Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Tolstoy
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Tolstoy
Sayfa Önceki  1, 2, 3

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
mer_ve

MesajTarih: Sal 17.04.2007 17:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eserleri klasik olmuş yazarlar arasında aşkı en güzel anlatanı.
en iyi kitabı bence diriliştir
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
geissler

MesajTarih: Sal 17.04.2007 22:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

her girdiği bunalımdan bir şaheser çıkartan dahi...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
morgaine

MesajTarih: Prş 19.04.2007 18:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

keske benımde her gırıdığı bunalımdan saheser cıkarabılme yeteneğım olsaydı sımdı sayısız eser verırıdım ınsanlığa Laughing
silent_guitar

MesajTarih: Cmt 21.04.2007 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

morgaine demiş ki:
keske benımde her gırıdığı bunalımdan saheser cıkarabılme yeteneğım olsaydı sımdı sayısız eser verırıdım ınsanlığa Laughing

Dahiliği de buradan anlaşılıyor işte. Zor durumlardan bile kendine bir pay alan, bu durumlardan yararlanan insanlar ya yazar olup adını tarihe yazdırıyor ya da bürokrat olup paraya adını yazdırıyor.

Sevgiler...
kyhn

MesajTarih: Prş 21.06.2007 16:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

silent_guitar demiş ki:
morgaine demiş ki:

Dahiliği de buradan anlaşılıyor işte. Zor durumlardan bile kendine bir pay alan, bu durumlardan yararlanan insanlar ya yazar olup adını tarihe yazdırıyor ya da bürokrat olup paraya adını yazdırıyor.

Sevgiler...

Çok doğru bizim divan edebiyatının güzelliğide burdan geliyor işte adamlar sevgiliden uzak kalmayı kendi bayramları olarak görüyorlar ve ortaya çıkan şeyler gerçekten verilmek istenen duygunun fotoğrafı şeklinde.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Staley

MesajTarih: Pzr 02.09.2007 23:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tolstoy un kitaplarını okumaktayım bu sıralar Very Happy

Savaş ve Barış bitti...İletişim yayınlarından okudum..
Tabi biraz sıktı ama özellikle Andrey ile ilgili bölümlerini daha bir hevesle okudum Very Happy Hatta Andrey'in ölmesinede çok üzülmüş ve ağlamıştım...Kitabın etkisindende kurtulamamıştım uzun bir süre Very Happy

Sonra anna karenina'yı okudum - Vronski gibi bir adamın Anna gibi paranoyak - kuruntulu - bir tipe nasıl dayandığını okudum.Anna'da sonunda kuruntularına dayanamayarak intihar etmişti...Bu kitaptada üzülmüştüm Very Happy

Şimdi Diriliş'i okumaktayım...Güzel kitap..Çok yalın bir dille anlatılmış..Bazen kendinizi hapisanede veya sibiryaya giden bir kürek mahkumu olarak düşünebiliyorsunuz
Ancak anlayamadığım bir sorun var
Nehludov Katyuşa'yı gerçekten seviyor mu yoksa sadece vicdan azabından kurtulmak için mi onunla evlenmek istiyor ?

Dipnot : Kitabı henüz bitirmedim Very Happy

Yönetici Uyarısı: Mesaj düzeltilmiştir. Tamamı bold, italik, büyük karakterde ya da renkli yazmak Forum Kurallarına aykırıdır.Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
DarkLegacy

MesajTarih: Prş 28.02.2008 12:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir başka büyük Rus yazar. Ölmeden önceki günlerde Müslüman olduğu söylentisi ile edebiyat dünyasında yazarlığı dışında başka bir özelliği ile adından söz ettirdi. Realist akımın en büyük temsilcisi. Anna Karenina'daki Levin, onun hayatından büyük izler taşıyor. Mesela Levin Kiti'ye olan aşkını anlatırken, masanın üzerine sadece kelimelerin baş harflerini yazar, ki Tolstoy da sevdiği kadına aşkını böyle ilan etmiştir. Anna Karenina, Savaş ve Barış, Diriliş gibi eserleri vardır. Ama İnsan Ne ile Yaşar'ı da okuyun derim. Mutlaka okuyun.
soadturkey

MesajTarih: Cmt 19.07.2008 13:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

diriliş romanı çok güzel,dehşetle tavsiyemdir
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
HIVjonathan

MesajTarih: Pzr 17.08.2008 23:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kazaklar ve Çocukluk adlı kitaplarını okudum . Çocukluk su an aklımda değil. Tamamı değil yani . Ama Kazaklar cidden cok güzel bir kitap . İkisinide tavsiye ederim.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız