| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
aksuvar

|
Tarih: Çrş 20.08.2008 0:28 Mesaj konusu: |
|
|
sen sen ol fox tv.ye inanma...allah birdir dese o kanal aç kuranı yada neye inannıyorsan o kitaba bak kontrol et...nolur nolmaz...  _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Head2KoRn

|
Tarih: Çrş 20.08.2008 13:53 Mesaj konusu: |
|
|
| aksuvar demiş ki: | sen sen ol fox tv.ye inanma...allah birdir dese o kanal aç kuranı yada neye inannıyorsan o kitaba bak kontrol et...nolur nolmaz...  |
Daha Birçok Haber Kanalı Söyledi.Ancak Sanmıyorum Amerika Öyle Birşeye İzin Vermez. ( İç İşlerimizi Kendileri Yönetir Ne de Olsa ) Baksanıza , Kendi Füze Kalkanımızı Almak İçin Amerika , Rusya , Çin Ülkeleri İle Müzakere Halindeyiz. _________________ In Flames ! |
|
| Başa dön |
|
 |
lokoniyazi

|
Tarih: Prş 21.08.2008 16:51 Mesaj konusu: |
|
|
| aksuvar demiş ki: | kendi ordumuzu çok küçük görüyoruz...belki söylediklerinizin %90'ı doğru (yada olabilir) ama inanın türkiyede 1 ay içinde nükleer silah yapılabilecek teknoloji var...
ha bir de unutmadan...havada istediğiniz kadar güçlü olun...istediğiniz kadar uçağınız füzeniz hava saldırı ve savunma silahınız olsun askeriniz karaya ayak basmadıktan sonra bi bok yapamazsınız...
örn: israil-hizbullah 30 gün savaşı... |
israil-hizbullah 30 gün savaşı asimetrik savaştır. mesele sahip olunan bilişim destekli silah ve donanımlara fiziken sahip olmak değil, tranzistörüne kadar yerli üretmek ve yazılımını tam güvenlikli işletebilmektir.
ayrıca inan bana yeterli sayıda bilim insanı varsa trinidad-tobago bile nükleer silah yapabilir ama bunun için öncelikli araç siyasi iradedir. gürcistan savaşı başlar başlamaz moskova'ya uçan tayyip orada putin'in tokadını yedi, dönünce de istemeye istemeye, yalanlaya yalanlaya amerika için montrö'yü deldi. şimdi yine ruslar'la papaz oluyoruz. hem de neye hizmet ettiği belirsiz bir denge politikası uğruna. dış politika delik deşik ve gelen geçen tokat patlatıyor. şamar oğlanına döndük. hayır, böyle bir ülke nükleer silah üretemez.
kaldı ki bugünün şartlarında nükleer silah patlatmak için değil, tehdit etmek, çeşitli baskı ve yaptırımlardan kurtulmak ve iyi çalışırsanız tahakküm kurmak içindir. türkiye malesef miskin acemler kadar olamamıştır.
bizim ılımlı artistler 100 yıldır kanlı bıçaklı azeri-gürcü-ermeni'yi bir araya getirip kafkas ittifakı zırvalarını kekeler, sabah gazetesi de artık küresel aktör olduğumuzu ilan eder. biz de gerizekalı yerine konulduğumuzla kalırız. üzgünüm ama durum budur. |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Prş 21.08.2008 18:07 Mesaj konusu: |
|
|
söylediklerine katılıyorum ancak türkiye de bir çok silah sistemini kendi kabiliyetiyle üretecek bir ülke...nük silah örneğini üretim zorluğu açısından verdim ama tabiki böyle bir durumda önemli olan siyasi iradedir...
ancak sana bir noktada katılmıyorum o da şu; üretilen herşey tüketilir...kullanılmamak için silah üretilmez...
montrö antlaşmasının delinmesini başta (maalesef ama doğru) biz sonra abd istedi...
kafkaslardaki binyılların sorunlarını türkiye tek başına çözemez hele bu satılmış amerikan köpekleriyle hiç çözemez... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
Head2KoRn

|
Tarih: Prş 21.08.2008 19:18 Mesaj konusu: |
|
|
Başta Adam Olmadığı Sürece , Denildiği Gibi Siyasi İrade Olmadığı Sürece Sen Bomba Üretsende Bir Halta Yaramaz.Attırmazlar. _________________ In Flames ! |
|
| Başa dön |
|
 |
lokoniyazi

|
Tarih: Cum 22.08.2008 4:43 Mesaj konusu: |
|
|
| aksuvar demiş ki: |
ancak sana bir noktada katılmıyorum o da şu; üretilen herşey tüketilir...kullanılmamak için silah üretilmez...
|
dediğin çok doğru ama nükleer silah için geçerli değil.(tabi seyreltilmiş uranyum içeren bombalardan bahsetmiyorum)
şöyle izah edeyim:
iki taraf savaşıyor. biri el bombası mı kullanıyor? öteki de alır kullanır. biri rpg'mi kullandı? öteki de alır rpg ile saldırır.
uçağa uçak...
füzeye füze...
radara hayalet...
hayalete radar...
sorun yok.
amma ve lakin savaş - hele ki böylesi - paylaşımdır. yani ganimet.
aynı şekilde; bir nükleer patladı mı hepsi patlar. hele ki çok kutuplu dünyada hepsi bir yere boşalmaz, her yerde patlar. o zaman da ganimet olmaz. en kaba tabirle einstein'in taşlı sopalı dördüncü dünya savaşı.
ahmedinejatlar, neoconlar ve yeni rus emperyalizmi ne kadar manyak olurlarsa olsunlar, yapmazlar. kimse kimseye yaptırmaz. önce kendi adamları engel olur. işte bu yüzden patlatmak için değil, "uzak dur, tepemi attırma" diyebilmek içindir. küba füze krizinde herkesin korktuğu nükleer savaş da bu yüzden çıkmadı. zaten çıkmayacaktı. üstelik soğuk savaş paylaşımdan çok ideolojik savaştı.
ve burada paylaşımın ana nesnesi malesef biziz. iran'da tam da savaş çığırtkanı silah şirketlerinin arzu ettiği gibi bir adam var. batı tam da mollaların gözü açılan halka karşı meşruiyet kazanmalarına zemin hazırlayacak saldırganlıkta. rusya toparlandı, silkelendi ve tam da stalin dönemindeki kadar mağrur ve daha da genişlemeye hazır. kurtların ağzından salyalar akıyor ve birbirlerini yemelerini geciktirecek bir Türkiye tam da ortada duruyor. ve bu basiretsizliğimizle biz, elimizi nereye versek kolumuzu kaptıracak gibiyiz.
göben ve breslav öyle ya da böyle osmanlı'nın sonunu getirdi. suçu da temmuz devrimi'nin üstüne kaldı. oysa kapitülasyonlardan kurtulmak için denize düşüp almanlara sarılmıştık.
ismet paşa sağolsun kendi zamanında bir müttefiklere, bir nazilere mavi boncuk vere vere bizi babasız bırakmadı, şansı yaver gitti. Atatürk'ün dış politikası herşeye rağmen momentumunu korumaktaydı.
şimdi de benzer bir durumdayız ve bu sefer inanılmaz sayıda bilinmeyen var. daha da kötüsü, AB-Dullah ve TayyipVili var.
En son lokoniyazi tarafından Cum 22.08.2008 4:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
lokoniyazi

|
Tarih: Cum 22.08.2008 4:46 Mesaj konusu: |
|
|
çok pardon!
geleneksel şeytanı unutmuşum:
İNGİLİZ VAR! |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Cum 22.08.2008 10:00 Mesaj konusu: |
|
|
umarım dediğin olur da nükleer silah kullanılmaz...gerçi ben de nükün kullanılacağını sanmıyorum ama her zaman için çok küçük de olsa bir ihtimal vardır...tek bir taktik seyreltilmiş uranyumlu top mermisi bile kullanılırsa o zaman ipi ucu kaçar...gerçi israil lübnanda buna benzer bişeyler kullanmıştı ama o zaman hizbullahın elinde nük yoktu...olsaydı rahat rahat kullanırdı...
bence seyreltilmiş uranyumlu top mermileri bilmem neler hepsi nükleer silah kullanmak için üretilmiş metalden bahaneler... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
rocknsebo

|
Tarih: Cum 22.08.2008 13:51 Mesaj konusu: |
|
|
Bazı arkadaşlar belliki nükleer silah yapmayı o kadar kolay sanıyo.İşler sadece teknolojinin iyi olmasıyla bitmiyo.Hadi ben nükleer silah yapıcam deyipte başlayamazsın işe.Diğer ülkelerinde onayını alman lazım.Artı ab'ye üye olmak isteyen ülke biz değilmiyiz.Kafamıza göre yapamayız öyle şeyleri.Hem o kadar para lazım bu işe.Milyar dolarlar söz konusu.Ülke bu durumdayken onu yapabilecek bi hükümet tanımıyorum ben.Siyasi ilişkilerde önemli tabi burda.Başımızdakiler sayesinde çoğu şeyi yöneten abd bakalım bu işe ne diyicek. _________________ Belirsizim Takip Edemezsin,Bulutların Üzerindeyim,Havada Geziniyorum.Benim Neyi İstediğimi Bilemezsin.Boşuna Uğraşma Beni ASLA ama ASLA Çözemezsin!!!
www.ıcedearth-tr.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Head2KoRn

