Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Boss GT-8 kullanıyorum. Ev kayıtları,bar programları,konserler vs. gibi yerlerde amfi kullanmamak için almıştım zamanında. Alet iyi hoş ancak, çoğu yerde fizz etkisi diye tabir edilen o cızırtı kötü. Orjinal speaker seçeneğinde iken, mixer ya da pc den çalmak işkence. 4X12 de olabildiğince yapay geliyor bana. Çok farklı varyasyonlar denedim. Eq ayarları,global eq ayarları, preamp eq ayarları... Velhasıl, sonuç istediğim gibi değil. En son forumdan bir arkadaştan Ultra-G aldım. Hani bu şekilde sorun hallolur belki diye..Ultra-g bence, Gt-8 in tonlarını öldüren bi cihaz. Yani 4x12 kabin simülasyonu açıldığı zaman tonlar,traşlanmış telden çıkıyorcasına geliyor. Midler adeta ölü. Bunun için de çok kasıldım, onu oraya soktum, burdan açtım kapattım falan filan derken olmadı. Şimdi bu kadar yazıyı buraya neden yazdım, Pod konusuna geleceğim.
Şimdiye kadar hakkında yazı okuduğum her ortamda "drive tonları daha iyi" gibi bir genelleme edindim pod xt live için. Antalya'dayım. Deneme şansım yok maalesef. Bar programı haftada her gün olduğu için başka bir şehre de gidemiyorum denemek için. Bu pedal hakkında öğrenmek istediğim bi kaç şey var. Şöyle ki;
-Gt-8'den yola çıkarak yazıyorum, Line out çıkışını kullandığımız zaman, bağlanan yer ister pc ister mixer olsun,çıkan tonda tizlik ya da cızırtı var mı? Tonun birebir amfiyle aynı olup olmadığını değil, üzerinde olan modellemenin, ses sistemindekini kalitesini öğrenmek istiyorum. Yanlış anlaşılmasın.
-"Drive tonları iyi ancak efektleri kötü " şeklindeki yorumların içeriğindeki efektler nelerdir acaba? Chorus,Delay,Reverb gibi standart efektler mi yoksa harmonist,synth tonlar ya da pedal bend (whammy) gibi efektler mi?
Boss GT-8 kullanıyorum. Ev kayıtları,bar programları,konserler vs. gibi yerlerde amfi kullanmamak için almıştım zamanında. Alet iyi hoş ancak, çoğu yerde fizz etkisi diye tabir edilen o cızırtı kötü. Orjinal speaker seçeneğinde iken, mixer ya da pc den çalmak işkence. 4X12 de olabildiğince yapay geliyor bana. Çok farklı varyasyonlar denedim. Eq ayarları,global eq ayarları, preamp eq ayarları... Velhasıl, sonuç istediğim gibi değil. En son forumdan bir arkadaştan Ultra-G aldım. Hani bu şekilde sorun hallolur belki diye..Ultra-g bence, Gt-8 in tonlarını öldüren bi cihaz. Yani 4x12 kabin simülasyonu açıldığı zaman tonlar,traşlanmış telden çıkıyorcasına geliyor. Midler adeta ölü. Bunun için de çok kasıldım, onu oraya soktum, burdan açtım kapattım falan filan derken olmadı. Şimdi bu kadar yazıyı buraya neden yazdım, Pod konusuna geleceğim.
Şimdiye kadar hakkında yazı okuduğum her ortamda "drive tonları daha iyi" gibi bir genelleme edindim pod xt live için. Antalya'dayım. Deneme şansım yok maalesef. Bar programı haftada her gün olduğu için başka bir şehre de gidemiyorum denemek için. Bu pedal hakkında öğrenmek istediğim bi kaç şey var. Şöyle ki;
-Gt-8'den yola çıkarak yazıyorum, Line out çıkışını kullandığımız zaman, bağlanan yer ister pc ister mixer olsun,çıkan tonda tizlik ya da cızırtı var mı? Tonun birebir amfiyle aynı olup olmadığını değil, üzerinde olan modellemenin, ses sistemindekini kalitesini öğrenmek istiyorum. Yanlış anlaşılmasın.
