| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Monster_YGT

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 0:09 Mesaj konusu: |
|
|
@saulot abi vintage tremolo işte.
Gönderdiğin köprü resimlerinden ilk resime benziyor
Hangi yaylar dersen bu köprünün yayları işte.
Bunlar gevşedi ve değiştireceğim, sorun bu. nasıl değiştireceğimi soruyorum |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Saulot

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 0:25 Mesaj konusu: |
|
|
hıh şimdi oldu bişey olcağını sanmıyorum telleri gevsetirsin yayları değiştirsin sonra birde köprünün dengesini ayarlarsın biter. Ama biraz bekle daha tecrübeli arkadaşlar yol gösterir. Ama söyle bir durum var zaten köprünü çalısma prensibinden dolayı sen bend yapınca köprü havaya kalkar, yani bu normal. Daha az kalkmasını istiyorsan yay eklebilir veya sert yaylar takabilirsin ama ozamanda tremoloyu kullanırken daha fazla efor sarfedersin.. |
|
| Başa dön |
|
 |
PhoibosApollon

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 1:50 Mesaj konusu: |
|
|
| Saulot demiş ki: | bıçak diye bahsettiğimiz şey saddle değilmi? eğer saddle ı sökersem entanasyon ayarı da kaçmaz mı? çünkü biz saddle ı cıkardığımız zaman o parçayı aynı yere takmassak entanasyon bozulur, çünkü onun ilerde veya geride olmasıyla ilgili diye biliyorum. Diyelim işaretledim vidanın tam nerde oldugunu ve cıkardım altını mı silip yağlıcam onun?
Bahsettiğim parça bu;
İlgilendiğin için teşekkür ederim |
Hayır saddle değil. Tremolonun, köprü yüksekliği ayarı yaptığımız vidalara yaslandığı yüzey. _________________ Dark eternal night coverim
Curse of the castle dragon |
|
| Başa dön |
|
 |
KaanSK

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 10:51 Mesaj konusu: |
|
|
Ibanez TBX15 r amfimden şu sıralar iğrenç bir cızırdama geliyor.İçinden bişi oynuyor.Amfinin dış kısmındaki mazgal,ızgara artık her ne derseniz o kısmı hoparlörün içine doru ittiğimde oynayan parça yerine oturuyor gibi ses yapmıyor.
Sorun ne olabilir?Ürünü mydukkan'dan aldım eğer kullanıcı hatası değilse garantiden yapılcak ama buyuk ihtimal kullanıcı hatası çıkçak ve artı kargo parası ödemek istemiyorum.
Ne yapmalıyım sorunum nedir?
Saygılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
Saulot

|
Tarih: Pzr 11.05.2008 23:09 Mesaj konusu: |
|
|
| PhoibosApollon demiş ki: | | Hayır saddle değil. Tremolonun, köprü yüksekliği ayarı yaptığımız vidalara yaslandığı yüzey. |
Tamam anladım şimdi doğru. Bu hafta içinde cesaretimi topladığım bir ara denicem, çünkü elimde kalma ihtimali var Nette hangi parçanın nereye takıldığıyla ilgili resim var ona bakarak sadece yaylar ve telleri çıkartmam yeter gibi görünüyor, dimi?
resim; http://audiozone.dk/tremolo/trem-diag.jpg
| KaanSK demiş ki: | Ibanez TBX15 r amfimden şu sıralar iğrenç bir cızırdama geliyor.İçinden bişi oynuyor.Amfinin dış kısmındaki mazgal,ızgara artık her ne derseniz o kısmı hoparlörün içine doru ittiğimde oynayan parça yerine oturuyor gibi ses yapmıyor.
Sorun ne olabilir?Ürünü mydukkan'dan aldım eğer kullanıcı hatası değilse garantiden yapılcak ama buyuk ihtimal kullanıcı hatası çıkçak ve artı kargo parası ödemek istemiyorum.
Ne yapmalıyım sorunum nedir?
Saygılar... |
Boşu boşuna gönderirsin yani okadar küçük bir şey için kargo parası bayılmana hiç gerek yok bence o ızgarayı içeri ittir sonra onu oraya sabitle kağıt veya vida ile. Gönderirsen garantiye kullanıcı hatası cevabı alırsın gibi görünüyor çünkü[url][/url] |
|
| Başa dön |
|
 |
PhoibosApollon

|
Tarih: Pts 12.05.2008 19:09 Mesaj konusu: |
|
|
| Saulot demiş ki: | | PhoibosApollon demiş ki: | | Hayır saddle değil. Tremolonun, köprü yüksekliği ayarı yaptığımız vidalara yaslandığı yüzey. |
Tamam anladım şimdi doğru. Bu hafta içinde cesaretimi topladığım bir ara denicem, çünkü elimde kalma ihtimali var Nette hangi parçanın nereye takıldığıyla ilgili resim var ona bakarak sadece yaylar ve telleri çıkartmam yeter gibi görünüyor, dimi?
resim; http://audiozone.dk/tremolo/trem-diag.jpg
|
Yeterli. Önce telleri, sonra da arkadan yayları iyice gevşet. Sonra aynı sırayla telleri ve yayları çıkart. Böylece zorlanmadan çıkartırsın herbişeyi. Zaten teller ve yayları çıkarttığında tremoloyu yerinde tutan birşey kalmayacak. _________________ Dark eternal night coverim
Curse of the castle dragon |
|
| Başa dön |
|
 |
Saulot

|
Tarih: Pts 12.05.2008 22:36 Mesaj konusu: |
|
|
tamamdır, bu hafta sonu hem yayları değiştircem hemde o bölümü temizlicem. Beklenmedik bir sorun çıkarsa buraya yazarım..
Teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
ebsrepic

|
Tarih: Prş 15.05.2008 23:10 Mesaj konusu: |
|
|
ekolayzır pedalım çok fazla dip ses yapıyor neyden kaynaklanıyor olabilir? _________________ rise of darkness |
|
| Başa dön |
|
 |
ghostknight

|
Tarih: Cum 16.05.2008 11:38 Mesaj konusu: |
|
|
| ebsrepic: adaptorun problemli olabilir. |
|
| Başa dön |
|
 |
chuck11

|
Tarih: Cum 23.05.2008 22:17 Mesaj konusu: |
|
|
acil yardım .gitarımın wolume dugmesı cıktı taktımda tam oturmuyor ama sesı kısıp acabılıyor ama tam oturmuyor ayakta duser yanı ? napmalıyım alütfen yardim edin _________________ ltd m50,Roland cube 20x ,Satılık Crate gx15r |
|
| Başa dön |
|
 |
Blaster_91

|
Tarih: Çrş 11.06.2008 18:28 Mesaj konusu: |
|
|
| Selam beyler elimde bi b.c rich rave II model(strat kasa) bir gitar var.Türkiyeye gelen ilk gitarlından ve biraz eski.Benim sorum gitarda bi kaç değişiklik yapcam fakat modelin tam fiyatını ve yaptğım değişiklerin değip değmiyceği konusunda pek bilgim yok.Bu alet hakkında bilgisi olan arkdaşlardan yardım bekliyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
lovermanJames

|
Tarih: Pzr 22.06.2008 11:29 Mesaj konusu: |
|
|
| peki bu floyd rose tremolo system gitarlara sadece 09 teller mi oluyor? |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Pzr 22.06.2008 13:42 Mesaj konusu: |
|
|
| lovermanJames demiş ki: | | peki bu floyd rose tremolo system gitarlara sadece 09 teller mi oluyor? | ben uzun süre 1.0la kullandım.sap ayarını düzgün yaptığın sürece sorun olmaz sanırım. _________________ yılandan korkmam klimayı kapattıran çalışan kadın modelinden korktuğum kadar
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834 |
|
| Başa dön |
|
 |
keremzg Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 22.06.2008 23:46 Mesaj konusu: |
|
|
| mxr 6 band eq mu yoksa boss ge 7 mi daha iyi? |
|
| Başa dön |
|
 |
Clickboy

|
|
| Başa dön |
|
 |
Rgg

|
Tarih: Sal 08.07.2008 23:42 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşlar selam, gitarı alalı henüz iki hafta oldu ancak switch bozuldu, çalarken manyetik değiştirince ses bazen kesiliyor ve jakı amfiden takıp çıkarınca sorun geçiyor, bütün manyetikler çalışıyor mnayetiklerde sorun yok. Canım aşırı sıkıldı ne yapmam lazım, Ankara'dayım ne kadara mal olur, kaç gün sürer? |
|
| Başa dön |
|
 |
agmed

Kayıt: Nov 06, 2007 Mesajlar: 481 Nerden: [a,b] Kapalı Aralığından
|
Tarih: Çrş 09.07.2008 14:28 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar gitarımın akordunu Dropped C yaparken sap ayarı gerekir mi? _________________ Metallica konserine giden 40.000 kişiyi hatta bütün Metallica dinleyenleri ateist,agnostik,aczimendi müsveddesi olarak gören zihniyeti KINIYORUZ!!!
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=720129 |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Prş 10.07.2008 9:32 Mesaj konusu: |
|
|
| agmed demiş ki: | | Arkadaşlar gitarımın akordunu Dropped C yaparken sap ayarı gerekir mi? | gerekli ama şöyle bir şey var bendeki gitarın birinin akorduyla istediğim gibi oynuyorum sorun yaratmıyor ama başka bir gitarım en ufak akord değişikliğinde cazur cuzur ötmeye başlıyor.kullandığın gitarın perde ve sap durumuna göre değişir kanımca . sap ayarının gözden geçirilmesi en mantıklısı. _________________ yılandan korkmam klimayı kapattıran çalışan kadın modelinden korktuğum kadar
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834 |
|
| Başa dön |
|
 |
agmed

Kayıt: Nov 06, 2007 Mesajlar: 481 Nerden: [a,b] Kapalı Aralığından
|
Tarih: Prş 10.07.2008 11:02 Mesaj konusu: |
|
|
Cızırdama yoksa gerek yok diyebilir miyiz yani? Bir de Dropped tuningler ii özel tel takımları varmış böyle bişey var mı? Dropped tuninge normal tel takımı kullansak olmuyo mu? _________________ Metallica konserine giden 40.000 kişiyi hatta bütün Metallica dinleyenleri ateist,agnostik,aczimendi müsveddesi olarak gören zihniyeti KINIYORUZ!!!
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=720129 |
|
| Başa dön |
|
 |
gitarcim

|
Tarih: Sal 15.07.2008 18:11 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar rp350 mi pc ye bağlayıp x editi açtığımda midi sysex die bi hata geilo açmıo:(pedal güncel,donanımıda kurdum ama yinede açılmıo:winamp ı da sildim hiçbi ses programıda kurulu değil anlıyamıyrum neden böle oluyo
yardım edrseniz çok sevinirim |
|
| Başa dön |
|
 |
|