|
Tarih: Cum 22.08.2008 14:28 Mesaj konusu: |
|
|
| rocknsebo demiş ki: | | Bazı arkadaşlar belliki nükleer silah yapmayı o kadar kolay sanıyo.İşler sadece teknolojinin iyi olmasıyla bitmiyo.Hadi ben nükleer silah yapıcam deyipte başlayamazsın işe.Diğer ülkelerinde onayını alman lazım.Artı ab'ye üye olmak isteyen ülke biz değilmiyiz.Kafamıza göre yapamayız öyle şeyleri.Hem o kadar para lazım bu işe.Milyar dolarlar söz konusu.Ülke bu durumdayken onu yapabilecek bi hükümet tanımıyorum ben.Siyasi ilişkilerde önemli tabi burda.Başımızdakiler sayesinde çoğu şeyi yöneten abd bakalım bu işe ne diyicek. |
Abi 2 Saattir Onu Tartışıyoruz Zaten.Türkiyede Yeterli Sermaye , Teknoloji Var.Ancak Yapacak İzin vs Yok.
2010'a Kadar Türkiye Kendi Atom Bombasını Yapacak Demiştim Yukarıdaki Mesajımda.ABD Bundan Endişeliyse Gerisini Siz Düşünün.Ha Bu Benim Duyumum , İddiaa Etmiyorum.Banada Saçma Geliyor Zaten. _________________ In Flames ! |
|
| Başa dön |
|
 |
aksuvar

|
Tarih: Cum 22.08.2008 15:31 Mesaj konusu: |
|
|
türkiye ciddi bir (bölgesel yada küresel) savaşa girsin, 1 ay içinde termonükleer silah yapabilir ve bunun hesabını da kimseye vermez...meclis savaş kararını aldıktan sonra gerisini ordu halleder...bütün teknoloji üreten kurumlar, döviz rezervleri, devlet ve özel şirketler (gerçi özel şirketlerin hepsi ab abd menşeili ) hepsi ordu kontrolüne geçer... _________________ tanrım cehennemde yanmak istiyorum madımaktan kurtar beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
Josephking_1903

|
Tarih: Cum 22.08.2008 15:38 Mesaj konusu: |
|
|
| ne kadar rahat konuşuyorsunuz yaa, nükleer, atom bombası, yok izin alamazmış ta, yok yapamazmış ta, ne bu hiddet bu celal, atom bombası niye yapıyorsun kardeşim diye sorcağınız yerde nelerle uğraşıyosunuz, zaten şurda kaç yıllık yaşam alanımız kaldı, bırakın da nükleersiz, bombasız, silahsız, topsuz,tüfeksiz geçsin şu sayılı yıllar... |
|
| Başa dön |
|
 |
Tasiyici_Cats

|
Tarih: Cum 22.08.2008 16:29 Mesaj konusu: |
|
|
yok yok yapariz bencede lazim bi 3. dunya savasi yoksa bize su kalmicak falan demi?kafayi yemisiz yahu  _________________ birgün herkez beşiktaşlı olmasın,
varsın o ayrıcalık bize kalsın |
|
| Başa dön |
|
 |
lokoniyazi

|
Tarih: Cum 22.08.2008 17:49 Mesaj konusu: |
|
|
| Josephking_1903 demiş ki: | | ne kadar rahat konuşuyorsunuz yaa, nükleer, atom bombası, yok izin alamazmış ta, yok yapamazmış ta, ne bu hiddet bu celal, atom bombası niye yapıyorsun kardeşim diye sorcağınız yerde nelerle uğraşıyosunuz, zaten şurda kaç yıllık yaşam alanımız kaldı, bırakın da nükleersiz, bombasız, silahsız, topsuz,tüfeksiz geçsin şu sayılı yıllar... |
eh, bunun bir sonraki adımı çiçek böcek aşkıdır. elysee'de, buckingham'da yabancı davetlilere papatya çayı içirip "mutluluk seninle olsun kardeşim" diye temennide bulunmaktır.
üzgünüm, dünya böyle değil. |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Cum 22.08.2008 21:37 Mesaj konusu: |
|
|
| aksuvar demiş ki: | türkiye ciddi bir (bölgesel yada küresel) savaşa girsin, 1 ay içinde termonükleer silah yapabilir ve bunun hesabını da kimseye vermez...meclis savaş kararını aldıktan sonra gerisini ordu halleder...bütün teknoloji üreten kurumlar, döviz rezervleri, devlet ve özel şirketler (gerçi özel şirketlerin hepsi ab abd menşeili ) hepsi ordu kontrolüne geçer... |
yapar mıyız bilmem de hava kuvvetlerinde bir arkadaşım var "amerika gibi bir ülkeye karşı savaşmaya kalksak tüm hava gücümüz yarım saatten kısa sürede etkisiz hale gelir" demişti :S _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
lokoniyazi

|
Tarih: Pzr 24.08.2008 5:06 Mesaj konusu: |
|
|
| kosovian demiş ki: |
yapar mıyız bilmem de hava kuvvetlerinde bir arkadaşım var "amerika gibi bir ülkeye karşı savaşmaya kalksak tüm hava gücümüz yarım saatten kısa sürede etkisiz hale gelir" demişti :S |
Kriptolog mühendislerimiz katledildikten sonra aynı şekilde çalışmak üzere yerlerine yenilerini getirmeye cesaret edemedilerse, korkarım yarım saatten de az...
Ona rağmen F-35'lerden(a.k.a. uçan soba borusu) medet umanlar çıkarsa şaşırmayın. |
|
| Başa dön |
|
 |
lokoniyazi

|
Tarih: Pzr 24.08.2008 5:17 Mesaj konusu: |
|
|
Bu son yazdığıma soğuk savaş döneminden bir örnek vermem gerekirse:
Tanıdığım bir Rus anlatmıştı. Amerika milyon dolar bayılıp bir kaç tane casus uyduyu uzaya gönderiyor. Amerikan uyduları yörüngeye oturduktan sonra lenslerini açar açmaz teker teker bozuluyor. Zira Sovyetler o zaman lazer teknolojisinin üzerine çok gitmişler. Uyduların konumunu tespit edip berrak havada lensleri lazerlerle yakmışlar. Amerikalılar'ın onca emeği, gücü iki saniyede heba olmuş.
Kuzey Irak'tan neden bu kadar çabuk çekildiğimizin cevabı buna benzer bir tehditte yatıyor olabilir mi?
Benzer şekilde, zamanında NATO kapsamında Bosna üzerinde gezen F-16 uçaklarımızın bu şekilde tehdit edildiği söylentileri var. Ecdadın toprakları üzerinde kendi irademizle istediğimiz kadar keşif uçuşu bile yapamamış olmamız ne demektir düşünün. Tabi aynı şey belki kendi hava sahanızda da mümkün.
Uçaklarınız verilen rotada izliyor, ama birileri sizinle temasa geçip hemen uçakları geri çekmenizi, aksi takdirde EMP atılmış gibi süzüle süzüle düşeceğini söylüyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
gunsnroses

|
Tarih: Pzr 24.08.2008 22:13 Mesaj konusu: |
|
|
daha 3-4 sene önce tezkere çıkmamasına rağmen a.b.d uçakları hava sahamızdan geçip ırakı bombalamıştı.
genelkurmay başkanı hayır diyor a.b.d yetkilileri evet kullandık diyor.
nitekim haftalar sonra 'bizim nato müteffikimizle özel bir takım şeylerimiz var zaten' diye kısık sesle bir nevi eyvallah çektik
o irtifaya çıkacak uçak veya füzemizin olmaması ise tam bir trejedidir!
avrupa gazeteleri günlerce tefe koydu bizi. o zaman arası hükümetle pek şeker olan malum basından çıt çıkmamıştı...
(bkz: karada gelin lan allahsızlar) _________________ right now! |
|
| Başa dön |
|
 |
gunsnroses

|
Tarih: Pzr 24.08.2008 22:22 Mesaj konusu: |
|
|
çuval olayına ise hiç girmiyorum
(bkz: mazi kalbimde bir yaradır) _________________ right now! |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Pts 25.08.2008 0:10 Mesaj konusu: |
|
|
intikamı alınması gereken bir olaydır o.biz tek bir amerikalının başına çuval geçirsek bu savaş sebebi olurdu. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
|