-"Drive tonları iyi ancak efektleri kötü " şeklindeki yorumların içeriğindeki efektler nelerdir acaba? Chorus,Delay,Reverb gibi standart efektler mi yoksa harmonist,synth tonlar ya da pedal bend (whammy) gibi efektler mi?
Şimdiden teşekkürler.
ikisinide kullanmoş biri olarak özetle gt8in tuşe ve efekt özellikleri olarak xtden kat be kat üstün olduğunu söyleyebilirim.zaten xt livein özellikleri gt8in yanında çok vasat kalıyor.ama 2 pedalın biribirine karşı artı ve eksileri var.sıralamak gerekirse
- gt8in wahı analog waharla neredeyse aynı tonlara sahip ve kullanması çok keyifli xtnin wahı biraz oyuncak gibi kalıyor yanında.
-gt8in fx loop girişi sayesinde herhangi bir pedalı doğrudan sisteme yani efekt zincirine sokabiliyorsunuz.işin güzelliği fx chain olayı xt live de yok (yada ben bulamadım) yani hazır sıralı zinciri kullanıyorsunuz.
- gt8 uğraşı verildiği zaman analoğa çok yakın tonlar veriyor , xt livede iş daha kolay.network olayını kullanırsan gt8de olmayan usb girişi sayesinde tek tıklamayla sınırsız tona ulaşıyorsun ve tonlar gayet başarılı.gt8in bu durumda negatif özelliği insanı uğraştırması sonucu gitar çalmaya vakit bırakmaması.bir bakıyorsunuz kan ter içinde ton yazarken saat 03,00 olmuş siz bir şarkı bile çalmamışsınız.
- gt8 bağlanılan yere göre çok farklılık gösteriyor , örne evde ton yaptınız amfide diyelim başka bir amfide birden çamur olabiliyor.hatta gt8in bir tuşuyla oynasanız ton toptan uçabiliyor.xt daha uyumlu bir alet.
umarım yardımcı olmuşumdur.tavsiyem eğer vaktim yok ben uğraşamam diyorsan xt live sana göre daha iyi olur ama gt8le yapılabilecek bir çok şey xt livede yok
daha önceki sayfalarda tartışılan xt live tuşeyi öldürüyor konusuna katılıyorum.fazla gitar farkını hissettirmiyor size.bizzat denememle dandirik bir gitarla custom bir gitar arasında çok fark yarattığını söyleyemem. _________________ yalarım ışıltısı kalır
Tarih: Prş 29.05.2008 19:22 Mesaj konusu: vista ve pod
selamlar arkadaşlar öncelikle bu bölüm harika üşenmeden yazan arkadaşlara ne kadar teşekkür etsem azdır...
custom ton atacağım pod.a ancak vista tanımıyor ne yazık ki ve sitesinden indiremedim bilgisizim de biraz bu konularda ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız minettar kalırım
selam katkısı olurmu bilmiyorum ama geçen unirock ta opeth sahneden inerken sahneye göre sol tarafta roniler bir adet pod xt live topladılar haberiniz ola ilgilenen arkadaşlar kendi gözlerimle gördüm
Tarih: Cum 15.08.2008 0:37 Mesaj konusu:
Usb den bağlayınca ses alamaman normal. Ancak bir kayıt programı açıp(cubase olabilir) ordan da monitörü açman gerekir sanırım ancak o şekilde halledebilirsin.
Tabi eğer bahsettiğin ses alamamak, kayıt da yapamamaysa o zaman iş değişir. Ayarlardan ses kartı olarak göstermen gerekir PODu.
mrblar usb den pcye bağlayınca aleti ses alamıyorum ne yapmam gerekir acaba ?
ses alman gerekir sadece kayıt yaparken dışarıya ses çıkmıyor kulaklıkla kayıt yapıyorsun bildiğim kadarıyla.line 6nın sitesinden gerekli programları indir orda aleti nasıl tanıtacağını adım adım gösteriyor.
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3 ... 64, 65, 66
66. sayfa (Toplam 66 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız