğim şey ise yine aynı arkadaş demişki nietszche haklı olarak tanrı'nın olmadığını bilir. o zaman şunu merak ediyorum. tanrı'ya inanan herkes faşist midir? tanrı'nın olmadığını nietszche nasıl kanıtlıyor ?
Başa dön
geissler

MesajTarih: Cmt 13.09.2008 1:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu adam god is dead'ı hangi sistemi kafasında kurduktan sonra söylemiş bilmiyorum, tanrı insandan daha canlı değil mi demek istemiş yoksa bahsetmek istediği bilinç mi?
ben şöyle düşünüyorum, insan tanrının sınırlandırılmış ve dolayısıyla bilinç kazanmış halidir, insan amaç mıdır? amaç ise eğer varlığının nedeni de bir ad almaktır. tanrı bir ad almak için insanı yarattı diyorum...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 16, 17, 18
18. sayfa (Toplam 18 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız