Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - neck-thru vs. bolt on farkları, karşılaştırılması
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

neck-thru vs. bolt on farkları, karşılaştırılması
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ekinozan

MesajTarih: Sal 24.06.2008 21:30    Mesaj konusu: neck-thru vs. bolt on farkları, karşılaştırılması Alıntıyla Cevap Ver

neck-thru vs. bolt on farkları, karşılaştırılması
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DrB

MesajTarih: Sal 24.06.2008 22:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

niye?

B
soulwalker

MesajTarih: Sal 24.06.2008 22:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sustain ve ton gibi şeyler için olabilir diye düşündüm ben . Smile Mesela maun gövde, bolt-on, sap maple bi gitar ile yine maun gövde, neck-thru, sap maple bi gitar. Burada(neck -thru) bilindiği gibi gövdeye kadar gidiyo maple, ton açısından ne gibi bir farklılık olur mesela bir diğerinden. Geri kalan şeylerinde(manyetik,köprü vs.) aynı olduğunu düşünürsek.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
DrB

MesajTarih: Sal 24.06.2008 23:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Niye uğraşıp, zaman harcayıp hiç bir şekilde detay vermeden ortaya atılmış bir soruya cevap verelim ki? Sallıyorum, Plain Enamel mi Formwar mı, karşılaştırın diye ortaya bir soru attım... Niye, neden, ... Hiç bir detay olmadan...

Salla cidden.

Hem aynı gitarın hem bolt on'u hem de neck throughsu mu var ki karşılaştıralım.

Abesle iştigal.

Ama elbette senin dediklerin doğru, da ben ortada adam gibi soru ve meramını anlatma hadisesi görmüyorum. Normalde hiç cevap yazmazdım da neyse sanırım tersime geldi.

B Wink
soulwalker

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 0:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O zaman benim sorumu malum forumda bir cevaplayabilir miyiz? Smile
yavrucuk

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 11:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

drb dostum çok haklısın. Valla adam gibi sorsalar seve seve anlatırdım ama hiç yazasım gelmiyor şimdi.

Benimde bi sorum olacak. Alet bolt-on olduğu zaman sustain azalıyor derler doğrumudur Question

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından düzeltilmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
Başa dön
chuck11

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 12:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yavrucuk sende ayrıntı anlatmamıssın sanada cevap vermesınler olurm? ole sey olurmu ya adam sormus bılıyorsanız soyleyın ıste nolacak ne farkı vardır dıye sormus bılıyorsan soyle bılmıyorsan bahaneler uydurma ayrıntı vermemis gibi.
yavrucuk

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 12:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
Başa dön
Clesk

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 12:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence sana da Türkçe konuşmadığın için cevap vermeyebilirler Wink .

http://www.turkrock.com/ftopic88317.html
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 13:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Neck-thru bir gitarda sap ağacı tonda daha dominant bir etkiye sahiptir. Bolt-onlarda ise pek böyle değil durum.

Gitarın üzerindeki hareketli parça sayısı ile sustain ters orantılı evet. Yinede kötü yapılmış bir neck-thru iyi bir bolt-on u geçmez. Gitar sadece ordan oluşmuyor.
Başa dön
baran_16

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 13:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya ne kadar gereksiz konuşmalar içine giriyorsunuz adam 2 türün arsındaki farkı sormuş bilen varsa adam akıllı anlatsın.anlatmıyacaksanda gereksiz yere laf kalabalığı yapmayın..
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 13:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mesele olmayan bir durumu boş yere gazlamayın arkadaşlar. Kimse gereksiz konuşmalar içinde değil, laf kalabalığı da yapmıyor.
Başa dön
ghostknight

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 14:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Wikipedia'da resimli ornekli guzel anlatimlari var. Oraya bir bakiniz. Fikir verir.
Ze_uS

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 16:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

neck-thru olayı açılmısken sormak istiyorum...

Neden Fender Neck-Thru bir strat yada tele üretmedı hiç? yada bildigim kadarıyla fender'in neck-thru gitarı Yok...

bunun sebebi şirket politikasımıdır yoksa adamlar sevmıyormu bunu:) neden acaba?

geyik olarak algılanmayıp bilen kişiler tarafından ciddeye alınırsa sevinirim...

Ciddi anlamda uzuun süredir aklımda olan bir sorudur bu

Teşekkürler
Ozzfish

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 18:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ze_uS demiş ki:

Neden Fender Neck-Thru bir strat yada tele üretmedı hiç? yada bildigim kadarıyla fender'in neck-thru gitarı Yok...

bunun sebebi şirket politikasımıdır yoksa adamlar sevmıyormu bunu:) neden acaba?

geyik olarak algılanmayıp bilen kişiler tarafından ciddeye alınırsa sevinirim...

Teşekkürler

Bence Fender şöyle bir mantığa sahip olabilir ömürlük gitar satıyor ve ilerde sap olsun gövde olsun gitarınızın başına bişey gelirse aynı parçalarla kolaylıkla değiştirip tekrar işinizi görebiliyorsunuz. Fakat neckthru bir gitar ekstra özen istiyor bikere kırdınızmı yamulttunuzmu olay eski tadını vermeyebilir. Düşünceleri bu diye düşünüyorum.

Ayrıca Fenderde customshop neckthrular var diye biliyorum
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
janmoreye

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 18:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ozzfish demiş ki:
Bence Fender şöyle bir mantığa sahip olabilir ömürlük gitar satıyor ve ilerde sap olsun gövde olsun gitarınızın başına bişey gelirse aynı parçalarla kolaylıkla değiştirip tekrar işinizi görebiliyorsunuz. Fakat neckthru bir gitar ekstra özen istiyor bikere kırdınızmı yamulttunuzmu olay eski tadını vermeyebilir. Düşünceleri bu diye düşünüyorum.

Acaba olay bu değil de ses karakteri olabilir mi?
Başa dön
Ze_uS

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 18:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ozzfish hocam aslında ömürlük gitarlar açısından bakınca belki bir yere kadar böyle düşünülebilir ama Gibson olsun ya da başka firmalar olsun Bolt on - Neck thru gitarlar üretmekteler... Ki bu gitarlarda ömürlük aletler...

3 4 yıldır eBay'de fenderlere bakarken hiç rastlamadım bu duruma açıkcası. Yanı Fender CustomShop logosu altında üretilmiş bir neck thru bir gitar görmedem daha. Tabi gözden kaçırmış olma durumumda olası...

Bence firmanın kendi çizgisiyle alakalı bir durum olabilir...
Ozzfish

MesajTarih: Çrş 25.06.2008 18:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

janmoreye demiş ki:
Ozzfish demiş ki:

Acaba olay bu değil de ses karakteri olabilir mi?

tabiki olay bu , leo fender amca bu aleti yaratırken böyle düşünmüş olabilir anlamında söyledim, işlevsellik anlamında
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ekinozan

MesajTarih: Cum 27.06.2008 1:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

detayını vereyim arkadaşım
alacagım gitar hem neck -thru hem de bolt on olarak piyasada mevcut (esp m2)
ayrıca ayrıntı vermememin nedeni, konunun kişisel olarak algılanmayıp, daha genel bakış açısı ile, daha analitik incelenmesidir.

önce iyi niyet diyorum..
teşekkürler...
D-Sonic

MesajTarih: Cum 27.06.2008 12:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ze_uS demiş ki:

Teşekkürler

Fender in neck thru değil ama set neck gitarları var(bkz. Showmaster serisinin bazı mensupları).belki neck-thru da vardır da ben görmedim hiç
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız