Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Konservatuar okumak istiyorum Yardım lütfen
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Konservatuar okumak istiyorum Yardım lütfen
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
theMagus

MesajTarih: Sal 18.03.2008 18:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim etrafımda konservatuara hiç bişe bilmeden gidip de bi kaç sene içinde her bişe çalmayı öğrenen tiplemeler var herhangi bir enstruman bölümüne girmek bu kadar kolaymıdır yoksa yüksek mevkilerde tanıdık mı olması gerekmektedir? hem üniversitede herhangi bir bölüm okurken hem de konservatuara gidilebilirmi?
diyelim ki gitar bölümüne girmek isteyen bir öğrenci ne yapmalıdır? ya da enstrüman dışında ortak olarak bilinmesi gereken ne vardır müzik tarihi gibi çok geniş kapsamlı bir konunya ne kadar hakim olabilirz bunu için ne yapılmalıdır? sınava girmek için ileri derece de armoni ve solfej bilgisi gerekiyorsa ya da bu kadar vasıf gerekiyorsa bize içeride ne öğretecekler?..

http://www.turkrock.com/post1521002.html#1521002
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
NuMetalFan

MesajTarih: Çrş 26.03.2008 12:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Her bölümün sınavı farklıdır. Tiyatro sınavında sana tekerleme okutacakları gibi, gitar sınavında da vals ve benzeri şarkıların çok daha üstündeki eserleri çalman gerekmekte.

Bölümüne göre değişir demiştim, ama yine de az biraz solfej bilmen iyi olacaktır. En azından Lavignac 1A'yı bitir. Armoni bilgisi çok da gerekmiyor.

Ortak enstruman olarakda piyano bilmen iyi olacaktır ama illa bilmelisin değil, sadece bir artı olacaktır senin için.

Gitar bölümü için tam olarak bilmiyorum ama tab değil nota bilmen, klasik parçaların belli başlılarını çalabilmen gerekmekte.
turquoise06

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 21:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selamlar ben lise 2 öğrencisiyim ve konservatuara girmek istiyorum ve yaklaşık 8 yaşımdan beri org çalıyorum konservatuara girmek için müzik kursuna yazılıcam 2 senede hazırlanabilirmiyim acaba lütfen yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler!
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Prş 24.04.2008 23:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Temeline güveniyorsan ve iyi hazırlanırsan zorlanmazsın sanırım konservatuar sınavında. Ama gittiğin müzik kursunu iyi seçmeni öneririm. Her eğitim merkezi konservatuar sınavlarına hazırlamıyor birkaç yerle görüşüp mümkünse eğitimlerinden birer örnek görmeye çalış.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
kerim_dubara

MesajTarih: Prş 05.06.2008 5:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba..Ben de müzikoloji ve müzik teknolojilerinde hazırlanıyorum..Mimar sinan müzikoloji ve 9 eylül müzik teknolojilerine daha önce 2 kez girdim..Her seferinde kurul karşısında heyecanıma yenik düştüğüm için kazanamadım Smile Diğer arkadaşların da anlattığı gibi lütfen herkez ben konservatuar okumak istiyorum diye eline gitarı kapıp girmesin sınavlara önce ne istediğinizi belirleyip adam akıllı bir araştırma yapın yoksa bölüme giren diğer öğrencilerin önünü tıkarsınız hem de yaptığınız masrafa yazık olur..Sınav sistemi gireceğiniz okula göre değişir her okul ayrı sınav yapar öğrenciye 1 yıl önceden giriş koşullarını öğrenip iyi hazırlanmak gerekir tabi bir de sınav da heyecan yapmamak Smile bu iki okulla ilgili bişey sormak isteyen olursa yardımcı olabilirim..

www.myspace.com/kerimmm
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
xbarisx

MesajTarih: Pts 07.07.2008 2:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Madem gireceğin alanla ilgili bu kadar bilgiye sahip olman gerekiyor peki içerde ne öğretiyorlar ? Veya bunları bilebilen, öğrenebilen kişi içerde öğrenecekleri ne ise onları dışarda öğrenemez mi ? tek kazanç diplomamı?
Yani basite alıyormuşum gibi anlamayında merakımdan soruyorum ::Very Happy
Başa dön
kerim_dubara

MesajTarih: Pts 14.07.2008 17:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aynen dediğin gibi tek kazanç diploma Very Happy

www.myspace.com/kerimmm
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sweet_Jazz_Of_Mine

MesajTarih: Pts 14.07.2008 23:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Okuma abi okuma, yetenekten baska herseye önem veriyolar... Sınavda onlar için yetenegin değil, kılık kıyafetin saçın basın önemli. Boşver o büyük müzisyenlerin hangisi konservatuarlı sanki..
gencns

MesajTarih: Cum 12.09.2008 1:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MRB arkadaşlar bende konservatuar okumak istiyorum. özellikle sesle alakalı bir bölüm, bunun için ne tür bilgi birikimine sahip olmak gerekiyor, her hangi bir enstürman kullanmak gerekiyormu 1 yılda hazırlana bilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız