Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Pedallar & Prosesörler hakkında - Hangisini alsam?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Pedallar & Prosesörler hakkında - Hangisini alsam?
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
denizulger

MesajTarih: Pzr 29.06.2008 21:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

@rebelwolfman

ben de death, progressive metal tarzında şeylerle uğraşıyorum ve digitech'in metalmaster pedalını kullanıyorum epey de memnunum hem mixer hem de amfi girişine sahip oluşu da bir artı. Death Metal pedalını bunun yanında etkisiz eleman gibi görmekteyim =)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 30.06.2008 9:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Flareos demiş ki:
Johnson J-Station kullanan var mı? Bunu Pod XT ile kıyaslayabilir misiniz?

abi nerde bulacaklar onu bende merak ettim kullanan varmı diye Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Clesk

MesajTarih: Pts 30.06.2008 12:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Görünüşüne bakılırsa pod 2.0 ayarında birşey sanırsam. Bir de bayağı eski bir alet galiba, internet sitesinde bilmem kaç yıllık monitörler filan var Very Happy .

http://www.turkrock.com/ftopic88317.html
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Flareos

MesajTarih: Sal 01.07.2008 21:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya sitesindeki tonlar çok iyi, fazla iyi; o kadar iyi olmaması lazım... O yüzden onlara güvenemiyorum... Smile

Ben biraz daha araştırayım en iyisi... Yine de teşekkürler
Dreahte

MesajTarih: Pts 07.07.2008 3:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Wah almayı düşünüyorum, sizce ibanez wd-7 nasıldır? jim dunlop dimebag nasıldır? daha çok sololar için kullanacağım pedalı.. fikirleriniz için şimdiden teşekkürler..
Başa dön
Clesk

MesajTarih: Pts 07.07.2008 8:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Genelde wah tonunu kendin beğeniyorsun. Ona göre her tarza uygun oluyor zaten beğendiği sürece Smile . Eğer wah konusunda az çok bilgin varsa deneyip hoşuna gideni almanı öneririm.

Mesela bana sorarsan wd-7 derim Smile .

Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 07.07.2008 10:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dreahte demiş ki:
Wah almayı düşünüyorum, sizce ibanez wd-7 nasıldır? jim dunlop dimebag nasıldır? daha çok sololar için kullanacağım pedalı.. fikirleriniz için şimdiden teşekkürler..

arkadaşında dediği gibi wah pedalı çok göreceli bir alet.ibanez wd7 çok güzel bir pedal ama başlangıç olarak ikinci el gcb95 ve morley bh1 almanı öneririm.hem alım satımı kolay hem temel wahları öğrenmiş olursun.switchli ve switchsiz kullanım farkına bakar kendine uygun olanı seçersin.
Başa dön
nef-i

MesajTarih: Sal 08.07.2008 16:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mrb arkadaşlar ben pedal almak istiyorum
wahh ve distortion tercihim , 70-80 ler hard rock ve heavy metal dinliyorum
gitarım ibanez sa 32

ne önerirsiniz makul fiyatlarda?(profesyonel değilim kendi gezegenimde takılıyorum)

teşekkürler saygılar
Sempazze

MesajTarih: Sal 08.07.2008 19:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar Herkese..
1,5 yıldan fazla süredir (wow a başladıgımdanan beri yazamıyordum oyunu bıraktım kurtuldum) forumlara birşey yazmıyordum çok uzun zaman oldu ama daima takip ettim forumları..
Bir prosesör almayı planlıyorum ama birkaç marka-modelin arasında kaldım..

ilk başta Boss gt10 düşündüm hazır yeni çıkmıs bi gidip görim diye düşündüm ama Kıbrıs'ta oldugumdan dolayı fırsat bulup İstanbula gidemedim.. Kullanan -deneyen arkadaşlarla konuştum aletin çok komplike olduğunu ton yazmanın baya uğraştırdığını söylediler gt8 alsam daha iyi olacağını söylediler..

Sonra hazır gt8 önerimiş bi fırsat buldugumda gidip görim dedim gene olmadı
sonrasında pod x3 geldi aklıma kimseden bişey öğrenemedim alet hakkında
bi tek wah pedalında fabrikasyon hatası oldugu hakkında bişeyler okudum ne kadar doğru bilemedim ondan gene kararsız kaldım sonra 1 düşük modelini düşündüm pod xt live'i.. Bu alet hakkında hiç bir araştırma yapmadan gene arkadaşlarımdan biri (bazen olmaz olsunlar diyorum hep akıl karıştırıolar) t.c. electronic G-major önerdi..

G-major ün demolarını izleyebildiğim kadar izledim (internet bağlantım sağolsun sözde 1 mb bağlantımız var ayda 40 sterlin bayılıoruz ama kendileri şu sıralar 93 download 120 upload civarında takılıp duruyor) akla yatkın gibi geldi ama 500 yuro alete verip 342 dolar alete uygun pedal alma (behringerin bi modeliydi kendileri tam olarak hatırlamıorum) zor geldi bu yüzden 1 bilene değil birden fazla bilene danışmak lazım diye düşündüm..

Yorumlarınızı bekliyorum 5 arada 1 derede kaldım ne yapsam diye düşünüorum hep..

Şimdiden herkese teşekkürler..

En son Sempazze tarafından Sal 08.07.2008 20:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Clesk

MesajTarih: Sal 08.07.2008 19:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Abi prosesör dedin mi iki-üç forum mesajıyla açıklanacak birşey olmuyor işte. Eğer doğru kararı vermek istiyorsan uzun uzun internette araştırmalısın. Bu forumdada birsürü yazı var, harmony-central ın incelemeleri de var, var oğlu var Smile . Eğer İngilizcen de iyiyse bir sorun çekmezsin.

Şimdiden kolay gelsin vallahi Very Happy .

Başa dön
arts

MesajTarih: Çrş 09.07.2008 2:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar ev için şöyle bişey kurmak istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir?

1. pod X3 + kabin?
2. boss gt8/pro +kabin?

asıl sormak istediğim;

3. ve önemlisi kabin olarak monitör gibi bişey mi kullanmalıyım yoksa amfi kabinini direk bağlayabilirmiyim mesela marshall head 1960 kabini gibi. kabini için power amp gereklimi? ayrıca her kabin veya monitör direk bu processorlere bağlanabilirmi?
ghostknight

MesajTarih: Çrş 09.07.2008 3:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kabin veya pasif her türlü monitör için power amp gerekli. aktif bir monitörü ise power amp olmadan kullanabilirsin. eğer kafa amfin varsa da fx loop'unu kullanarak sadece power amp kısmını kullanabilirsin.
halilpazarlama

MesajTarih: Çrş 09.07.2008 8:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arts demiş ki:
arkadaşlar ev için şöyle bişey kurmak istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir?

1. pod X3 + kabin?
2. boss gt8/pro +kabin?

asıl sormak istediğim;

3. ve önemlisi kabin olarak monitör gibi bişey mi kullanmalıyım yoksa amfi kabinini direk bağlayabilirmiyim mesela marshall head 1960 kabini gibi. kabini için power amp gereklimi? ayrıca her kabin veya monitör direk bu processorlere bağlanabilirmi?

sadece kabin kullanacaksan power amp gerekli monitör kullanacaksan ki prosesör kullanacağın için bence daha mantıklı poweramp üzerinde dahil olan mikserler var onlardan edinebilirsin.2-3 alet bağlama şansın olur aynı anda.birde sağda solda çalarsan miksere doğrudan giriş yaptığında sorun yaşamazsın.evde oluşturduğun tona yakın tonlar alırsın.
Başa dön
arts

MesajTarih: Çrş 09.07.2008 11:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yardımın için çok sağol halilpazarlama.
necokyar86

MesajTarih: Prş 24.07.2008 6:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

slm kullandığım gitar rg370dx şu an hiç pedalım yok steve vai,garry moore tarzı parçalara gidecek bi pedal arıyorm tavsiyelerinizi bekliyorum

teşekkurler
Başa dön
cortred

MesajTarih: Prş 24.07.2008 16:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Akustik modelleme pedalı almak istiyorum Boss'un bu amaçla yapılmış iki pedalı var bir de behringerin vardı Mydukkan da boss'lar mevcut ama behringer sayfası boş Sanırım sayfa yenileniyor Bu pedalın ortalama fiyatını biliyormusunuz? bir de kullananlar var mı Bu ikisini karşılaştırırsak boss daha iyidir diyeceksiniz ama tahminimce 60-70 ytl fiyat farkı var Bu farkı verip boss almaya değer mi? Takamine akustik gitarım var ama her programa onu taşıyamam Pedallardan takamine tonu alabilmeyi beklemiyorum Boss'un artısı ne Behringerin eksiği ne? Şimdiden teşekkürler
Efemuuu

MesajTarih: Pts 04.08.2008 17:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bass Gitar için compresör ne önerirsiniz arkadaşlar?
Başa dön
ghostknight

MesajTarih: Pts 04.08.2008 20:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Efemuuu: aradığın şey nedir tam olarak? funky squashy tonlar mı istiyorsun? Yoksa ton karakteri değişmesin, tuşe farklılıklarını kapatsın tarzı birşey mi? Bir de fiyat aralığın nedir? Bunları belirtirsen bişeyler tavsiye edebiliriz.
Infern0
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 06.08.2008 0:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar washburn bad dog'un chorus,phaser ve flanger pedallarını nasıl bilirsiniz?
solitude71

MesajTarih: Prş 21.08.2008 8:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dreahte demiş ki:

Piyasada kullanmadığım wah kalmadı gibi ama en sonunda uzun süredir WD-7'de kararlıyım. Ama yukarıda yazıldığı gibi zaman içinde deneye deneye ideal wah'ını bulman en iyisi. Bana WD iyi diye sen de alıp bir kerede hah tamam aradığımı buldum demen zor. Belki dersin ama bunun için maalesef aynı yoldan geçip birçok pedalı denemen gerekecek Wink

Yine de WD ile başlarsan hayal kırıklığına uğraman çok zor öyle diyeyim.

BR-864, V-vah, MXR flanger, EHX compressor - http://www.turkrock.com/ftopic96575.html
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54  Sonraki
50. sayfa (Toplam 54 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız